Thanks For Your Support

Premium Beautiful 360 Theravest

THERA VEST

Apa itu Theravest?



Dalam bahasa yang sal sendiri faham, Theravest adalah baju pengecik lengan. Keluaran terbaru Premium Beautiful Series. Launch pada November 2020 oleh Sahajidah Hai-o Marketing untuk penggemar korset premium.


Selain bersifat instant shape untuk kecilkan lengan, Theravest jugak sangat cekap untuk 

💓Merampingkan pinggang,

💓Mengempiskan perut,

💓Mencantikkan area dada dan belakang dada wanita.



Apa kelebihan Theravest ni?

Sal ceritakan pengalaman sal pakai Thera vest ni la senang kan. Sebab apa yang kita pakai, kita akan lebih faham apa fungsi kelebihan Theravest tu.

1. Sal suka cara Theravest grip badan. Kemas je rasa. Tak menyakitkan badan pun. Jadi, tak ada dah istilah "NO BEAUTY WITHOUT PAIN”. Sebab kita boleh cantik tanpa beri kesan sakit dan membahayakan.

Dengan Premium Beautiful Thera series, iaitu Theravest + Therapant ni, semua orang boleh cantik dengan cara sihat dan selamat. Tanpa kesan sampingan.


Macam mana Theravest ni boleh grip badan tanpa rasa sakit?

Pelik kan. Dah la nampak macam ketat aje. Tapi tak sakit. Overclaim eh?😆

Okay la meh sal share kan macam mana Theravest ni boleh grip badan, siap push up lagi tanpa rasa sakit dan terseksa semasa pakai sepanjang hari.

Punca tak rasa sakit pakai Theravest ni adalah sebab fabric dia. Fabric exclusive dari teknologi USA yang dinamakan 360 FAT LOCK fabric. 

Kerja 360 Fat Lock Fabric ni memang 

Push

Lift

Lock

Support 

lemak-lemak badan kita supaya tak keluar daerah. Semua lemak akan di PKPB kan oleh 360 Fat Lock ni. 

Sebab tu kalau kita konsisten pakai Premium Beautiful atau sekarang pakai Theravest, kita akan dapat result seperti tanah yang dah lama duduk dalam pasu. Isi badan tak kan terburai dah bila buka korset sekalipun.

 Sebab bila konsisten pakai Theravest, shape kita akan ikut acuan Theravest dah.


2. Kain dia nipis macam stokin. Tak panas. Tapi tak mudah koyak. Jenis kenyal dan sangat tahan lasak. 

Nak tau tak kenapa Theravest ni nipis, tapi fabric dia kenyal dan susah nak koyak walau beriya kita berzumba, hiking, cycling, dan buat aktiviti lasak yang lain?

Sebab, Theravest ni dia disulam tenun dengan teknologi jahitan sarang lebah, berbentuk Hexagon dan kami panggil HONEYCOMB.

 Cuba imagine bentuk sarang lebah tu macam mana. Macam tu la kalau anda tengok dekat-dekat Theravest ni, memang bentuk kain dia sebijik macam sarang lebah. 

Kelebihan Honeycomb ni kan, sal suka sebab dia cepat bantu untuk pembentukan badan. Nak pulak kalau kita ni jenis suka bergerak, suka bersenam. Lagi la cepat reshape badan.

Honeycomb ni, yang sal suka jugak, dia sangat elastik dan mudah meregang. Tapi jangan risau, dia takkan mengembang. Pakai la lama mana pun, regangan dia akan back to normal macam kita baru mula beli dulu. 

Fabric Therapant memang takkan mengembang. Kalau kita rasa longgar tu, tu bukan sebab kain mula loose. Tapi tu adalah berpunca dari lemak badan kita yang dah mula menyusut. Kira badan kita la yang makin mengecik sebenarnya.


3. Sal suka rasa sejuk berangin dia. Memang betul la Theravest ni tak panas. Sebab apa tau? Sebab fabric dia adalah sejenis fabric yang menggunakan teknologi dari Jepun, yang dipanggil Ultra Cooling Fibre.

Ultra Cooling Fibre ni, dia 15 kali lebih halus dari rambut manusia. 

Ya Allah neves pulak sal sebut 15 kali lebih halus dari rambut manusia ni. Sebab terbayang titian sirat yang dikatakan 7 kali lebih halus dari rambut manusia. Insofffff.

Saiz rambut manusia, biasanya 70 mikron. Tapi Ultra coocling fibre, sal difahamkan dia berukuran 5 mikron sahaja. Sooooo halus. Sebab tu la tak rasa panas pun bila pakai. Rasa berangin aje.



Macam mana Theravest ni berfungsi?

Ye la kata bagus untuk kesihatan la, untuk kecantikkan la kan. So macam mana Theravest ni berkerja?


Ada dua sebab utama yang membantu Theravest menjalankan kerja-kerja menolak, mengalih lemak, menetapkan lemak dan menyokong lemak supaya dapat di bakar keluar dari badan. 

1. Sebab Theravest ni berFIR di setiap bebenang fabriknya. Dan ada tambahan Nano dot FIR, teknologi dari KOREA.


FIR ni yang membantu melancarkan peredaran darah dan menyelaraskan suhu badan.


Sebab tu kalau pakai Theravest nanti, anda akan perasan ada Nano dot merah kat fabric. Tapi bila lepas buka Theravest tu, nano dot merah tu akan bertukar jadi warna kelabu.


Kenapa warna nano dot Theravest bertukar warna?

Sebab, tu adalah tindakbalas FIR untuk meneutralkan suhu. Bila di cuaca panas, nano dot tu akan jadi warna kelabu. Dia akan bantu bebaskan rasa sejuk pada badan. 

Tapi nano dot tu akan merah semula, bila kita dalam suasana sejuk. Contoh tengah duduk dalam bilik ber aircond. So kita akan perasan dot dot tu akan jadi merah. Tu adalah, FIR sedang membekalkan suhu panas yang bersesuaian dengan tubuh badan kita. Best kan?

Sal baru lepas baik demam. Sepanjang demam, memang tak miss pakai full set Thera untuk neutralkan suhu badan. Supaya badan tak terlalu panas, tak terlalu sejuk masa demam. 


Full set Thera tu apa pulak? 

Full set Thera tu adalah:

Theravest - Baju

Therapant - Legging


2. Ada Magnetic Kristal

6 dibahagian belakang pinggang

2 dibahagian bahu

1 bahu kiri

1 bahu kanan


Mana datangnya batu kristal tu magnetik tu?

Soalan ni la yang mula-mula sal tanya tahun lepas bila tau ada kewujudan batu kristal ni kat Thera.


Magnetic Kristal tu adalah dari batu miberal semulajadi (Fe3O4)

Selamat, Tanpa kesan sampingan.


Apa kelebihan Kristal Magnetik ni?

💓 Meningkatkan peredaran darah

💓Membekalkan lebih oksigen.

💓 Mengangkut nutrien

💓Membuang toksin

💓Membantu pemulihan sel badan

💓Melegakan sakit otot

💓Mengurangkan selulit

💓 Melegakan sakit sendi

💓Meningkatkan Metabolisme

💓 Untuk legging Therapant ianya mengurangkan urat labah-labah


Patut la hilang sakit belakang sal ni lepas pakai Theravest. Sebab sifat magnetik kristal dan fir tu membantu melegakan otot.


Rekaan Theravest ni pun bersifat ERGONOMIK. Yang mana ianya sangat membantu menjaga posture badan.


Setiap lapisan fabrik direka secara ergonomik untuk mengikut bentuk badan manusia.


Kiranya nak hasilkan Theravest ni, bukan main buat aje. R&D Theravest ni sendiri pun ambik masa yang lama dengan kerjasama dari University Hong Kong untuk menguji tahap fabricnya. Supaya ianya sangat selamat tanpa kesan sampingan.

Ujian nilai tekanan pun dilakukan. dari segi kekuatan tegangan.

Keanjalan fabric.

Ketahanan fabric.

Cucian berwarna pun tested.


Q&A

Apakah jenis fabric lain yang digunakan?

74% Nilon

26% Lycra


Panas tak pakai Theravest?

Tak panas sebab Theravest lembut dan sangat serap peluh. 

6 kali lebih serap peluh

3 kali lebih lembut dari any fabric premium yang lain.


Cukup kuat untuk mengunci lemak.

Namun, cukup lembut untuk kulit bebas bernafas.


Selamat ke pakai Theravest Therapant ni masa tidur?

Rekaan Thera vest dan Thera pant adalah rekaan yang sangat ergonomic. Iatu sangat menitik beratkan posture badan. Jadi ianya sangat selamat dan tiada kesan sampingan bila di pakai bawa ke tidur. Bangun pagi, badan pun tak sakit sakit sebab fungsi nano dot dan magnetic kristal ibarat mengurut-urut badan kita sepanjang lena.


Kena pakai Thera Vest ni dengan bra Premium Beautiful ke?

Sebaiknya dipakai dengan bra Premium Beautiful. Samada short bra atau long bra Premium Beautiful. Supaya bahagian breast lebih anjal dan fabric Premiun Beautiful sangat mesra kulit walau di cucaca panas.

Ni rupa bentuk Short Bra Premium Beautiful Depan dan Belakang. Yang sesuai di pakai dengan Theravest.

Berapa harga Short bra Premium Beautiful?
Harga Short Bra Premium Beautiful perlu wasap.my/601116411641 Sal untuk special price. 

Kenapa tak nak sebut harga kat sini je?
Sebab sal nak bantu anda dapatkan Short Bra ni dengan harga Jimat. 






Ni pulak bentuk Long Bra Premium Beautiful. Sekarang ada harga promo. RM249 sehelai. Sah sehingga 31/12/2020 sahaja.

.

.

.



Ni video tentang Theravest. Sal sempat rekodkan masa sebelum launch. Masa dapat pegang je Theravest ni, terus suka dah. Masa ni ada set sample je HQ tak official launch Theravest lagi. Lepas tu, Mula lah angau. Hari-hari teringat kat Theravest.

Lepas tu, syukur sangat. Sebab last minit sal masuk contest yang HQ buat untuk sesiapa saja yang berminat nak join contest. Masa tu sal fikir sayangnya kalau aku tak cuba buat video yang HQ nak kan. So lagi 9 jam contest nak tamat, baru siap post video ke Facebook. Dan Alhamdulillah support kawan-kawan yang baik hati banyak membantu sal untuk tersenarai sebagai PEMENANG THERA WONDER 2020.


Yang mana, hanya 20 orang sahaja yang bertuah untuk dapatkan Theravest dan Therapant secara percuma.


Ya Allah. siapa nak bagi kan product harga almost 2000 ni free free macam tu. just buat effort edit video dan promote video sendiri je. Secara tak langsung, Personal branding kita pun dapat terbantu untuk up di social media.


Sebab tu bila ada peluang yang HQ sediakan, sebaiknya jangan lepaskan. Grab. Cuba buat sehabis baik. Kalau tak dapat pun, sekurang kurangnya kita dah berjaya keluarkan potensi diri sendiri hasilkan yang terbaik ikut kemampuan kita. Dan dari kurang berjaya tu, kita akan dapat baiki apa yang kita perlu baiki.


LINK CONTEST THERA WONDER ADA KAT SINI

https://www.salleharoslan.com/2020/10/pb-360-thera-challenge.html

.

.

.

TESTIMONI PREMIUM BEAUTIFUL THERAVEST DAN THERAPANT


Instant shape. Tak menyakitkan. Ni ibu anak 4 dengan full set Thera. Therapant dan Theravest.


Mummy anak tiga bersalin czer






































Eh! Yang ni macam kenal.



Ni Salleha Roslan. Owner blog www.salleharoslan.com

Lepas zuhor terus gi berjemur jap kat taman. Kita test full set thera ni. Katanya neutralkan suhu badan kan.


Masa memula keluar versi dot dot merah banyak kat legging Therapant tu, sal pun berkerut kening mikir “tak panas ke?” sebab sal skeptikal betul dengan any korset yang ada dot dot fir ni.


Ye la, sal dah biasa pakai FIR yang disulam dalam bebenang kain je. Sekali muncul pulak yang ada dot dot melekat nampak kat kain.


Sekali, hamik kau. Dah 3 malam pakai buat tidur lagi. Memang ultra cooling fibre dari Jepun ni terbukti memberi aliran keluar masuk udara yang baik pada fabrik. Sampai buatkan kita tak rasa rimas, tak ruam, dan berpeluh pun tak kepam.

Adik beradik Premium Beautiful series memang always the best👍


Dan hasil dia, lengan hilang 7cm dah.

peha hilang 6cm dalam masa 7 hari!



Oleh sebab Therapant dan Theravest ni dah banyak bantu sal inch loss masa PKP 2.0 ni, maka malam ni sal akan bawa mereka teman sal lagi. Pakai buat tidur✌🏻

Ibarat Dream come true uol.
Sebab bangun esok boleh hilang inch lagi 😂

Yang nak dream come true dengan cara tidur-tidur boleh kuwrus ni, ajommm tekan li.nk kat komen sal.
Sebab ada spesyel dis kaun vocher untuk #360theraset ni.

Kurus yang sal maksudkan adalah, ukur lilit badan mula reduce. Uol jangan expect kurus macam model catwalk pulak. Nak kurus macam tu kena ubah lifestyle dengan disiplin jaga diet dan bersenam ✌🏻#SalFailPartNi

💕




Boleh jadi betul jugak quotes ni
“Tidur lah. Mana tau esok kurus”

Semalaman tidur dengan Theravest dan Therapant.

Peha susut 6cm.
Lengan susut 5cm.
💃🏻

Terus sal semangat buat nasi lemak. Minum pulak dengan Min Kaffe panas panas panas.

Semoga hati dan lidah kita sentiasa disulamkan dengan pujian yang membesarkan kehebatan yang Maha pemberi rezeki dan yang maha bijak mengaturkan kehidupan.



Power Maintain And Reshape.

Apa yang beza?
Jenuh tenung. Mana yang beza. Sebab masa tak pakai Premium Beautiful atau Thera set pun, shape tetap tak nampak perbezaan ketara.

Ni berpunca dari sikap yang konsisten pakai Premium Beautiful sebelum ni. Jadi, shape badan dah terbentuk walaupun tanpa any korset di badan.


Sal kan one of yang terpilih oleh HQ untuk pakai full set Thera. Jadi, mereka minta gambar masa tak pakai Theraset, dengan masa tengah pakai Theraset.

Jangan tanya kenapa sal tak pakai baju melekap kat badan sikit. Baru nampak beza shape dia kan 😅

Sal ke next challenge ni pun bukan sebab bertanding semata. Tapi ni passion sal. Suka berkongsi kelebihan Premium Beautiful dan 360 Thera tanpa overclaim. Dan sekarang ada Theraset yang ada Therapant dan Theravest pulak.


Sal nak nampakkan kat sini, bukan sebab baju melekap atau tak, yang buatkan kita nampak lebih confident. Tapi, shape badan yang kemas, perut tak buncit, lengan tak berbuai, pinggang yang berlekuk, punggung yang tak melebar lagi, peha tak berlaga sampai gelap kiri kanan sangat membantu bina keyakinan diri, walau kita berbaju longgar sekali pun.

Uol boleh dapatkan feree consssultation dari sal jika uol pun ada lifestyle yang sama macam sal iaitu, susah nak kawal kalori intake dan jarang ada masa untuk gerakkan badan sebab sibuk dengan urusan kerja dan uruskan rumahtangga, tapi nak ada bentuk badan idaman.




Ni Harga Pengenalan Theravest.

RM749 Sahaja hingga RM899


Therapant

RM649 - RM839


Nak JIMAT RM300+ piyem sal ye.

011-1631 1641


Bagaimana cara nak ukur dan tentukan size Thera Vest?

Size Theravest tak ngam boleh tukar tak?

Part ni sangat penting untuk anda ambil kira sebelum membeli Theravest dari mana-mana agent online. Ikutkan, memang most of the clothes yang kita beli online, tak boleh tukar selepas belian. Tapi, untuk my lovely Premium Beautiful Lovers yang dapatkan dari sal sendiri, in shaa Allah sal akan bantu untuk proses tukar sekiranya pertama kali anda pakai, size tak ngam. Then, contact sal dan kita akan deal proses penukaran size. Cuma ia mengambil sedikit masa untuk dapatkan size yang baru. 

Cara Bayaran macam mana?

Ada beberapa cara untuk bayaran:

1. Anda boleh wasap.my/601116311641/NakTheraMurah 

kepada Salleha Roslan untuk buat bayaran secara tunai melalui akaun sah yang akan diberikan. 


2. Bayaran melalui credit card


3. Bayaran direct ke shopping mall salleharoslan.shom.com.my


4. Untuk kemudahan ansuran, boleh direct wasap.my/601116311641/PBTheraAnsuran



The Real Premium Beautiful Thera Expert,







Feedback Pembeli Premium Beautiful Theravest Therapant



























No comments:

Post a Comment