Thanks For Your Support

Tuesday, September 29, 2020

Deen Rojak Tempat Makan Best Di Ampang Kl Selangor

Macam Legging Biasa Aje. Best Sangat Ke Therapants Ni?

Macam Legging Biasa Aje. Best Sangat Ke Therapants Ni?

Tuesday, September 22, 2020

Premium Beautiful dan Scoliosis

Credit tu DDM Shila

Ni perkongsian dari Shila yang merupakan pengidap scoliosis.


4 TAHUN LEPAS / 47KG 🔥
SEJARAH MUNGKIN BERULANGGGGG 📣

Masani tak payah pakai corset pon takpe untuk body toning dah puas hati. Tapi sebab shila pengidap Scoliosis, maka #PremiumBeautifulCorset menjadi peneman setia..

Lagi tambah tambah onz lah curve bila disaluti dengan #PbCorset kan. Kata orang, bila dah latih diri untuk DIBENTUKI dengan Curve corset, nanti body kita akan "Ingat" semula Tone Corset tu tau. Sebab benda biasa pakai.

Alhamdulillah, sekarang berat shila 55KG.. Jauh lagi perjalanan, ada lelemak xperlu bersepah disana sini, tp bila ditambah pula sekarang dgn #Therapants, EH MUDAH JER NAK BENTUKKAN semula body tone kita. Yang penting kena KONSISTEN Pakai tau.













With puan punya badan. Thanks DDM Shila share pengalaman menggunakan Premium Beautiful disamping membantu mengurangkan masalah Scoliosis yang dialami. 


Santai santai bawah pokok together. 

Baja Ezigrow Hai-O


Hai-O Ezigrow merupakan baja foliar yang dirumus khas untuk tanaman beriklim tropika supaya ia boleh meningkatkan hasil serta kualiti tanaman. 

Hai-O Ezigrow mengandungi unsur-unsur nutrien tumbuhan yang lengkap dan seimbang termasuklah mineral, asid humik, asid amino dan lain-lain lagi. 

Kandungan unsur-unsur nutrien dan pengawal tumbesaran ini adalah penting untuk meningkatkan pertumbuhan tanaman, mengawal pembentukan buah dan meningkatkan hasil tanaman. 

Hai-O Ezigrow adalah sesuai untuk digunakan pada peringkat pembungaan dan pembuahan untuk tanaman seperti padi, tanaman berjangka panjang, bunga-bungaan, buah-buahan dan sayur-sayuran.

Apakah itu baja foliar? Apakah kegunaannya?
Baja foliar adalah baja larut air yang disembur dalam bentuk cecair. Baja foliar yang disembur pada daun akan menembusi daun dan dinding sel tumbuhan melalui sel epidermis dan stomata lalu meningkatkan aktiviti fotosintesis dan respirasi sel tumbuhan dalam masa satu jam. Berbanding dengan baja tanah, baja foliar lebih berkesan kerana ia dapat menembusi sel-sel tumbuhan dengan sepenuhnya.

Apakah kandungan nutrisi yang terdapat dalam Hai-O Ezigrow?
Hai-O Ezigrow mengandungi nitrogen, fosforus, kalium, magnesium, kalsium, besi, manganese, tembaga, zink, boron, molibdenum, asid humik dan pengawal tumbesaran.

Apakah nilai pH Hai-O Ezigrow?
Nilai pH Hai-O Ezigrow ialah 6.1 dan ia sesuai digunakan oleh kebanyakan tumbuh-tumbuhan.

Kelebihan Ezigow
  • Mengandungi unsur-unsur nutrien yang lengkap dan seimbang untuk meningkatkan tumbesaran dan kecergasan tumbuh-tumbuhan.
  • Mengandungi pengawal tumbesaran untuk menggiatkan tumbesaran serta meningkatkan proses fotosintesis dan kandungan gula dalam masa 1 jam selepas semburan.
  • Mengandungi asid humik yang dapat meningkatkan kadar penyerapan nutrien oleh tumbuh-tumbuhan, dengan itu menguatkan sistem imunisasi tumbuh-tumbuhan supaya lebih sihat.
  • Menambah hasil pengeluaran tanaman sehingga 70%.
  • Meningkatkan kualiti buah dan hasil pengeluaran tanaman.
  • Mengurangkan masalah pertunasan, pengunapan dan mengawal keguguran buah melalui pengawalan pengeluaran asid absisik.
  • Mesra alam dan mudah diuraikan.
  • Sesuai digunakan untuk tujuan semburan atau siraman.
  • Boleh dicampurkan dengan racun serangga atau racun kulat.











































































Berminat nak dapatkan Ezigrow?
011-1631 1641
Salleha Roslan

Saturday, September 19, 2020

Intan And Amer Wedding Di Damai Glass House



Bersama ibu dan ayah pengantin. Tq kak Mas dan Abang Zali for having us.


With mak lang dan pak lang. Mak lang ni kakak ibu sal.


Antara tang banyak membantu kami masa kecik dulu. Tak terbalas jasa mereka. Semoga sihat dan sentiasa dirahmati Allah.










Ni bukan pelamin. 


Syok sesekali jumpa dan bertanya khabar.


Sebahagian dari saudara mara. Tak ramai boleh hadir sebab kena ikut SOP kan. Sal wakil family. Ikutkan anak balik sekolah pukul 6 petang. Lepas tu kena ngaji. Dah ngaji hantar ke rumah mertua jap. Mujur esok cuti. Jadi boleh la santai santai dok lama sikit kat sini sebab esok anak tak sekolah.




Masa tengah makan kat kenduri kawin ni, kat wall facebook riuh pasal avatar ni. Sis tak sempat join. The next day baru start buat. Hee. Lepas tu mula la ada isu Avatar haram la itu la ini la. Bagi sal, pandai-pandai la jaga diri. Ustaz Azhar Idrus pun ada mention yang tak isu pun pasal katun ni selagi tak melampaui batas. 


Sempat selfie dengan cousin tersayang. Bonda Ayu yang dah menetap di Perlis.


Rakan sebaya juga ni.


Ibu pengantin. Kak Masni Salleh.


Cousin. Inayah. Baru habis belajar kat Turki. Sempat dia balik before pendemik makin melarat. 


Dengan maklang ku sayang. Nenek pada pengantin.


Selfie lepas maghrib jemaah dengan suami. Rasa macam pengantin baru pulak solat sesama dengan baju liplap Infinence RR ni.