Thanks For Your Support

Thursday, September 26, 2019

Premium Beautiful Pavilion Kuala Lumpur


premium beautiful pavillion KL




360 thera pant premium beautiful

premium beautiful kl

premium beautiful murah kl

premium beautiful murah kl
Pagi dah masuk HQ. Dapatkan new size and stok. Yang sal pegang ni penarik lemak dalam badan. Prolicious. 

premium beautiful murah kl
Yang sal pegang ni Ezigrow nama dia. Baja yang disukai oleh mereka yang cintakan bercucuk tanam. Bukan just tanaman
Pokok aje tau. Tapi yang suka belai pokok bunga pun, mesti akan lagi jatuh cinta dengan hobi anda.

premium beautiful murah kl- nasi ayam bakar mutiara jalan kenanga
Ni makan kat kedai makan kawan. Di Jalan kenanga. Tak reti la nak makan dalam Pavi. Jadi kita datang sini.

premium beautiful murah kl
Lagi sedap ayam bakar dia. Uol yang tercari tempat makan best di KL, try la nasi ayam bakar Mutiara di Jalan kenanga. Waze je.
premium beautiful murah kl
Bila seharian dah sibuk dengan urusan dunia, try to allocate sekejap masa untuk belajar ilmu Al Quran.




nsd sheila suhaida sharif cdm salleha premium beautiful therapants
With the super women, NSD Sheila. The great leader of Mary Kay

nsd sheila mary kay salleha roslan premium beautiful
Buat apa sal jumpa NSD Sheila?
Ni kali kedua dapat berdiri sebelah wanita hebat yang humble ni. Seronok berbual dengan NSD of Mary Kay ni.

premium beautiful therapants mary kay
Thanks for your trust NSD Sheila. Ni kali kedua Sheila dapatkan full set Premium Beautiful Classic dari sal. 


Ikutkan, dah lebih 10 tahun NSD Sheila pakai Premium Beautiful

therapants premium beautiful haio mary kay
Kami dating kat The Loaf Pavilion in the morning


Ok sambung cerita.

Ikutkan, NSD Sheila ni dah pakai Premium beautiful since 10 years ago. Dari berat 80kilo. Waist nipper tu dia pakai 24 jam untuk support tulang belakang. Dan ni tak tau la set keberapa dah dia dapatkan Premium beautiful kalau nak campur semua yang sejak 10 tahun lepas.

Siap dah hantar repair 2 long girdle size 106 dan 98 pada sal masa 1st time dapatkan Premium beautiful dari sal bulan 8 lepas. 


Ni gambar masa tebal dulu


Baju yang sama. Hasil dia berbeza.
Cara dia:
Makan ikut diet darah
Workout
Shape kan badan dengan Premium beautiful


Ni masa first fitting di Shah Alam bulan August. Lepas tu bulan September NSD Sheila repeat order lagi size yang sama.

makeup cantik dengan Mary kay



Cantikkan cutting orang yang kurus lepas tu pakai Premium beautiful.

nsd sheila before after premium beautiful mary kay
Ni another picture of her masa tengah tebal


Ni pun. 


Masih tebal. Tapi Alhamdulillah suami sentiasa sayang. 


Still tebal lagi. Dan nampak tak kat peha tu, ada garisan girdle yang melintang. NSD pernah tanya, ada legging tak? Masa tu memang tak tau pun akan muncul Therapants. So confirm NSD Sheila akan gran Therapants pulak lepas ni.


Power couple


And now. Slim sangat!
Masha Allah baiknya suami. Macam mana pun isteri, sentiasa tersenyum di sisi isteri. Semoga bahagia till Jannah. Bila tengok orang lain happy, kita doa dalam hati. Doakan mereka sentiasa dirahmati dan bahagia dunia akhirat.


Transformation 360° 

tips turun berat badan dalam 8 bulan
Wow sangat kan perubahan dari tebal ke nipis


Habis semua baju kena alter.


After alteration.
MashaAllah. 
Orang bermotivasi ni kan, dia memang boleh berjaya. Tak kira berjaya dalam pelajaran ke, pekerjaan ke, perniagaan ke, even kuruskqn badan pun boleh berjaya.

Sebab tu bila badan kurus atau dah kurus, pakai je korset. Nak-nak korset yang ada FIR macam Premium Beautiful. Sebab bila pakai korset, shape akan lebih cantik. Ibarat siap buat body toning dah. Lagipuj bila pakai korset, berat badan kalau naik pun, dia tak naik mendadak. 


————————————————-
Jom baca sharing dari NSD Suhaida Sharif atau Sheila tentang bagaiman beliau boleh kurus dengan cara sihat dan selamat.

Kenapa NAK NIPIS?

Ade yang bertanya berkali2 seakan tak percaya kenapa sheila nak nipis? Ade yang PM, DM, whatapp malah ada yang call 🤭

Sheila sebenarnya bukan nak nipis sangat ( jaga hati ni🤪) tapi disebabkan terlalu lama tebal, maka Sheila ingin menjalani kehidupan yang lebih baik, sihat malah menjadi inspirasi untuk jejaka & jejaki diluar sana bahawa sesiapa yang pernah nipis boleh kembali kepada kepada berat yang asal ( tiada istilah “perempuan” yang pernah kurus dahalu hanya mengidamkan badan yang lama😝) malah sesiapa SAHAJA yang tebal boleh berimpian untuk mendapatkan ideal weight 💪🏻

Kesian sheila melihat orang2 yang menyayangi sheila bilamana sheila susah nak catch up stamina bila beriadah, malah sedih & pilu bila tak dapat berikan the best participation kepada anak2 bila stamina asyik pancit je🤭🤭🤭

Jadi, jika inspirasi adalah goal untuk sheila jadi better person maka WHY NOT? Secara tak langsung anak2, keluarga tahu bilamana kita nekad bermakna kita pasti boleh! Jadi jaranglah dalam keluarga ada istilah “nanti dulu, tak yakin, susah, malas” malah kebanyakkan istilah “negative “ memang jarang2 atau tak pernah berlaku😁

Kadang2 apa yang kita lakukan bukan sahaja untuk diri kita malah untuk insan yang lain yang selalu memerhatikan malah menjadikan diri kita inspirasi buat mereka, jadi sheila percaya sedikit sebanyak transformation sheila dari tebal ke nipis ( yang belum hit ideal weight ni) sedikit sebanyak membuatkan anda yang baca status ini keep moving, keep doing atau decide untuk set new goal in life for better US ❤️

So how do i look?

Start small but consistent...

💥tukar air manis kepada air kosong
💥tukar bergoreng kepada grill/ rebus
💥tidur cukup ( tidur awal & bangun awal)
💥kurangkan garam & gula
💥banyakkan buah & sayuran

———————————————

Another sharing. Ni sal copy dari Facebook Suhaida sharif. Uol follow la ye

Tengah2 kosongkan memori hp terserempak pula ngan si dia 7 tahun yang lalu🤪🤪🤪

Sufi Syazwani tegur “ bulat2 tu nak p mana?” 

Opsss...

Kadang2 kita tak sedar ape yang kita “telah” lalui, & sheila andaikan inilah keyakinan tahap dewa dewi😝 ramai yang tanya mcm mana leh nipis? Jawapan sheila “ dulu telan lembu seekor, ambik masa 8 tahun utk digest, br abis” hehehe

Sheila tak pernah rasa yang diri ini ade loops hole yang perlu dibaiki, maybe kerana sheila akui tiada ilmu dalam penampilan diri malah kurang akan awareness dalam penjagaan kesihatan, yang tahu nampak makanan sedap, makan banyak, nampak yg kurang sedap pun makan juga tapi tak sebanyak yang sedap lah, pastu food hunting ni dah macam rutin, tak salah menikmati makanan, tapi salah jika makan yang berlebihan, orang cakap kira kilori? Macam mana nak kira kalo tak ade ilmu kan, so tips mudah dari sheila:

💥tahu metabolic rate anda, kira kalori ( mcm mana nak tahu, melalui pembacaan atau tanya dengan yang lebih mahir, jangan buat andaian sendiri) sebagai contoh, suku- suku-separuh ... yang separuh tu adalah yang belum masak, kalo dah masak kita separuhkan maybe boleh terlebih portion , kerana kebanyakkan sayur pun dah ade carb di situ

💥set goal body weight anda- jangan over, maybe 2-3kg per month, banyak2 nanti stress pula kan

💥recognises percapaian bulanan anda dengan shopping baju!🤭 jgn shopping makan☝️

💥kenali diri anda,apa yang anda suka, kerana bila menjaga pemakanan, makanan yang tak suka tp bila dipaksa kita akan terjerumus kepada mengambil kembali apa yg kita selalu makan, ubah gaya, ubah selera kerana 80% pengurangan ketebalan badan anda adalah dr pemakanan, 20% adalah excercise 

💥banyakkan membuat xtvy yang sihat, mulakan dengan berjalan -10,000 steps is the best start!

Ok...hope membantu anda, btw... follow my My pink car journeyy for more beauty tips ig Nsdsuhaidasarif_sheila for more career & our youtube channel Suhaida Sarif Area for more tips/ sharing/career

————————————

Hilang 26kg😱😱😱

Rata2 terkejut melihat new ME semasa seminar 6-7 September yang lalu🤭🤭🤭

Ya, sheila hilang 26kg... bukan dalam tempuh yang dekat... ramai pm, tanye tips, diet, apa yang sheila buat & 1001 soalan lain❤️ Actually sheila dah share ( tgk post sheila yang lama k) tapi bila lihat depan2 baru “nampak” kan😅😅😅

Journey nipis sheila bermula pada January 2018, bilamana sheila start sign up for gym at true fitness sampai lah mereka declared bankruptcy 😔, then Sheila beralih ke Phillip Wain ( gym only for women)  dari berat almost 80kg hingga akhir December 2018 hanye turun 7kg 😱 bukan salah gym tapi salah sheila sendiri yg langsung tak jaga pemakanan. So selama tempoh setahun hanya reduce 7kg, ayakkk😝😝😝

But never give up to memang senantiase adalah, feb 2019 Sheila nye personal trainers introduce “diet using blood types “ means ikut pemakanan yang ideal for jenis darah, masa ni Sheila start follow dengan disiplin malah sheila menggunakan IF untuk mempercepatkan proses🤪🤪🤪

So dari February 2019 hingga Ogos 2019 sheila reduces 19kg💃💃💃 

Kalo tak ke gym sheila akan buat excercise dari rumah, dumbbells, bola, hitt tu semua memang routine setiap hari dari rumah. Hit sekurangnya 15-20minit, makanan memang sheila memilih. Mengira kalori tu memang buat tapi tak lah details cuma carbo sheila tak ambik sangat dalam tempoh permulaan, so carb dr buah & sayur banyak, bila teringin makan juga hahahaha😝

Yang paling penting kene lah nekad, jangan nak di mulut tapi hati masih curiga, malah jangan sesekali terasa nikmat bila weight dah mula reduce dengan makan pelbagai, in fact sampai sekarang Sheila masih mengamalkan cara pemakanan yang sihat. Betullah 20% excercise & 80% pemakanan, jika anda kurang disiplin sheila rasa ramai coach di luar sana yang boleh membantu anda, tapi jika anda mempunyai disiplin yang tinggi maka mudah buat anda semua❤️

Don’t give up, bila hampir 4 series ni, kesihatan amat penting, so lakukan untuk diri anda, untuk Family & anak2, jadikan diri kita inspirasi kerana today anak2 sheila selalu cakap “ if Mummy can reduce her weight, she can do anything else too” bangga sheila bila dengar perbualan anak2😭

So all the bestttt & good luckkkk 💪🏻💪🏻💪🏻

If i can do it! U definitely CAN too!

Jom like page sheila for more tips tentang kerjaya, skincare & makeup My pink car journeyy & follow ig Sheila utk melihat sendiri ape yang sheila lakukan setiap hari “ Nsdsuhaidasarif_sheila... follow tau

❤️❤️❤️





No comments:

Post a Comment