Thanks For Your Support

Tuesday, September 17, 2019

Premium Beautiful At Eco Grandeur

premium beautiful min kaffe maharani eco grandeur puncak alam
Orang yang bahagia adalah orang yang bersyukur. Morning semua. 

Ada ke diorang ajak mama pegi Time Square, sebab nak cari baju untuk ootd? Bukan main la permintaan anak remaja sekarang. 

Yang ayahnya kata, diorang nak baju zaman-zaman diorang la tu. 

Mama kata, tak ada ikut zamannya. Tak payah ikut orang. Be yourself. Dah. Jom ikut mama. 

Pegi mana? Diorang tanya.

Mama kata ikut aje la. So kami pun naik atas rumah. Masuk bilik baju. Dan bila mama tunjuk baju-baju mama, terus diorang pun kata wahhhhh. Tak payah la ma pegi Times Square. Kakak nak ni. Adik nak ni. 😂

Maka, head to toe yang mereka pakai ni, semua adalah mama punya. Sampaikan kasut pun sebat mama punya.

Maknanya, mama aje la yang kena cari baju baru. Sebab baju mama, anak-anak dah chop nak pakai. Kan sayang. Hopefully suami sal baca ni dan menyahut, iyeeee 😂

premium beautiful min kaffe bio seleza eco grandeur puncak alam
Lepas zuhor kami baru keluar. Disebabkan ayah tak nampak topi dia tertinggal, so mama letak siap-siap kat kepala.

premium beautiful min kaffe bio seleza eco grandeur puncak alam
Ni playground kat depan showroom Elmina

premium beautiful min kaffe bio seleza eco grandeur puncak alam
Nampak tak anak dara. Head to toe mama punya props.

premium beautiful min kaffe bio seleza eco grandeur puncak alam
Kakak pakai Shawl Infinence Baby Blue.
Shirt tu beli kat Kenanga Mall.
Skirt tu skirt Diesel. Brand ni femes masa sal remaja dulu. And skirt tu pun dah almost 20 years dah pun. 
And the boots dari H&M. Beli masa nak ke Aussie dulu.

premium beautiful min kaffe bio seleza eco grandeur puncak alam
Lilt tudung tu kakak pakai sendiri

premium beautiful min kaffe bio seleza eco grandeur puncak alam
Yang adik pulak, pakai top denim mama masa tahun 2001. Almost 18 years dah baju ni. Pun brand Diesel. Zaman tu kan zaman BUM Equipment, Fila la, Diesel la, Google, Voir, Romp, Levis gitu la. Tapi Levi’s tak mampu pun masa tu. 

premium beautiful min kaffe bio seleza eco grandeur puncak alam
Masa ni dah lepas makan. Dah lepas berpeluh main panjat-panjat spider web. Sebelum keluar rumah tadi, adik request nak pakai tudung style Mira Filzah la konon. Tapi mama malas nak buatkan. Sebab dia tak pakai inner neck kan. Ala, kan sekarang tengah hot cerita SweetDream apa tah tu. Macam kita memuda dulu la. Suka ikut trend yang tengah hot. Jadi, dah nak balik ni, lepas tengok rambut dah terkeluar comot-comot, mama pun adjust la, hentam he buat tudung adik ni.

Eh tak habia lagi cerita ootd Danisha.
Tudung bawal tu beli kat vendor butik area rumah. Baju denim Diesel. Skirt putih tu beli kat Jusco 3-4 tahun lepas. Kasut adik tu from Vincci. Beli masa nak buat pakai pegi Krabi tahun lepas.

premium beautiful min kaffe bio seleza eco grandeur puncak alam
Muhammad tau kakak dia nak bergambar, laju je dia nak photobomb


premium beautiful min kaffe bio seleza eco grandeur puncak alam
Ni dah nak habis tenaga dah masa ni. Diorang ajak gi mini market kat depan tu pulak. 

premium beautiful min kaffe bio seleza eco grandeur puncak alam
Hasil pow ayah, dapatkan sorang satu aiskrim Solero. Muhammad sibuk nak Calpis dia. Air pipis dia panggil. Gelihati tengok style tudung adik dah. Mama kata tak ape la dik. Biasanya yang comot masa kecik ni, dah besar nanti dia cantik sangat.








premium beautiful kurus remaja budak eco grandeur korset murah
Anak beranak Premium Beautiful.
Adik tu dia tak berapa konsisten pakai. Jadi, tu yang shape dia tak berapa nak jadi lagi. Memang nak kena paksa pakai dah lepas ni. Supaya berat badan tak naik mendadak. Bukan tak selesa, tapi dia jenis nak kena ingatkan selalu. Bila pakai selalu Premium Beautiful ni, shape mesti cantik punya. 

Sal jual korset Premium Beautiful. Berminat nak dapatkan, jom wasap.my/601116311641

Day 1 Until Day 4 UPSR 2019 Nur Damia Shafiqa




“Mama, kakak minta maaf segala salah silap kakak kat mama. Esok kakak dah start exam. Mama maafkan dan doakan kakak ye” kata Nur Damia Shafiqa Binti Halmie Abd Hamid sambil cium tangan dan peluk mama sebelum tido semalam.

Suka tau buat drama air mata. 

In shaa Allah. Allah yuftah Alaikum.
Semoga semua yang menduduki UPSR hari ni diberi ketenangan hati, di beri kefahaman dan idea yang terbaik sepanjang exam hingga rabu depan.

In shaa Allah, 4 hari exam ni mama akan spend time sama-sama cikgu dan parents di sekolah untuk bagi moral support pada kakak dan hampir 500 pelajar tahun 6 yang lain.


English today.

Ni agak-agak kalau mama pakai baju sekolah duduk tolong ambik exam lepas tak 😅

Hari ni kakak pakai Premium Beautiful Classic. Yang Elegance adik guna. Sebab adik suka yang tak rasa macam pakai korset langsung.

Biar terjaga posture badan bila duduk lama jawab exam.

#MukaCopyPaste














Nur Damia Shafiqa with Aneesa.



Day 3, Maths
Upsr 2019

sksu upsr 2019 6 jazari damia shafiqa
Habis paper pertama Maths.


Day 4, Science
Upsr 2019

day 4 upsr 2019 sekolah saujana utama
Teman sampai lunch. Pukul 9.30 pagi paper 1 sains dah habis. Lepas jemaah dhuha, solat hajat dan buat yassin hajat bersama guru dan parents yang lain, kami teman anak-anak makan pula.

upsy 2019 paper sains sksu saujana utama
Damia dan kawan kawan sekelas. 6 Jazari SKSU 2019

sksu saujana utama quotes rajin malas terbaik
Love this quotes.

flash sales sept 2019 shom
Terus rasa tak jadi la nak malas. Sebab macam kena penampar je bila baca quotes tu. Terus buat video untuk marketing. Gunakan apa yang ada. 


Ngade tau isteri en Hlmie ni. Dia nak air
Kelapa pulak. Semalam nak tebu.


Surat Cinta Buat Mama 😭

Sal tulis postni di FB pada 26/7/2019:
Anak siapa yang ambil UPSR tahun ni?




Samalah dengan anak sal, Damia.
Ke hulu hilir kami bawa Damia dan adik-adiknya dari kecik jalan terkedek-kedek lagi bila ada urusan bisnez. Tak kira la ada majlis ilmu, appointment fitting atau appointment untuk free coaching team.

Orang nampak macam kesian.
Tapi, Alhamdulillah. Kami dah mula dari awal lagi. Rupanya cabaran berniaga masa anak kecik tu lebih mudah dan lebih indah.

Sebab sekarang, masa untuk lebihkan mereka pula. Mereka dah besar. Dah perlukan kawan rapat seperti mama dan ayah untuk motivate dan jadi penasihat kehidupan mereka yang makin meningkat remaja.

Semalam Damia bersama 130 kawan-kawanya berpisah sementara dari keluarga. Sempena program 3 hari 2 malam untuk persediaan UPSR. Sunyi sekejap rumah bila sorang tak de. Mula tu, berat mama dan ayah nak lepaskan. Tapi, lepas dah bersemuka dengan guru-guru dan dah diterangkan aktiviti yang mereka akan tempuhi sepanjang 3 hari tu, mama ayah berlapang dada untuk izinkan. Kakak pun happy. 

Lebih kurang sebulan lebih je lagi nak UPSR. Sal mohon doakan Damia ya semua. Semoga dia dapat buat yang terbaik untuk UPSR dan cita-citanya tercapai.

Doa sal juga buat anak-anak sahabat yang bakal ambil peperiksaan penting tahun ni.

Apa yang penting bukan resultnya, tapi usaha serta sokongan kita kepada anak-anak. Kita ingin mengejar kejayaan, jangan tergadai sebuah kasih sayang.

Senyap-senyap dia letak surat ni kat tangga. Terima kasih kakak. Kerana menjadi anak yang pandai menghormati orang lain. Lembut hati, dan mudah terima didikan dari orang lain. Mama marah macam mana pun, kakak tetap datang dan peluk mama tanpa benci ❤️

#SahabatSejati

Monday, September 16, 2019

Kek Batik Premium Beautiful

kek batik premium beautiful

Sal faham. Kadang kenapa ada yang takut nak berniaga lagi lepas percubaan kali pertama gagal.

Sebab sal pernah ada feel macam tu. Tapi dalam masakan la. Sal pernah try buat kek batik sekali. Lama dulu dah. Masa first time buat tu, kek batik tu jadi keras kejung. Untuk yang baru buat rawatan akar pada gigi, jangan la makan. Sebab confirm pecah gigi. Buttercup tu sampai hitam sal cairkan. Sejak tu, rasa hilang semangat nak cuba lagi.

Tapi hari ni. Rasa teringin nak buat sekali lagi. Lepas dah lama perati macam-macam resipi. 

Bila kita gagal mencuba, semangat memang akan down. Ye la, nak cari bahan bukan simple macam tu je. Usaha nak dapatkan bahan tu satu hal. Usaha nak siapkan bahan tu pun satu hal. Tapi, jangan putus asa. Belajar dan buat. Peratikan orang yang dah berjaya buat. Apa resipi mereka. Macam mana tindakan mereka. Gagal tu sebenarnya yang akan ajar kita step apa yang sepatutnya kita buat, dan part mana yang sepatutnya kita perlu elak.

Gambar sekadar hiasan. 
Sal baru berangan je ni. Sebab berangan kan percuma. Dari angan-angan sekali tindakan, in shaa Allah pasti akan bangkit semangat untuk jadikan impian satu kenyataan.


Saturday, September 14, 2019

Majlis Ilmu dan Kenduri Di Villa FRIM Kepong



premium beautiful Gombak-premium beautiful kepong
Ni ootd kat kenduri kawin. Tengah mikir nak makan apa lagi lepas ni.

premium beautiful gombak - premium beautiful kepong - herba maharani KL
Sal suka pokok-pokok kat FRIM ni

premium beautiful gombak - premium beautiful kepong - herba maharani KL
Jenis pokok lama. 

premium beautiful gombak - premium beautiful kepong - herba maharani KL
FRIM ni antara hutan simpan Malaysia

premium beautiful gombak - premium beautiful kepong - herba maharani KL
Yang sal tengah ootd ni, adalah di Romantika Villa FRIM, Kepong.

premium beautiful gombak - premium beautiful kepong - herba maharani KL
Bila suami suka ambik gambar, memang akan banyakkan la gambar yang sal akan upload dalam website ni. Sebab tak tau nak pilih mana. Semua cantik.

premium beautiful gombak - premium beautiful kepong - herba maharani KL
Ni kat photobooth pengantin.

premium beautiful gombak - premium beautiful kepong - herba maharani KL
Pengantin perempuan tu kira anak buah sal la. Ayah dia sepupu sal.

premium beautiful gombak - premium beautiful kepong - herba maharani KL
Semoga anda tak muntah hijau bila tengok banyaknya gambar sal kat entry ni. Sebab sal turutkan aje kata suami. Tak baik derhaka kan.

premium beautiful gombak - premium beautiful kepong - herba maharani KL
Ni versi suami edit. Dia tengah minat main camera. Kita layan aje la. Dulu kan sal berangan sangat nak suami photographer. Si sekarang sila rasakan.

premium beautiful gombak - premium beautiful kepong - herba maharani KL
Ni mak pengantin perempuan

premium beautiful gombak - premium beautiful kepong - herba maharani KL
Thanks for having us Kak Bb and Abang Shidi

premium beautiful gombak - premium beautiful kepong - herba maharani KL
Mak pengantin demam masa ni. Dan yang sal tau, mak pengantin sedang pregnant. Alhamdulillah.

premium beautiful gombak - premium beautiful kepong - herba maharani KL
Ni mak long sal. Kakak sulung kepada ayah sal.

premium beautiful gombak - premium beautiful kepong - herba maharani KL
Time kenduri la pun boleh jumpa. Semoga maklong sekeluarga dirahmati till jannah.

Semoga bahagia dunia akhirat kepada pasangan pengantin Atikah Nasuha dan Muhamd Afnan

premium beautiful Gombak-premium beautiful kepong
Ni ootd lepas habis weekly class

premium beautiful Gombak-premium beautiful kepong
Bila suami tetiba hobinya ambik gambar, maka akan makin berat la memory space kita.

premium beautiful Gombak-premium beautiful kepong
Focus

premium beautiful Gombak-premium beautiful kepong
Istiqomah

premium beautiful Gombak-premium beautiful kepong
Follow tanpa jemu, mentor yang dah terbukti berjaya melahirkan bukti dunia, dan sedang mengheret kita sama untuk berjaya akhirat.

premium beautiful Gombak-premium beautiful kepong
Semangat yang tak pernah hilang

premium beautiful Gombak-premium beautiful kepong
Terima kasih mentor untuk segala pengorbanan yang diberikan.

premium beautiful Gombak-premium beautiful kepong
Free training everyweek. Dengan hanya daftar RM47 sahaja. Dan anda akan terima product bernilai RM39

premium beautiful Gombak-premium beautiful kepong
Wajah kesayangan ramai. Humble dan sangat berjaya. 

premium beautiful Gombak-premium beautiful kepong
Free training.

premium beautiful Gombak-premium beautiful kepong
Antara sebab kenapa sal suka jejak kaki
Ke majlis ilmu. Sebab pasti akan ada piyem magik masuk. 

premium beautiful gombak - premium beautiful kepong - herba maharani KL

premium beautiful gombak - premium beautiful kepong - herba maharani KL

premium beautiful Gombak-premium beautiful kepong
Lets join our beautiful journey

Generate 5 figures income dan capai bebas masa.