Thursday, May 9, 2019

Allah Selamatkan Muhammad Danish Shafiq Turn 6

Alhamdulillah
Happy Birthday Muhammad Danish Shafiq


One happy family at home.



Hehee geli ke nak kena cium. Geli ada janggut ayah.



Alhamdulillah
Now you are 6 years young already. Syukur Muhammad Danish Shafiq membesar dengan limpahan kasih sayang Allah. Semoga jadi imam soleh yang membawa orang lain ke Jannah.


Kat tangan mesti nak kena ada something kan Muhammad.

Ciuman kasih dua orang kakak. Damia dan Danisha.


Hehehe. Walau macam mana gaduh pun, sayang tetap sayang kan. Kakak dan adik sangat sayangkan Muhammad. Walau Muhammad suka cari pasal. Nak nak dengan adik. Suka sangat dia minta kena cukup dan penampar dari adik. 

Muhammad hobinya suka menyakat orang. Lagi orang marah, lagi dia suka kacau. Sebab tu Muhammad dan adik, setiap hari confirm akan ada drama cubit mencubit. Haha. Lepas kena cubit, Muhammad nangis. Tapi tak minta tolong sesiapa. Sebab dia tahu memang dia tak betul. Tak betul sebab suka sakat adik.

Wanita pertama yang mencium dan dicium Muhammad Danish Shafiq adalah mama. 

Anak soleh. Hati baik. Lembut. Mudah dengar kata. Tak banyak permintaan, kecuali hotwheel. Bab hotwheel memang tak boleh bawa bincang punya. Dia kata nak, makan kena la beli. Kalau tak habis 7 keturunan dia ingatkan kita. Tapi kek tak nak buat cake hotwheel pulak.


Kek permintaan Muhammad. Muhammad nak kek Roblox. Mama pun order la sekali lagi dari baker yang sama dengan Kek Arsenal ayah. Kami anak beranak suka sangat Kek dari Sugar By Syalin ni sebab hasil dia kemas. Dan rasa kek pun sedap. 

Isi dalam kek ni, coklat.
Krim dia tak reti la nak sebut. Yang sal ingat, Roblox Cakes and Arsenal cakes tu ada swiss swiss macam tu la. Memang sedap. Highly recomended untuk yang pentingkan kualiti.

Uol search je kat Instagram, kedai kek online ni “Sugar by Syalin” and the owner pun memang memudahkan urusan kita untuk dapatkan kek sedap berkualiti. Untuk yang nak bajet, better anda dapatkan dari kedai kek King ke atau boleh beli by slice dari Secret Recipe je.


Sambutan hari lahir April babies di Genius Aulad.

Biasanya setiap bulan, di minggu terakhir hari jumaat, akan diadakan majlis meraikan hari kelahiran anak-anak syurga ni di Genius Aulad.

Maka, mama ayah pun usung la kek Roblox Muhammad Danish Shafiq ni ke atas Genius Aulad. 

Alhamdulillah masa kami, kami sendiri tentukan. Jadi boleh la stay and celebrate sekali April babies di Genius Aulad ni.


No comments:

Post a Comment