Monday, May 20, 2019

Korset dan Celebrity Berpisah Tiada






Betul kata ziana zain, mula dari awal. No wonder la umur zz dah 51 tahun pun, tetap nampak macam 15 tahun. 

Rahsia dia, mula dari awal. 

Apa yang dimulakan?
Mulakan Pakai korset. Pakai dari awal. Dari zaman memang kurus. Supaya shape tak lari. Dan berat tak naik mendadak.

Nak selamat, pakai je superbrand korset #PremiumBeautiful. Lebih 22 tahun dipasaran. The one and only korset yang pernah pegang title superbrand dan ada 100% lifetime warranty on all repairs.

Well trained and The real Premium Beautiful Expert,
#No1CertifiedPremiumBeautifulExpert
#Weapon35



Wednesday, May 15, 2019

Preloved Baju Raya For Kids




Preloved peach Dress and Baju Melayu to let go.


Sehelai baju Peach Dress RM39 sekali postage.


Baju Melayu Peach Kanak-kanak RM19 sekali postage.


Have two size


10 and 12


Measurement untuk size 10:

Labuh baju 90cm

Lebar bahu 28cm

Dada 35cm

Pinggang 33cm

Labuh lengan 43cm


Measurement untuk size 12:

Labuh baju 98cm

Lebar bahu 30cm

Dada 37

Pinggang 39cm

Labuh lengan 47cm


Color Peach

Beli di one of butik di Shah Alam seksyen 7


Condition 9/10


Baju dress Peach tu ada poket


I’m not interested entertain fussy buyer. 


Coz im a fussy one bila pilih baju baru. Jadi, bila let go baju pun, sal akan fussy jugak. Sebab semua baju ni adalah baju favret sal. Sayang nak le go pun.  Pakai sekali je. Dah 3 tahun simpan elok.


One of the reason to let go pun adalah sebab for tabung Amal Palestin yang Muhammad Danish Shafiq sertai di Genius Aulad.





 Second, sebab dah tak muat pakai lagi. Nak tunggu bagi cucu, tak tau bila. 





Baju Melayu Peach Kanak-Kanak.

Condition 9/10


Measurement:

Labuh baju 37cm

Lebar baju 36cm

Lengan 27cm

Lebar bahu 23cm





Wasap jika berminat


Wasap.my/601116311641


Baju lain akan menyusul. Kena selalu la masuk blog sal bulan puasa ni.

Tuesday, May 14, 2019

Sayang Awak




10 Kesilapan suami dlm sesebuah perkahwinan :

1) Suami tidak menyediakan tempat tinggal yg selesa utk isteri.
2) Suami tidak memberikan nafkah atas asbab isteri bekerja.
3) Suami menganggap kerja2 rumah itu kerja isteri seorang sahaja.
4) Suami membiarkan anak2 diuruskan isteri sepenuhnya.
5) Suami tidak mengambil tahu apa yg isteri rasa.
6) Suami pantang ditegur, dinasihat dan menganggap dirinya “always right”.
7) Suami membiarkan campur tangan org luar dalam keluarganya.
8) Suami kurang masa dirumah dgn isteri, lebih masa diluar dgn kawan2.
9) Suami menzalimi isteri dgn menggunakan kekerasan.
10) Suami curang.

Moral: Betulkan yg biasa dan biasakanlah yg betul...Semoga bermanfaat...

Copy paste dari FB 

ALHAMDULILLAH
ALHAMDULILLAH
ALHAMDULILLAH

Semua yang tertulis kat atas tu, tiada dalam list untuk en suami. 

Alhamdulillah Allah hadiahkan suami yang terbaik. DIA maha mengetahui. Setiap jodoh kita, adalah yang terbaik. 

Setiap orang tak sempurna. Tapi kita la yang saling lengkap melengkapi antara satu sama lain.

Thank you Allah for the best gifts in our life.











































Thursday, May 9, 2019

Allah Selamatkan Muhammad Danish Shafiq Turn 6






Alhamdulillah
Now you are 6 years young already. Syuku Muhammad Danish Shafiq membesar dengan limpahan kasih sayang Allah. Semoga jadi imam soleh yang membawa orang lain ke Jannah.


Kat tangan mesti nak krena ada something kan.

Ciuman kasih dua orang kakak. Damia dan Danisha.


Hehehe. Walau macam mana gaduh pun, sayang tetap sayang kan. Kakak dan adik sangat sayangkan Muhammad. Walau Muhammad suka cari pasal. Nak nak dengan adik. Suka sangat dia minta kena cukup dan penampar dari adik. 

Muhammad hobinya suka menyakat orang. Lagi orang marah, lagi dia suka kacau. Sebab tu Muhammad dan adik, setiap hari confirm akan ada drama cubit mencubit. Haha. Lepas kena cubit, Muhammad nangis. Tapi tak minta tolong sesiapa. Sebab dia tahu memang dia tak betul. Tak betul sebab suka sakat adik.

Wanita pertama yang mencium dan dicium Muhammad Danish Shafiq adalah mama. 

Anak soleh. Hati baik. Lembut. Mudah dengar kata. Tak banyak permintaan, kecuali hotwheel. Bab hotwheel memang tak boleh bawa bincang punya. Dia kata nak, makan kena la beli. Kalau tak habis 7 keturunan dia ingatkan kita. Tapi kek tak nak buat cake hotwheel pulak.


Kek permintaan Muhammad. Muhammad nak kek Roblox. Mama pun order la sekali lagi dari baker yang sama dengan Kek Arsenal ayah. Kami anak beranak suka sangat Kek dari Sugar By Syalin ni sebab hasil dia kemas. Dan rasa kek pun sedap. 

Isi dalam kek ni, coklat.
Krim dia tak reti la nak sebut. Yang sal ingat, Roblox Cakes and Arsenal cakes tu ada swiss swiss macam tu la. Memang sedap. Highly recomended untuk yang pentingkan kualiti.

Uol search je kat Instagram, kedai kek online ni “Sugar by Syalin” and the owner pun memang memudahkan urusan kita untuk dapatkan kek sedap berkualiti. Untuk yang nak bajet, better anda dapatkan dari kedai kek King ke atau boleh beli by slice dari Secret Recipe je.


Sambutan hari lahir April babies di Genius Aulad.

Biasanya setiap bulan, di minggu terakhir hari jumaat, akan diadakan majlis meraikan hari kelahiran anak-anak syurga ni di Genius Aulad.

Maka, mama ayah pun usung la kek Roblox Muhammad Danish Shafiq ni ke atas Genius Aulad. 

Alhamdulillah masa kami, kami sendiri tentukan. Jadi boleh la stay and celebrate sekali April babies di Genius Aulad ni.




Wednesday, May 8, 2019

Buku Skrap Tahun 4 dan Tahun 6





Tak tau la nak nangis ke nak ketawa. Nak melompat ke nak bawa-bawa tido.

Sebab Sal ada 8 buku skrap nak kena tolong anak-anak siapkan 😖

Huwaaaaa memang sekolah rendah zaman ni assingment dah macam masuk U kan. 

Buku skrap lagu rakyat dah siap. Habis semua lagu ikan kekek, anak itik tokwi, lagu tiga kupang semua dok terngiang-ngiang dalam kepala dah. korang bagi tau je, nak sal nyanyi lagu mana. Sekarang ada lagi 7 nak siapkan 😂

Anak sal darjah 4 dengan darjah 6. Anak uol sama ke?


Premium Beautiful Tahan Bertahun-Tahun







Masa main tarik tali nak pakai Premium Beautiful dulu pun, sal selalu terfikir, betul ke beli sekali boleh pakai hari-hari. Sal siap tertanya-tanya, Macam mana nak basuh. Tak kan tak bergulung kot tali bra dia. Tak kan tak reput kot kain celah miss V tu, ye la sebab orang perempuan dan keputihan, berpisah tiada.

Rupanya memang betul buat dosa kering je, orang yang dok canang Premium Beautiful ni tak baguih 😂

Senang rupanya nak jaga korset yang dah lebih 22 tahun kat market Malaysia ni. Mudah cuci dan cepat sangat kering. Patut la boleh pakai hari-hari sampai lebih 5-10 tahun pun.

Tali bra dia paling win. Sebab sebelum ni, pakai kejap je confirm tali bra lembik dan mula la berpintal. Premium Beautiful tak pulak. Kenyal betul tali bra dia. Siap boleh pakai dari zaman anak dara, kawin, mengandung sampai mengandung lagi sekali pun, macam tu la rupa bentuk dia. Budak baik sungguh la korset ni.

Lepas tu kan, perasan tak, kalau panty biasa, kita nak try fitting pun tak dapat. Tapi Premium Beautiful ni pelik sikit. Panty celah tu koyak pun siap boleh hantar repair balik. Free pulak tu. Koyak la berapa kali pun, tetap boleh repair free. Sebab tu majoriti yang pakai Premium Beautiful ni, mereka takkan ada masalah keputihan. Miss V kering, tak melecet kesan dari lembab gatal sampai asik nak menggaru. Memang berbaloi dengan harga dan service yang diberi after sales. 

Sebenarnya nak share real testimoni ni je. Adik ipar sal baik hati share pengalaman beliau pakai Premium Beautiful ni. Dari sebelum kawin, sampai anak 2, maintain cantik badan. Uol kalau nak service kulit cantik, boleh follow Elmy Diana ye, Cantik dalaman terserlah di luaran. 

Thanks Diana 💞

Promo 50% Premium Beautiful







Marhaban ya Ramadhan.


Alhamdulillah rezeki satu team. Non stop permintaan nak Slim Raya dengan Premium Beautiful.


Mereka ni dah expert sebenarnya. Dah biasa ukur dan fitting wanita-wanita anggun di luar sana. Cuma ni antara budaya kerja kami untuk asah kemahiran convert size pelanggan. Sebab korset Premium Beautiful bukan korset biasa. Skill mengukur dan convert size perlu ada. Melalui cara ni kami sama-sama belajar untuk jadi The Real Premium Beautiful Expert. 


Nak Slim Raya dengan 50% diskaun, boleh juga dapatkan dari mereka 

Harmimi Ibrahim

Noharyani Mat Sidik


Yang dah pakai dan nak belajar buat duit raya 4 angka sebulan? Pun boleh je kami guide untuk sama-sama merasa manisnya pengalaman mencantikkan badan mereka yang ada impian nak slim sihat, dengan cara selamat lagi jimat.


#No1CertifiedPremiumBeautifulExpert

#Weapon35


011-1631 1641

Tuesday, May 7, 2019

Genius Aulad Sport Day 2019

Backyard Science Sport Day 2019
Genius Aulad telah diadakan di Stadium Panasonic Shah Alam pada 20 April 2019.

Tarikh sama pula tu dengan hari Anugerah SM SSM kami di IDCC.

Mula tu blur juga macam mana nak manage masa ni. Dua-dua event penting. Tak boleh tertinggal satu pun.

Tapi, tak perlu pening-pening. Benda boleh plan. Biar Ya Bari yang tentu kan. Dia pasti akan mudahkan cara.

Dan Alhamdulillah, segalanya berlaku dengan smooth je bila kita sentiasa percaya yang lahawlawalla quwatailabillah.

Lepas subuh, terus bersiap dah gerak ke Stadium. Walaupun hari ni hari sabtu, kereta tetap banyak. Sebab memang hari ni majoriti sekolah terlibat dengan hari sukan.

Macam Genius Aulad Sport Day ni, mereka gabung 4 buah Genius Aulad yang lain bawah satu bumbung.

Hari ni ada,
Genius Aulad Subang Bestari
Genius Aulad Kinrara
Genius Aulad Puncak Alam
Genius Aulad Saujana Utama

Jadi, parking memang sekejap je full. 


Backdrop Backyard Science Sport Day 2019. Port wajib bergambar. Esok-esok anak Muhammad boleh tengok gambar ayah and nenek dia pulak.

BackYard Science 2019 Sportday Genius Aulad Saujana Utama
Registration

Terima kasih pada Principal Genius Aulad Saujana Utama iaitu Puan Ashikin Hashim yang memberi instruction dalam telegram group, guideline untuk laluan ke dalam stadium. Sangat membantu untuk memudahkan urusan.

BackYard Science 2019 Sportday Genius Aulad Saujana Utama
After registration, terus sent Muhammad Danish Shafiq ke teacher. 

BackYard Science 2019 Sportday Genius Aulad Saujana Utama
Happy dapat jumpa geng. Dalam kotak tu roti.

BackYard Science 2019 Sportday Genius Aulad Saujana Utama
Mereka diberi breakfast dulu. Jadi, tak de la lapar atau tak bertenaga masa buat aktiviti nanti.


Pagi sangat lagi ni. Enjin tak panas lagi. Tu yang termenung jauh.

BackYard Science 2019 Sportday Genius Aulad Saujana Utama
Ni Muhammad lepas
Berpeluh peluh lari. Bukan main semangat dia menggelecek kon tiga segi tu. Boleh tengok kat video cara Muhammad Danish Shafiq lari sambil mengelecek tu 😂

BackYard Science 2019 Sportday Genius Aulad Saujana Utama