Thanks For Your Support

Thursday, August 22, 2019

Premium Beautiful VSQ Petaling Jaya

Hari ni hari rabu.
Aura warna rabu adalah biru. Ngade pulak sekarang ni nak ikut aura warna hari.

Jadi sal pilih pakai baju dan tudung bawal yang dah siap iron je la. Tak rajin nak iron pun sebenarnya. Sebab tu kebanyakkan baju sal, memang hantar irob kat dobi je. Sebab hari-hari sal akan keluar untuk urusan business. Jadi, nak jimat masa dan lebihkan urusan lain, maka iron kat kedai aje la.


Hari ni, siang memang tak keman. Duduk rumah dan panggil Kak Ema datang urut. Kak Ema ni ada buat service urut datang rumah tau. Sal highly recommended Kak Ema ni, jika uol tercari-cari siapa yang boleh jadi tukang urut dan siap boleh datang urut kat rumah lagi. Nak number kak Ema Tukang urut, wasap sal ye di 011-1631 1641

Sal urut sekali dengan Damia. Sibuk la dia pun nak urut jugak.

Harga urut Kak Ema ni ikut lokasi. Dia urut memang best. Tak sakit. Dan badan memang rasa ringan dan sedap lepas dia tolakkan semua angin keluar badan. Especially angin dalam perut dan rahim.


Lepas ambik anak balik sekolah 6.30 petang, dan diorg pun dah siap ngaji kat rumah ustaz depan rumah, maka mama dan ayah pun keluar la untuk jumpe someone di Petaling jaya.


Kami shoot sebelum maghrib.
Sebab nak jaga masa yang dah ditetapkan.


Alhamdulillah. Sampai dah sini bersama bag Premium Beautiful.







Balik dari appointment, sambung buat revision membaca dengan Muhammad. Dan ending dia, tak sampai 10 minit wajib ada drama air mata. 

CDM Hai-O dan NSD Mary Kay Ber Premium Beautiful


Cantiknya our client ni bila dah di touch up dengan full set Premium Beautiful. Semua terletak cantik sangat. She is mother of three. Semua bersalin czer. Waktu tidur pun NSD of Mary Kay ni suka pakai Premium Beautiful. Sebab katanya luka jahitan tak ngilu. Dan badan rasa sedap je. She lose 25 kilo tau. Dengan cara workout+jaga kalori. And maintain shape dengan Beautiful.


Seriusly cantik. Pinggang pun ramping sangat. Sedap peluk tau. Beraura orang nya. Dah 9 tahun beliau dalam kerjaya Mary Kay. Dan dah lebih 9 tahun juga la beliau maintain shape dengan Premium Beautiful.

Dari berat 80 kilos now dah reach 54. Same weight la kita NSD. 

And her skin, memang perfect. Sesuai sangat title beauty consultant tu dengan beliau. High morivated. Sebab selain reach the highest level dalam business, NSD of Mary Kay ni berjaya motivate diri untuk slim diwn her body.


Appointment pukul 11.30 pagi. Pukul 9.30 pagi kami dah keluar. Padahal ke Shah Alam aje. 20 minit dari rumah. 


Bila buat preparation awal, tak ada la stress sebab berkerja. Nanti episod dah sampai lokasi, banyak lagi benda bak kena buat. Bak fikir parking. Nak cari kupon parking. Nak cari makan. Nak punch barang. Nak betul betul tudung. Kan. Jadi, plan your time. Manage your time. Time is important. Not for ourself je. Tapi melibatkan masa orang lain. 


Let’s fitting Premium Beautiful


Lokasi fitting Premium Beautiful ni biasanya sal serah pada client. Mana mereka selesa. Nak fitting kat rumah boleh, kat ofis boleh. Kat babyroom boleh. Kat surau boleh. Kita ikut je kat mana pun.


Hari ni hari selasa. Aura pink kan. Jadi sal pilih pink striking ni. And semestinya kena ada white color with me. I love white. 


Ni landmark jika anda tercari-cari stokis Hai-O di Shah Alam. Kalau duli, sebelah ni pejabat Indah Water. Sekaranf dah jadi kedai makan. Segamat Rel.


Landmark lain, belakang hotel concorde. Kemudoan masuk kat simpang Nasi Kandar Royale Amirah ni, uol straight je sampai hujung.


Dan akan jumpa Sup Ani Utara ni. And stokis Hai-O SHOM Shah Alam ni, betul-betul belakang Sup Ani Utara ni.


Dan jangan lupa, sal sedia menunggu kedahiran anda. Kita amalkan jaga badan dengan pemakanan sihat ye. Malas nak buat sendiri, kita beli je kat sini. Sal boleh guide. 


Nak buat 10k sebulan dengan ratusan product high kualiti kami pun, in shaa Allah sal bantu guide kan. Follow je apa sal buat, confirm in shaa Allah uol akan dapat. Sebab dah 8 tahun sal buat bisnez ni. Dah 8 tahun juga dengan tindakan yang sama, Allah beri hasil yang sal memang dream selama ni.

Dream paling kuat,
Sal nak bebas masa. Nak kerja yang sal sendiri boleh tentukan pukul berapa, dan kat mana. Sal nak kerja yang bebas masa dan income pun adalah income yang 5 kali gaji masa sal kerja dulu.

Alhamdulillah. Ni la platform dia.
Berniaga dengan Sahajidah Hai-O. Biar orang pandang rendah impian kita, dan perlekehkan apa yang kita usahakan. Asalkan kita letak tinggi dan berani panjat untuk capai impian tu.

Paling sukar untuk berjaya adalah bila,
Kita tak bertindak untuk cari ilmu. Kerana keberkatan untuk mudahkan kita berjaya, ada di majlis ilmu. Tu je tips utama. Bila bisnez stuck, paksa diri jejak majlis ilmu. Both. Ilmu bisnez dan ilmu surau masjid. Pasti ada jalan keluar dari stuck punya. Trust me, it’s worth it.  Adab dan ilmu is a good combination to success. Tak boleh pilih. Kena kaut dua-dua.


Thanks so much Puan for your trust.

And thankssssss alot kak Zaiton Isa. Sebab kenalkan sal pada NSD Sheila. May Allah bless u sis.

Kak Eton tu, dulu geng lepak sal masa zaman awal-awal buat business Hai-O. Kami selalu sampai class B32 awal. Lepas tu duduk makan minum kat kedai bawah class tu. Kak Eton ni very friendly orang dia.









Monday, August 19, 2019

Boboboi The Movie 2 2019


I want both.
Family nak.
Business pun nak.
Jadi, malas nak fikirkan masalah macam mana nak balance kan both priority. 24 hours yang kita ada, in shaa Allah boleh plan. Tenang-tenang je minta dipermudahkan urusan. Yang penting, submit dulu apa kita nak.

Pukul 9 pagi dah keluar. Walau kepala berdenyut. Kalau tak keluar jugak pepagi ni, confirm lagi kuat denyut. Sebab anak asik berlagu nak tengok movie. Sebab semalam dah janji nak pergi. Tapi tak pergi pun semalam, sebab mama ayah tak larat nak ke mana dah lepas leaders group coaching tu. 

Dan tengahari ni, ada majlis ilmu bersama mentor. Dua-dua priority. 

Yang bestnya kan,
Masa dalam wayang, bukan nye sal tengok pun movie tu. Dok totet totet buat marketing. Lepas tu kan, dalam gudang gedang bunyi bising si boboboi ocobot hang kasa bagai sibuk berlawan tu, masuk pulak cash 4 angka dalam bank rimau 😱

Dalam kelas pulak, masuk lagi daftar new agent pulak. Masha Allah. Rezeki sungguh. Alhamdulillah for today.

www.salleharoslan.com

Ready for Boboboi The Movie 2.


Kami biasanya akan spend time tengok movie di The Strand Mall, Kota Damansara.


Jarang tengok wayang. Hari ni di desak oleh Damia Danisha Danish. Sebab esok dah start sekolah.


Tengok kat sini relax. Sebab tak ramai orang.


Ni muka pukul 9 pagi.


Gambar guna fon.


Selfie before masuk tengok Boboboi kuasa 7. Dah macam dragon ball dah pulak. 

Mula-mula tu malas nak layan cerita Boboboi ni. Tapi dah masuk part kuasa boboboi dan kawan-kawan dia kena sedut dengan Retakka, dan diorang pun dah mula berlatih dengan Hang Kasa, baru sal tengok. 

Sebab suka ambik morale of story from the movie.

Bila sal tanya Damia, apa morale of story yang dia belajar dari cerita Boboboi The Movie 2 tu.

Damia kata, macam mama ada bagi tau kat dia sebelum ni “tak ada kawan baik kat dunia” jangan declare someone tu was a good friend to us. Berkawan la dengan sesiapa pun. Asalkan bersederhana dalam memgikut kawan. 

Then mama cakap kat kakak, mama nampak, dalam movie ni, 1 kekuatan boleh tutup 10 kelemahan yang kita ada.

Contoh macam Boboboi tu kan, last sekali tu, kuasa dia tinggal dua je. Dari 7 element, tinggal element api dan element air. Boboboi dah hampir give up. Sebab tak yakin yang 2 kuasa element dia mampu rebahkan Retakkan yang  gagah perkasa dengan kuasa yang di ambil secara paksa dari orang lain.

Biar kita nampak lemah luar, tapi kuat di dalam. Semangat kental. Semangat akan kuatkan kita untuk capai impian.


Lepas habis tengok boboi, ikut hati nak sambung berejam duduk kat Fazbulous butik Fazura tu. sebab Fazbulous tu kat bawan TGV The Strand je. Dah la dia buat sales bak hang. Siap baju RM50 RM90 dan baju the lates dia yang gegojes tu RM150 je. Baru sempat try satu baju yang color merah bling bling kat tangan tu, suami dah kata perut dia dah berbunyi. Lepas tu bagi tau sekarang dah pukul 1. Dia nak cepat. Sebab nak hantar anak ke rumah mak. Nak setup PA System. Nak makan. 😅 maka, baik lah. 


Tak pernah bosan dengan perkongsian mentor.


Alhamdulillah for today. Dalam bisnez, ilmu ni macam udara. Tanpa udara pasti kita sukar bernafas dan akan mati.



Lirik lagu penuh Fire & Water dari Faizal Tahir adalah seperti berikut:
—————–

Ada masa ku mahu jadi biasa
Ada masa ku mahu luar biasa
Mahu ku jadi juara
Mahu ku berjaya

Kata orang hidup biar berjasa
Dunia ini hanya sementara
Berani hadapi semua
Harus kau percaya

Ku cuba dan cuba ku, tak putus asa
Terus ikut cahaya
Ku cuba dan cuba ku, tak putus asa
Pasti sampai ke sana

[Chorus:]
I’m Fire and I’m Water
Kau memberi ku kuasa
I’m Earth and I’m Nature
Kau membuat ku rasa

Oooh oh oh
Oh oh oh oh oh
Boy oh boy oh boy oh boy
Jangan mudah mengalah (oh!)

Gagal bukan alasan putus asa
Menang bukan untuk mendabik dada
Saat ku hilang arah
Kaulah adiwira

Ku cuba dan cuba ku, tak putus asa
Terus ikut cahaya
Ku cuba dan cuba ku, tak putus asa
Pasti sampai ke sana

[Chorus]









Premium Beautiful Cash Buyer From National Sales Director Mary Kay




Wednesday, August 7, 2019

Infinence Shoe Inspirasi Prof Datuk Dr Jimmy Choo

prof Jimmy Choo Infinence premium beautiful
prof Jimmy Choo Infinence premium beautiful

prof Jimmy Choo Infinence premium beautiful
Siapa tak kenal Prof Datuk Jimmy Choo, kan? Seorang pereka kasut terkemuka yang berjaya membawa rekaannya setaraf jenama antarabangsa!

Dan Prof Datuk Jimmy Choo juga merupakan penasihat fesyen Infinence! Sudah kah anda merasai sendiri sentuhan rekaan beliau?

Rebut peluang ni untuk memiliki sekurang-kurangnya sepasang kasut Infinence yang berkualiti premium dengan harga paling berbaloi sempena our Star11! 

Promosi ni hanya satu hari je. Pada 9/8 ni. Piyem sal untuk book sepasang kasut Infinence anda. 

#SHOMFlashSales #Infinence
#PremiumBeautiful

prof Jimmy Choo Infinence premium beautiful

prof Jimmy Choo Infinence premium beautiful

prof Jimmy Choo Infinence premium beautiful

prof Jimmy Choo Infinence premium beautiful
011-1631 1641



Premium Beautiful Denai Alam

💗

Alhamdulillah diberi client yang sentiasa memudahkan urusan. Semalam bank in ca$h. Pagi ni kita terus fitting. 

Sal mix and match je hari ni. Baju pink tu, baju 2009. Dia macam jubah. Tapi sal match kan dengan kain kembang putih yang sal suka ni. Hari ni aura biru sepatutnya. Tapi sal ingat hari ni hari selasa. So bole la kan pink pun 😅

The Real Premium Beautiful Expert,
#No1CertifiedPremiumBeautifulExpert
www.salleharoslan.com










Cantik sangat mini landscape depan rumah client ni.