Thanks For Your Support

Tuesday, November 12, 2019

Kenduri Doa Selamat Ke Umrah

kenduri doa selamat ke umrah salleha roslan premium beautiful therapants
Bersama kunci syurga. Ayah, suami dan ibu.

kenduri doa selamat ke umrah salleha roslan premium beautiful therapants
Bersama ibu, adik bongsu dan adik ipar. In shaa Allah semoga selamat dan dipermudahkan segala urusan sebelum, semasa dan selepas menunaikan Umrah.

kenduri doa selamat ke umrah salleha roslan premium beautiful therapants
Sebahagian saudara mara yang hadir meraikan.

kenduri doa selamat ke umrah salleha roslan premium beautiful therapants
Tokayah ambik gambar cucu yang tak tau la yang keberapa. Total cucu so far dekat 18 kot.

kenduri doa selamat ke umrah salleha roslan premium beautiful therapants
Kek hari jadi. Birthday cake Unicorn. Trend this year 2019/2020 is Unicorn la kot kan. 

kenduri doa selamat ke umrah salleha roslan premium beautiful therapants
Happy Birthday Malika yang ke tiga tahun. Alhamdulillah. Semoga terus membesar dengan sihat, bijak dan solehah.

kenduri doa selamat ke umrah salleha roslan premium beautiful therapants
Bacaan doa selamat

kenduri doa selamat ke umrah salleha roslan premium beautiful therapants
Raut wajah yang in shaa Allah takkan dijilat api. Wanita ahli syurga yang banyak berdoa untuk kebaikkan anak-anaknya yang MashaAllah macam-macam perangai. 😅

kenduri doa selamat ke umrah salleha roslan premium beautiful therapants
Mak mak sedara jauh dan dekat sama-sama hadir mengaminkan doa untuk kebaikkan semua. In shaa Allah semoga kita semua disatukan dengan rahmat Allah dan dibawa ke syurga dengan rahmat Allah. Mudah nak sebut kan, tapi nak buat untuk dapat rahmat Allah tu, MashaAllah. 

kenduri doa selamat ke umrah salleha roslan premium beautiful therapants
Mak Ngah dah Cik. Sorang dari Putrajaya. Sorang dari Shah Alam. Usia mereka ada yang dah reach 70+ 









Thursday, November 7, 2019

Testimoni Premium Beautiful 360 Therapants


Betul ke Premium Beautiful Therapants ni, ada kelebihan untuk legakan masalah kaki krem, kaki kebas, kaki lenguh, kaki berurat labah labah atau varicose vein tu?

Jangan percaya. Sampai anda sendiri dengar pengakuan mereka yang dah gunakan Premium Beautiful 360 Therapants ni.

Jom klik video testimoni kat atas ni. 







Zikir Walk 2019 Masjid Tengku Ampuan Jemaah Bukit Jelutong


zikir walk 2019 premium beautiful therapants maharani bukit jelutong
Alhamdulillah. We have done 5KM for Zikir Walk 2019. Located at Bukit Jelutong.

zikir walk 2019 premium beautiful therapants maharani bukit jelutong
Walaupun Muhammad berselipar, semangat tetap membara nak habiskan 5KM zikir walk.

zikir walk 2019 premium beautiful therapants maharani bukit jelutong
And Alhamdulillah. Proud of you Danisha aka Adik. Memula masam je muka adik. Jalan pun hentak-hentak kaki. Sebab Adik ni memang jenis tak boleh jalan jauh. Dia akan moody. Tapi, as a coach la konon, Sal kena bagi dia faham we we should finish this challenge. Mesti kena buat. Dah buat, mesti kena buat sampai habis dan sampai jadi. Maka hasilnya, Alhamdulillah adik happy bila dapat medal cantik dari Zikir Walk ni.

zikir walk 2019 premium beautiful therapants maharani bukit jelutong
Ni medal Zikir Walk 2019 tu. Tembamnya tangan suami ku. Huhuu.

zikir walk 2019 premium beautiful therapants maharani bukit jelutong
Memandangkan this is Zikir Walk ye Salleha. Maka, tiada tutu di sini. Jangan salah majlis. 

zikir walk 2019 premium beautiful therapants maharani bukit jelutong
Malam tadi sebelum tido, kami bertiga dah berjemaah cari khimar ni kat bilik baju. Nak pakai khimar comey ni sesama. Ni mama beli dari Miaziora. Brand sepupu sal. Uol nak cari khimar comey ni, ada reben kat depan, boleh cari kat Instagram atau facebook Miaziora ye. Boleh piyem tepi je founder Miazora ni. Kot nak order bebanyak ke kan.

zikir walk 2019 premium beautiful therapants maharani bukit jelutong
Ni kat photobooth Zikir Walk 2019. Best tau Zikir walk ni. Tak pernah pernah lagi sal jumpa fun run yang all sponsored macam ni.

zikir walk 2019 premium beautiful therapants maharani bukit jelutong
Senang cerita, Free semuanya. Termasuk baju. Baju sal tak ambik. Sebab semalam kan bertigas handle class mingguan bisnez.  Jadi balik pun dah lewat. Selain baju, medal free, sijil penyertaan free, breakfast free, aiskrim free, air kangen water free, parking free. Ya Allah semua free. Datang free free keluarkan peluh sambil berzikir je.

zikir walk 2019 premium beautiful therapants maharani bukit jelutong
Ni masa baru sampai. Bayangkan ni kira paling awal diorang ni kena gerak bangun. Pukul 5 sal dah bangun. Lepas subuh, bancuh Min Cha dalam bekas, 6.30 pagi terus ke Masjid Tengku Ampuan Jemaah Bukit Jelutong ni. Konon ingat lambat dah. Sekali lega nye ya Allah. Ada lagi parking dalam masjid ni.

zikir walk 2019 premium beautiful therapants maharani bukit jelutong
Sampai sampai terus ambik bag biru tu sorang satu. Dalam bag biru tu ada banyak gift. Ada roti gardenia, potato chip, air mineral, tasbih digital. So kitorang pun duduk la makan roti kat sini dulu. Sementara nak tunggu larian bermula.

zikir walk 2019 premium beautiful therapants maharani bukit jelutong
Tengah tengah duduk makan, Ustazah Ayu @ Ustazah Nur Aqidah datang tegur dan bersalaman. Alhamdulillah berjodoh lagi kami di sini.

zikir walk 2019 premium beautiful therapants maharani bukit jelutong
7.30 pagi Zikir Walk bermula. Duduk depan tu harussss. Sebab tu datang awal. Memang jenis suka duduk depan.

zikir walk 2019 premium beautiful therapants maharani bukit jelutong
Dimulakan dengan Bismillah

zikir walk 2019 premium beautiful therapants maharani bukit jelutong
Lepas lari jalan lari jalan, kami ambik nasi lemak dan makan kat area parking ni. Lepas makan, Damia Danisha Danish main gurau gurau senda versi diorang sambil mama
Ayah duduk santai lagi kat atas rumput halus ni.

zikir walk 2019 premium beautiful therapants maharani bukit jelutong
Maim ambik ambik gambar rupanya

zikir walk 2019 premium beautiful therapants maharani bukit jelutong
Si Muhammad ni, time ni la dia rajin nak bercerita. 
Ma.. Tadikan Muhammad,
Ma.. Tadikan Muhammad,
Tak habis habis dia punya tadikan tu. Ceritanya tak jugak.

zikir walk 2019 premium beautiful therapants maharani bukit jelutong
Sampai terangkat la topi ayah nak dengar cerita Muhammad ni 😂

zikir walk 2019 premium beautiful therapants maharani bukit jelutong
Terima kasih buat semua yang menjayakan Majlis Zikir Walk 2019 ni. Great job and great team work. 

Anjuran hebat dari Masjid Tengku Ampuan Jemaah Bukit Jelutong, Jabatan Agama Islam Selangor dan Zakat Selangor

And all sponsorship, holiday Villa, F&N, Mamee, Gardenia, Kangen Water.

Memang terbaik sangat Zikir Walk. 
Semoga semua yang menajayakan program amal ni dirahmati Allah hingga ke Jannah.

zikir walk 2019 premium beautiful therapants maharani bukit jelutong
Tetiba.
Dari The Running Diva, convert ke Zikir Walk pulak. 



















Tuesday, October 29, 2019

Roti Canai Merecik Buritto di Melaka

Jom sal sharekan antara tempat makan best area Melaka. Tempat ni adalah tempat makan yang sal and family suka repeat pergi.

Sebab kami memang jenis yang selagi tak
Boring, selagi tu la dok ulang kedai yang sama. Melaka ni pun dah jadi macam negeri yang kami kerap kunjungi. Asal balik Melaka je, berat mesti naik. Sebab terlalu banyak tempat makanan viral yang ada kat Melaka ni.


Uol suka roti canai?
Boleh la cuba Roti Merecik Cheese Buritto. Ke memang dah cuba, sal je baru nak try 😅

Roti Canai Merecik Special ni, is a must try untuk anda yang mencari memorable breakfast experience in Melaka. 

Apa yang menarik tentang Roti Canai Merecik Special ni? 
Dari luar sampai inti dia memang merecik hawau. Maveles.

Inti roti canai dia ada telur dadar dan ayam goreng berempah yang sangat lazat. Roti canai dia diuli sehingga nipis untuk pastikan bahagian luar rangup dan flaky ibarat pastri. 

Kulit roti canai crispy ni memang ngam sangat dengan inti dia yang penuh dengan rasa rempah ratus. Bertambah umphhh, dengan kuah dhal banjir dan sambal. Memang layan. 

Kedai ni serves breakfast je tau. Memang kena datang awal. Buka sampai pukul 12 atau lebih awal lagi. Means, jika habis, habis la.

Lokasi dia, boleh je waze
✔️8272 Barakah Corner
Next to Klink Kesihatan Tengkera
Taman Kesidang Seksyen 1, Kampung 8, Melaka
Hours: 7.30am - 12pm (closed on Tuesdays)

Boleh je tekan button #SHARE kot tak nak hilang entry ni nanti. Esok-esok kot pegi Melaka, boleh la cuba.

Lupa nak pesan. Pastikan anda tak share roti ni dengan orang sebelah. Nyesal nanti 😅
Sebab nak tunggu dapat ngap tu bukan sekejap.

malacca avocado choc viral
Lepas check out Hotel, kami stay di Bayview Hotel. Kami ke Malacca Avocado Choc ni. Kedai dia betul-betul sebelah keria antarabangsa yang viral gilers tu. Keria dia memang sedap. Tak tipu. Nyesal beli sikit. Tapi kalau beli banyak, tak habis pulak nanti.

premium beautiful therapants boxer haio murah Melaka
Selain Muzaffar Hotel, highly reccomended uol ke Bayview hotel jugak. Tapi if let say uol nak yang modern style, maybe kena la ke Swiss ke, Hatten ke. Sal prefer Muzaffar hotel atau bayview sebab keluasan bilik dia. 

premium beautiful therapants boxer haio melaka murah tempat makan best melaka
Tengok gambar ni rasa ya Allah. Sekejap je rasanya besarkan anak-anak. Setiap orang pasti lalui cabaran yang lebih kurang sama je. Cabaran masa anak tak sihat. Cabaran masa bermasam muka dengan suami disebabkan anak, dan macam macam lagi la kan.  Sebab tu berulang kali Allah sebut sabar dan solat. Dua kapsul untuk kita focus big y kita. Big y sal adalah untuk dipermudahkan kelangsungan hidup di dunia, dan dipermudahkan jalan ke Jannah. Jadi, banyak amalan nak kena baiki, supaya tak kurang markah kat sana nanti.

Sal bukan alim.

Tapi ustazah kata, nak share benda baik, tak perlu tunggu baik. Sebab bila kita berkongsi, kita pun akan dapat baiki diri kita secara tak langsung.

premium beautiful therapants boxer haio melaka murah tempat makan best melaka
Kami singgah belakang bangunan merah kat bandar hilir ni. Rasa tak puas datang bulan January lepas. Ni nak repeat lagi. Bukan sal, tapi damia. Suka pulak dia nak posing kat Sungai Melaka ni. 

premium beautiful therapants boxer haio melaka murah tempat makan best melaka
Kemain posing. Dan cameraman nye semestinya en suami. 

Alahaiii. Sal ngantuk dah la. Stop kat sini dulu la ye. Ikutkan, banyak lagi gambar tak up untuk entry ni. In shaa Allah nanti ada kelapngan, sal akan update lagi untuk entry ni.






Premium Beautiful Therapant Taman Layang-layang Kuala Lumpur

Today is friday.
Start school holiday for Deepavali 2019.

Mode nak keluar berjalan dah sampai seru. Maka, malam tu kami dah siap-siap plan, nak pakai apa. Nak keluar pukul berapa. Nak makan apa.

Senang.
Esok lepas subuh, terus siap-siap dan keluar rumah.

Ni short of the story.

premiuk beautiful therapants boxer infinence murah agent hai-o


Kami keluar rumah around 8AM. Then stop at Petronas MR2. Breakfast kat sini. Makan nasi lemak. Beli kek. Kekonon nak celebrate besdat october babies Damia and Mama. Actually kami tak beriya celebrate birthday pun. Sebab bagi sal, makin meningkat usia, makin banyak nak kena muhasabah diri. Celebrate bukan hanya dengan meraikan majlis yang ada belon, ada kek, ada gifts. Tapi untuk sal, cukup dengan ada doa dan ucapan dari keluarga dan sahabat-sahabat.

premiuk beautiful therapants boxer infinence murah agent hai-o
Memang salah port bila pilih Petronas jadi tempat breakfast. Bukan apa, macam-macam ada dalam ni. Diorg buat macam rumah sendiri. Semua nak. Huhu. Sampaikan buku warna pun nak beli dalam ni.

premiuk beautiful therapants boxer infinence murah agent hai-o
Kami sampai pun dah pukul 10 pagi. Dengan tema royal blur dan shocking pink. Senang. Nak cari nanti nampak je kalau warna-warna striking ni.

premiuk beautiful therapants boxer infinence murah agent hai-o
Lupa pulak hari ni Jumaat. Ramai yang nasih berkerja kan. Tu tang macam tak ada orang je kat Tasik yang sihuk selalunya ni.

premium beautiful therapants murah agent stokis
Appreciate everyone yang sentiasa ada dengan kita.

premium beautiful therapants murah agent stokis
Besarkan potensi diri mereka

premium beautiful therapants murah agent stokis
Macam mana kita appreciate mereka, in shaa Allah kebaikkan tu akan berbalik pada kita juga.

premium beautiful therapants murah agent stokis
But, the reality is, kita akan sentiasa di uji dengan apa yang kita sayang.

premium beautiful therapants murah agent stokis
Sangat mencabar untuk balance kan kehidupan. Banyak yang kita perlu korbankan. Tapi, sebolehnya, never stop minta tolong Allah jaga supaya kita tak korbakan iman untuk capai keperluan duniawi.

premium beautiful therapants murah agent stokis
Kadang kadang kita kena lajak ke belakang sikit. Untuk bagi lonjakkan yang lebih tinggi dari sebelum ni. That’s life.

premium beautiful therapants murah agent stokis
Macam kakak kawasan kan gaya jalan tu. Haha.

premium beautiful therapants murah agent stokis
My best friend in shaa Allah.

premium beautiful therapants murah agent stokis
Hirup ketenangan, lepaskan tekanan. 

premium beautiful therapants murah agent stokis
After one and half hour. Jom balik.


Lepas balik dari Tasik Metropolitan Kepong ni, singgah rumah mak. Suami nak solat jumaat. Dan bila kat rumah, maka bertambah balik la kalori badan kami anak beranak. Dengan lauk sambal nya. Memang menambah la makan.














Monday, October 21, 2019

Boxer Radiation Protection Infinence


Self confidence is the best outfit. Rock it and own it.

360 darjah kan. So kena la pusing. Walau kasut tinggi 5 inchi 😆

boxer infinence anti radiasi haio radiation protection
Kalau bergambar dekat Therapants tadi boleh la Sal siap pusing-pusing, bajet princess lagi.

Tiba tang sini. Keras kaku. Siap kena tekup muka. 😂

Janggal juga. Bila mula ada product untuk lelaki. Tapi, eksaited sebenarnya. Sebab boxer ni bukan boxer biasa. Muhammad anak sal yang 6 tahun tu pun ada 1 boxer merah macam ni. 

Tapi Boxer yang ni lain. Boxer Infinence ni, dia ada pakej melindungi. 

Melindungi apa? Haaaa. Dia lindung ehem ehem abam kita yang tak ada juàl kat mana-mana kedai spare part tu, dengan cara mengahalang 99% radiasi dari mengganggu fungsi ehem ehem mereka tu.

Untuk adik-adik, kakak-kakak, anniversary atau birthday abam nanti, boleh hadiahkan satu. Sure sama-sama happy.


boxer infinence haio anti radiasi murah therapants

Yeayyyy. Tak yah tutup mata dah. Tadi malu sesorang kat sini. Ni abam kita dah teman.

So boleh la tengok jap dengan dua mata yang dapat secara percuma dari Allah ni. Alhamdulillah. Jadi, kena usaha untuk tengok benda yang baik-baik je. 

Boxer Infinence ni baik tau 😁
Dia bantu protect aset berharga dari radiasi. Sekarang kan merata radiasi. Radiasi paling dekat adalah gajet. Yang kita susah nak berenggang setiap hari. Nak pulak kebanyakkan abam kita, diorang biasanya letak fon kat dalam poket kan. Poket pulak dah tentu la kat area sinun. Huhu. Dekat sangat dengan port. 

Jadi, kena la ada something untuk protect ehem mereka. 

Apa yang specialnya Boxer ni?
Nampak macam sama je dengan boxer lain kan. Tetap kena pakai kat dalam pun. Bukannya nak jadi Superman, pakai kat luar.

Benda kat dalam ni la nak kena pelihara bebaik. 

Kelebihan boxer Infinence ni, dia ada bebenang perak. SILVER FIBRE. Kalau adik-adik, kakak-kakak kena ada emas kat badan untuk naikkan mode happy, abam kita pun jom kita salutkan diri mereka dengan Perak.

Tau tak apa fungsi Perak ni?
Bukan negeri perak tau. Tapi perak yang dalam perut bumi tu. Natural element on earth. Canggihnya bahan ciptaan tuhan ni, dia boleh bantu halang 99% radiasi. Lepas tu anti bakteria pulak tu. So, takkan ada masalah berbau dan elergi. Dasyat eh Silver ni. Boleh tapis radiasi tinggi macam tu.

Boxer Infinence ni ada tiga warna. Merah, biru dan hitam. Uol boleh dah la decide, nak bagi warna apa kat abam sayang uol nanti.