BB Glo @ BBplus collagen

BB+ Glo dulu di kenali sebagai BBPlus Collagen.

Sekarang dah diperbaharui dengan formula yang dipatenkan dari teknologi Denmark. Kita makin upgrade ingredient kolagen berperisa blackurrant ni. BB + Glo Collagen nama baru dia.

Fungsi BB + Glo Collagen ni lebih kurang sama je dengan BBPlus Collagen. Cuma BB Glo Collagen ni ditambah dengan L-Cystein untuk pencerahan kulit. Jangan risau, bahan pencerah yang ada dalam BB Glo ni bukan la sebarang bahan pencerah. Ingredient BB Glo Collagen ni di kawal selia oleh KKM. Sampai kan terus ada MAL dari KKM sendiri. Untuk panduan anda, setiap minuman atau makanan yang ada pencerah ni, bukan mudah nak diluluskan oleh KKM. Ia perlu menjalani ujian yang teliti terlebih dahulu sebelum dilepaskan di pasaran. Kerana, jika kandungan pencerah tu berlebihan walau sikit pun, ia boleh merosakkan hati manusia. Alhamdulillah, our BB Glo Collagen menepati kandungan yang dah ditetapkan sesuai oleh tubuh badan manusia. Jadi, tak perlu ragu-ragu untuk jadikan BB Glo sebagai collagen pilihan.

APA YANG SPECIAL DENGAN BB+GLO 
👉 100% estrak buah-buahan
👉 Aroma lebih menyelerakan. Ibarat minum jus anggur.
👉 Gabungan kolagen type 1, formulasi baru mencantik dan memutihkan + L-cystein

Antara Kehebatan BB+GLO kolagen:
1.Pencerahan kulit yang berkesan antara seawal 4 hari.
2.Melegakan masalah Eczema.
3.Membantu memulihkan kulit rosak, kusam, bermasalah.
4.Memulihkan kulit yg tidak anjal, kendur dan kering.
5.Menghilangkan kedutan kecil dan garis halus di tepi mata.
6.Mengurangkan masalah jeragat atau jerawat di muka.
7.Menghilangkan rekahan dan kedutan kulit selepas bersalin.
8.Baik untuk ibu-ibu yang hamil atau menyusukan anak.
9. Membantu mengatasi masalah sembelit terutamanya ibu-ibu yang hamil.
10. Mengurangkan kesan rekahan di bahagian tumit atau telapak kaki.
11. Mengecilkan pori-pori kulit, kesan daripada kerosakan kulit.
12. Sesuai untuk lelaki mahupun wanita/golongan remaja.







Macam mana bentuk BB Glo Collagen ni?
Boleh luangkan masa sekejap tak sampai 2 minit untuk tengok Video BB Glo Kolagen ni.

Ni rupa BB Glo yang dulu. Dikenali sebagai BB Plus.


Berapa harga sekotak BB Glo Kolagen?

SEKARANG TENGAH ADA PROMOSI RM99 untuk kotak ke 4.

Maknanya, Beli 3 kotak BB Glo dengan harga asal, dan dapatkan kotak ke 4 dengan harga RM99 sahaja.


Memang MURAH.

Boleh buat stok untuk 4 bulan terus.


Berapa sachet sekotak BB Glo?

Ada 20 sachet yang sedap rasa dia.


Bila perlu minum BB Glo Kolagen ni?

Sebaiknya sebelum Breakfast atau sebelum tidur. Sal ambil sekali je sehari. Nak jimat. Huhu. So sal pilih untuk ambil waktu malam, sebeleum tidur. Sebab waktu malam ni, bila kita tidur tu, sel badan sedang berkerja. Jadi lebih mudah sel-sel diperbaharui. Dan yang bestnya bila minum sebelum tidur tu, esok pagi bila bangun je, sure lancar je membuang air besar. Sebab kandungan Grape dan Blackurrant yang dah dipatenkan dalam setiap sachet kolagen tu, sangat membantu melawaskan sisa buangan dalam badan.


Ibu hamil dan menyusu sesuai ke Minum BB Glo Kolagen?
Sesuai sangat. In shaa Allah selamat diminum oleh ibu hamil dan yang sedang menyusukan badan. Sal sendiri amalkan dari Muhammad Danish Shafiq dalam perut lagi.

Lelaki boleh ke minum BB Glo Kolagen ni?

Mesti la boleh :)
BB Glo Kolagen ni sesuai diminum lelaki mahupun perempuan yang dah berusia lebih 20 tahun. Sebab makin meningkat usia kita, makin kurang kolagen semulajadi dalam tubuh kita. Tu yang mudah kita dapat sakit sendi, kulit muka dan badan berjerawat. Kulit muka tak sekata. Tulang lutut berbunyi. Jadi, amalkan minum BB GLO KOLAGEN untuk dapatkan tambahan kolagen yang sangat membantu untuk:
Sendi
Tulang lutut
Kurangkan uban 
Sihatkan rambut
Cantikkan Kuku
Elak masalah tumit merekah
Kurangkan resdung
Kurangkan jerawat dan jeragat 
Dan jangan tak percaya, bila rajin minum BB Glo ni, sikit sebanyak ia dapat membantu kurangkan masalah berat badan kita juga.


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

#sayapakai baru lah yakin untuk #sayajual ;)

Best sangat ke BBPLUS COLLAGEN ni???
Mau tak best bila:

✔️Terpaksa awet muda
✔️Tindakbalas cepat antara 3-7hari
✔️Menghilangkan sakit lutut
✔️Selamat untuk ibu hamil dan menyusu
✔️Lelaki perempuan boleh minum
✔️Rasa sesedap blackurent 
✔️Senang disediakan
✔️Terbaik untuk masalah sembelit
✔️Harga sangat berbaloi dengan kesan 3R (repair, rebuild n renew)



Apa tu BBplus collagen?
Kolagen yang seimbang dan lengkap bersama kofaktor untuk kulit MUDA BERSERI

Apa manfaat BBplus Collagen ni?
1) Hanya 1 paket (15g) sehari untuk dapatkan kulit yang cantik dan mulus.
2) Kandungan peptida kolagen yang kaya dan tersedia.
3) Selamat... Risiko terhadap pencemaran merkuri dan radiasi adalah sangat rendah. Bebas dari bahan beracun. Jadi amat sesuai untuk ibu hamil dan menyusu.
4) Jus blackcurrant melindungi kulit muka dan badan dari sinar UV dan radikal bebas.
5) Ekstrak biji anggur menggalakkan penyembuhan kulit.
6) Vitamin C dan Roselle menguatkan rantaian kolagen, melindungi kolagen di dalam dermis kulit dan menggalakkan proses sintesis.
7) Serat epal dan inulin (serat diet) menggalakkan pencerahan kulit melalui proses detoksifikasi.

Manfaat Tambahan:
Peptida kolagen ikan adalah sumber kolagen jenis 2 yang baik dan merupakan komponen utama dalam rawan untuk membantu mencegah keradangan yang disebabkan oleh #rheumatism dan #osteoarthritis

Rasa blackcurrant 100% dan jus roselle berkualiti tinggi serta kolagen ikan yang tak berbau.

Tanpa gula dan #kolestrol
So sesuai untuk pengidap diabetes dan masalah jantung.

BB Glo BBplus collagen hilangkan JERAWAT!



Selfie dengan aweks gold coast...
Alhamdulillah untung kenal bbplus dari awal so jerawat kat dahi bukan masalah utama lagi dah sekarang ni 

Ada yang tak tau kan apa isi kandungan#bbpluscollagen...Antara bahan bbplus ni adalah :
Kolagen ikan terhidrolisis,
ekstrak biji anggur, 
Vitamin C, 
jus bunga roselle, 
jus buah blackcurrant, 
serat epal,
inulin.

BBPLUS membantu untuk mengurangkan kemudian menghilangkan jerawat.


#sayapakai #sayajual

SALLEHA ROSLAN
011-1631 1641

Jom try bbplus collagen untuk kulit sihat dan cantik dari dalam ;)






Breakfast with BBPlus collagen
Premium beautiful dah pakai...
bbplus collagen dah minum...!!!
Baru la confident nak pergi appointment dengan cik pramugari petang ni  :)


Alhamdulillah hujan-hujan ni sedap babyplus tido...odway hantar triple D ke rumah maktok jap before mama go to work...

Sejak bbplus collagen jadi minuman harian sal, rasa lebih confident bila hanya keluar rumah dengan solekan yang sangat tipis ;)

We love bbplus collagen..kan baby danish ;)




BBPlus Collagen mengurangkan masalah "sunburn"

Sunburn...!!!
Huhuu alhamdulillah amalkan bbplus collagen so kesan panas kat muka masa berjemur kat gold coast n berpanas kat malaysia ni tak mengeringkan kulit... bbplus collagen sangat membantu memelihara kelembapan kulit dari dalam 



Bagaimana BBPlus collagen berfungsi:

MEMULIH
MEMBINA
MEMPERBAHARUI

Salleha Roslan
011-1631 1641 (whatsapp/we chat/ SMS)






BBplus collagen sampai ke Gold Coast Australia


BBplus collagen sampai ke Gold Coast Australia

Cuaca kat gold coast ni lebih kurang malaysia je...so bbplus memang perlu 

ada dalam bag untuk repair, rebuild and renew dari dalam 


#bbpluscollagen
www.salleharoslan.com
 — 


Salleha Roslan
011-1631 1641
011-2373 7729







Usia hanya sekadar angka!


Makin menjangkau usia, kulit wajah juga akan turut berubah...

Kedutan

Kulit suram

Tompok-tompok hitam

Kulit tak anjal

In shaa Allah semua ni dapat diatasi dengan satu formula dari #BBpluscollagen



Pengedar diperlukan

Free training & free coaching
011-1631 1641


Bbplus collagen sesedap blackurent


Bbplus collagen sesedap blackurent...ibu suka anak-anak pun nak menyelit minum sama...huhuu sometime siap gaduh-gaduh manja lagi bila sal tengah sesedap minum bbplus berperisa anggur roselle ni damia danisha pun sibuk nak la nak minum sama bbplus ni...diorang siap kata "kakak dengan adik pun nak kulit cantik sama" hahaa...punye la diorg pun teruja bila kulit mama diorang yang penuh jerawat dulu ni kembali normal. 

Uol tak perlu ragu-ragu dengan hasil bbplus collagen ni kerana majoriti yang amalkan bbplus collagen secara istiqomah atau bahasa yang mudah difahami jangan skip minum jus sesedap anggur ni memang akan dapat result yang positif selepas 3-7 hari (untuk tona kulit sekata dan lebih lembab) dan 2-3 bulan untuk nampak kesan parut jerawat makin pudar dan jerawat yang suka berumahtangga kat muka uol selama ni akan naik segan nak jadikan kulit muka dan badan sebagai tempat penginapan mereka.

Alhamdulillah bila ada yang fikir sal adalah student 'U' lah sangat and kalau mana-mana chinese yang baru 1st time jumpa sal and nampak sal dukung baby danish then diorang akan ingat sal ibu anak satu yang baru lepas bersalin...but when i told themyang i have three kids already terus diorang terkujat and tanye u jaga badan macam mana??? I tak jaga badan punye thats y i pakai premium beautiful coz biar premium beautiful yang buat kerja jaga badan i...and i consume bbplus collagen ;)

Kat sini memang betul la yang biji anggur boleh membantu untuk bagi kesan awet muda pada kita...dalam bbplus collagen ni terdapat ekstrak biji anggur dimana ianye baik untuk memperbaharui sel kulit kita dari dalam.


Damia n danisha pun antara penggemar bbplus collagen. Diorang yang selalu ingatkan mama diorang yang dah cecah three series ni untuk minum bbplus collagen sebelum tido atau waktu bangun pagi.


Ni baby gebu sal. 
Dari usia dia 4 bulan dalam kandungan lagi sal dah mula minum bbplus collagen ni. Alhamdulillah kesan bbplus sampai jugak kat baby danish bila kulit dia dari lahir tak de masalah kulit sensitif.


Lagi pun orang sekeliling selalu peaan 'makan buah masa ngandung...nanti kulit baby cantik!' Huhhh nak makan buah ye??? Huhuu naik kering segala buah yang sal beli masa awal pregnant dulu sebab tak termakan buah-buah yang ada  tu selalu.

So bila minum bbplus ni, ianye pun sangat membantu untuk bagi kesan kulit yang cantik dah sihat sebab bbplus pun kaya dengan vitamin c yang memang terbukti baik untuk kulit.


Uol teringin nak cuba bbplus???
Untuk ibu yang tak lalu makan tu mesti cuba bbplus collagen ni untuk tambahlan tenaga badan supaya tak la lembik sepanjang hari.


Salleha roslan


Agent sah kami :

Agent BB Glo Kolagen / Agent sabun merine essence / Agent Premium Beautiful yang sah:

Puan Hasikin
Stokis
Keramat / Selayang / Kuala Lumpur

Cik Zazalina
Stokis
Keramat / Ampang

Puan Dyna
Stokis
Nilai / Seremban /Sepang / Melaka / Muar











Real Testimoni BB Glo Collagen

 Tak percaya ke BB GLO collagen berfungsi sebagai pencerah muka dan badan terbaik?
Bertindak sebagai agen anti jerawat lagi tu ;)
part anti jerawat ni sal memang suka sangat sebab sebelum ni masalah jerawat memang boleh buat stress especially lepas sedap memicit jerawat-jerawat yang ada. Geram kan kalau tengok jerawat yang tumbuh tu, so keje kita memang lah nak picit jeeee sampai berlubang muka..huhuu...so korang jangan amalkan lagi ye tabiat tu, better minum je bbplus ni..biar bbplus yang jalankan tugas pembersihan dalaman badan kita so that luaran kita akan terserlah sihat dan cantik nye.

Muka berjerawat lepas beberapa hari minum bbplus???
Muka gatal-gatal lepas minum bbplus???
Jangan risau sebab tu tanda positif sebenarnya.
Hanya 10% je pengguna BB GLO yang mengalami healing crisis seperti naik jerawat di dahi, dagu, pp dan hidung... Ada tu pulak akan rasa gatal-gatal kat muka tapi tak mengelupas dan tak memedihkan pun.

Sebenarnye tu tanda bahawa toksin badan sedang di keluarkan. Dan yang gatal-gatal tu petanda sel kulit mati sedang di buang dan akan digantikan dengan sel kulit baru yang lebih cantik dan sihat...

Solution dia :
Minum je air masak banyak-banyak macam biasa.
Teruskan minum BB GLO Kolagen.
Kesan dia memang uol sendiri akan puas hati.
Biar la berjerawat kejap je seminggu dua, dari uol terus berjerawat sampai berusia nanti kan.
Tak best muka kerap berjerawat ni, sebab nak makeup of course la lagi parah kulit kita. Nak kena pilih pencuci muka pun kena berhati-hati sebab kalau salah pilih lagi parah jadi nye muka kita yang ber jerawat tu. Lepas tu kalau buat facial, mau menjerit kuar air mata bila jerawat yang ada tu semua kena picit...aduhhhh....sakitttt tak ingat punye kan ;)

Sebab tu minum je la BB GLO collagen.

7 kesan utama selepas minum BB GLO Kolagen.

Kulit wajah cerah berseri...yess
kulit lebih anjal dan tegang...yess
kulit lebih halus dan gebu...yess
kulit lebih lembab...yess
kulit lebih licin serta kurang garis halus dan kedutan...yess
kulit lebih cepat sembuh dan pulih...yess (baik untuk ibu lepas bersalin)
Kulit kurang kesan kerosakan akibat matahari...yess

Semua ni sal sendiri dah rasa kesan dari amalkan bbplus collagen dan BB GLO.
Bb Glo collagen selamat untuk ibu hamil dan menyusu. sebab sal sendiri pun antara pengguna tegar bbplus collagen ni dari sal pregnant, dalam pantang dan sampai lah baby sal dah 6 bulan, still minum bbplus... Memang selamat untuk ibu hamil, sesuai untuk ibu dalam pantang dan menyusukan bayi dan jugak sesuai untuk di minum oleh kaum adam. So orang lelaki pun memang perlukan kolagen tambahan jugak sebenarnye ;)




sal minum bbplus dari pregnant 4 bulan lagi ;)

BB GLO collagen terbaik sangat dalam menghilangkan parut jerawat.
Kiranye BB Glo ni skin care all in one la senang cite.

Nampak kan...dalam masa tak sampai sebulan parut jerawat makin berkurangan dan kulit jadi lebih cerah dari sebelumnye.


Testimoni bb plus collagen



credit to : ismalina

minum bbplus bukan untuk cantikkan muka je tau...tapi siap boleh bagi benefit satu badan.
tengok ha, sampaikan ke tumit kaki pun boleh jadi licin kalau rajin minum hari-hari bbplus collagen yang tinggi dengan serat semulajadi ni...tak selesa tau bila tumit kaki merekah...so y not buat uol yang ada ibu yang sakit kaki akibat tumit merekah, boleh la uol hadiahkan bbplus ni untuk ibu tersayang ;)



credit to : nurulhidayah


bbplus jugak melawaskan masalah pembuangan air besar.
uol...bahawa tau kalau tak membuang lama sangat..at least sehari nak kena buang sisa kumbahan dalam badan kita ni 2 kali sehari. Tapi macam mana ye kalau tak membuang lebih dari dua hari...tu yang muka mudah berjerawat n kepala cepat je pening-pening kan. Lagi pun bahaya la kalau simpan lama sangat sisa makanan dalam usus kita. So minum bbplus cepat-cepat...bila dalam sihat tu yang luaran makin terserlah.



credit to : me

heheee...it's me with my 5 months baby boy...
sal minum bbplus since pregnant 4 bulan sampai lah baby dah nak masuk 6 bulan sekarang ni. In shaa Allah dengan kandungan buah-buahan yang ada dalam bbplus collagen ni, ianye selamat di minum oleh ibu yang hamil dan menyusukan. Kalau dalam pregnant n menyusukan bayi kita berani je minum coke or any kordial so y not uol nak takut untuk minum bbplus collagen yang terbukti berkesan dan selamat untuk setiap lapisan umur tak kira yang muda, tua, lelaki, perempuan, hamil, menyusu or dalam pantang sekalipun

Credit to my lovely pretty biz partner :

Ni testimoni dyna salleh sendiri selepas dia menjadi pengamal tegar bbplus collagen.

Kalau sebelum ni dia memang mengamalkan product kecantikan yang 5 kali ganda mahal dari bbplus collagen tapi skarang dengan hanya mengunakan bbplus collagen sebagai skin care pilihan, dyna dengan happy nye dah boleh say gudbye pada skin care lama beliau ;)




Ada banyak sebab mengapa saya memilih BBplus Collagen. Sebelum tu ingin saya katakan seperti dalam post yg sebelum ini, dan banyak kali saya tekankan, bila kita ingin mengamalkan pengambilan kolagen first of all tanya diri kita balik apa yg anda tahu tentang collagen? Dan mengapa anda mengambil supplement collagen? 

Semua orang teringin untuk memiliki kulit yang cantik, tak ada wanita pun atau lelaki yg tak mahu kulitnya tak cantik. Tapi impian untuk memiliki kulit yang cantik (atau saya lebih utamakan kulit yg kelihatan bersih) memerlukan pengorbanan yg besar. Halangan-halangan itu adalah seperti wang ringgit, masa, kesibukan gaya hidup zaman sekarang. Tapi kalau anda sedar yg kecantikan ini datangnya dari dalam ia menjadi mudah dengan adanya supplement kulit yang terbaik! mudah menyerap kedalam kulit dan amat berkesan maka sebab itulah saya memilih BBplus Collagen. 

BBplus adalah jalan penyelesaian untuk impian memiliki kulit yg halus, licin & menawan. Kalau orang tanya saya, mengapa saya mengambil BBplus collagen? Main factor saya adalah, untuk memulih, membina, & memperbaharui sel collogen semulajadi kita. Saya pentingkan bila saya menjangkau umur 40an nanti kulit saya tidaklah kering, kusam, sendi rawan masih dalam keadaan yg baik untuk mengurangkan bebanan terhadap sistem struktur badan especially dekat pinggul, sendi & lulut.

BBPLUS COLLAGEN MENGATASI MASALAH-MASALAH PENUAAN DALAMAN & PENUAAN LUARAN:-

(A) PENUAAN DALAMAN 
-Melambatkan kedutan
-Mengekalkan keanjalan pada bahagian tangan & leher
-melambatkan kulit kendur sebelum usia
-mengelakkan kulit kering (sebab tu kita selalu mengalami kegatalan kulit)
-memberikan tone kulit yang sekata (macam saya sekarang, hasil yg sangat ke tara)
-menstabilkan hormon bagi mengurangkan pigmentasi, kulit berminyak, jerawat
-mengurangkan penyakit kulit seperti ruam, kulit kusam, alergy serta tone kulit yg tak serata

(B) PENUAAN LUARAN
-mengatasi masalah akibat pendedahan kulit kepada cahaya matahari yg bole membuat kulit kasar, timbul garis halus, kendur
-kulit lambat sembuh dari luka dan kehilangan kolagen
-menghindari kulit daripada menjadi bertompok-tompok akibat dari pendedahan matahari
-mengatasi kulit menjadi terlalu sensitif akibat pemakaian pemutihan kulit secara berlebihan, atau akibat tertedah kepada asap rokok

Ok diharap dengan sedikit info ni, dapat membantu u all sedar bertapa pentingnya BBplus Collagen ni. 

Kedutan tanda kekurangan collagen


kulit kering dan berkedut


jeragat, kedutan, kusam, tona kulit yg tak sekata


pigmentation, kulit kering, kedut, dan kusam


KOLOGEN SEIMBANG DENGAN BBPLUS COLLAGEN


proses penuaan akan menjadi cepat jika collagen tidak di pelihara


JOM BER BBPLUS !!!
contact DYNA 010-202 3555


SALLEHA 011-1631 1641


Harga promosi BBPLUS COLLAGEN confirm akan berakhir oktober ini...!!!!

Beli 3 Percuma 1!

promosi BBPlus collagen

Cepatttttt!!!!
Grab BB Plus collagen sekarang sementara promosi terhad untuk beli 3 PERCUMA 1 masih ada.



Perlu yakin dengan keberkesanan BBplus collagen kerana kami tidak menggunakan khidmat model berbayar. Testimoni 100% tulen dari hasil penggunaan secara konsisten pada diri sendiri tanpa edit.


Harga BBPlus collagen
RMxxx
(Collagen termurah dan terbaik di pasaran)

Beli tiga PERCUMA satu
sementara stok masih ada!!!!!!

Jimat hampir RM200.00 dengan pakej promosi bbplus collagen.


Whatsapp sekarang!!!

Salleha Roslan
011-1631 1641

BB Plus collagen : kolagen terbaik 2013

Disebabkan ramai antara readers yang suka sangat dengan gambar-gambar testimoni sebagai pengesahan yang bbplus ni memang berkesan, so sal akan sentiasa share kan testimoni terbaru berkaitan bbplus collagen ni ye.

 Ni antara gambar terbaru sal hasil dari amalkan minum bbplus collagen iaitu kolagen terbaik 2013. sal minum bbplus ni since pregnant 4 bulan lagi. In shaa Allah bb plus collagen memang selamat untuk ibu-ibu hamil. Biar dari waktu hamil tu muka dah glowing sihat berseri-seri.


This is my dear sister iynas omar.
Hasil konsisten minum bbplus collagen, kulit iynas yang dulu sangat berjerawat dan berminyak dah kembali normal. So, tak perlu ragu-ragu dengan hasil kebaikan bbplus collagen ni untuk kita ye. sebab dah la rasa dia sedap, kesan memang antara 3-7 hari dah boleh nampak walaupun bukan kesan yang ketara.

BBPlus collagen

Testimoni BBplus collagen

Baby gebu dan mama pun terpaksa jugak gebu!

Dari pregnant, sampai lah sekarang ni memang sal amalkan minum BBPLUS collagen. Dah sebati dalam aktiviti harian dah untuk minum bbplus setiap kali sebelum tidur.

Alhamdulillah kulit bebas minyak, bebas jerawat besar, jerawat kecik dan paling best bila tona kulit mula sekata...Baby gebu dan mama pun terpaksa jugak gebu!

Buat ibu-ibu hamil yang risau dengan keadaan kulit muka kusam dan tak berseri masa mengandung tu boleh la cuba amalkan minum bbplus collagen ye. In shaa Allah selamat sangat untuk ibu hamil dan bayi dalam kandungan sebab bb plus ni tak de kandungan herba pun.

Premium Beautiful : BB Plus Collagen



Penuaan merosakkan kolagen dan seterusnya merosakkan kulit

Kolagen membentuk 70% daripada lapisan dermis kulit. Ia adalah bahan utama dalam kulit, tulang, rawan dan pelbagai tisu penghubung di dalam badan kita. Kolagen membantu pertumbuhan semula kulit baru serta mengekalkan kelembutan kulit. Di dalam sendi rawan, ia berfungsi sebagai kusyen untuk mengurangkan bebanan terhadap sistem struktur badan terutama pada pinggul, sendi dan lutut.



Faktor penuaan luaran dan dalaman boleh merosakkan fiber protein, fibroblas dan vitamin yang diperlukan untuk merangsang penghasilan kolagen. Kekurangan kolagen adalah antara faktor penyebab terjadinya proses penuaan kulit.





Mengapa memilih BB Plus?

BB Plus diperbuat daripada kolagen ikan yang bermutu tinggi. Kolagen ikan dikelaskan sebagai Kolagen Jenis 2, yang mempunyai struktur rantaian asid amino yang seakan-akan sama seperti yang terdapat dalam kolagen manusia. Habitat semulajadi ikan menyebabkan kolagen ikan  mempunyai kandungan Prolin dan Glisin yang cukup dalam suhu badan ikan yang rendah iaitu sama seperti kolagen manusia. Prolin dan Glisin adalah dua jenis asid amino yang penting untuk penghasilan kolagen, mengekalkan kecantikan kulit dan kesihatan rawan. Kolagen ikan ditukarkan menjadi peptida dengan menggunakan teknologi terkini untuk sumber kolagen yang kaya dan kesan penyerapan yang lebih baik. 








Bagaimana BB Plus Bertindak?



Mod tiga tindakan:



1. Memulih  - Menggalakkan pembersihan mikro, menggantikan peptida kolagen bagi rantaian kolagen yang telah rosak ataupun lemah



2. Membina - Menguatkan dan melindungi rantaian kolagen melalui proses antioksida  


3. Memperbaharui -  Menggalakkan pertumbuhan dan penghasilan sel kolagen baru


Dos apakah yang efektif?
Hanya 1 paket (5g) setiap hari untuk memiliki kulit muda yang cantik dan mulus. Proses hidrolisis menghasilkan peptida (3,000 saiz Dalton) yang sedia diserap.


Bagaimanakah dengan aksi perlindungan antioksida tambahan?
Jus blackcurrant mengandungi anthocyanin untuk melindungi kulit muka dan badan daripada sinaran UV dan radikal bebas. Ekstrak biji anggur dengan OPC (oligomeric proanthocyanidins) mengurangkan ketidakselesaan kulit serta menggalakkan penyembuhan kulit. Vitamin C dan roselle menguatkan rantaian kolagen, melindungi kolagen di dalam dermis kulit dan menggalakkan proses sintesis


Bagaimanakah BB Plus dapat meningkatkan kualiti kulit?
Serat epal dan inulin (serat diet) menggalakkan pencerahan kulit melalui proses detoksifikasi.


Bagaimanakah BB Plus dapat membantu mengurangkan ketidakselesaan penyakit sendi?
Peptida kolagen ikan adalah sumber Kolagen Jenis 2 yang baik dan merupakan komponen utama dalam rawan untuk membantu mencegah keradangan yang disebabkan oleh rheumatism and osteoarthritis.


KEBERKESANAN :

2 comments: