Sunday, February 10, 2019

Premium Beautiful Krabi






Walau cabaran sebesar batu sentiasa mengejar kita, teruskan berlari. Tak mampu lari, berjalan pun boleh. Asalkan terus melangkah.

Dalam langkah kita, pasti ada jatuh. Macam topi ni, jatuh di tiup angin. Tapi bukan salah angin. Sebab tau dah, laut dan angin berpisah tiada. Salah sendiri. Sebab tak ikat tali kat leher. Ingatkan, just selit ketat kat sanggul dia takkan terbang. Bila dah jatuh tu baru kita belajar. Dan takkan sambil lewa. Kita dah tau dah cara supaya next time, topi ni tak terbang lagi. 

Dalam hidup ni, apa saje yang menjatuhkan kita, sentiasa pujuk diri, "ni salah aku sendiri". Supaya kita akan terus bangun dan makin kuat berlari.

No comments:

Post a Comment