Wednesday, February 27, 2019

Premium Beautiful Expert Elmina



premium beautiful elmina sungai buloh puncak alam+garam buluh+min kaffe+herba maharani+shah alam+sweetalityBest kerja hari ni. Dalam masterkan king product, kita practice masterkan killer product yang lain juga. So bila orang tanya, tak de la u a u a nak jawab 😂

Sal pernah kerja dengan company Jepun. Pantang larang mereka adalah, jangan sesekali cakap kita tak tahu bila customer tanya soalan. Setiap soalan customer, mesti kena try the best untuk jawab. Jawab apa yang kita tahu. Kalau tak puas hati dengan jawapan sendiri, upgrade ilmu. Belajar untuk ambil tahu. 

Dalam bisnez, as a team leader pun sama. Kita tak bole simply kata kita tak tahu pada team perang kita. Apatah lagi pada pelanggan kita. Suka tak suka, kena train jiwa untuk upgrade ilmu ✌🏻

Psttt. Tak yah tekan play tu. Ni bukan video. Screen shoot je.

premium beautiful elmina sungai buloh puncak alam+garam buluh+min kaffe+herba maharani+shah alam+sweetality
Bersama anak-anak yang sentiasa jadi peneman.

premium beautiful elmina sungai buloh puncak alam+garam buluh+min kaffe+herba maharani+shah alam+sweetality
Lepas balik sekolah tadi, terus bawa gi lunch dulu. Sebab lepas zuhor baru kami keluar rumah.

premium beautiful elmina sungai buloh puncak alam+garam buluh+min kaffe+herba maharani+shah alam+sweetality
Sebelum sampai sini, Muhammad lena sangat tido. Sampai tak nak bangun. Tapi bila dah bangun, macam tu la dia. Ada je tindakan aggresif yang menghiburkan dari dia untuk kami. Untuk kakak-kakak dia, memang kadang tu diorang rasa gurauan Muhammad tu sangat annoying gitu. Haha.

premium beautiful elmina sungai buloh puncak alam+garam buluh+min kaffe+herba maharani+shah alam+sweetality
Tapi sebenarnya, kami akui, Muhammad ni penglipur lara keluarga. Dia jenis ceria. Senang mesra. Senang senyum. Alhamdulillah mudah dengar kata.

premium beautiful elmina sungai buloh puncak alam+garam buluh+min kaffe+herba maharani+shah alam+sweetality
Anak-anak suka datang sini. Sebab tempat ni tak crowded dan senang nak buat pusingan tasik bila berjogging. Track dia pun cantik je. 

premium beautiful elmina sungai buloh puncak alam+garam buluh+min kaffe+herba maharani+shah alam+sweetality
Kat sini la tempat kami keluarkan peluh dengan badminton, main bola dan jalan laju-laju beberapa pusingan tasik. 

premium beautiful elmina sungai buloh puncak alam+garam buluh+min kaffe+herba maharani+shah alam+sweetality
Sambil tu, mesti lepak makan-makan dan selit aktiviti business sekali. Kena full use peluang yang ada.

premium beautiful elmina sungai buloh puncak alam+garam buluh+min kaffe+herba maharani+shah alam+sweetality
Fon sentiasa berbunyi bila dah sampai musim gaji. Tak sempat duduk nak reply wasap pelanggan dan prospek.

premium beautiful elmina sungai buloh puncak alam+garam buluh+min kaffe+herba maharani+shah alam+sweetality
Hi adik. 
Adik ni anak kedua sal. Umur adik tahun 2019 ni dah masuk 10 tahun. Tapi bulan August nanti la. Adik ni pemalu. Pendiam. Tak banyak meminta. Yang dia banyak minga, telur je. Telur mata buat makan dengan kicap. Lauk lain, bagi la apa pun, memang dia cari nasi telur kicap jugak. Kadang risau juga bila dia suka makan tu aje kan. Tapi nasib la SHOM ada Alfalfa yang khasiat dia sama macam makan 1 kilo bayam. Jadi boleh la buat tambahan nutrisi dalam badan.

premium beautiful elmina sungai buloh puncak alam+garam buluh+min kaffe+herba maharani+shah alam+sweetality
Bila suami dah mula nak test power dia, maka terjadikan beratus kali shoot. Memang sal la yang kena paksa rela jadi model dia. Heee. Suka sebenarnya. Sebab tanpa disuruh, ada orang sudi snap gambar kita. Thank u sayang.

premium beautiful elmina sungai buloh puncak alam+garam buluh+min kaffe+herba maharani+shah alam+sweetality
Uol kira la sendiri berapa banyak shoot yang ada.

premium beautiful elmina sungai buloh puncak alam+garam buluh+min kaffe+herba maharani+shah alam+sweetality

premium beautiful elmina sungai buloh puncak alam+garam buluh+min kaffe+herba maharani+shah alam+sweetality

premium beautiful elmina sungai buloh puncak alam+garam buluh+min kaffe+herba maharani+shah alam+sweetality

premium beautiful elmina sungai buloh puncak alam+garam buluh+min kaffe+herba maharani+shah alam+sweetality

premium beautiful elmina sungai buloh puncak alam+garam buluh+min kaffe+herba maharani+shah alam+sweetality

premium beautiful elmina sungai buloh puncak alam+garam buluh+min kaffe+herba maharani+shah alam+sweetality
Mr Photographer.
Dulu kannnnn. Eeeee. Malas nak cerita. Dia punya kerek tu kalau kita suh amikkan gambar, memang boleh buat gaduh. Tapi sekarang, lepas practice makes perfect, dia la suami merangkap jurufoto sal ke mana saje. Gambar lawa lawa yang uol ternampak tu, tu semua air tangan en suami. Dia shoot guna new toys dia. Sony A6300 and Sony A6000 with kitlens. Gitu la yang sal selalu dengar.


premium beautiful elmina sungai buloh puncak alam+garam buluh+min kaffe+herba maharani+shah alam+sweetality+tempoyak patik sedap kl
Kali ketiga ulang makan kat sini dalam masa sebulan ni. Lepas makan, confirm terbayang bantal dan tilam. Sedapppp ikan patin tempoyak dia. Ikan fresh. 

Kalau uol tercari mana nak makan patin tempoyak area keyell selangor ni, highly recommended datang sini. Wasap la no yang ada tu. Minta alamat.
premium beautiful elmina sungai buloh puncak alam+garam buluh+min kaffe+herba maharani+shah alam+sweetality+tempoyak patik sedap kl
Kat mana nak makan Patin Tempoyak Temerloh yang sedap dan murah. Siap dapat nasi, air, sambal cili limau dan semangkuk kuah sedap ikan patin yang harga dia RM14 je. Kira berbaloi la nak buat kenyang sampai ke malam.

premium beautiful elmina sungai buloh puncak alam+garam buluh+min kaffe+herba maharani+shah alam+sweetality+tempoyak patik sedap kl
Gerai dia tepi jalan masuk kat pintu gerbang Saujana Utama Sungai Buluh.
Damia Danisha Danish pun suka makan. Tu yang keluar thumbs up.

premium beautiful elmina sungai buloh puncak alam+garam buluh+min kaffe+herba maharani+shah alam+sweetality+tempoyak patik sedap kl

premium beautiful elmina sungai buloh puncak alam+garam buluh+min kaffe+herba maharani+shah alam+sweetality+tempoyak patik sedap kl
Memang sedap Patin Tempoyak Temerloh kat sini. Korang yang tercari mana nak makan Patin Tempoyak sedap kat area Lembah Klang ni, memang highly reccomended try makan sini. Sedap ikan fresh dia. Kuah pun tak pedas mana. Makan pulak dengan asam limau power dia.


Lokasi dia kat depan Nursery ni. Boleh besar kan gambar ni dan type full address yang ada kat banner Abah Nursery ni.

premium beautiful elmina sungai buloh puncak alam+garam buluh+min kaffe+herba maharani+shah alam+sweetality
Lena Muhammad tidur lepas dah kenyang makan Patin Tempoyak Temerloh. Memang ngantuk kan lepas makan Ikan Patin Tempoyak ni. Yang kena bawa kereta lagi la kesian. Nak pak bawa tengahari panas lit lit ni, memang kena besar aje la biji mata tengok jalan.

Ni kami ke JPJ Wangsa Maju pula. Nak renew lesen suami. Slumber je dah sebulan jalan sana sini, tapi tak perasan lesen dah expired. 

No comments:

Post a Comment