Wednesday, February 27, 2019

Premium Beautiful Expert Elmina



premium beautiful elmina sungai buloh puncak alam+garam buluh+min kaffe+herba maharani+shah alam+sweetalityBest kerja hari ni. Dalam masterkan king product, kita practice masterkan killer product yang lain juga. So bila orang tanya, tak de la u a u a nak jawab 😂

Sal pernah kerja dengan company Jepun. Pantang larang mereka adalah, jangan sesekali cakap kita tak tahu bila customer tanya soalan. Setiap soalan customer, mesti kena try the best untuk jawab. Jawab apa yang kita tahu. Kalau tak puas hati dengan jawapan sendiri, upgrade ilmu. Belajar untuk ambil tahu. 

Dalam bisnez, as a team leader pun sama. Kita tak bole simply kata kita tak tahu pada team perang kita. Apatah lagi pada pelanggan kita. Suka tak suka, kena train jiwa untuk upgrade ilmu ✌🏻

Psttt. Tak yah tekan play tu. Ni bukan video. Screen shoot je.

premium beautiful elmina sungai buloh puncak alam+garam buluh+min kaffe+herba maharani+shah alam+sweetality
Bersama anak-anak yang sentiasa jadi peneman.

premium beautiful elmina sungai buloh puncak alam+garam buluh+min kaffe+herba maharani+shah alam+sweetality
Lepas balik sekolah tadi, terus bawa gi lunch dulu. Sebab lepas zuhor baru kami keluar rumah.

premium beautiful elmina sungai buloh puncak alam+garam buluh+min kaffe+herba maharani+shah alam+sweetality
Sebelum sampai sini, Muhammad lena sangat tido. Sampai tak nak bangun. Tapi bila dah bangun, macam tu la dia. Ada je tindakan aggresif yang menghiburkan dari dia untuk kami. Untuk kakak-kakak dia, memang kadang tu diorang rasa gurauan Muhammad tu sangat annoying gitu. Haha.

premium beautiful elmina sungai buloh puncak alam+garam buluh+min kaffe+herba maharani+shah alam+sweetality
Tapi sebenarnya, kami akui, Muhammad ni penglipur lara keluarga. Dia jenis ceria. Senang mesra. Senang senyum. Alhamdulillah mudah dengar kata.

premium beautiful elmina sungai buloh puncak alam+garam buluh+min kaffe+herba maharani+shah alam+sweetality
Anak-anak suka datang sini. Sebab tempat ni tak crowded dan senang nak buat pusingan tasik bila berjogging. Track dia pun cantik je. 

premium beautiful elmina sungai buloh puncak alam+garam buluh+min kaffe+herba maharani+shah alam+sweetality
Kat sini la tempat kami keluarkan peluh dengan badminton, main bola dan jalan laju-laju beberapa pusingan tasik. 

premium beautiful elmina sungai buloh puncak alam+garam buluh+min kaffe+herba maharani+shah alam+sweetality
Sambil tu, mesti lepak makan-makan dan selit aktiviti business sekali. Kena full use peluang yang ada.

premium beautiful elmina sungai buloh puncak alam+garam buluh+min kaffe+herba maharani+shah alam+sweetality
Fon sentiasa berbunyi bila dah sampai musim gaji. Tak sempat duduk nak reply wasap pelanggan dan prospek.

premium beautiful elmina sungai buloh puncak alam+garam buluh+min kaffe+herba maharani+shah alam+sweetality
Hi adik. 
Adik ni anak kedua sal. Umur adik tahun 2019 ni dah masuk 10 tahun. Tapi bulan August nanti la. Adik ni pemalu. Pendiam. Tak banyak meminta. Yang dia banyak minga, telur je. Telur mata buat makan dengan kicap. Lauk lain, bagi la apa pun, memang dia cari nasi telur kicap jugak. Kadang risau juga bila dia suka makan tu aje kan. Tapi nasib la SHOM ada Alfalfa yang khasiat dia sama macam makan 1 kilo bayam. Jadi boleh la buat tambahan nutrisi dalam badan.

premium beautiful elmina sungai buloh puncak alam+garam buluh+min kaffe+herba maharani+shah alam+sweetality
Bila suami dah mula nak test power dia, maka terjadikan beratus kali shoot. Memang sal la yang kena paksa rela jadi model dia. Heee. Suka sebenarnya. Sebab tanpa disuruh, ada orang sudi snap gambar kita. Thank u sayang.

premium beautiful elmina sungai buloh puncak alam+garam buluh+min kaffe+herba maharani+shah alam+sweetality
Uol kira la sendiri berapa banyak shoot yang ada.

premium beautiful elmina sungai buloh puncak alam+garam buluh+min kaffe+herba maharani+shah alam+sweetality

premium beautiful elmina sungai buloh puncak alam+garam buluh+min kaffe+herba maharani+shah alam+sweetality

premium beautiful elmina sungai buloh puncak alam+garam buluh+min kaffe+herba maharani+shah alam+sweetality

premium beautiful elmina sungai buloh puncak alam+garam buluh+min kaffe+herba maharani+shah alam+sweetality

premium beautiful elmina sungai buloh puncak alam+garam buluh+min kaffe+herba maharani+shah alam+sweetality

premium beautiful elmina sungai buloh puncak alam+garam buluh+min kaffe+herba maharani+shah alam+sweetality
Mr Photographer.
Dulu kannnnn. Eeeee. Malas nak cerita. Dia punya kerek tu kalau kita suh amikkan gambar, memang boleh buat gaduh. Tapi sekarang, lepas practice makes perfect, dia la suami merangkap jurufoto sal ke mana saje. Gambar lawa lawa yang uol ternampak tu, tu semua air tangan en suami. Dia shoot guna new toys dia. Sony A6300 and Sony A6000 with kitlens. Gitu la yang sal selalu dengar.


premium beautiful elmina sungai buloh puncak alam+garam buluh+min kaffe+herba maharani+shah alam+sweetality+tempoyak patik sedap kl
Kali ketiga ulang makan kat sini dalam masa sebulan ni. Lepas makan, confirm terbayang bantal dan tilam. Sedapppp ikan patin tempoyak dia. Ikan fresh. 

Kalau uol tercari mana nak makan patin tempoyak area keyell selangor ni, highly recommended datang sini. Wasap la no yang ada tu. Minta alamat.
premium beautiful elmina sungai buloh puncak alam+garam buluh+min kaffe+herba maharani+shah alam+sweetality+tempoyak patik sedap kl
Kat mana nak makan Patin Tempoyak Temerloh yang sedap dan murah. Siap dapat nasi, air, sambal cili limau dan semangkuk kuah sedap ikan patin yang harga dia RM14 je. Kira berbaloi la nak buat kenyang sampai ke malam.

premium beautiful elmina sungai buloh puncak alam+garam buluh+min kaffe+herba maharani+shah alam+sweetality+tempoyak patik sedap kl
Gerai dia tepi jalan masuk kat pintu gerbang Saujana Utama Sungai Buluh.
Damia Danisha Danish pun suka makan. Tu yang keluar thumbs up.

premium beautiful elmina sungai buloh puncak alam+garam buluh+min kaffe+herba maharani+shah alam+sweetality+tempoyak patik sedap kl

premium beautiful elmina sungai buloh puncak alam+garam buluh+min kaffe+herba maharani+shah alam+sweetality+tempoyak patik sedap kl
Memang sedap Patin Tempoyak Temerloh kat sini. Korang yang tercari mana nak makan Patin Tempoyak sedap kat area Lembah Klang ni, memang highly reccomended try makan sini. Sedap ikan fresh dia. Kuah pun tak pedas mana. Makan pulak dengan asam limau power dia.


Lokasi dia kat depan Nursery ni. Boleh besar kan gambar ni dan type full address yang ada kat banner Abah Nursery ni.

premium beautiful elmina sungai buloh puncak alam+garam buluh+min kaffe+herba maharani+shah alam+sweetality
Lena Muhammad tidur lepas dah kenyang makan Patin Tempoyak Temerloh. Memang ngantuk kan lepas makan Ikan Patin Tempoyak ni. Yang kena bawa kereta lagi la kesian. Nak pak bawa tengahari panas lit lit ni, memang kena besar aje la biji mata tengok jalan.

Ni kami ke JPJ Wangsa Maju pula. Nak renew lesen suami. Slumber je dah sebulan jalan sana sini, tapi tak perasan lesen dah expired. 

Monday, February 25, 2019

Premium Beautiful - Majlis ilmu February Akademi B32





Ready untuk majlis ilmu #AkademiB32

Rutin setiap kali ada majlis ilmu, memang sal akan masuk sekolah awal sikit untuk jemput anak tuisyen. Lepas tu, arrange perjalanan hantar anak3 kat rumah mertua jap. Kalau tak hantar mak marah😅Sebab tiap kali tau ada class, memang mak dah standby menu kesukaan cucu-cucu dia.

Pergi majlis ilmu ni, bukan suka-suka. Tapi keperluan dan jadi tanggungjawab untuk bimbing diri sebelum kita nak bimbing orang lain. Mentor kata jangan sibuk rezeki orang. Sibukkan diri dengan usaha. Agar Allah beri rezeki pada kita. Orang tak nak buat, tak pe, yang penting kita teruskan buat. Percaya pada rezeki Allah adalah asas untuk kita bertindak. Nak berjaya kena ikut orang berjaya. Alhamdulillah mentor-mentor sal adalah orang yang dah terbukti berjaya. Mereka ada kat majlis ilmu hari ni. Jadi, segan pulak kalau sal tak ikut jejak langkah mereka. Nak berjaya, kena duduk dalam suasana yang boleh buatkan kita pun nak berjaya.


Thanks CDM Hajah Siti Rohana. Aura dan semangat kak Na akan kami bawa untuk terus memburu kejayaan dunia hingga akhirat. 


Thanks CDM Haji Azlan untuk plan strategi terbaik hari ni. Memang sentiasa the boom idea dari pakar strategi ni.


"Solat dulu. Solat dulu siapa yang masih belum solat. Atas boleh solat, bawah sini pun boleh" kata sifu sambil
tolong susunkan kerusi untuk kami o group selepas class. 

Masha Allah. Berlainan pegangan, tapi masih boleh ingatkan anak didiknya perkara wajib dalam agama. Itu la sifu kepada mentor hebat  kami. Pemilik Akademi B32. 

O group ni adalah sesi selepas habis majlis ilmu. Kami akan duduk dalam team dan sembang semula ilmu yang disampaikan oleh speakers. Cantik sungguh platform bisnez ni. Lengkap. Konsep Kekeluargaan, Peperangan, Persekolahan dan Kepercayaan.

Tengok kejayaan orang lain yang achieve million sales hari ni, buatkan hati meronta nak lahirkan pewaris secepat mungkin. In shaa Allah dengan support kuat dari syarikat, mentor dan komitmen sahabat seperjuangan, tiada yang mustahil. Kerana in shaa Allah, jika orang lain boleh. Tak mustahil kita juga pasti boleh! 💪🏻

#AkademiB32
#No1CertifiedPremiumBeautifulExpert


After class.


Selalu rasa syukur sebab Allah hadiahkan sal mereka yang terbaik. 


Selagi Allah izinkan bernafas, selagi tu sal akan menemani mereka untuk sampai ke puncak jaya. 


Peranan mentor adalah mudah berikan tunjuk ajar. Apa kita buat, adalah untuk diduplikasi pada team. Jadi, always try to perform the best. Paling penting, be the best version of you. Dan sentiasa jadi No2 dengan sesiapa sahaja especially bila melibatkan guru.

Mentor kata, cara tu paling selamat. Sal akui. Memang selamat dari segi sikap. Untuk elakkan kita jadi sombong dan rasa terhebat. Bahaya sebenarnya penyakit rasa hebat ni. Sebaiknya didik hati, aku tak tak hebat. Yang hebat adalah orang yang sentiasa menemani aku sepanjang perjalanan hidup ni. Tanpa mereka yang Allah hantar pada kita, we are nothing. 

Jika kita orang atas, jangan merendahkan orang bawah. Jika kita orang yang dibimbing, jangan sesekali simpan rasa yang aku buat, mentor aku la tu nak dapat. Sikap macam ni, walau ada sekelumit pun, anda pasti tak ke mana. Buat la 10 jenis bisnez pun. Jika kolam hati asik fikir aku buat orang dapat, forever la kita payah nak dapat.


Tq sifu. Sal belajar sesuatu dari beliau hari ni. Bukan hari ni je. Setiap kali jumpa, pasti ada ilmu kepimpinan yang baru sal akan belajar. Memang rasa kebas je muka bila sifu beri tunjuk ajar melalui tindakan.


Macam O group ni, sifu tunjukkan cara susun kerusi lagi. Kalau sal, cakap lebih kurang, lepas tu habis dah. Macam sifu yang berpengalaman 27 tahun dalam bisnez ni, memang lain aura mereka bila bercakap. Dari hati tembus ke hati.


Alhamdulillah team pun bergetar seluruh jiwa bila dapat sentuhan CDM Chan untuk our second class tahun 2019 ni.


Abam abam lagi naik sheikh bila sifu bijak buka minda kami semua.


Sesejuk mata memandang. In shaa Allah antara permata yang akan bersinar. Zazalina Othman. Thanks zaza sentiasa percaya dan sentiasa ada untuk sama-sama berjaya.


Thanks Hasikin Ali. Antara sahabat bisnez yang hati baik. 


Siap pakej urut. Haaa. Memang tak lena tidur la jawabnya.


Yang ni memang aummm sangat.








One team one dream


Sebahagian CDM Akademi B32


Our 3 master mind.


Bestnya suami isteri dapat beg kulit original Bonia dan Iphone 10.


Inspirasi. Dua orang new Crown Diamond Manager dilahirkan pada January. Apa tu Crown Diamond Manager?

Singkatan dia CDM.
Dalam bisnez ni, CDM adalah pangkat tertinggi dalam sistem plan marketing SHOM. 

Bonus CDM boleh cecah 41% hingga 69%

Minimum bonus mereka adalah RM10,000 untuk yang tak stop grow bersama kumpulan. Tak grow, maaf, memang ciput ataupun tak dapat. Sebab bisnez ni bukan kira pangkat. Tapi bonus ikut hasil kerja.

Ada ke yang duduk goyang kaki dapat duit?
Ada juga. Tapi biasanya tak lama. Satu, maybe kurang berkat sebab ibarat orang susah payah perah keringat, tapi kita duduk bertapa apa pun tak buat. Class tak pergi, seminar atau bengkel tak buat, personal touch tak ada, event syarikat tak komit. Yang mereka komit, adalah cerita kisah kesedihan kesusahan. Sedangkan kaki tangan tak jalan untuk bantu kembangkan kumpulan.

Dua, tak lama sebab bisnez ni kalau orang atas tak buat, dan orang tajaan mereka lagi laju buat, sampai masa, mereka sendiri akan stop buat kerja maintain point personal. Sebab bila tak buat, dan team yang buat lebih, sampai satu tahap, mereka takkan dapat apa-apa bonus dari hasil kudrat team pun. Jadi, bersabar aje la jika setahun dua tu ada yang makan hasil dengan goyang kaki. 


Thanks abamg PA. Tanpa kalian, tak berseri majlis. Sunyi sepi.