Sunday, February 10, 2019

Premium Beautiful Krabi






Walau cabaran sebesar batu sentiasa mengejar kita, teruskan berlari. Tak mampu lari, berjalan pun boleh. Asalkan terus melangkah.

Dalam langkah kita, pasti ada jatuh. Macam topi ni, jatuh di tiup angin. Tapi bukan salah angin. Sebab tau dah, laut dan angin berpisah tiada. Salah sendiri. Sebab tak ikat tali kat leher. Ingatkan, just selit ketat kat sanggul dia takkan terbang. Bila dah jatuh tu baru kita belajar. Dan takkan sambil lewa. Kita dah tau dah cara supaya next time, topi ni tak terbang lagi. 

Dalam hidup ni, apa saje yang menjatuhkan kita, sentiasa pujuk diri, "ni salah aku sendiri". Supaya kita akan terus bangun dan makin kuat berlari.

Saturday, February 9, 2019

Winter Test Moto GP 2019

Bismillah

Hari ni hari khamis. Aura hari khamis dikaitkan dengan warna kuning dan oren kan.

Oren antara warna yang sal jarang ada, dan jarang guna. Sebab ada yang kata oren ni meningkatkan nafsu makan. Ye ke?

Rasa memang iye la kot. Sebab banyaknya makan hari ni. Sampai suami tanya tadi, awak tak kenyang-kenyang ke? 😅

Ni dah alang-alang ada urusan di Kajang dan Sepang, kita singgah tengok Abam GP training kat sini. Winter test 2019. Berdesing telinga. Sesekali layan minat anak bujang boleh bergegar sel sel otak 😂

Ni yang best buat bisnez dihujung jari, dan ofis ikut tapak kaki. Sebab sambil focus projek, boleh ambik peluang release jejalan macam ni.


Teringat dulu. Pernah datang sini berdua. Dengan husband je. Masa tu tengok GT Japan. Tahun 2006 kalau tak silap sal. Tahun kami kahwin. Dekat 13 tahun dah tak jejak Sepang Circuit ni rupanya. Apa yang best datang sini? 
Kalau tanya sal, jawapan sal best sebab dapat jalan-jalan je la. Hehe. Kalau bab kereta ke, motor ke, memang tak masuk jiwa. Tapi kalau makanan yang jual-jual kat food truck tu, beso kecik, beso kecik je mata perati. Sebab im a foodie. Suke jalan jalan cari makan. Sebab tu berbaloi invests pakai Premium Beautiful ni. Badan maintain je. Nak slim boleh, tapi nak maintain slim tu tinggi betul cabaran dia kan. 


Kenapa macam tak de orang je.
Ramai je orang sebenarnya. Cuma ni kami cari port kat hujung-hujung. Nak area lap sana nun. Sebab suami kata area lap la best. Cuma kena berjalan jauh la. Berkicap la tiak. Tapi dengan Premium Beautiful, relax je jalan jauh pun. Sebab Premium Beautiful cepat serap peluh dan buatkan badan cepat rasa sejuk. 

Tu yang ramai amik port kat depan-depan sana je tu. Maybe sebab tak larat nak jalan panas-panas ni. 


Banyak betul soalan Muhammad ni. Antara soalan dia, "mama, motor dengan kete Allah lagi hebat kan, Lagi laju kan"?

lebih dari tu sayang. Allah maha hebat. Tak de kuasa lain boleh tandingi kehebatan Allah. Kita aim kat akhirat nanti, kita dapat kenderaan yang hebat ye Anak Soleh mama. Kata sal sambil usap rambut lebat Muhammad yang dah mula berbau peluh. Nasib baik mandi dengan KIDIVO. Jadi tak de la hapak sangat bau kepala dia yang berambut tebal tu.


Sejam kat Sepang ni, Muhammad beriya nak balik dah. Memang rugi la kalau pergi game yang berbayar. Sebab dia jenis tak boleh duduk lama kat sesuatu tempat tu.


Panas lit-lit ni berjalan la kami keluar ke main entrance. Nasib baik parking dekat je. Hari ni pun hari biasa, orang bekerja. Tu yang boleh jadi tak full pun sepang ni. Winter test ni masuk hari kedua. Dia just 6 sampai 8 February je.


Sambil jalan tu, kami bersihkan tangan dengan pembasmi kuman yang biasa ada kat hospital tu. Sebab tadi macam-macam terpegang kan. Kerusi la, tiang la, simen la, kasut la. Semua tu punca kuman. Jadi kena kurangkan dengan sentiasa sanitize kan tangan dengan sanitizer 99.9 pembunuh kuman tu.


Ni gambar ehsan dari Page FB VR46. 


Sal baru tau, 46 tu no Rossi rupanya.


Patut la boleh tahan crowd dekat sini walau tak full.





Sebelum ke Sepang F1 International Circuit, kami lunch dulu kat sini. Anda wajib cuba jika berada di Kajang. Kedai ni betul-betul di Masjid Saujana Impian. Dia ada jual ikan dan ayam bakar. Campuran kuah asam, kicap cili padi, sambal belacan dan gulai lemak dia yang buat makanan rasa sedap je. 

Lokasi tempat makan sedap dan murah di Kajang ni kat mana?
Waze je Masjid Saujana Impian Kajang. Sebab warung ni tak de nama kedia. Dia betul-betul tepi jalan kat sebelah Masih Saujana Impian.


Ni rupa nasi dia dan kedai dia.
Kat sini pun ada cucuq utara dengan kuah kacang dan air kelapa.

Try la. Sedap dan murah.



Nak balik dah.

Tournement Moto GP 2019 ni tak silap bulan Mac. Kat Qatar, Argentina dan US.

Diorg training je kat Sepang.

Macam best sebenarnya tengok persedian Moto GP ni. Sebab kita boleh relatekan dengan business jugak.

Persediaan RACE.
1. Mereka dah ready dari awal sebelum bertanding. Non stop Practice. 

2. TEAMWORK. Buat sorang tak kan jadi. Banyak sebenarnya tenaga belakang tabir yang menjayakan sesuatu pertandingan tu. setiap orang ada peranan mereka. Mereka complete each other. Yang kita nampak, hanya pelumba. Tapi hakikatnya, di sebalik pelumba tu, ada orang lain yang berusaha keras untuk sama-sama menjayakan race tu.

3. Jatuh tu biasa. Dari situ mereka akan adjust apa perlu buat untuk next step supaya tak jatuh masa bertanding.

Tu apa yang nampak la dari Moto GP atau any race car yang lain. Kot uol ada pandangan masing-masing, boleh la sharekan kat ruangan komen. 



Premium Beautiful : Melbourne Here We Come

Bismillah

Tak sempat lagi nak fly ke Kunming. SHOM dah offer new free travel ke Melbourne pula. 

Best kan berniaga dengan syarikat 27 tahun yang tak pernah mungkir janji ni.

Sekali lagi kami akan diterbangkan ke Australia dalam musim sejuk.

2014 dulu sal ke Gold Coast

2017 ke Tangalooma

2019 in shaa Allah ke Melbourne

Tampar tampar pipi je bila sentiasa berpeluang diterbangkan ke luar negara secara percuma oleh syarikat. All sponsored. Alhamdulillah. Siapa buat pasti dapat. Dan rezeki tu mustahil tak kan dapat jika kita bersungguh usaha. 


Kunming Musim Bunga. Surat cinta kiriman SHOM buat free trip 2019

tempat menarik di Melbourne Australia-premium beautiful murah-mkn kaffe murah-harga maharani murah-harga marine essence murah-jana pendapatan dari rumah
tempat menarik di Melbourne Australia-premium beautiful murah-mkn kaffe murah-harga maharani murah-harga marine essence murah-jana pendapatan dari rumah
tempat menarik di Melbourne Australia-premium beautiful murah-mkn kaffe murah-harga maharani murah-harga marine essence murah-jana pendapatan dari rumah

tempat menarik di Melbourne Australia-premium beautiful murah-mkn kaffe murah-harga maharani murah-harga marine essence murah-jana pendapatan dari rumah


tempat menarik di Melbourne Australia-premium beautiful murah-mkn kaffe murah-harga maharani murah-harga marine essence murah-jana pendapatan dari rumah
tempat menarik di Melbourne Australia-premium beautiful murah-mkn kaffe murah-harga maharani murah-harga marine essence murah-jana pendapatan dari rumah
tempat menarik di Melbourne Australia-premium beautiful murah-mkn kaffe murah-harga maharani murah-harga marine essence murah-jana pendapatan dari rumah
tempat menarik di Melbourne Australia-premium beautiful murah-mkn kaffe murah-harga maharani murah-harga marine essence murah-jana pendapatan dari rumah
tempat menarik di Melbourne Australia-premium beautiful murah-mkn kaffe murah-harga maharani murah-harga marine essence murah-jana pendapatan dari rumah
tempat menarik di Melbourne Australia-premium beautiful murah-mkn kaffe murah-harga maharani murah-harga marine essence murah-jana pendapatan dari rumah

tempat menarik di Melbourne Australia-premium beautiful murah-mkn kaffe murah-harga maharani murah-harga marine essence murah-jana pendapatan dari rumah

tempat menarik di Melbourne Australia-premium beautiful murah-mkn kaffe murah-harga maharani murah-harga marine essence murah-jana pendapatan dari rumah-bath box


tempat menarik di Melbourne Australia-premium beautiful murah-mkn kaffe murah-harga maharani murah-harga marine essence murah-jana pendapatan dari rumah-koala-kangaroo-wild dolphine-whale watching

tempat menarik di Melbourne Australia-premium beautiful murah-mkn kaffe murah-harga maharani murah-harga marine essence murah-jana pendapatan dari rumah
Ni kangaroo Jantan. Sebab dia tak de poket. Tengok kat ehem ehem dia tu pun, confirm boleh agak dah kan. 

tempat menarik di Melbourne Australia-premium beautiful murah-mkn kaffe murah-harga maharani murah-harga marine essence murah-jana pendapatan dari rumah
Ni kali kedua sal ke Australia. Kali ni dapat pegang Koala dengan ex boyfriend sal. Alhamdulillah free trip for us ke Gold Coast dan Tangalooma masa ni, year 2017.

tempat menarik di Melbourne Australia-premium beautiful murah-mkn kaffe murah-harga maharani murah-harga marine essence murah-jana pendapatan dari rumah
Siap SHOM belanja bagi makan wild dolphine kat Tangalooma Island. Kat Australia, hanya di Tangalooma je ada aktiviti direct feed wild Dolphine ni. Ni memang Dolphin liar yang bebas berenang di lautan hindi.

Bagi makan Dolphin ni merupakan pengalaman paling mahal yang tak mungkin dapat dilupakan. Dengan angin sejuk sampai ke tulang dia. Dengan view subhanallah cantik sangat. Memang nak repeat kali kedua, tak tau bila ada rezeki lagi. Orang tak sponsor ni, tak sampai la kami.

tempat menarik di Melbourne Australia-premium beautiful murah-mkn kaffe murah-harga maharani murah-harga marine essence murah-jana pendapatan dari rumah
Tak sangka second time ke Gold Coast ni, SHOM belanja bergambar dengan Koala. Bukan beshe beshe tau rate nak keluarkan bajet untuk dapat peluk binatang comel yang berat dan "wangi" ni. Siap kami dapat vip lane lagi. Tak perlu que panjang.

tempat menarik di Melbourne Australia-premium beautiful murah-mkn kaffe murah-harga maharani murah-harga marine essence murah-jana pendapatan dari rumah
tempat menarik di Melbourne Australia-premium beautiful murah-mkn kaffe murah-harga maharani murah-harga marine essence murah-jana pendapatan dari rumah

Kenangan balik dari Gold Coast 2014. Penat sangat masa ni. Lepas sampai KL, rest 3 jam terus keluar balik. COD sabun Marine Essence masa ni. Serius penat. Lepas tu siap cari masa buat anak-anak happy dapat keluar rumah pegi playground, makan-makan. Berbaloi rasa penat tahap lunyai dengan kerja, bisnez dan anak2 kecik masa ni. Sebab sekarang sal focus 2 benda je. Bisnez dan keluarga. Jadi dah kurang serabut nak susun masa dan dapat tenaga berbanding dulu. Sebab bisnez, walau stress tapi masa kita boleh tentukan sendiri. 
.
.
.
Alhamdulillah. Another good news dari syarikat.

Masuk je February 2019, terus SHOM announce akan ke Melbourne Australia pada musim sejuk 2019 ni. In shaa Allah kami di jangka berlepas ke Melbourne pada August 2019.

Kangaroo dah
Koala dah
Wild Dolphin dah
Whale lautan hindi dah

Lepas ni PENGUIN pulak.
Semuanya dalam 1 negara, Australia.

Ya Allah bestttttnya😱
Semua FREE. 

Orang belanja.
Nak bawa diri sendiri pergi, memang u can count on me like one two three maybe not be there 🎼

Pengalaman pergi cuti sendiri dengan cuti yang disponsor, memang different. Bila company yang belanja, ada 100 dalam poket pun jadi. Just siap duit nak ke KLIA je. Lepas tu yang lain tak payah fikir dah. Macam puteri layanan kita dapat nanti.

www.salleharoslan.com



Tuesday, February 5, 2019

Premium Beautiful : Lion Dance Happy Chinese New Year 2019


















Happy Chinese New Year to all my friends and sifu Cdm Cschan.

Wishing you a happy, healthy and prosperous Chinese New Year.
.
.
Tetiba kan nyanyi lagu raya kat atas bas. Masa ni dalam perjalanan dari Hungary nak ke Austria. Dalam nak isi masa lapang tu, diorang panggil nyanyi. Nyanyi je la lagu apa pun. Sal pun dah blur blur dalam sejuk beku, nanyi je la lagi #gongxifacai. Sebab tadi tour guide tu nyanyi Chinese version. So sal nyanyi malay version. And lagi beberapa minggu pun nak Chinese New Year dah masa ni.






Monday, February 4, 2019

Premium Beautiful : Do Good, Get Good

Bismillah


Realiti kehidupan. Dalam kita nak selamatkan orang lain yang dalam kesulitan, in the same time, diri kita sebenarnya terpaksa sembunyikan kesakitan dan halangan yang di tanggung. 

Tak tolong, di kata pentingkan diri, bila tolong, kita sendiri yang terpaksa tanggung kesakitan dan bebanan yang tak tertanggung tu sendiri. 

Jadi, jangan blame sesiapa, andaikata kita dalam kesukaran, tak ada siapa yang boleh bantu berikan yang sempurna dan terbaik. 

Dan biasanya, yang di atas akan disalah ertikan. Sebab yang di bawah tak nampak, apa sebenarnya bebanan orang yang di atas sedang pikul. 

Dan yang di atas, tak tau apa yang di bawah sedang lalui. Jadi, bila dalam kesulitan, sentiasa bersangka baik. Dan time ni adalah masa keajaiban LA HAWLA WALA QUWWATA ILLA BILLAH. 
Semoga Allah sentiasa memudahkan segala kesulitan kita.

We are not given a good or bad life. We are given a life. it's up to us, to make it good or bad.

Whatever you do, good or bad, people will always have something negative to say about you. And that's life.

Apa yang penting, do good, kita akan feel good :)

Premium Beautiful : Baskin Robbin Plaza Masalam Shah Alam

Alhamdulillah. 
Happy Birthday anak soleh mama. Muhammad Danish Shafiq. 

premium beautiful murah shah alam
Dah nak setahun dah gambar ni. Baru rajin nak up dalam blog. 

Masa ni rasanya lepas settle appointment. Then singgah jap kat Plaza Masalam. Just had fun belanja Damia Danisha Danish makan ice cream.

Tapi sebelum tu singgah jap party shop kat baris Shop lot area Plaza Masalam ni. Beli baloon number 5 tu. dengan dua biji baloon warna peach tu. 

Tak penting pun celebrate hari hari tertentu ni. Tapi penting untuk kita buatkan orang yang terdekat dengan kita, rasa dihargai, rasa disayangi. Antara cara nak happy kan diri sendiri, happy kan orang lain. Tak semestinya kena happykan dengan duit. Boleh happy kan dengan apa yang kita ada, walau hanya dengan senyuman, perkataan yang baik dan tingkah laku yang baik.

Sifir hidup mudah je. Jangan serabut serabut. "Buat baik, pasti dapat baik"

Jika buat baik, tapi masih dapat yang tak baik, anggap je Allah sedang angkat darjat kita. Dan DIA pasti akan berikan yang lebih baik bila sampai masanya nanti. Tak pada kita, mungkin pada anak-anak keturunan kita. Jadi, buat je baik. Tak kira kat mana. Tak kira dengan siapa. Jangn pilih suasana. Dan jangan pilih darjat orang tu apa. 

premium beautiful murah shah alam
Kalau kat Baskin Robbin ni, diorang suka makan ais krim yang warna pink purple tu. Dan jangan la beli satu je. Memang boleh jadi ungu mak ko ni. Sebab diorang mesti berebut dan tak cukup satu punya. Jadi, kena sama adil. Beli je terus sorang satu.


COD Marine Essence pada regular customer di Sunway Kayangan, Puncak Perdana. Puan ni from Singapore, sekali order memang tak pernah satu dua. Mesti lebih dari tu. Sebab satu family dia serasi dengan Sabun dan Shampoo berGaram Buluh kami. 


Then ke Seksyen 7 Shah Alam. Jumpa laga-laga pipi jap dengan ibu anak 5. Kehebatan seorang wanita dalam memberikan yang terbaik untuk anak-anak, memang ajaib. Ajaib power yang Allah beri pada ibu-ibu. Sebab tu wanita di beri keistimewaan untuk mengandung dan melahirkan. Sebab kesakitan yang tak tertanggung tu, hanya kaum hawa yang mampu hadapi. Demi anak, mereka sanggup lakukan yang terbaik walau di luar kemampuan mereka sebenarnya. 









Friday, February 1, 2019

Premium Beautiful : Our 1st B32 Class in 2019

Bismillah


Morning guys.


Pagi-pagi kena cari mode happy. Tak happy? Kena create happy jom.


Pandai sangat budak sekarang cari apps. Ni apps apatah diorang install kat ipad. Ipad hadiah CDM Chan masa sal siap Crown Diamond Manager April 2014. Still tahan sampai sekarang. 5 years already. Ipad ni banyak jasa. Sebab ipad ni gadget yang sal selalu guna untuk update Instagram product dan edit gambar and video guna Viva Video Apps.








Usung semua anak keluar rumah. Sebab lepas hantar sal kat Akademi B32, Suami kena ke rumah mertua pulak.


Memang sejenis yang suka duduk depan dari dulu lagi. Tapi masa dulu, tak dapat nak duduk seat paling depan lagi. Sebab masa tu belum siap CDM. Kalau nak duduk depan pun, kena bersila kat lantai depan stage kecik class. 















Sambung business story after class.


Beli stock di stokis B32.


Power couple dari Utara.


Bersama sifu. The best men of SHOM. CDM Cs Chan.




Alhamdulillah happy tengok ibu-ibu bersalin czer yang apit sal ni, sama slim, sama cantik macam anak dara hujung kiri kanan tu


Yang datang ni dari Keramat, Setiawangsa, Ipoh dan Cheras.


Min Kaffe Original. Bancuh sendiri lagi sedap dan berkhasiat. Sebab tak de tambahan perisa atau pewarna. Boleh order dari kami. Sekotak Min Kaffe ada 20 sachet. Sekotak RM31 Sahaja.


Kejar Mentor Pakar Strategi sampai ke kereta. Hee. Sorry Abang Lan. Dah duduk dalam kereta, terpaksa keluar sebab kami excited nak serap aura multimillionaire mentor.



Sebelum jejak class kan, dia memang ada penyakit Malas. Rasa berat je nak pergi. Rasa kesiannya nak tinggalkan anak, atau nak bawa anak sekali. Rasa takut je nak minta suami tolong jaga anak. Padahal tu anak dia jugak tu (Dulu la)

Tu setanirojim punya kerja la tu. Dia akan inject mode malas dan perasaan bersangka sangka dalam hati kita. Macam-macam dia suntik. Lagi jahat, bila dia suntik rasa iri dan rasa dah cukup bagus dalam diri kita. Banyakkan istighfar bila rasa tu mula ada dalam diri kita.

Sebab jangan tak tau, tanda doa makbul tu, adalah bila mana kita mula berusaha.
Inshaa Allah gerakkan diri je. Dalam perjalanan ke kelas atau sepanjang tinggalkan keluarga kita ke majlis ilmu, if let say ada apa-apa yang tak diingini terjadi, tu semuanya Allah dah aturkan. Bukan kerana business atau bukan kerana sesiapa. Orang yang percaya tuhan je akan sentiasa bersangka baik dengan setiap good or bad things happen pada dia. Orang yang sombong, kerja dia "semua orang salah" ada tu lagi kesian, bagi dia business ni adalah business kayakan orang lain. No wonder hidup makin kesempitan, Sebab hati dan minda dah sempit. Life orang yang berfikiran macam ni, jika dibiarkan, 5 tahun akan datang, dia pasti akan terpaksa buat apa yang dia sendiri tak suka buat.