Thursday, January 31, 2019

Premium Beautiful : 11 Years Ago at Afamosa Malacca



Eh. Gambar 11 tahun dulu. 😂 masa ni nak jejak melaka pun rasa tak mampu. Nak ke Afamosa ni, bertahun kumpul duit. Tak duduk hotel. Tapi pilih homestay paling murah. Kereta pun pinjam abg ipar. Baju anak tu credit card. Baju anak nak yang branded je. Baju mama tu bundle. Bayangkan jika sal sombong bodo dengan peluang yang ada? Mungkin sekarang hari-hari tarik muka dengan anak suami hanya sebab tekanan kewangan. Alhamdulillah dah 5 tahun tutup 2 akaun credit card serentak. Allah bagi jalan keluar melalui berniaga.
























Promosi Harga Murah Herba Maharani Seluruh Malaysia, Brunei, Singapore Dan Indonesia

























Dapatkan Herba Maharani dengan harga jimat sekarang.

M A H A R A N I
Herba Diraja.

Majoriti yang amalkan Herba yang dah wujud sejak lebih 300 tahun ni sebab:
1. Nak Pregnant Lagi
2. Nak Kuatkan Rahim Untuk Pregnant dan Elak Gugur
3. Nak Pulihkan Tenaga Badan.

Tapi jangan tak percaya. Abam sado pun ada jugak yang dah mula amalkan Herba Maharani ni. Sebab diorang kata boleh hilangkan Kebas-kebas badan.

Ada yang tanya apa rasa dia?
Tak rasa apa pun sebab bila masuk dalam mulut terus je telan.

Halal ke? 
Alhamdulillah Herba Maharani ni ada Sijil Halal Yang diiktiraf oleh JAKIM. Cari nahas namanya kalau product Viral kat Siakap Keli ni tak de sijil JAKIM.

Ada KKM tak?
Sambil senyum sal jawab ni. 😊
Mesti la ada. Herba Maharani ni bukan Jamu tangkap muat. Herba Maharani ni adalah Herba Diraja yang dikawal ketat pengeluarannya.

Yang amalkan Herba Maharani ni sekali dengan Premium Beautiful, in shaa Allah confirm lagi Umppph! 

#HerbaMaharani

Klik link ni untuk info lengkap:

wasap.my/601116311641 
sekarang untuk Harga special.

Bonanza Spring Draw : Beli dan Menang 170K Hadiah Dari Sahajidah Hai-O

Bonanza Spring Draw-Salleha Roslan - Premium Beautiful-Herba Maharani-Cara Jadi Ahli Agent Haio-Bio Velocity Sleep Mate-Shake Me Cocoa-Min Kaffe Murah



Beli any products kami dengan nilai RM400 pun, anda dah ada peluang dapat RM65,000 cash tau. 

Ni bukan cobaan. Ni real hadiah beli dan menang. 

Kami nak bagi #Cash untuk 3 pemenang.

1st RM38,000
2nd RM18,000
3rd RM9,000

Lepas tu ada hadiah ni sekali,
Tiket melancong RM6,000 untuk 2 orang,
Iphone X5 untuk 5 orang,
Ipad mini 4 untuk 5 orang,
Dan handbag 100% leather jenama Infinence untuk 45 pemenang. 

Sambil anda guna product kami, mana tau rezeki semua tu jadi milik anda kan. Cuba check list kat bawah ni, ada tak product ni yang biasa anda guna:
Alfalfa
Celgynic
BBGlo+ Collagen
Bio Evolve
Bio Seleza pad
Bio Velocity Sleepmate
Cozuma
D'Chef
EuryJack
Ezi Clean
Ezi grow baja
Garam Buluh
Garlic Tablet
Herba Maharani
Infinence Skin Care
Jtx Oil
Kidivo
Min kaffe
Min Cha Tea
Marine Essence
N'licious
Shake Me

Jika ada, jom piyem trusted agent yang sal list kan ni sekarang. Mereka akan bantu anda, untuk cara bagaimana berpeluang menang hadiah bernilai 170k. #MakchicKayo



Bonanza Spring Draw-Salleha Roslan - Premium Beautiful-Herba Maharani-Cara Jadi Ahli Agent Haio-Bio Velocity Sleep Mate-Shake Me Cocoa-Min Kaffe Murah

Bonanza Spring Draw-Salleha Roslan - Premium Beautiful-Herba Maharani-Cara Jadi Ahli Agent Haio-Bio Velocity Sleep Mate-Shake Me Cocoa-Min Kaffe Murah

Bonanza Spring Draw-Salleha Roslan - Premium Beautiful-Herba Maharani-Cara Jadi Ahli Agent Haio-Bio Velocity Sleep Mate-Shake Me Cocoa-Min Kaffe Murah

Bonanza Spring Draw-Salleha Roslan - Premium Beautiful-Herba Maharani-Cara Jadi Ahli Agent Haio-Bio Velocity Sleep Mate-Shake Me Cocoa-Min Kaffe Murah

Bonanza Spring Draw-Salleha Roslan - Premium Beautiful-Herba Maharani-Cara Jadi Ahli Agent Haio-Bio Velocity Sleep Mate-Shake Me Cocoa-Min Kaffe Murah

Bonanza Spring Draw-Salleha Roslan - Premium Beautiful-Herba Maharani-Cara Jadi Ahli Agent Haio-Bio Velocity Sleep Mate-Shake Me Cocoa-Min Kaffe Murah

Bonanza Spring Draw-Salleha Roslan - Premium Beautiful-Herba Maharani-Cara Jadi Ahli Agent Haio-Bio Velocity Sleep Mate-Shake Me Cocoa-Min Kaffe Murah

Bonanza Spring Draw-Salleha Roslan - Premium Beautiful-Herba Maharani-Cara Jadi Ahli Agent Haio-Bio Velocity Sleep Mate-Shake Me Cocoa-Min Kaffe Murah

Bonanza Spring Draw-Salleha Roslan - Premium Beautiful-Herba Maharani-Cara Jadi Ahli Agent Haio-Bio Velocity Sleep Mate-Shake Me Cocoa-Min Kaffe Murah

Klik terus link ni untuk keterangan yang lebih detail, tentang cara untuk beli dan menang hingga 170K nilai hadiah.
Wasap.My/601116311641




Tuesday, January 29, 2019

Patin Tempoyak Saujana Utama dan Fitting Premium Beautiful di UIA Gombak

premium beautiful UIA Gombak, Pink Dress muslimah ootd-salleha roslan-korset PB-rawatan slip disc-nak kurus sihat selamat cepat
Ootd
Outfit Of The Day

Mix and match all the pinks.

Shawl free dari Miaziora.
Top soft pink Mango RM30
Pants tempah khas dari Anna Wong Showroom RMxxx
Kasut pink RM10. Percaya tak? Sila la percaya. 

Bagi Sal, tak perlu branded item pun untuk nampak gojes. Cukup dengan "keyakinan" sebagai penghias diri. 

Mana nak datang keyakinan diri tu? 
Bagi sal, semestinya Premium Beautiful korset. Bila badan cantik, pakai la baju apa pun, terletak je. 



premium beautiful UIA Gombak, Pink Dress muslimah ootd-salleha roslan-korset PB-rawatan slip disc-nak kurus sihat selamat cepat-bbglo collagen
Alhamdulillah rezeki dapat peluang untuk jejak ke UIA Gombak lagi. Sebelum ni datang untuk jumpa Mira, personal touch sambil makan-makan, dan jumpa Tahirah untuk dapatkan minyak the best in the world "minyak Majlis" nama dia. Uol yang ada masalah kulit macam ekzema ke, panau ke, psiorisis ke, sal sarankan sangat cari la minyak majlis ni untuk bantu selesaikan masalah kulit anda. Memang in shaa Allah terbaik. Ubat atau apa-apa sahaja memang taj menyembuhkan, yang bagi kesembuhan semua dari DIA. Cuma, kena faham, Allah tak bagi direct, dia bagi melalui cara macam ni la, dijumpakan kita dengan product-product atau orang yang boleh jadi saluran penyembuhan.

premium beautiful UIA Gombak, Pink Dress muslimah ootd-salleha roslan-korset PB-rawatan slip disc-nak kurus sihat selamat cepat-bbglo collagen
Kali ni rezeki dapat fitting Assistant Profesor Doctor kat Fakulti Ekonomi dan Sains Management di UIA Gombak ni.


Hari ni hari ahad. Dan student ramai yang balik cuti lagi. Jadi, agak lengang jugak la UIA Gombak ni. Sunyi je rasa. Rasa macam UIA ni sal yang punya :D

premium beautiful UIA Gombak, Pink Dress muslimah ootd-salleha roslan-korset PB-rawatan slip disc-nak kurus sihat selamat cepat-bbglo collagen
Ni sesi free consultation. 
Prof Dr yang very down to earth ni, memang dah pernah pakai Premium Beautiful ni sebelum ni. Lama dah. Almost 10 years. And kali ni, Prof Dr nak pakai Premium Beautiful Elegance pulak. Sebab dia kata sedap sangat pakai PB korset ni. Sampai tak nak korset lain dah. Dan badan pun jadi tak selesa bila Premium Beautiful tak melekap kat badan.

premium beautiful UIA Gombak, Pink Dress muslimah ootd-salleha roslan-korset PB-rawatan slip disc-nak kurus sihat selamat cepat-bbglo collagen
Done explain about Premium Beautiful Elegance, sal terus ukur 4 bahagian badan Prof Dr. Nak bagi size yang selesa untuk dipakai. Jadi, door to door service biasanya akan di buat jika lokasi tu masih di lembah klang, negeri sembilan, Melaka, Muar, Pahang tak melebihi Temerloh, dan Utara tak melebihi Ipoh.

Selain dark tu, biasanya sal akan service by post je. Jangan risau, size tak ngam boleh terus tukar je.

premium beautiful UIA Gombak, Pink Dress muslimah ootd-salleha roslan-korset PB-rawatan slip disc-nak kurus sihat selamat cepat-bbglo collagen

premium beautiful UIA Gombak, Pink Dress muslimah ootd-salleha roslan-korset PB-rawatan slip disc-nak kurus sihat selamat cepat-bbglo collagen

premium beautiful UIA Gombak, Pink Dress muslimah ootd-salleha roslan-korset PB-rawatan slip disc-nak kurus sihat selamat cepat-bbglo collagen
Lepas dah siap ukur dan fitting, bawa anak isi perut kat area cafe UIA ni. Mentang-mentang biasa datang, jadi tau dah, kat mana port nak makan.

premium beautiful UIA Gombak, Pink Dress muslimah ootd-salleha roslan-korset PB-rawatan slip disc-nak kurus sihat selamat cepat-bbglo collagen
UIA ni sebenarnya University impian sal masa lepas SPM dulu. Tapi tak ada rezeki sal nak belajar kat sini. Tak cukup bijak dalam akademi. Memang teringin sangat nak masuk UIA ni. Rupanya, Allah punya perancangan lebih baik. Mana tau, one day in shaa Allah UIA ni jadi tempat anak-anak sal menuntut ilmu pulak kan. Penyambung impian mama mereka yang tak kesampaian.

premium beautiful UIA Gombak, Pink Dress muslimah ootd-salleha roslan-korset PB-rawatan slip disc-nak kurus sihat selamat cepat-bbglo collagen
Nampak tak gambar ni. Ni keje suami sal la ni. Dia minta kita duduk sini. Lepas tu dia snap gambar isteri yang memang hantu gambar.

premium beautiful UIA Gombak, Pink Dress muslimah ootd-salleha roslan-korset PB-rawatan slip disc-nak kurus sihat selamat cepat-bbglo collagen
Dalam hidup ni, kena selalu ingat macam ni je, ada orang yang peratikan kita. Jangan hiraukan orang luar. Tapi kisahkan orang yang sentiasa ada depan mata kita. Iaitu anak kita. Mereka perhati apa yang kita lakukan. Jadi, lakukan yang terbaik. Mereka tunggu berita kejayaan kita. Jadi, jangan hampakan mereka. Kita jangan harapkan orang berikan yang terbaik pada kita, tapi didik diri, sentiasa nak berikan yang terbaik pada orang lain.

Orang luar tak kan faham apa yang kita rasakan. Mereka tak berjalan dengan kasut yang sedang kita pakai. Mereka takkan peduli apa yang sedang kita usahakan. Yang mereka peduli, adalah apa yang kita boleh buktikan. 

Jadi, nak berjaya, jangan peduli apa orang kata. Just be the best version of u. Jangan bersaing dengan orang. Persaingan tu akan buat hati kita mula ditumbuhi iri yang akhirnya merugikan. Tapi, bersainglah dengan diri sediri.

premium beautiful UIA Gombak, Pink Dress muslimah ootd-salleha roslan-korset PB-rawatan slip disc-nak kurus sihat selamat cepat-bbglo collagen
Masha Allah terlalu baik anak-anak mama. Mama baya kakak, masih belum matang. Tapi anak-anak mama beza sangat. Cakap lembut. Sopan. Tak mendesak. Mudah minta tolong. Alhamdulillah. 


Pernah dengar kan yang dalam perkahwinan, 5 tahun pertama adalah saat kita kuat di uji.
Ada betul nya. Sal tak boleh nak nafikan. Memang kami kesempitan. Terhimpit. Sakit. Cuma rezeki sal, dapat suami yang segunung everest sabar dia. Dalam gaduh-gaduh, Tahun kelima tu ngandung. Risau jugak dah. Sebab life tak stabil lagi. Hutang bukan keliling pinggang. Tapi penuh keliling badan. Dalam hati, malas nak fikir. Time ni pun dah mula matang sikit. Sal tawakal. Sal yakin, pasti ada jalan terbaik DIA dah susun untuk kami. Sal fokus je untuk buat apa yang perlu, untuk siapkan apa yang belum capai.

Masa ngandung anak ketiga tu, sal dah halfway dalam dunia bisnez ni. Push factor tu lagi kuat untuk nak buat sampai jadi. Sayang buat sesuatu, kita tak buat sampai habis. Buat kerana manusia, memang kita akan lose. Tapi kuatkan diri, betulkan niat, yang kita buat untuk betulkan kehidupan kita. In shaa Allah jalan pasti ada.
Dan memang betul. Bila kita percaya, pasti DIA akan bagi jalan terbaik. Sepanjang pregnant sampai melahirkan, rezeki kami non stop. Sejak tu, tak putus nikmat Allah bagi. Yang baik Alhamdulillah. Yang kurang baik pun, alhamdulillah. Sebab semua tu nikmat sebenarnya.
Just nak relatekan dengan berniaga. 
5 tahun pertama pun, ada cabaran dia. Kita akan jatuh, lepas tu bangun. Lepas tu jatuh semula. Di usia 5 tahun ni, bila kita jatuh dan bangun semula, percaya lah, kebangkitan kita tu, pastinya bukan kebangkitan yang biasa-biasa. Banyak lesson learned dari setiap good and bad situation yang dah kita lalui. Key dia, jangan give up. Bangkit dan teruskan perjuangan. Kerana, di depan, kiri kanan dan belakang kita, ada yang sedang menunggu untuk bersorak semula meraikan kejayaan kita yang seterusnya. Renung anak kita. Renung ibu ayah kita jika kita rasa lemah. Mereka adalah orang yang paling menanti kejayaan kita. Paling penting, tak perlu buat sesuatu untuk impress manusia. Kerana itu hanya akan mengundang stress. Buat kerana kita nak lebih baik dari semalam. Sentiasa upgrade step by step.

Melangkah tanpa pedulikan sesiapa pun yang tak berjalan dengan kasut kita. Orang tenang, in shaa Allah pasti menang.

premium beautiful UIA Gombak, Pink Dress muslimah ootd-salleha roslan-korset PB-rawatan slip disc-nak kurus sihat selamat cepat-bbglo collagen

premium beautiful UIA Gombak, Pink Dress muslimah ootd-salleha roslan-korset PB-rawatan slip disc-nak kurus sihat selamat cepat-bbglo collagen
Biarkan orang memandang rendah pada dirimu. Asalkan kau memandang tinggi impian mu. Pandangan orang tak penting. Yang penting, apa pandangan Maha Pencipta pada setiap tindakan kita. 

premium beautiful UIA Gombak, Pink Dress muslimah ootd-salleha roslan-korset PB-rawatan slip disc-nak kurus sihat selamat cepat-bbglo collagen

premium beautiful UIA Gombak, Pink Dress muslimah ootd-salleha roslan-korset PB-rawatan slip disc-nak kurus sihat selamat cepat-bbglo collagen
Panas masa ni. Siap kena dera ngan suami. Dia suh kita dok sini, untuk shoot beberapa gambar. Orang tengah nak asah skill amik gambar dia kan. So, hakak support aje la hobi dia.
premium beautiful UIA Gombak, Pink Dress muslimah ootd-salleha roslan-korset PB-rawatan slip disc-nak kurus sihat selamat cepat
Sebelum ni pun, sal pernah je terdetik dalam hati, "kan best kalau suami aku ni photographer. Setiap pergerakkan kita dia shoot kan" 

Sekali, tup. Jadi kenyataan. Apa yang kita rasa tu pun, adalah salah satu doa. Photographer percuma lagi untuk isteri. Heee. Sampai kita pulak yang letih nak layan hobi dia. Jap jap kang dia suruh berdiri situ la, berdiri sini la. Just nak dapatkan angle yang menarik. 







Chinese New Year Sales

Grab your Premium Beautiful now.
wasap.my/601116311641