Friday, July 20, 2018

Kat Mana Nak Beli Durian Murah Sedap

Gara-gara viral. Penuh pulak tu kat wall gambar durian lalu lalang. Maka, tak dapat dibendung lagi rasa yang bergolak dalam jiwa. Nak jugak cari durian. Nak beli. Nak makan. Nak buat kuah durian. Tak kira. Nak jugak.

Haaaa. Gitu la kan. 
The power of nak tu. Nak pulak bila kita kerap nampak benda tu kat mata kasar kita ni. Tu yang timbuk keinginan nak rasa. Rasanya tak de istilah rasa dah. Ni dah istilah melantak. 

Ok jom sal share kan, kat mana nak beli durian sedap kat KL Selangor ni.

LOKASI DURIAN MURAH LAGI SEDAP NI adalah di
SAUJANA UTAMA, SUNGAI BULOH.

Uol boleh waze Masjid Saujana Utama, Sungai Buloh.
Kedai durian ni betul betul kat simpang nak masuk masjid Saujana Utama tu. Dia depan KFC. Tak de la depan depan sangat. Seberang jalan jugak la. 

Owner dia melayu.

Ni owner durian murah lagi sedap ni. kalau kat Facebook, nama dia Seri Seroja. Yang kat sebelah Ser Sseroja tu pulak, tokey Premium Beautiful. Hobi dia makan. Tapi cita-cita nak kurus sokmo. Dah tu cam mana. Memanb kena pakai korset kuruih la selalu. 

Yang dok buat peace tu, anak si tokey Premium Beautiful. Dia pun terjebak dengan hobi mak dia. Makan durisn sampai berguling tengah malam. Panassss. Siap angin kus kus tak berenti keluar bila makan durian banyak sangat.


Sampai terpejam mata dok pilih durian.
Puas hati beli tau.

Bayangkan, durian udang merah RM10 sekilo. Kira murahhhhhh sangat ni.


Cer tengok isi durian merah ni. Cantik gile. Berbaloi la sekilo timbang sekali kulit RM10. Sekilo tau, bukan sebekas ni RM10



Ni durian 101.
Dasyatkan nama durian ni, macam-macam nama ada.

Fakta menarik durian.
Memang menarik pun durian ni kan.



Ya Allah bestnya baca. Patut la orang yang makan durian ni, dia tak murung. Sebab durian membantu melawan depresi. Hahah. Good info. Tu yang suami-suami, jika isteri asik memarah tu, bawa la balik durian bagi dia makan. In shaa Allah senyum sampai telinga nanti.


Akhirnya berjaya jugak pujuk en suami untuk bawa sal gi beli durian. Dia tak suka derian. Cehhhh. Mat Salleh pun makan durian tau. Konon beli nak buat kuah derian. 

Tapi hmmmmmm. 
Sampai rumah terus licin ngap masuk mulut terus. Berkuah dalam perut aje la jawabnya. Durian kat sini murahhhhhhh sangat. 

Udang Merah RM10 sekilo! 
Isi sedap. Cantik macam tokey dia yang berdiri sebelah sal tu. Lepas maghrib tadi, en husband kena ulang pergi beli lagi. Sebab licin anak dan isteri kerjakan. Kali kedua beli banyak sikit. Sebab boleh makan saje dan buat kuah sekali. Boleh cicah dengan roti.

Durian kampung RM8
Udang merah RM10
D101 RM13

Waze masjid saujana utama, sungai buloh. Depan kfc. Confirm puas hati.

Sal bukan tokey durian tau.
Jangan pulak uol call sal.
Kalau suka makan durian, ye, boleh call sal, call untuk sal pakaikan PB corset kat uol. Biar makan la banyak mana pun, tapi badan maintain cantik terletak je. Tak kembang. Baru best menikmati makanan sedap-sedap kat Malaysia ni.

Cari sal ye. Kita fitting corset Premium Beautiful sebelum makan durian

No comments:

Post a Comment