Wednesday, January 10, 2018

Premium Beautiful Expert Review Muzaffar Hotel Melaka

Masa hotel ni dalam pembinaan lagi, sal dah berangan nak duduk Hotel Muzaffar ni nanti.

 Alhamdulillah setelah 8 bulan Hotel yang berkonsepkan zaman Kesultanan Melayu Melaka ni beroperasi, dapat jugak jejak kaki kat Hotel Muzaffar yang terletak di MITC Ayer Keroh Melaka.


 Memang strategik hotel ni untuk yang suka jalan-jalan kat bandar Melaka. Nak makan memang senang. Sana sini makanan sedap dan murah ada di jual.


 Sal memang dari tahun 2013 lagi suka stay hotel area MITC ni je. Kalau dulu, tahun 2013 2014 sal suka stay kat Bayou Lagoon. Tapi masa tu Bayou Lagoon still baru lagi. Tak crowded macam sekarang. Dan nak masuk theme park dia pun senang. Tak banyak songeh macam sekarang. Since 2016 memang tak jejak dah Bayou. Jadi sal beralih arah ke hotel-hotel lain area Ayer Keroh ni. Antaranya International Gold Coast Resort Malacca

Seri Malaysia Melaka
Youth Hotel Ayer Keroh Melaka
Muzaffar Hotel Melaka ni pulak antara port baru kami lepas ni bila jejak ke Melaka.

Kenapa sal suka Muzaffar Hotel Melaka ni?

1. Besar
2. Nak parking senag
3. Bersih
4. Wangi
5. Mesra
6. Decoration dia cantik
7. Kolam besar, anak suka
8. Makan sedap bak hang
9. Bilik air besar
10. Lift cepat

Cuma. Bab bantal je kena improve. Maybe kena tempah bantal viral DAG hotel tu. Yang Sleep Like A King tu. Baru kena dengan tema Kesultanan Melayu Melaka. Jangan Murka dengan patik ye tuanku :)




Excited Mugammad Danish Shafiq nampak Hotel Muzaffar yang ala-ala Istana Melaka ni.



After Check in terus naik bilik hotel. Kami dapat tingkat 3. Bilil 344






Check in hari rabu, hari khamis kita buat keje dalam bilik je dengan kakak kawasan Melaka ni. Salina Salleh.



Ni pose wajib bila dah check in hotel. Kami amik bilik king bed. Luas bilik dia. Kalau tak muat, boleh la campak sorang dua anak kat bawah. Huhu. Tergamak ke. 

Nasib baik bawa bantal lebih. Sebab memang ada dua biji bantal je dalam Hotel Muzaffar ni. So uol yang datang sini bawa segerombolan, disarankan bawa bantal sendiri.

Muzaffar Hotel Melaka dari luar.


Cantik kan. Cantik luar, cantik dalam.


Sal suka bau hotel ni. Wangi sangat. Bau kat lobby dia la. Sape ada jual bau bau hotel ni. Piyem please.


Ni la lobby dia. Cuba korang duduk sini dan amik bau dia yang fresh tu. Relax je.


Ni pun lobby dia. Kat Main entrance Muzaffar Hotel Melaka. Kakak kawasan melaka dengan hotel ni pun tak jauh dah. Sebab tu sal pilih untuk stay sini je.


Ni cafe Muzaffar Hotel. Sedap tau breakfast dia. Banyak sangat pilihan. Tempat makan pun cantik. Kipidap k Hotel Muzaffar. Hope til the end uol punya service maintain baik baik aje.


Ni area kolam renang Hotel Muzaffar. Kolam for kids ada dua tau. satu yang uol nampak ni, satu lagi ada kat sebelah kolam besar tu.


Ni la toilet Hotel Muzaffar. Besarkan. Setiap bilik ada bathtub. Belakang sinki tu ada tempat mandi air pancut dan tempat buang air besar.


Ni rupa paras bilik tidur.
Highly urecommended la untuk uol yang nak jalan-jalan kat melaka ni untuk stay at this 5 star hotel. Selesa. Cantik, Harga quit ok.

Ni Rate harga Hotel Muzaffar Melaka. Tapi sebenarnya kalau uol book kat online macam agoda ke kan, dapat la separuh harga dari ni. Kalau walk in macam ni memang sebu perut jugak la jawabnya :D


Sebelum ke Hotel Muzaffar Ayer Keroh Melaka, Premium Beautiful Expert ni dan anak-anaknya singgah mengambil angin sambil membuang angin di sekitar Pantai Pengkalan Balak. 


Pantai Pengkalan Balak ni Tuan Fendi Lokman dan Puan Salina Salleh yang rekemenkan. Katanya tempat favret masa diorang bercintan cintun dulu. Hehee. Apa ke bestnya dating kat pantai dyna oi. Paneh ni. 


With my baby shark do do do. Main pasir jap.



With our hero. Thank u sayang. Selalu tunaikan hajat kami nak kemana aje pun.


Antara tips nak buat suami sayang dan setia dengan kita:
1. Lapangkan kepala dia. Ikut la kepakaran uol apa. Macam sal tak pandai masak, jadi sal ajak suami keje kuat sikit buat duit. Ada duit, seronok nak berjalan ke mana aje pun. Dan bila ada duit tak de la nak bergaduh sangat pun bila hajat kita tak dapat dipenuhi.

2. Doakan suami selalu. Kita tak layak nasihatkan suami tau. Kita hanya layak doakan mereka je. Jangan jadi puan penasihat ye. Kuatkan dengan doa je. Doa la apa yang uol nak suami uol tu jadi macam mana. Contoh, nak suami rajin gi masjid, doa la supaya dia mula rajin usung kaki jejak masjid. Atau nak suami yang rajin buat kerja rumah, doa la supaya suami boleh ringan tulang bantu kita buat kerja rumah.

3. Bila gaduh, tak yah lawan mulut. Senyap je. Baik tido.


Kat belakang ni banyak pelampung. Jom belikan diorang satu. Cian nak main kat kolam besar pakai pelampung kecik je. Jom kita cari yang besar punya.


Ok sebelum terlupa, nak share jugak la kat mana sal cari baju hijau budak-budak ni. Sebab ada yang tanya kan, kat mana sal beli baju.

Baju hijau kami ni dari OSRA butik. OSRA PUDORE tu. Yang sebelah Bella Ammara Shah Alam sekyen 7. Sebenarnya baju Damia Danisha tu size S. Size orang dewasa punya. Tapi sal tengok diorg ni muat je pakai baju orang besar dah pun. So tu yang beli kan la sorang satu. Baru la kena dengan baju mama.

Sal ni memang ada habit suka membeli baju setiap kali nak keluar berjalan. Sebab suka tengok budak-budak pakai baju baru. Huhu sebenarnya tak bagus tau habit ni. Uol jangan ikut ye.


Menarik chalet kat sini. Jom ikut kami tengok environment kat  sini.




Tak pasal-pasal suami kena pakai baju hitam. Gara-gara kenan cerita Korea Drama BLACK lakonan Song Seung Heon dengan Go Ara. Dah la suamiku memang "black" disuruhnya pakai baju black lagi. Huhuu. Layankan aje la isterimu ini.

Yang Muhammad Pulak time ni la dia nak interframe kejar cat. Spoil.







Chalet ni nama dia Desa Damai. Ada Econ, tv toilet semua ada. Betul-betul depan pantai Pengkalan Balak dan sebelah kedai pelampung yang banyak-banyak tadi tu.





Ni pulak Chalet Kampung Pinang Sebatang. Betul betul sebelah Desa Damai Chalet tadi.


Lepas jalan kat tepi pantai, kami jalan cari makan pulak. Ikutkan nak makan Rojak Sotong yang viral tu. Tapi sebab cuti sekolah kot kan, so dia tutup seminggu. Jadi kami ronda-ronda je la cari kedai makan yang dekat-dekat dengan kedai rojak sotong yang tutup tadi tu.

Yang suami makan ni rojak. Sedap giler. Kami siap tapau semua bawa balik hotel.

Singgah kedai ni. Lupa pulak nak amik gambar kedai ni kan. Tak ingat dah jalan apa. Tapi dekat dah dengan esso kat Pengkalan Balak ni. Sedappppp sup dia ni. Bukan takat sup. semua la sedap.

Ni roti arab kuah kambing. Maveles.

After Pengkalan Balak, baru la check in ke Muzaffar Hotel. 

Check in hari Rabu memang rasa macam hotel ni beta yang punya :D



Ni je yang diorang nak. Sebab tu sal kalau ikutkan, bawa diorang check in hotel kat area Shah Alam ke KL pun dah ok dah, seba diorang nak mandi kolam je.


Mandi sampai kecut. Orang pun tak ramai. So memang best la nak berenang dari hujung sana ke hujung sini.

Lepas maghrib keluar makan. Tuan Fendi dan Puan Dyna Salleh nak belanja Asam Pedas Telur Ikan. Perghhhh maveles.


Suka tangga Muzaffar Hotel ni. Sebab tu tetiap hari sepanjang kat sini, sal akan bergambar dulu sebelum keluar main entrance. Bergambar ni memang jadi penyakit orang-orang yang dah Pakai Corset Viral Premium Beautiful tau. So kalau uol ada masalah tak suka bergambar, jangan risau, dapatkan set Premium Beautiful Murah uol dari agent-agent kami. Lepas pakai PB Corset, confirm kena sawan gambar.




Layan Mango Float dulu. Mpinum waktu malam relax je. Sebab tak ramai orang macam waktu siang. Ni mango float melaka yang viral tu. mango Float Royale nama dia.

Lokasi Mango Float ni kat:
Kampung Sungai Putat, 75350 Batu Berendam, Malacca

Keesokkan harinya, breakfast kat hotel. Sedap makanan dia. Sal amik gambar bubur ni je. Cuba tengok telur masin tu. Macam jeli jeli sikit.



Dah siap-siap pakai baju mandi dah. Tu tandanya tak reti sabar dah nak berendam dalam kolam.


Lepas makan, sambil anak-anak mandi kolam, kami mak-mak buat discussion dalam bilik hotel. Sambil baby mata besar tu sedap je tido kan atas tilam empuk gebu. Lepas balik kakak abang dari kolam, terus besar balik bijik mata dia.


Lepas mandi mesti la lapar kan, jadi kami makan kat area MITC ni jugak, Uol boleh cari MUO STATION ni jugak kalau datang Melaka. MUO STATION ni antara tempat mesti kena try singgah. Sebab korang akan sawan tengok lauk-lauk dia bersusun dari pintu depan kedai sampai pintu belakang kedai. Cuba bayangkan, berapa banyakkkkknya lauk pauk yang disediakan dari Muo Station ni untuk memenuhi citarasa anda. Puas makan la senang cite. Harga pun best. Berbaloi. Untung la orang Melaka.


Selain nasi campur, ada jugak menu lain macam ni yang uol boleh pilih. So ingat tau, singgah MUO STATION bila uol tercari-cari tempat makan best di Melaka.


Anak sal yang sorang ni suka pakai baju besar-besar. So tu yang sal bagi pakai baju sal je la senang.


Lapar sampai licin makan. Sedap nye pecal dia.


Balik lunch, balik hotel lepak-lepak dulu. Sebab petang nanti sure diorg nak mandi kolam lagi sampai lebam.



Ni surau kat Hotel Muzaffar.

Besar ruang solat dia.

Saje survey sebab nanti Rakan Kongsi Melaka nak datang sini senang diorang nak solat dulu sebelum on Business session.

Kan. Diorang sambung punya.

3 hari dua malam, 3 hari tu la layan kolam.




Suka danisha dapat pelampung besar yang baru.

Muka puas hati
Tu dia gubesau dah marah. Hehe.



Ada kapal besar kat Hotel Muzaffar ni. Sebab Hotel ni memang buat konsep istana Melayu.

 Dengan mak Dyna yang awet muda.

 Malam ni nak keluar makan Capati Tehel.

 Hanya orang yang tinggi daya kesabarannya je yang boleh makan kat Capati Tehel Melaka ni. Capati dia memang super sedap. Kuah Kari Kambing dia ya Allah! Sedap menambah-nambah. Tak de santan pulak tu.



 Hari ni jumaat. Nak balik dah. Sambil ayah gi solat jumaat kat Masjid MITC ni, Kami lepaks makan soto Muor paling sedap kat dunia di rumah Dyna. Thanks ya  Puan Salina, Tuan Fendi Lokman dan Mak Dyna sebab sudi jamu kami Soto Muor buat kali yang ntah keberapa ntah. Tak pernah jemu makan soto Muor air tangan mereka sekeluarga ni. Sedap sangat.


 Balik daro solat jumaat, suami buat suprise la konon. Belikan kek hari jadi buat Tuan Fendi dan anak Dyna yang sulung, Azeeq Daniel. Mereka lahir dalambulan yang sama. Bulan December.
 Happy Birthday!



Thanks for everything. xoxo.

Panjang jugak kan cerita cuti-cuti Malaysia kami selama 3 hari 2 Malam ni. 

Untuk orang Melaka yang teringin nak slim macam kami, walau makan tak hingat dunia, tapi shape maintain tak menggelebeh, boleh la dapatkan corset paling viral PREMIUM BEAUTIFUL ni dari kami. 

Selain Premium Beautiful corset, kami juga sediakan products ni untuk anda jadikan peneman hidup untuk lebih sihat dan cantik menarik tertarik kau memang the boom:
Herba Maharani
Marine Essence Shampoo
Marine Essence Scrub
Ubat gigi Marine Essence
Min Kaffe
Minuman Garam Buluh
Shake Me Soy Protein
Bio Seleza pada dan pantyliner
Minyak JTX
Selimut BVSM
Nlicious Enzyme
Alfalfa
Tudung Rizman Ruzaini
Min Cha Tea
Infinence Skin Care
Celgynic
Miutan
EziClean Laundry
Cozuma yang makeup makeup tu
Lip gloss dan cc cream cozuma best tau.
So orang melaka boleh dapatkan dari kami ye.

Nak jadi dropship atau Agent pun dialu-alukan. Sebab uol boleh dapat satu product sampai cecah RM500 tau.

Berminat nak tau cara berniaga dengan mudah ni boleh je wasap.my/601116311641





No comments:

Post a Comment