Monday, September 25, 2017

Premium Beautiful Expert With Thailand Successful Person. Founder Of Mutiara Spa And Time Out Cafe Saujana Utama


Thailand and Malaysia
Kat sebelah sal ni memang pure Thailand. Kalau kitorg bersembang, sometimes memang ada sikit-sikit la macam ayam ngan itik. Sebab slang Thai dia pekat.

Walau berbeza bahasa dan budaya. Tapi dream kami serupa je ☺️





Nama Ms ni Suraya. Dulu Suraya kerja sebagai nurse kat Dubai. Sekarang dah bertahun ada sebuah restaurant dan sebuah Spa kat Malaysia. Spa untuk facial dan untuk massage. Massage pure Thai punya. Siap dia pergi menuntut ilmu kat US untuk mantapkan ilmu mengurut yang betul.


 Dan setiap customer Suraya, memang owner sendiri yang urut. Sal suka hot stone massage Suraya. Memang Ohsem bak hang. Massage dia sebijik macam kat Thai Oddysey tu. Harga Massage batu panas kat Spa suraya memang Murah! Uol yang memang suka mengurut dengan batu panas, Sal memang highly reccomended uol try datang kat Mutiara Spa milik Suraya untuk rasa sendiri pengalaman di urut dengan batu sungai kecik-kecik tu. Satu badan tau di urut dengan hot stone ni. Kalau badan lenguh-lenguh tu, lepas urut memang rasa ringan terawang-awangan je. Memang lena tido la lepas ni bila urat makin lancar dan otot pun tak sakit dah.

Sal suka pergi urut ni sebab memang suka di urut. Nak pulak bila master massage person yang buat. Lagi la puas hati. 

Sal salute spring sangat kat beliau ni. Rajin. Lemah lembut, berbudi bahasa walau dah ada semua.
Pernah satu hari tu sal ternampak dia dengan anak dia yang sama umur dengan Muhammad penat sampai tertido dalam kereta sementara nak tunggu cafe beliau di tutup. Walaupun owner, dia memang ringan tulang nak bantu staffs handle kerja.
Tu la hakikatnya. Nak berjaya tu ada episod dia. Nak kekal berjaya pulak, ada episod yang lain. Biasanya orang hanya kenal dan nampak kita masa kita dah siap je. Masa tengah renyah nak bersiap tu memang takkan ada siapa pun yang tau 

So, never stop doing your best.


Ni cafe Suraya. Sal memang suka lepaks sini. Ada masa tu boleh di katakan pagi, tengahari, petang dan malam ulang alik makan kat sini. Minta maaf. Muhammad Danish Shafiq sedang membersihkan sistem kumbahan beliau :D

Haaaaa bersungguh kau:D

Sal suka makan boat Noodle dia. Ada boat noodle ayam dan daging. Memang campur dengan cili thai dia fuhhhhhh. Meleleh air hidung.




Muhammad Danish Shafiq say good.


Dia angkat baju pulak dah.

Damia ngan Danisha memang benda ni la diorg cari. 

Best melepak sini sambil buat kerja. Line unifi dia laju macam roket. Sebab tu student UITM Puncak Alam dan Puncak Perdana suka makan-makan kat Time Out Cafe ni.

Ada brownies and kek jugak.



Muhammad ni sambil dia teman mama buat work, sambil dia menyakat sama.

Muka orang balik sekolah lapar nak makan. Danisha ni kalau dia lapar memang dia tak nak senyum tau. Tapi bila dia dah kenyang, memang senyum sampai 10 KM la.





Selain makan, sambil lepak kat Time Out Cafe ni sal suka buat personal coaching untuk my protege.


Hari ni Coaching mother of three yang hebat sorang ni. Yushakilla Yunus. Our Premium Beautiful Expert Klang. Gigih Kila usung 3 anak lepas balik sekolah untuk Kila pulak sambung belajar.

Another day at Time Out Cafe Saujana Utama.

 With Puan Suraya dan Puan Ayu. Beauty expert from Mutiara Spa.

Masa ni bawa protege tumpang solat.




Kat sini la bilik yang sal kerap bertapa untuk Thai massage dengan hot stone.

 Ni view dalam Mutiara Spa ni. Very Friendly Muslimah Spa.



 Uol boleh semak harga untuk facial muka, scrub badan, mengurut kat sini. Siap ada kids spa lagi. Anak sal pun sal dah hantar mengurut kat sini.




Ni la dia Time Out Cafe Saujana Utama. Our Port untuk makan-makan.
Mutiara Spa atas Time Out Cafe ni aje. So senang la kalau bawa husband ke anak ke, sambil-sambil uol pasang badan kat spa, suami dan anak boleh makan-makan kat bawah ni dulu.




Lokasi Mutiara Spa. 

A-1-13, jalan bidara 9, saujana utama
47000 Kuala Selangor


Waktu Operasi

10 Pagi Hingga 7 Malam

Untuk booking atau walk in, uol boleh contact number Mutiara Spa yang ada di poster di atas tu.


Facebook Mutiara Spa Saujana Utama

No comments:

Post a Comment