Monday, May 1, 2017

Premium Beautiful Expert At FarmVille Cafe And Homestay Sekinchan

P R E M I UM   B E A U T I F U L   E X P E R T
At FarmVille Homestay Sekinchan.


Last Minute Plan,
Ikutkan hari ni kononnya nak stay kat rumah je tak nak gi mana-mana. Kononnya la.

Tapi apa kan daya, kalau dah kaki berjalan tu memang tak ada punya istilah "Stay At Home" Mama. Confirm kerja nak berjalan jugak.

Pagi tadi tengah duduk-duduk tengok en husband buat kerja online dia, sal pun bodek la ajak gi Sekinchan. Sebab ada ternampak my cousin ni update gambar sawah padi HIJAU YANG CANTIK GILA!

Masa kitorg pergi ni memang dah hujung cuti sekolah. Hari Ahad pun hari ni. Sampai sini pun memang dah lengang sangat Kampung Tepi Sawah ni.

Kat sini memang ada beberapa Container yang dijadikan tempat menginap. Ada Padi Box and ada Farm Ville. Sal decide amik Farmville sebab beza dia dengan Padi box satu je... Farmville ada kolam. Hahaha. Kolam ni agenda wajib kalau bawa anak pergi stay mana-mana. Rasanya majoriti yang ada anak kecik pun confirm terpaksa jadikan hotel berkolam sebagai pilihan kan.

Alhamdulillah disebabkan dah penghujung cuti sekolah, so memang walk in pun tak pe. Tetap ada bilik kosong untuk stay semalaman.


Kami ambik bilik 2 katil king. 
Dan ni memang pose wajib everytime check in mana-mana. Paling best bila En Suami pun terpaksa sporting untuk buat pose ni. 


Kami sampai area Sekinchan ni pun dah nak pukul 4 petang. But before that singgah isi perut kat sini.

Warung Mee Udang Banjir ni antara warung yang sal berani suggest uol untuk datang and try sendiri Mee Udang Banjir dia. Memang power. Antra Mee Udang Banjir Sekinchan ni dengan yang kat Kuala Sepetang Taiping tu, bagi sal ni lagi terangkat la. 

So buat penggemer jalan-jalan cari makan, kalau ke area Kuala Selangor, Sabak Bernam, then teringin nak cari TEMPAT MAKAN BEST AREA KUALA SELANGOR / SEKINCHAN, uol boleh la cari Warung Mee Udang Banjir ni.


Ni signboard Warung Mee Udang Banjir Tanjung Karang. Ala sebelah sebelah je dengan Sekinchan tu.


Harga semangkuk berapa?
Alamak!
Ni la masalah Premium Beautiful Expert ni. Reti makan je. Harga Mee Udang Banjir ni rasanya dalam RM12 macam tu la semangkuk. Mula-mula tu nampak macam biasa je. Semua buat derk je. Tapi bila dah rasa, baru la berebut nak makan Mee Udang Banjir Tanjung Karang ni.

Ingatkan kat Farmville nanti susah nak cari makan. So kami siap tapau nasi bawa pergi Farm Ville tu takut anak-anak nak makan nanti jenuh nak cari makan kat mana. Tapi rupanya kat Farmville ni sendiri memang ada cafe. Makanan pun ok la. Not Bad. Sesuai je dengan price.


Kami check in dalam kul 3.30 macam tu kot. Tak ingat la. Haha banyak sangat termakan semut agaknya.


View kat sini memang cantik sangat-sangat. Orang kata kalau nak ketenangan, pandang benda-benda hijau dari tumbuhan. And memang betul, tenangnya duduk kat area Tepi Sawah FarmVille ni sebab sawah padi memang tengah Menghijau cantik! Serius Cantik!!!


Kalau uol tak tau nak pergi mana kan area KL Selangor ni, sal memang sangat recommendkan uol datang stay kat area Sawah Padi Sekinchan ni. Memang tenang je rasa. Tenang minda, tenang mata, hilang serabut.


Ya Allah cantik betul view dia. Dengan warna langit membiru. Sawah hijau luas terbentang. Subhanallah.


Premium Beautiful Expert aka Mother Of Three ni rasa nak stay kat sini lama-lama je. 


Sal suka sangat sawah padi. 


Dan paling teringin nak jadi adalah, nak jadi resmi padi. Makin menunduk bila makin berisi. Bukan berisi badan tau, tapi berisi dengan "value"


Muhammad Danish Shafiq ni mana boleh duduk setempat lama-lama. Nampak tak dia dah mula tarik kita pergi tempat lain.. Dah boring la tu duduk kat kerusi kayu ni je.


Tema Premium Beautiful Expert sekeluarga hari ni adalah Purple. So tak pasal pasal anak pun memang kena pakai Purple jugak la.


Tengok gambar gambar ni terus rasa rindu kat Sawah Padi Sekinchan ni.


Farmville Homestay ni pun best tau. Tenang je. Memang sesekali datang sini boleh release and rasa tenang.


Deco kat Farm Ville Homestay ni pun memang menarik. Creative la diorang ni buat container jadi tempat tido kan.


Ya Allah cantik sangat kan hijau hijau kat belakang tu.


Dengan angin sejuk dia lagi. Nasib la pakai Premium Beautiful Corset. So bila kena tiup angin pun tak de dah rasa nak cover cover perut.


Kat Farm Ville ni pun ada benda lompat lompat ni. So boleh la mak-mak pun tumpang lompat sekali.


Happy sangat la Muhammad Danish Shafiq tu dapat main lompat-lompat


Danisha pun bukan main seronok sampai tak nak turun bila dah jumpa benda ni.


Best kan Farm Ville ni. Memang cool je.


Kat belakang sal tu Cafe dia. So kalau lapar pun dekat dah nak cari makan. Cuma malam ni kami pergi makan ikan Sembilang Power kat area sekinchan ni. Memang sedap kari Ikan Sembilang kat area ni.






Kat belakang tu siap ada pool. Bilik kitorang memang sebelah pool je. Lepas layan benda lompat lompat ni baru bagi diorang terjun kolam pulak.









Best kan Deco Farm Ville ni. Sal and family suka sangat. Memang nak repeat lagi datang kat sini. Tapi sebaiknya datang masa hari orang kerja la. Kalau hari cuti confirm pack.








Berapa Harga Bilik Farm Ville Cafe and Homestay di Sekinchan ni?
Ni ha sal sempat snap senarai harga Farm Ville ni. Murah la price dia. Bilik dia pun bersih je. Tak panas pun. Nak triple King Bed pun ada.


Ni lepas balik dinner makan ikan sembilang.


Dia main torchlight pulak dah.


Kepuasan adalah bila anak-anak happy dan seronok nak berkepit dengan kita. Nak pulak anak remaja ;)


The next morning. Hello World!


Breakfast Premium Beautiful Expert pagi ni kat Farm Ville Cafe.


Premium Beautiful Expert terpaksa pinjam baju anak dara sendiri bila baju sendiri tak bawa lebih kan. Baju seluar tudung semua Damia punya.


Bercinta nak bagi Muhammad Danish Shafiq makan. Dia jenis yang tak berapa nak makan sangat. Dua tiga suap settle dah.



Lepas makan main-main dalam homestay pulak. Kat belakang tu tak tau la anak siapa yang Muhammad Danish Shafiq nak bawa lari tu.


Sewa basikal pun ada disediakan kat Farm Ville ni. So memang tak boring la stay kat sini.


Lepas makan, main basikal peluh peluh, kita bersiap nak check out dah dari Farm Ville ni. Hari ni Premium Beautiful Expert pakai dress dari Fratislava Dewi Sofiea Boutique.


Kalau zaman majalah mangga dulu wajib ada posing dalam kolam kan. Sekarang zaman dah berubah. Kita posing tepi kolam je.


Uol yang berkenan dengan dress ni boleh la cari kat seksyen 7 Shah Alam, Butik Dewi Sofiea.












So orang Sekinchan, Sungai Besar, Tanjung Karang, Kuala Selangor yang teringin nak pakai Premium Beautiful boleh je contact Sal.






Dapat bagi Damia and Danisha tengok and pegang real padi. Dulu masa diorang kecik bawa gi Kedah mana ingat apa dah. 


Great Experience.





Orang kata beras kat sini sedap. So nak la try. Beli beras direct dari kilang beras di sekinchan.


Dalam kilang beras ni ada jugak dia sediakan bilik pameran tentang cara-cara macam mana beras dihasilkan.


Beli air buah pala. Sedap. Sebotol RM2.50 je.



Tak banyak sangat beli beras ni. Sebab nak buat rasa dulu sedap ke tak. Satu pek tu Dua kilo beras. RM12 Dua Kilo. Ok la kan. Kira sekilo RM6 je la.

Dan bila balik masak beras ni. Memang menyesal amik sikit. Sebab sedap sangat beras Sekinchan ni.

Dan uol kalau datang sini sal sarankan beli la sambal ikan bilis dalam botol tu banyak banyak sebab memang sedap sangat!

Memang saje je kan nak suruh repeat lagi datang sini.


Sementara en husband solat, kitorg makan dulu kat cafe dalam kilang beras sekinchan ni. Sedap tau bubur nasi ni. Tambah pulak makan dengan sambal ikan bilis yang beli tadi kan.




Punya sedap sampai terjelir lidah Muhammad kan.












Kalau uol tercari cari kat mana nak dapatkan beras sedap dan murah yang famous kat Sekinchan ni, uol boleh waze je PADDY GALLERY coz confirm ada. Kitorg mula-mula pun tak tau pasal kilang beras ni. Tapi jiran sebelah bilik masa kat Farm Ville Homestay tu bagi tau kat sini beras sedap. Sebab tu diorg sanggup datang dari Muar sebab nak beli beras kat sini. And kitorg pun mula-mula gi masuk Kilang Bernas terus. Hhaahaha. Rupanya bukan kat Kilang Bernas tapi kat Paddy Gallery ni. Atau uol boleh search jugak PLS MARKETING.


Ni pun still dalam area yang sama. Premium Beautiful tawaf satu Sekinchan. 


Yang kat atas tu cafe tau. 


Macam ni la deco kat dalam dia.


Memang cantik menarik ko memang the Boom!


Creative la diorang ni kan. Bas pun boleh buat jadi cafe. Bas Terbang lagi tu.


Ok see ya. Premium Beautiful Expert nak balik dah. In shaa Allah akan repeat datang Sekinchan lagi. Repeat untuk Fittingkan Premium Beautiful Client, dan repeat untuk stay kat sini makan angin lagi.






10 comments:

  1. padi box home & cafe
    farm ville cafe & homestay agoda
    farm ville cafe & homestay rate
    farm ville sekinchan price
    farm ville cafe & homestay review
    farm ville cafe & homestay blog
    farmville homestay my
    harga farm ville cafe & homestay
    Premium Beautiful Sekinchan
    Kilang Beras Rakyat Sekinchan
    Premium Beautiful Kuala Selangor
    CDM Salleha Roslan

    ReplyDelete
  2. padi box home & cafe
    farm ville cafe & homestay agoda
    farm ville cafe & homestay rate
    farm ville sekinchan price
    farm ville cafe & homestay review
    farm ville cafe & homestay blog
    farmville homestay my
    harga farm ville cafe & homestay
    Premium Beautiful Sekinchan
    Kilang Beras Rakyat Sekinchan
    Premium Beautiful Kuala Selangor
    CDM Salleha Roslan

    ReplyDelete
  3. padi box home & cafe
    farm ville cafe & homestay agoda
    farm ville cafe & homestay rate
    farm ville sekinchan price
    farm ville cafe & homestay review
    farm ville cafe & homestay blog
    farmville homestay my
    harga farm ville cafe & homestay
    Premium Beautiful Sekinchan
    Kilang Beras Rakyat Sekinchan
    Premium Beautiful Kuala Selangor
    CDM Salleha Roslan

    ReplyDelete
  4. padi box home & cafe
    farm ville cafe & homestay agoda
    farm ville cafe & homestay rate
    farm ville sekinchan price
    farm ville cafe & homestay review
    farm ville cafe & homestay blog
    farmville homestay my
    harga farm ville cafe & homestay
    Premium Beautiful Sekinchan
    Kilang Beras Rakyat Sekinchan
    Premium Beautiful Kuala Selangor
    CDM Salleha Roslan

    ReplyDelete
  5. padi box home & cafe
    farm ville cafe & homestay agoda
    farm ville cafe & homestay rate
    farm ville sekinchan price
    farm ville cafe & homestay review
    farm ville cafe & homestay blog
    farmville homestay my
    harga farm ville cafe & homestay
    Premium Beautiful Sekinchan
    Kilang Beras Rakyat Sekinchan
    Premium Beautiful Kuala Selangor
    CDM Salleha Roslan

    ReplyDelete
  6. padi box home & cafe
    farm ville cafe & homestay agoda
    farm ville cafe & homestay rate
    farm ville sekinchan price
    farm ville cafe & homestay review
    farm ville cafe & homestay blog
    farmville homestay my
    harga farm ville cafe & homestay
    Premium Beautiful Sekinchan
    Kilang Beras Rakyat Sekinchan
    Premium Beautiful Kuala Selangor
    CDM Salleha Roslan

    ReplyDelete
  7. padi box home & cafe
    farm ville cafe & homestay agoda
    farm ville cafe & homestay rate
    farm ville sekinchan price
    farm ville cafe & homestay review
    farm ville cafe & homestay blog
    farmville homestay my
    harga farm ville cafe & homestay
    Premium Beautiful Sekinchan
    Kilang Beras Rakyat Sekinchan
    Premium Beautiful Kuala Selangor
    CDM Salleha Roslan

    ReplyDelete
  8. padi box home & cafe
    farm ville cafe & homestay agoda
    farm ville cafe & homestay rate
    farm ville sekinchan price
    farm ville cafe & homestay review
    farm ville cafe & homestay blog
    farmville homestay my
    harga farm ville cafe & homestay
    Premium Beautiful Sekinchan
    Kilang Beras Rakyat Sekinchan
    Premium Beautiful Kuala Selangor
    CDM Salleha Roslan

    ReplyDelete
  9. padi box home & cafe
    farm ville cafe & homestay agoda
    farm ville cafe & homestay rate
    farm ville sekinchan price
    farm ville cafe & homestay review
    farm ville cafe & homestay blog
    farmville homestay my
    harga farm ville cafe & homestay
    Premium Beautiful Sekinchan
    Kilang Beras Rakyat Sekinchan
    Premium Beautiful Kuala Selangor
    CDM Salleha Roslan

    ReplyDelete
  10. padi box home & cafe
    farm ville cafe & homestay agoda
    farm ville cafe & homestay rate
    farm ville sekinchan price
    farm ville cafe & homestay review
    farm ville cafe & homestay blog
    farmville homestay my
    harga farm ville cafe & homestay
    Premium Beautiful Sekinchan
    Kilang Beras Rakyat Sekinchan
    Premium Beautiful Kuala Selangor
    CDM Salleha Roslan

    ReplyDelete