Sunday, April 30, 2017

Premium Beautiful Kelantan

Congratulation 
N U R U L  M U N I R A H  B I N T I  K A S I M


Premium Beautiful Expert Malaysia yang pegang market besar di KELANTAN!


Jom sal share kan Siapa Usahawan Muda kelahiran Kelantan yang semakin Hebat berniaga ni.




Sal panggil adik cantik ni Muni. 
Bekas penuntut di MRSM Kuala Terengganu dan Bekas Graduan Cemerlang di Universiti Teknologi Malaysia.

Orang hebat belajar ni. No wonder la Muni pun hebat dan bijak berniaga.

Yang buatkan sal kagum sangat dengan Muni ni adalah SIKAP muni yang tak pernah putus asa. Sal sendiri tak expect Muni ni boleh focus pada Impian Beliau yang impikan BEBAS MASA dan BEBAS KEWANGAN.

Uol kan tak baik tau kalau ada prasangka yang orang berniaga ni sebab tak de duit. Kalau nak cerita bab duit ni, semua orang pun ada tekanan dari segi duit. Tinggal u ego dengan tak je nak berubah sebelum bertabah. Tak semua orang berniaga sebab tak de duit, so sal salute sangat dengan orang yang mula berniaga sebab dia tahu masa depan memang perlukan duit yang lebih banyak dari apa yang kita ada sekarang. 

Sal bagi contoh ye, kalau income uol sekarang 5,000 sekalipun, trust me, 10 tahun akan datang 5,000 tu value dia dah macam 500 je.

Jadi kenapa nak pandang rendah dekat orang yang sedang berusaha nak berjaya. Sedangkan u tak ambik tau kalau u tetap dengan cara hidup u sekarang yang "redha" tak bertempat untuk mula berniaga, TRUST ME, one day orang yang u pandang rendah tu yang akan bantu u untuk naik kan semula nilai hidup u yang pernah sombong tanpa sedar satu masa dulu.


Besar mata Muhammad Aisy Furqan pandang camera.


Bagus la Baby Aisy ni siap focus apa yang mama dia tengah tumpukan masa ni. Clever boy. Pewaris legacy Premium Beautiful Mummy dia nanti ni. Best tau business Premium Beautiful ni sebab kita boleh wariskan business ni pada anak-anak kita.



You have a cute smile. Smile more! ;)


E'eh dah senyum ketawa pulak. Ni yang best kan buat kerja yang kita sendiri suka. Sebab less stress. Stress dia pun apa la sangat ;)



Lepas dah senyum, gelak, then kita serious balik. Macam ni la keje Premium Beautiful Expert ;)


Dasyat kan Munirah Kasim ni. Premium Beautiful Expert Kelantan yang sentiasa pegang pada Impian. Sebab nak berjaya ni memang kena always faham apa BIG WHY kita supaya kita tak tersasar dari focus.

Datang kritikan sikit LEMBIK SETAHUN.
Tak nak la macam tu.
Biar kan bila kita terima kritikan, kita dah kalis dan boleh terus bangkit untuk terima jangkitan kejayaan. Jadikan kritikan, perli dan hinaan tu sebagai sesuatu yang MEMBINA SEMULA SEMANGAT KITA.

That's why sal kagum sangat dengan Fighter baru dari Kelantan ni. Sebab sanggup dari Kelantan turun ke Shah Alam untuk serap ilmu dan pengalam dari mentor. Sal sendiri masih belajar dan banyak lagi perlu di improve, jadi segala ilmu yang sal kongsikan pada Premium Beautiful Expert Kelantan ni adalah ilmu pengalam yang in Shaa Allah muni boleh gunakan sebagai panduan untuk Muni terus kuat dalam menggapai Impian Muni!


Kelantan - KL Bukan dekat. Tapi bila kemahuan tinggu dan berapi, apa pun sanggup direnangi. Proud to have Premium Beautiful Expert Kelantan. Orang Kelantan ni memang terkenal dengan kehebatan berniaga.



Seronok anak-anak bila mama bawa datang Library Shah Alam ni. Sal sendiri suka jadikan Perpustakaan Awan Raja Tun Uda Shah Alam ni sebagai lokasi perjumpaan dengan protege-protege sal sebab sal faham, hari minggu bukan senang nak arrange anak-anak untuk tinggal dengan pengasuh kan. So bila bawa ke sini, kita pun tak pening nak focus untuk Personal Coaching.

That' why kalau boleh tolong la elakkan dari always anggap anak-anak ni sebagai penghalang untuk kita ke depan.

"Anak saya tak sihat"
"Anak saya sakit"
'Anak saya susah la nak tinggal"
"Anak saya ni kuat meragam kalau keluar rumah"
"Susahla nak bawa baby, takut dia meragam nanti"

Tu antara luahan yang sal biasa dengar setiap kali ada cubaan untuk sabotaj diri sendiri. Always je nak jadikan anak sebagai alasan untuk tertinggal kat belakang. Sedangkan sepatutnya anak ni kitaa jadikan kekuatan untuk terus ke depan.

U sukar nak capai DREAM you andaikata u tak lekang jadikan ANAK sebagai alasan untuk u tak boleh nak ke mana-mana.


Let's do the best! Premium Beautiful Expert and the kids memang tak dapat dipisahkan. Sebab tu sal suka sangat buat bisnez dua jam sehari ni. Dua jam je keje, yang selebihnya masa dengan aktiviti family and me time ;)


Jom balik. Premium Beautiful Expert dah habis duty dah. Keje dua jam je sehari.


Happy nak naik buggy ke parking.
Kalau uol nak tau, parking space kat Library Shah Alam ni mapsih dalam binaan. Jadi tempat parking yang dekat building ni memang limited. But Pihak Perpustakaan Raja Tun Uda ni ada je sediakan lot parking yang luas. Cuma jauh sikit la. Memang lencun baju kalau jalan kaki nak ke parking tu. So sebab tu disediakan Buggy untuk kemudahan pengunjung.

Baguskan Library Shah Alam ni. Dah la library cantik sangat. Kemudahan pun banyak. Makan sedap-sedap, lepas tu siap provide service buggy untuk pengunjung.







Let us make our Future now.
And let us make our dreams tomorrow's reality.

You can't change the past.
So focus on making a great future.


Jom grab peluang dapatkan FREE FITTING dan FREE CONSULTATION dari PREMIUM BEAUTIFUL EXPERT KELANTAN


Jap...
Ada lagi our second date di KLIA











 Perempuan dan selfie tidak dapat dipisahkan.


Selesa sangat tiga jam tanpa sedar turunkan ilmu yang sal pun duplikasi dari mentor sal dan turunkan pada Muni. Tak tau nape makin semangat lepas buat sharing dengan Muni ni.


 Maybe sebab aura yang Muni bawa adalah aura positif. Tak rasa letih langsung lontarkan sehabis tenaga sepanjang tiga jam dengan Fighter tdari Pantai Timur ni.


 Hari yang kami jumpa ni hari selasa tau. Hari orang berkerja. Dan Muni pun memang sepatutnya kerja hari ni. Tapi demi cita-cita Muni sanggup korbankan cuti untuk naik Flight dari subuh dan turun ke KLIA 2 untuk dapatkan sesuatu yang selama ni jadi tanda tanya Muni.

Datang dengan penuh impian, Kalau nak ikutkan alasan, Muni boleh je bagi alasan. Sebab hari yang Muni nak jumpa sal ni Husband Muni demam. So boleh je untuk tak datang dan bagi reason "Sorry Kak Sal, Husband saya tak sihat la, kita postpone la ye appointment kita"

Tapi ni tak, 2 minggu awal lagi muni dah contact sal dan plan nak jumpa hari ni di KLIA.

Muni, Orang hebat macam awak pasti Allah tak kan sia-siakan usaha awak. Tak hari ni, esok lusa pasti akan tercapai impian demi impian yang muni share kan pada kak sal hari ni. I'm still touching with your sharing. Dream kak sal sekarang nak tengok Muni capai kejayaan hingga ke Puncak! Tak de Yang Mustahil bila diri sendiri dah mula NAK!







P R O M O   R A Y A
Still On untuk anda yang nak dapatkan Body Raya.


Jom Contact Munirah Kasim Sekarang!


Premium Beautiful Malaysia
Premium Beautiful Kelantan
013-5919 520





Tuesday, April 25, 2017

Premium Beautiful Expert From Saujana Utama to Cheras, Seremban, Manhattan Business Hotel Damansara Perdana

Premium Beautiful Expert ni memang kaki berjalan. Pantang tak keluar rumah walau sehari. From Saujana Utama to Bandar Tun Hussein Onn To Seremban To Manhattan Business Hotel Damansara Perdana.

Date 23 July 2017

Hahaha baru rasa nak update entry ni. Dah nak setahun dah bersawang dalam Album.
Rasa sayang kalau update gambar ni sebab masa ni rasanya Raya Haji Tahun 2016. Dalam raya pun sempat je gabungkan all in one. Mean raya with family dapat buat, dan business appointment with my TLC Team pun dapat buat.


 Uol kan tak perlu kecam orang yang tak dapat nak pakai baju kebangsaan bila ada musim raya ke atau kenduri kendara. Just think positive la, mesti ada sebab kenapa diorang tak pakai baju kurung buat sesetengah masa tertentu tu. So sama la jugak macam sal, ada la sebab kenapa sometime sal memang pakai seluar je bila pergi kenduri. Pakai seluar bukan la makna kita ni tak tau Adab. Asalkan tak mudaratkan majlis orang dan still ada element tutup aurat yang sepatutnya tu pun dah ok ;)

#PeaceNoWar



 Memandangkan hari ni banyak sangat lokasi yang berbeza untuk Sal dan anak beranaks pergi, Maka Sal decide untuk semua pakai Denim Nipis dengan Seluar je hari ni. Lantak la hari raya pakai seluar pun asalkan sepanjang perjalanan nak ziarah mak sedara kat Cheras sampai ke Seremban nanti tak buatkan stress sudah. Senang nak bersilat dalam kereta nanti dengan tiga anak ni. Nak pulak nak handle anak kecik yang ligat macam Muhammad Danish Shafiq ni. :D



Ni la OOTD kami hari ni. Blue Denim. 


A picture worth a thousand words.


Let A Picture Speak for itself

Best jadi Premium Beautiful Expert ni. Sebab semua Outfit senang je nak pakai. Tak de gelembung sana sini. 

I Love this Picture.


 Best jugak jadi Premium Beautiful Expert ni sebab all the time kita boleh je bawa Anak-anak follow berkerja. Kerja pulak kerja yang enjoy. Kerja yang tak de siapa nak halang u nak masuk pukul berapa dan nak cuti bila.


But for me, business sal ni memang tak pernah cuti dan hari-hari pun adalah hari cuti.


 Best tau pakai Premium Beautiful ni. Sebab walau cuaca Panas pun u tak kan rasa rimas dan meleket. Sebab Fabric Premium Beautiful ni memang cepat serap peluh dan tak kan buat badan u gatal-gatal pun. Kalau gatal tu mean banyak dah toksid melekat kat fabric Premium Beautiful uol tu. So balik nanti cepat-cepat basuh Premium Beautiful tu ye ;)


See... Premium Beautiful will make u feel confident even tengah panas terik ni. Still can strike a pose ;)


 Premium Beautiful Expert dan anak-anaknya dah sampai ke Bandar Tun Hussein Onn. Ni rumah Mak Long Sal. Dari dulu memang suka ziarah Mak Long and Arwah Pak Long kat rumah. Dan Mak Long and Arwah Pak Long sekeluarga antara insan yang banyak sangat tabur jasa baik buat sal sekeluarga. Semoga Roh Arwah Paklong Aris dan Arwah Along Azman Aris ditempatkan dikalangan orang yang soleh. 

Al Fatihah
Haji Aris dan Azman Haji Aris


 Kalau jamu selera kat rumah mak long ni, tak pernah tak menambah. Mesti menu yang disediakan adalah menu yang buatkan orang lain akan terbuka selera. Alhamdulillah pakai Premium Beautiful. So mudah nak makan tanpa rasa risau. Kalau berat badan naik pun tak heran, tak heran sebab Premium Beautiful memang pandai susun lemak.


Ni la dia Mak Long Sal. Puan Hajah Puteh. Semoga Mak Long Panjang Umur, Sihat Selalu dan Dirahmati Allah.

Terima Kasih buat Mak Long dan Kak Ina sebab always sudi melayan kami setiap kali datang ke rumah.



 Now heading to Seremban pulak. Mak sedara kat Seremban dah jemput kan, so tak baik kalau tak penuhi hajat saudara mara yang jarang-jarang kita jumpa.


 Antara tips nak panjang rezeki adalah panjangkan silaturahim.

Thank You Mak Ngah and Pak Ngah sekeluarga sudi invite kami untuk beraya kat Seremban ni.


 Now masa mama untuk meeting dengan Mentor di Manhattan Business Hotel Damansara Perdana.


 Best pulak dapat park sebelah-sebelah dengan kereta mentor. Siapa lagi kalau tak CDM Salha Zain.


Tengah menunggu kat Lobby Manhattan Hotel ni. Kita datang ikut masa yang dah ditetapkan. Jaga masa itu penting.


 Meeting with TLC Leaders.


 Alhamdulillah macam-macam great ideas and strategies yang Mentor sediakan untuk kami semua.


 Thank you CDM Salha Zain and CDM Alfaath for your valuable time.


 Sepanjang mama meeting, ni la kerja Muhammad Danish Shafiq. Keluar masuk kedai beli jajan.


 Nampak kan, my kids always enjoy dengan work mama. Diorang pun kata kerja mama best.


 Damia with Fateh.
Sorry kakak, mama tak kan bagi kakak adik buat masa ni and maybe di masa akan datang pun. Huhuu.


 Tak boleh miss dari grab peluang bergambar dengan Mentor. 

#CDMSalhaCDMSalleha


 Seronok dia layan video-video TLC mama sambil mama work.

 Kusyuk dan tawaduk


 Malas nak balik rumah dah alang-alang meeting kat sini. Jadi terus check in je la kat Manhattan Hotel Damansara Perdana ni.


 Seronok la dapat tido hotel ye. Ni memang kesukaan diorg. Check in Hotel.


Mama and ayah nak tido mana?


Morning...
Let's Breakfast. Baju spare tak bawa. So pakai la kita baju semalam..




Sedap breakfast dia. Range harga dari RM15 je satu set. 





Ambil peluang PT dengan mentor lagi.


Thank You CDM Salha always luangkan masa untuk anak didik mu ini. In Shaa Allah kami akan sediakan "kek" untuk CDM.


Untuk uol yang tengah survey tentang Manhattan Hotel Damansara Perdana ni, bagi sal selesa sangat la hotel ni untuk uol yang memang suka tempat yang bersih dan senyap dari bandar. Coz area ni memang tak banyak kereta pun. Makanan dia pun ok. Parking pun disediakan.

And andaikata uol nak pakai Premium Beautiful dengan harga Murah ataupun secara Ansuran bulanan, boleh je contact sal ye sementara promosi masih ada ni.

Your Trusted Premium Beautiful Expert,
Salleha Roslan
011-1631 1641