Thursday, February 23, 2017

Masa Untuk Deco Rumah Ku Syurga Ku

 Sebelum keluar rumah kita makan dulu. This is not diet nak kurus tau. Tapi ni cara nak jaga kesihatan. Makan salad bukan la sebab nak kurus. Tapi sebab nak control kolestrol dalam darah. Ye la, dah bertahun kan makan tak tentu arah, makan macam-macam sumbat dalam badan, so bila dah ada kesedaran tentang betapa penting nya jaga sihat sebelum sakit ni, sampai kan ke anak-anak pun sal akan educate diorang untuk jaga makan untuk kekal sihat.

Tak guna kalau u kurus tapi high kolestrol and dalam diam badan tinggi gula dan in the same time Gout just on the way. Nauzubillahiminzalik. Tak nak la sakit-sakit macam tu. Selagi ada peluang jaga, kita jaga betul-betul.


 Misi mencari kelengkapan untuk deco rumah.


 Dalam AEON Shah Alam ada kedai Deco ni. Ok jugak barang-barang dia.


 Tapi kalau nak survey dengan diorang ni memang migraine sket la. Hahaa. Mana tak nye, sorang ajak tengok situ, sorang lagi ajak tengok sini, yang sorg lagi pulak terlompat-lompat tak tentu arah.


 Melawat area Kitchen Cabinet.


 Dapur CDM Sal yang "rajin" masuk dapur. 
Boleh la keluarkan balik buku-buku masakan yang dah berkurun beli tak pernah guna pun. Haha. Beli saje je.


Discussion room untuk ruang atas rumah. Senang lepas ni nak o group ke Personal Touch ke just datang rumah je sambil layan Min Kaffe.


Banyak betul jam ye.



 Danisha dah booking meja study.


 Pandai berangan main keje-keje ye.


 Hahaha..Senang la mama ayah nanti. Muhammad Dah pandai entertain client.


 Gaya CEO dah ada dah.


 Suka la warna macam ni.


 White Bedroom






 Damia dok berkenan meja princess ni.



 Slumber je kan buat sofa ni macam sofa Ayah dia :D



 So uol yang tercari-cari lokasi deco rumah or nak cuci mata or berangan nak cantikkan rumah, boleh la ke Index Living Mall Aeon Shah Alam ni.



 Dinner at Manhattan Fish.

 Sebelum ngap masuk mulut jangan lupa baca Bismillah.


 Malam ni nak makan Cherry Snapper.


 Muhammad tetao dengan menu kegemaran dia Sup Cendawan.


Ok kami nak mamam dulu. Jumpa lagi.


No comments:

Post a Comment