Wednesday, February 8, 2017

Premium Beautiful Expert Cuti Tanpa Sengaja Di Colmar Tropicale

28 November 2016
Isnin
Colmar Tropicale, Bentong Pahang.


Bangun pagi tanam niat nak gembira dan segala yang dihadapi dipermudahkan.

Bila always fikir masalah, kita akan makin berjodoh dengan masalah.. Tapi bila fikir tentang penyelesaian, In shaa Allah kita akan jumpe penyelesaian.
Jangan kerana satu masalah, kita lupa nikmat bahagia lain yang Allah dah berikan kepada kita.

Pasak Law of Attraction dalam diri supaya jadi realiti.


Kebahagiaan akan Tertangguh Selagi Kita suka Membandingkan Hidup Kita Dengan hidup Orang Lain.


Hari ni seharian sal pilih untuk berkerja di area Pahang... Pagi ke Bentong, dan petang kita ke Mentakab..
Dah alang-alang kat sini bagi chance la OOTD kat Paris ni kan. 

Dress Muslimah sal hari ni adalah dress yang sal pernah pakai untuk photoshoot with serindit bulan lepas. Dress cantik dari FATIN SUHANA.

Shawl pulak beli kat Kenanga.
What? CDM Sal shopping shawl kat kenanga je ke?

A'ar kat kenanga Mall je. 
Kenapa? Low Class ke? ;)
Heheee Sal tau uol takkan kata macam tu. Sebab uol semua baik-baik belaka.

Shawl sal sekarang ni kebanyakkannya memang beli kat Kenanga Mall je sebab sal ada borong plain shawl yang lembut sangat kain dia. Borong Untuk Semua warna. 

BE SMART Walau u kaya sekalipun.

Shawl kat sini uol boleh cari same quality dengan branded shawl kat luar sana. 

Pilih Shawl sampai Muhammad Danish Shafiq naik boring.

 Pilih sampai bersila. Sebab semua color mama nak beli. Orang kedai ni sampai ingat sal nak buat berniaga.. Hehee.. Tak la boss i nak pakai sendiri.


Ni la dia all the shawls yang sal borong. Kalau kat luar memang 3 kali ganda harga yang diorang jual. So bila beli banyak kat sini terus dapat harga borong. Duit balance boleh beli jajan ;)

Be smart berbelanja untuk fashion. Kalau dress ye sal memilih sikit. Tapi untuk shawl memang bila dah tau mana nak dapatkan the good price with the good quality, so boleh la pilih dengan bijak.

Nak beli Jovian punya shawl ke, Ariani ke, Padusi ke, Arzu ke it's up to u coz all the brand pun sal memang ada jugak. Biasala perempuan kan, pantang nampak mesti nak beli.



Ok jom sambung cerita pasal Cuti tanpa sengaja kami anak beranak kat Colmar ni.
Seumur hidup sal, ni la PERTAMA KALI SAL KE COLMAR TROPICALE ni.

Tak la jauh pun kan Colmar ni dari KL, Dekat sangat. Cuma jalan nak ke dalam Colmar tu agak bengkang bengkok sikit la. Untuk yang mudah loya confirm akan mual.


Sebelum naik ke Colmar kami berenti breakfast kat Petron MRR2. Suka breakfast kat sini sebab tak payah gaduh nak pilih makanan ikut tekak anak-anak. Sebab tekak diorang ni lain-lain. Sorang nak makan tu, sorang nak makan ni. So dah duduk dalam ni pilih la apa je korang nak. Sampai sal cakap kat husband apa tau "Kalau la ni station minyak kita, mau licin barang-barang makanan dalam ni diorang je yang kerjakan"

Kat Petron ni nasi lemak and kuih muih dia not bad. Kopi Free pun sedap.


Lepas dah kenyang baru la teruskan perjalanan ke Colmar. Wahhhh so excited nampak pintu masuk tu. Tu bukan pintu pak guard tau. Tu pintu bayar masuk ke colmar. Nothis is FREE ok. Hehee 


Berapa harga masuk ke Colmar Tropicale Bukit Tinggi ni?

Alaaaa.... lupa la...
sebab bukan sal yang bayarkan. Huhuu.
Kalau tak silap sal harga untuk masuk ke Colmar ni:
RM15 untuk Dewasa
RM5 untuk kanak-kanak

Ni harga masuk ke Colmar Untuk tahun 2016/2017 

Kalau duduk kat Hotel dalam Colmar ni uol boleh la claim balik



Dah masuk dalam ni uol boleh jugak ke tempat-tempat menarik yang lain kat area Colmar ni. Tapi nak masuk dalam tempat-tempat menarik Bukit Tinggi ni pun kita tetap kena bayar lain. Contoh kalau nak masuk ANIMAL PARK, uol kena bayar RM4 sorang. 

Yess Malaysia Boleh! ;)



Kat dalam ni ada tiga jenis hotel kalau uol tetiba nak stay sini kan. Macam kitorang ni memang spesis yang suka tiba-tiba je check in.

Hotel Colmar tropicale ( Bangunan perancis tu)
Hotel Berjaya hills resort
Hotel The Chateau resort


Terasa jugak la sikit-sikit macam kat Austria Hungary bila jejak kaki kat sini.



Alhamdulillah sampai dah. Posing tangah belakang dulu ;)



Then baru bawa tangan kat depan pulak. Kpop sangat la konon ye Muhammad. 3 Years old baby of mine :)


 Best landing. Budak-budak memang port diorang main lompat-lompat atas ni.


 Lobby The Chateau Hotel


The Chateau Bukit Tinggi. Rate dia uol tengok la kat Agoda yeh. Book Agoda murah sikit.



Everything you want is on the other side of your comfort zone.


The way to get started is to quit talking and begin doing...

Betul tak...contoh: 
Nak badan cantik, tapi asik cakap je n tangan tu tetap mengunyah junk food n makan makanan berlemak...badan pulak tak nak bergerak buat sesuatu yang boleh membantu buatkan kita turunkan berat badan...Lagi kesian bila berkira sangat untuk dapatkan makanan yg menyihatkan...benda bernilai memang mahal sikit dear ;)



Penegang urat leher dan ubat penenang mama... Give a little love to a child and u get a great deal back!


Nothing can stop u from achieving ur dreams if u make ur mind and put all ur efforts towards achieving it.



Suka la building macam ni.


Cantik kan. Malam lagi cantik dan tenang.


Best tau dapat berjalan kat Malaysia ni bila hari orang berkerja. Especially bila berjalan kat Colmar and tempat-tempat menarik Malaysia.


Sebab tak ramai orang.


Nak bergambar pun tak serabut.


Tak yah rebut-rebut nak OOTD.


Rest and relax je datang sini hari isnin.


Be soft and cool like water, So u can adjust anywhere in life... Be hard and attractive like diamond, So no one can play with ur Emotions...



Ya Allah...Jika ada yang membenci ku kerana kegembiraan yang ku miliki, Hadirkanlah juga kegembiraan pada mereka agar hilang rasa benci pada ku... 


Jangan la marah. Hakak Premium Beautiful Expert ni memang suka bergambar. Uol yang pakai Premium Beautiful Confirm faham apa sal rasa bila kita dah tak risau pasal shape kita gemok ke, gelebeh ke, tak push up ke. Sebab bila pakai Premium Beautiful Corset, semua tu PB dah tolong set up kan untuk kita. Tu yang confident level jadi lain dari lain. Tak de Murung dah dengan keadaan badan.


Full of Confident with Premium Beautiful. Nak harga PB Corset murah boleh cepat-cepat deal dengan sal. Sal cover seluruh Malaysia, Brunei dan Singapore.


Eh! This is not me. This is my daughter Nur Damia Shafiqa. 9 years old pretty girl. Pewaris OOTD mama.. Ya Allah!!!!! Malu nye...Huhuu... Anak adalah cermin kita. Diorang tak kan dengar apa yang kita nasihatkan, tapi diorang lebih suka buat apa yang kita tunjukkan. Jadi as a parents memang kena jaga akhlak diri sebaik mungkin. Makin besar anak makin besar tanggungjawab diri untuk upgrade Iman dan Takwa. O Ya Allah!!! Help me.... 


My Sweet Honey. Orang yang dari zaman sal tak de duit dalam poket, sampai la sekarang, dia la yang sangat membantu untuk sama-sama capai ke tahap selesa macam ni. Susah senang in shaa Allah kami tetap together till Jannah.


Ibuk tau Muhammad tau nak photobomb! Tak nak bagi chance langsung. Tengok la tu kacau mama ngan ayah nak beromantika de amor.


Great mind must be ready not only to take opportunities but to make them.



Collect moment. Mama love u Damia and Danisha. Be a strong, be a good, jadi muslimah yang terbaik yang lembut hati untuk ikut sunnah nabi ye. Doakan mama ayah.


Wahhhh black swan.


Cantik nye swan kat sini. Teruja tengok.


Colorful horse.

Alhamdulillah hujan turun.


Jam ni habis bateri ni. Sekarang dah pukul 11 pagi.


Hujan renyai kat luar. 

So weol berteduh kat bawah bangunan dulu.


Baju warrior.


Hujan makin lebat. So pergerakkan agak terbatas.


This is our 1st experience ke Colmat Tropicale Bukit Tinggi. So uol pun boleh la cuba jalan-jalan kat sini. Makan angin dengan family. Amik gambar banyak-banyak sebab cantik semua view kat sini.




Life isn't about waiting for the storm to pass... It's about learning to dance in the rain.


Hujan-hujan ni sedap sambung makan roti and minum kopi dulu. Jom Makan roti Danish.


Anak dah besar ni tak cukup nak share-share so memang kena beli sorg satu atau ikut cukup tekak diorang.


Anak daru ku memang kuat makan...Huhuu.. dua-dua mama sarungkan Premium Beautiful Waist Nipper biar perut tak besar sangat, pinggang ramping dan makan tu tak de la lahap sangat.


Si kenid Muhammad Danish Shafiq ni memang suka la nak main hujan. Kena pulak ada "payung anak-anak" dia ni.


Standard harga la bila makan kat tempat macam ni. Donut kosong je dah RM3.50



Life's events are like the weather - they come and go. Some are good and some are bad. So, I decided I'd dance in the rain and be grateful.


Ww having an awesome day here!



Cherish the moment. Ignore the pain. Live, Laugh, Love. Forgive & Forget. Life is too short to be living with regrets.


Mama bertukar kuning. Hahaa. Tak lalu dah nak bergerak pakai Dress. Jap lagi nak jalan kat Animal Park. So kena la tukar pakai pakaian yang sesuai.



Baju hujan ni boleh beli kat one one shop. Ala kedai dua ringgi tu. Letak dalam kereta buat standby untuk uol pakai bila-bila hujan nanti. So tak payah la nak berpayung.



Budak-budak ngade nak naik bas tak nak naik kereta pergi Animal Park. Jalan kaki? Jauh la.... ;)


Entrance free fee ke Animal Park ni RM4 sorang. Nothing free. Malaysia Boleh!

Better kalau uol nak ke sini bawa kereta la senang. Sebab kalau bawa budak ni, nanti diorang nak itu ini senang start engine and jalan. If not, u must wait berjam-jam jugak untuk shuttle bus amik u balik semula ke area Colmar.



Memang favret dia la ni main main dengan rusa rabbit bagai kat sini.


Time tido dah sampai. Tu yang masing-masing dah siap landing berehat.






Dia buat dek je kan ngan iols.


Ni nama dia main rabbit sampai pengsan.




Almost 2-3 hours jugak kat sini. Now tunggu bas sampai bawa balik area hotel. Ok air botol sini standard air antarabangsa RM4 sebotol. Hehee. Air dari New Zealand agaknya.



Alhamdulillah seronok makan macam ni... Sesekali imbas kenangan lalu... #NasiDenganKicap 

Subuh tadi dah bangun goreng ayam, masak nasi, bawa kicap siap-siap sebab tau jap lagi ada yang nak cari nasi tak menyempat...

Sekali memang betul... Sampai masa ada yang berbunyi "Mama... Adik lapar..." So apa lagi, pergi kat kereta keluarkan periuk nasi, pinggan ikea, kicap jalen n ayam goreng... Bentang kain, terus picnic je kat parking Colmar ni.

#DreamBigWorkHardStayHumble

3 comments: