Tuesday, December 6, 2016

Before COD BVSM Teringin nak makan Patin Tempoyak Temerloh di Seksyen 15 Shah Alam

21 NOVEMBER 2016
Isnin

Lokasi hari ni :
1. Temerloh Catering Seksyen 15 Shah Alam
2. SACC Mall Setia Alam
3. Premium Beautiful Outlet Seksyen 9 Shah Alam
4. Kajang
5. Semenyih











Lepas beberapa kali makan Patin Tempoyak di GoBang Maju Sri Rampai, kali ni teringin nak try Patin Tempoyak kat Seksyen 15 Shah Alam.


Kaki Jalan-jalan cari makan ni memang pantang dengar ada tempat makan best mesti nak try. Dan paling best adalah kaki JJCM Wajib pakai Premium Beautiful so that u makan la macam mana pun, walau badan naik pun kita tak perasan pun. Sebab bila pakai PB Corset ni lemak badan akan sentiasa cantik duduk dalam kawasan dia je. Badan tak kan menggelebeh dan berlekuk-lekuk.


Senang je nak cari Temerloh Catering Seksyen 15 Shah Alam ni. Search je guna waze. Confirm waze bawa tepat ke lokasi. Landmark Temerloh Catering Shah Alam ni betul-betul dekat sangat dengan IDCC Shah Alam.



Paling best bila sampai je terus dapat parking.


 First time datang sini. So rasa macam semua pun best. Sebab tu semua pun nak amik. Bahaya tau bila terlalu ikut nafsu bila lapar ni sebab biasanya kita akan rasa semua pun kita boleh makan. Padahal tak semua muat masuk dalam perut. Jadi berpada-pada bila order makanan dalam keadaan yang tengah lapar sangat ye. 


 Untuk Danisha, tempat ni memang tak sesuai untuk dia. Coz budak darjah satu ni tak makan pedas. Pening jugak setiap kali nak fikirkan makanan untuk Danisha ni coz selera dia adalah telur dengan kicap or something yang tak pedas.


 Nur Damia Shafiqa ni memang rajin melayan karenah Muhammad Danish Shafiq dan Nur Danisha Shafiqa. Saje je eja nama penuh sebab nanti senang diorang google nama diorg kat internet boleh terus jumpa entry-entry ni.


 Disebabkan Danisha tak makan Patin tempoyak Temerloh ni, maka makan la dulu pisang goreng yang ada ye nak. Jap lagi kena drive thru KFC la untuk Adik :D


 Kuah Patin Tempoyak Temerloh Seksyen 15 Shah Alam ni memang marvellous uol. Ikan dia memang best. Kat sini tak de pais Patin. Kalau uol nak Pais Patin sedap, sal sangat sarankan uol pergi makan kat Gobang Maju Sri Rampai. Pais Patin Gobang Maju memang sedap hingga menjilat jari jemari. Price Pais dia pun dalam RM18 je kalau tak silap. Besar n boleh la makan untuk 2-3 orang.


 Lama sangat Muhammad Danish Shafiq tu baca doa. Kami dah mula makan dah. Muhammad layan jugak la ikan ni walaupun terasa pedas sikit. Semangkuk patin ni RM12 rasanya. Lebih kurang la. Patin sangkar. 


 Lepas kenyang makan, kami ke SACC MALL untuk ready solat asar dan sambil tu settlekan urusan business jap kat sini sambil anak-anak enjoy main giant bubble and playground.



Hari ni first time tak pakai PB keluar rumah sebab terbasuh 3 set PB serentak... Memang tak selesa bila tak pakai... Nak tunggu PB kering pun tak sempat sebab memang dah terkejar nak keluar rumah uruskan urusan stocks.


Tapi yang bestnya shape badan tak effect langsung. Mean memang shape tu dah terbentuk kemas macam TANAH DALAM PASU... .



Best kan Premium Beautiful ni, cekap LOCK LEMAK 








 Enjoy the little things.


 Terjebak main giant bubble.


 Muhammad kalau dah jumpa playground memang menangis la mama ngan ayah nak control.


Berpeluh nak makesure dia tak hilang dari pandangan mata. Budak besar macam ni memang tak boleh leka. Kena fokus pada dia je.


After maghrib terus ke Stokis Shah Alam untuk dapatkan new stock before di hantar pada BVSM Client malam ni jugak.


Alhamdulillah rezeki 5,000 terus. Rezeki tak pernah salah alamat. Usaha je. Jangan putus asa. Jangan berhenti berdoa dan meminta minta pada Allah.


Senyum Danisha dapat makan kat restoran Munawarrah sebelah stokis Shah Alam ni. Restoran ni memang serve makanan chinese muslim. 


 Nasi tak share. Kena order sorang satu baru diorg kenyang. Memang makin besar anak, makin besar belanja uol. Usually sehari makan je memang sal akan spend minima RM100 to RM200 untuk lima kepala satu family.


Budak kenyang happy semacam.


After makan terus ke Semenyih dari Shah Alam. Customer nak BVSM malam ni jugak. And no problem. Customer first. So let's go ;)


Setiap kali berdepan dengan client yang berli BVSM, Sal memang akan rasa sebak sangat, Rasa bersyukur sebab Allah bagi macam-macam untuk kita hargai apa yang kita ada. Kalau kita rasa ujian kita ni berat sangat, ada orang lain lagi besar ujian yang Allah hadiahkan untuk mereka. Semua ujian tu bila kita redha sepenuh hati, ganjaran dia tunggu aje la kat dunia yang kekal abadi nanti.


Real testimoni BVSM - Cerebral Palsy

Untuk yang sedang ikhtiar bagi mengurangkan masalah Cerebral Palsy ni in shaa Allah boleh usaha dengan teknologi BVSM ni. Just selimutkan atau alaskan je kat tempat tido. Sebab biasanya penghidap Cerebral Palsy ni akan hadapi masalah sukar tidur lena. Jadi bila Gelombang yang ada pada BVSM ada berdekatan penghidap cerebral palsy ni, in shaa Allah tidur mereka akan lebih lena. Bila tidur lena lagi mudah sel sel baik untuk badan akan terbina.

Terima kasih Puan Saadah kerana sudi purchase 3 set BVSM harga Promo dari Sal. In shaa Allah semoga ada kesmbuhan untuk Anak puan Muhammad Yusuf Sufi. Jom readers, kita sama-sama bantu doakan kesmbuhan untuk anak syurga Puan Saadah ni.

Harga BVSM ni satu set RM 1,488
Hingga hujung December ni ada promo jimat lebih separuh harga dari harga biasa. Nak tahu harga promo BVSM boleh whatsapp Sal ye.


CDM SALLEHA ROSLAN
011-1631 1641



No comments:

Post a Comment