Wednesday, December 28, 2016

Back to School 2017 : Shopping Baju Canggih Damia Danisha



Back to School 2017.
Kali ni kali ke empat shopping baju sekolah dekat mall.

Tahun 2017 ni Damia darjah empat, dan Danisha darjah dua. Alhamdulillah dua-dua akan sekolah petang. So tak de la nak berperang setiap kali subuh tu nak kejutkan pergi sekolah.

Sekolah baru je seminggu cuti tapi kami decide untuk shopping kelengkapan sekolah awal la kali ni sebab tengah tak bersesak dengan orang ramai ni baik buat persiapan awal.




Hari ni hari jumaat. Dah hari ni adalah hari ketiga redah Maybank untuk tukar kad debit. 1st pergi kat Maybank Setia Alam, full. 

Next day ke Maybank Sungai Buloh, pun full. 

Then hari ni pagi-pagi terus ke Maybank Kepong. 

Padan muka diri sendiri kena tunggu lama sebab tak tau pun boleh tukar online kan. Dah siap kad baru tu, baru la tau yang boleh tukar kad kat maybank2u je.

Ok la, at least sambil tunggu no kat Maybank di panggil, sempat pulak tu tukar kad debit CIMB sekali. Kiranya CIMB nye sistem tukar kad lagi efficient dari Maybank sebab tak perlu tunggu lama walaupun orang boleh tahan ramai.

Masa nak tukar kad ni, Maybank officer tu tanya nak kad macam kad yang lama jugak ke? Then sal tanya ada gambar apa lagi. Terus officer maybank tu keluarkan tiga jenis kad. And i choose Manchester United Card. Hahahah saje je nak menyakat en Husband yang memang anti dengan Manchester United ni.

Dekat 3 jam jugak la baru siap urusan tukar kad Maybank ni. CIMB just amik masa half an hour je. Kira sempat lari ke CIMB sebelum no Maybank di panggil. 12.30 terus teman husband ke Masjid Desa Jaya untuk solat jumaat. After solat jumaat dah plan nak bawa Damia Danisha Danish beli baju sekolah awal-awal sementara tak ramai orang lagi kat mall di minggu pertama cuti sekolah ni.


Tau tak?
Head to toe yang Nur Damia Shafiqa pakai ni semuanya mama punya. Sampaikan Premium Beautiful mama pun kakak dah muat pakai. Untung la anak, senang nak pilih baju termasuklah baju dalam sebab semua boleh sapu mama punya :D

Lepas ni tau dah kalau hilang nak cari kat mana. Cari Damia je sebab dia je yang suka sangat pakai baju luar dan dalam mama.



Hari ni pilih untuk shopping baju sekolah Canggih lah sangat kat AU Setiawangsa. Kasut Hello Kitty kat belakang tu Danisha punya. Bukan main nak ber Hello Kitty kali ni. Rasanya sebelum cuti sekolah hari tu ada beli sepasang kasut baru. So kali ni beli sepasang je la dulu sebab dah ada backup kasut yang still ok lagi kat rumah tu.



Untuk Danisha mama rasa adik kena pakai baju kurung canggih size 13. Kita beli tiga helai la sebab untuk pakai tiga hari. Lagi dua hari kan ada PJK so dua hari tu pakai baju sukan sekolah.



Tudung pun amik yang Canggih punya lah sebab kain dia best. Beli tudung canggih dua dan ada lagi dua helai baru beli kat pasaraya area rumah minggu lepas. So total tudung baru adik kali ni ada empat helai terus. Kalau hari-hari tanya jugak kat mama mana letak tudung siap lah.



Nanti balik mama jahit yang bawah dagu ni kasi ngam-ngam pakai tanpa pin.



Damia pun nak jugak tudung Canggih. Tapi Damia punya yang style mama pakai pergi sekolah dulu. Style berlapis tu.


Tudung Damia mama beli tiga pasang je sebab kat rumah ada dua pasanog yang elok lagi. So satu hari pakai satu tudung. Lagipun senang bila sehari sepasang.


Kakak punya tudung pun nak kena jahit bawah dagu ni.



Muhammad pun nak jugak baju sekolah. Muhammad punya kena beli kat sekolah la dear. 



Damia pakai size 13.5 and 14 untuk baju kurung Canggih lah sangat ni.




Beli lupa nak tengok harga. Sekali dah balik pengsan tengok sehelai baju kurung je tak masuk kain lagi dah cecah RM35


Rasanya murah lagi kalau beli kat website Canggih ni sendiri.



 Harga sehelai baju kurung tanpa kain cap Canggih. Kalau beli kat kedai area rumah ni mau dapat baju kain dan tudung sekali rasanya.


 Canggih for busy mama and papa. Haa sesuai la sangat untuk mama n ayah.


Kain sekolah pilihan dari dulu sampai sekarang.


 Untuk kain diorg sal memang akan pilih brand Jusco ni - Alpha Kids sebab dia tak de cangkuk and fully getah. Getah dia pun memang jenis tegap n tak kembang.


Ni price tudung canggih. Canggih ni yang sal suka sebab senang nak iron (Macam la aok tu iron sangat baju sekolah budak) :D

.

.
.
.
.
.

NEXT 



Sambung memburu bag sekolah kat Mitsui pulak

Kat mana MITSUI ni ye? Dengar macam nama Jepun. Tak kan kat Jepun kot.

Hahaa tu dulu la masa mula-mula sal dengat nama Mitsui tu. Rupanya lokasi Mitsui ni kat Sepang je. Dekat sangat dah dengan KLIA.









Kecik kecik dah ada dream. Muhammad Danish Shafiq suh ayah beli moto Ducati. Pengsan.











 Ni yang tak gemar ni. Lepas bayar, depan kedai ni jugak diorang nak pakai segala yang baru beli.





Muhammad Danish Shafiq dapat kasut Superman. Nak beli kasut ayah, last last terbeli dua kasut Muhammad sekali. Tak beli rasa nyesal pulak nanti.



Dengan bag pun dia terus nak pakai time tu jugak.



Penat la konon.







 Ngade tau anak ngan ayah ni, Dedua nak kasut Puma Hitam.





  



 Bag sekolah saje je nak suh amik warna terang sebab nanti mama dah boleh nampak dari jauh.



Koleksi Puma shoes Muhammad Danish Shafiq.



Penuh Bonet. After jumpa kasut and bag puma kat Mitsui terus ke Stokis Klang untuk beli siap-siap minyak hitam JTX Gold AND MERAH sebab esok nak service minyak hitam dah untuk preparation sebelum ke Utara.







Perkara yang paling boring bagi orang perempuan 👉🏼 Shopping tayar... Kalau shopping baju ke kasut ke handbag ke best la jugak kan 😜
.
.
Minggu depan nak ke Utara dah. Dan memandangkan sekarang musim hujan, terus tukar tayar potong air je suami kata.... Ntah la, potong angin ke potong air ke, semua hakak tak tau... Tau masuk kete keluar kete je.



Uol kalau tercari cari agent yang jual minyak JTX 1000 Gold boleh je cari sal jugakye. Selain jadi Ratu Premium Beautiful, sal jugak antara authorized agent minyak JTX. Sekali cuba gerenti tak nak yang lain dah. Contact 011-2372 7729



16 comments:

  1. Mitsui Sepang KLIA
    Premium Beautiful KLIA
    Premium Beautiful Sepang
    Harga Premium Beautiful Murah 2017

    ReplyDelete
  2. Mitsui Sepang KLIA
    Premium Beautiful KLIA
    Premium Beautiful Sepang
    Harga Premium Beautiful Murah 2017

    ReplyDelete
  3. Mitsui Sepang KLIA
    Premium Beautiful KLIA
    Premium Beautiful Sepang
    Harga Premium Beautiful Murah 2017

    ReplyDelete
  4. Mitsui Sepang KLIA
    Premium Beautiful KLIA
    Premium Beautiful Sepang
    Harga Premium Beautiful Murah 2017

    ReplyDelete
  5. Mitsui Sepang KLIA
    Premium Beautiful KLIA
    Premium Beautiful Sepang
    Harga Premium Beautiful Murah 2017

    ReplyDelete
  6. Mitsui Sepang KLIA
    Premium Beautiful KLIA
    Premium Beautiful Sepang
    Harga Premium Beautiful Murah 2017

    ReplyDelete
  7. Mitsui Sepang KLIA
    Premium Beautiful KLIA
    Premium Beautiful Sepang
    Harga Premium Beautiful Murah 2017

    ReplyDelete
  8. Mitsui Sepang KLIA
    Premium Beautiful KLIA
    Premium Beautiful Sepang
    Harga Premium Beautiful Murah 2017

    ReplyDelete
  9. Mitsui Sepang KLIA
    Premium Beautiful KLIA
    Premium Beautiful Sepang
    Harga Premium Beautiful Murah 2017

    ReplyDelete
  10. Mitsui Sepang KLIA
    Premium Beautiful KLIA
    Premium Beautiful Sepang
    Harga Premium Beautiful Murah 2017

    ReplyDelete
  11. Mitsui Sepang KLIA
    Premium Beautiful KLIA
    Premium Beautiful Sepang
    Harga Premium Beautiful Murah 2017

    ReplyDelete
  12. Mitsui Sepang KLIA
    Premium Beautiful KLIA
    Premium Beautiful Sepang
    Harga Premium Beautiful Murah 2017

    ReplyDelete
  13. Mitsui Sepang KLIA
    Premium Beautiful KLIA
    Premium Beautiful Sepang
    Harga Premium Beautiful Murah 2017

    ReplyDelete
  14. Mitsui Sepang KLIA
    Premium Beautiful KLIA
    Premium Beautiful Sepang
    Harga Premium Beautiful Murah 2017

    ReplyDelete
  15. Mitsui Sepang KLIA
    Premium Beautiful KLIA
    Premium Beautiful Sepang
    Harga Premium Beautiful Murah 2017

    ReplyDelete
  16. tak sabar nak tunggu anak skolah jugak la k.sal...yang part lucu tu lepas beli depan kedai jugak nak pakai kan..hihi

    ReplyDelete