Thursday, November 3, 2016

Personal Coaching My Fighter and Jalan-Jalan at KL Tower Mini Zoo

I've mastered the art of bouncing back.
The harder you fall, the higher u bounce.

Jatuh tu biasa. Tapi bangkit dari jatuh tu adalah sesuatu yang luar biasa!!!!

Syarat untuk berjaya dah semestinya perlu melalui pengalaman gagal dulu. Kegagalan adalah guru terbaik untuk membaiki tindakan kita di masa akan datang.




Hari ni ni pagi-pagi lagi CDM Sal dah tolong buka kan pintu Teso Mutiara Damansara ni. Tak sempat tokey kedai nak masak lagi CDM Sal dah masuk and duduk order kopi susu. Padahal tak minum kopi susu pun. Tapi sebab segan kan, duduk saje je ;)

Before bersantai di restoren santai Mutiara Damansara ni, macam biasa la, anak-anak dah hantar kat rumah  mertua dulu. Kalau diorang ada confirm tak boleh nak focus 500% untuk personal coaching my Beautiful protege tu nanti. Coz 3 orang 3000 macam ragam ada.


 Hari ni CDM Sal pilih untuk pakai serba putih. Entah la, lately ni jatuh cinta pulak dengan warna putih suci. And Zara basic tu jadi bag pilihan sebab boleh sumbat macam-macam harta pusaka dalam bag besar tu. Kalau bawa LV ke Chanel kang roboh pulak bag.


 This is my passion. Dulu tak suka mengajar. Tak suka sebab tak pandai mengajar pun. Nak belajar pun malas. Bila dah malas macam mana nak mengajar kan. Tapi cita-cita memang nak jadi cikgu. Sampai isi borang KPLI tak pernah kena panggil pun. Hehee. Cian hakak. Rupanya aturan Allah tu lebih cantik. DIA bagi kita rezeki luas mengajar dalam bidang business online ni. Dari zero, now anak murid Sal dah cecah 1,500 Orang dari seluruh Malaysia, Brunei, Singapore dan Indonesia.


Macam mana business dengan TLC ni ye? 
Best ke?

 Business ni best tau, Sebab tak perlu nak keluar rumah pun u boleh buka kedai. U boleh buat order secara online pun kalau u nak. Dan kita tak de kedai fizikal pun untuk maintain cost overhead. Just perlu ada handfon dan data internet je.

Sal sendiri pun mula berniaga ni tanpa ada laptop pun kat rumah. Data pun cukup-cukup topup je masa mula berniaga dulu.

Modal pulak starting dengan RM50 je. Alhamdulillah sekarang mampu untuk bantu negara menjana cukai LHDN setiap tahun dengan jumlah yang lebih dari gaji kerja hakiki dulu. SOBSOB...Huwaaaaa... Masa kerja dulu tak pernah pun ada akaun Income Tax. Tetiba bila buat business ni kita terjadi pulak penyumbang utama cukai pendapatan negara.

Personal coaching free sentiasa ada samada online ataupun secara bertentang mata. U just pilih je.

Lagi apa yang bestnya business ni?
Terpaksa melancong oversea secara PERCUMA DUA KALI SETAHUN. Huhuu ngeri mula-mula dengar bila dapat free tracvel serata dunia secara percuma ni. Tapi bila diri sendiri dah merasa, memang makin percaya peluang business ni memang terbaik sangat untuk sesiapa je yang tak pernah ada skill berniaga tapi nak sangat mula berniaga.

So kalau uol memang TERCARI-CARI PELUANG BERNIAGA ONLINE untuk dapat kan extra atau solid income sekurang-kurangnya RM5,000 sebulan, jangansegan-segan contact Sal ye. In shaa Allah i'll guide u A-Z all the proven success steps.

Just relakan diri untuk belajar dan di ajar je ;)




Ni Sue. Business woman berjaya jugak ni. Sue ni senior sales dalam business Adijuma. And now sue mula nak kembangkan sayap untuk bergelar jutawan muda dalam business online bersama TLC ni pulak.

Thank you sue sudi luangkan masa pagi-pagi lagi untuk sesi one on one personal coaching bersama CDM Sal.

Seronok mengajar orang yang very high komitment dalam nak berjaya ni. Yang paling best sue ni mudah nak di ajar. Apa mentor sarankan buat, biasanya memang laju je sue buat. 

In shaa Allah sue, seribu langkah bermula dengan langkah pertama. Sue pasti akan capai segala impian sue tak lama je lagi sebab sue adalah orang yang mudah dibimbing.


 Selesai je One on one personal coaching, terus amik Damia Danisha Danish semula kat rumah in law dan bawa diorang datang sini. Pusat Sains Negara. Tapi lupa pulak kan, Pusat Sains ni dalam proses renovation sampai December 2016 ni. Hahaa. Excited je pergi. Sekali tutup da.....


 Fikir punya fikir, terus bawa triple D yang tak nak balik rumah selagi tak berjalan ni dulu ke KL TOWER.


 Ikutkan nak bagi diorg masuk rumah terbalik KL Tower ni. Tapi upside down house ni always full house. Hari ahad kan. Salah timing pulak kami datang.


 Weekend memang ramai gile kat rumah terbalik KL Tower ni. Maybe sebab harga tiket masuk dia pun still murah lagi kan. Dengar kata dalam range RM15 macam tu la sorg.


 Layan tengok omputih terjun KL Tower jap kat sini.


 Suka diorang ye main payung terjun kat Malaysia ni.


 Ikut kan nak balik je sebab tak lalu nak berjalan hari minggu coz sesak sana sini.


 Tapi apa kan daya. Mama pun kaki berjalan jugak.


 So let's go to the KL Tower Mini Zoo.


 Harga masuk Zoo Mini KL TOWER ni berapa?

Untuk pakej family dua dewasa dua kanak-kanak RM98 je. Ok la sebab Muhammad consider free entrance lagi. So uol kalau tak tau nak berjalan mana kat KL ni boleh la bawa family masuk ke KL Tower Mini Zoo ni. Binatang dia pun quit ok. Paling best senang nak suap makan.

Kalau uol yang lapar, makan siap-siap sebab dalam tu ada jugak rasa nye cafe. tapi jauh sikit dari main entrance.


 Burung ni nak kata manja tak manja. Nak kata garang, ada la sikit-sikit. Hahaa. Maybe penat kot asik kena agah dengan visitors.



Berani kan.

 Suka Muhammad dapat bagi baby kangaroo ni makan.


Acah-acah Vivy Yusof la konon :D

 Muhammad sibuk kejar ayam.
Kat bag tu tiket sticker untuk masuk dalam mini zoo ni.



Burung ni noty tau. 


 Mama takut.
Tapi Muhammad berani sangat nak usap-usap binatang ni.



 Sesi ramah mesra Muhammad dan kibas comel ni. Lentik tau bulu mata dia.



 Tersama pulak baju kami.


 Seronok bagi makan Rabbit.



 Kura-kura dinosour.


 Best nye rumah-rumah kayu kat sini. Comel.


 Dah habis berjalan tengok rabbit bagai kat belakang sana nun, datang balik tu nak tengok Alpaca ni. Suka tengok mata dia.


 Muka dia pun nampak comel je macam always senyum kan.


 Muhammad Danish Shafiq ni memang sayang haiwan. So memang dia pantang nampak haiwan berbulu confirm dia nak pegang. 


Ada surau kat depan lift. Tapi tak besar la. Just ok untuk selesaikan waktu wajib.


Kalau tak jumpa surau kat mana dalam KL TOwer ni, uol just cari restoren Moghul Mahal ni ye. Surau betul-betul kat depan restoran ni. Nama moghul mahal, and semestinya harga dia pun boleh tahan mahal-mahal belaka. :D

No comments:

Post a Comment