Saturday, November 19, 2016

Bulan Mendalami Al-Baqarah bersama Usatazah Dato' Dr Fatma Al-Zahra


Antara sedutan ilmu class Ustazah Dato' Dr Fatma 10/11/2016 

"Siapa yang tuhan sayang, tuhan akan bagi dia berminat pada agama...Allah will take orang Dia sayang ke jannah...

Tanda-tanda Allah sayang:
1) Minat agama. Always nak cari ilmu, sayang nak tinggal class, suka baca banyak sirah Nabi.

2) Baik dengan semua orang. Dan ramai orang yang sayang. Tak suka bermusuh. 

3) Suka sangat menghayati sunah baginda Rasulullah SAW. Paling simple SENYUM dan berSALAMan. Never underestimate sunah Nabi.

4) Suka sangat dengar, baca dan fahamkan Al-Quran.

5) Suka sangat berkawan dengan orang-orang yang baik dan orang yang amalkan sunah.

Muhasabah diri always, adakah kita tergolong dalam golongan di atas"

- Ustazah Dato' Dr Fatma -



Jazakillah Ustazah untuk ilmu yang sangat bermanfaat. Bila belajar ni, bukan la petanda kita tak pandai, tapi lebih kepada refresh ilmu dan topup lagi ilmu. Sebab my mentor cakap, petanda kejatuhan kita adalah bilamana kita rasa dah cukup ilmu di dada. 

Untuk uol yang berminat nak belajar tafseer dengan kaedah yang mudah faham, tak mengantuk dan very simple, jom join kelas tafseer percuma ni setiap khamis di Surau Bukit Mulia jam 11 pagi sampai zuhor. It's Free.

Makin tinggi ilmu, in shaa Allah makin tinggi darjat kita di sisi Allah. Amiin.

Lagi pun explaination Ustazah Dato' Dr Farma ni memang simple and sangat mudah nak faham sebab beliau sendiri berasal dari Arab, jadi pemahaman beliau untuk explain pada kita lebis jelas.

Kalau nak join Free class ni, boleh jugak whatsapp je sal ye 011-1631 1641. Jom kita belajar agama sama-sama. Sebab ni ilmu yang wajib di cari.

Breakfast together with my Triple D and cat penghuni setia Surau Taman Mulia ni. Sedap tau nasi kerabu dan nasi dagang makcik ni. Kalau uol nak rasa, try la beli kat Surau Taman Mulia Bukit Antarabangsa ni every Thursday. RM5 sebungkus untuk nasi dagang. Untuk nasi kerabu tak sure sebab main bayar je.


Klik link ni untuk entry class tafseer yang terdahulu.

No comments:

Post a Comment