Saturday, October 1, 2016

CDM Conference 2016

Grand Lexis Port Dickson
January 2016

Leaders become great not because of their power. But because their ability to empower others.

Alhamdulillah tahun ni di beri peluang untuk berada dalam zone usahawan hebat di Syarikat. Hampir 300 Crown Diamond Manager dari seluruh Malaysia hadir dan berkumpul bergabung aura dan semangat di Grand Lexis Port Dickson.

Conferene khas untuk CDM ni di sponsor sepenuhnya oleh syarikat. Aktiviti pengisian ilmu yang ringkas tapi padat selama dua hari ni sangat memberi impak luar biasa hebat pada seluruh usahawan cemerlang yang hadir dari serata Malaysia.

Thank u SHOM for having us. Makan sedap. Tilam Empuk. Aktiviti memang the best. Beruntung sangat bernaung di bawah syarikat yang tak berkira memberikan service yang terbaik untuk semua usahawan especially pada mereka yang bergelar CDM.

In shaa Allah seluruh team CDM Sal yang tak pernah putus asa dalam perjuangan berniaga di bawah pimpinan Sal and team confirm akan merasa betapa luar biasa hebatnya aura yang ada di CDM Conference ni. CDM Conference ni memang syarikat akan adakan pada setiap awal tahun.


Breakfast dulu di Teh Tarik Place Bangi Gateway. Sambil tu jangan tak tau yang CDM Sal sempat lagi shopping baju baru kat Dang Anum dan beli shawl merah makngah baru di Neng Geulis Bangi Gateway ni.


Nampak tak? CDM Sal dah bertukar uniform.


CDM Conference ni akan bermula lepas zuhor.


OOTD CDM Conference 2016


Lapar. So lunch dulu. Lunch tapi ada teh tarik. Sedap tau teh tarik kat Grand Lexis ni. Secawan RM14



Teringat-ingat smooked Salmon Grand Lexis ni. Sepinggan RM39


CDM Conference 2016 bermula.

With My Multimillionaire Mentor CDC Haji Azlan Deraman


With TLC Master Trainers

Afte Conference kami di bawa ke Bilik Hotel masing-masing. Best tau naik buggy.






Bestnye dapat duduk tepi laut. FOC je. Best tau business ni. Siap je Dua juta sales confirm layanan yang syarikat bagi memang the best!


Malam pulak ada Dinner. Tema Dinner adalah Arabian Night.

Bersama pihak pengurusan Syarikat.






With Dolomite Team


Keesokkan harinya kami ada aktiviti bersenam together.


Ready for second day CDM Conference.



Barisan CDC Yang hebat-hebat semuanya! Power ilmu mereka yang terhasil dari teori dan bergabung dengan pengalaman yang melebihi 10 tahun.


My sifu ni memang bila berkata-kata memang semuanya adalah ilmu yang boleh bertukar jadi nilai juta ringgit.


Alhamdulillah dapat certificate.






Anak-anak pun happy dapat ikut mama pergi conference. Best kan kerja macam ni. Mama tak stress and anak-anak pun happy dapat berjalan selalu.










My dear business partner datang dari MITC Melaka.


Personal coaching session with DDM Dyna Salleh


Untung la team DDM Dyna Salleh sebab ada leader yang very komited macam beliau.





Business ni memang FAMILY BUSINESS. 24/7 Anak depan mata.

  
Kena pow dah dengan Damia Danisha n Danish.


Sekali main sorang RM30. Cekik darah betul. Huhu. Tak bagi kesian. 


Sebelum balik KL singgah jap rumah Kak Marlia yang berhampiran dengan PD Grand Lexis. Tumpang solat Maghrib dan mandikan anak-anak. Tq Kak Lia sudi terima kami sekeluarga sebagai tetamu.


CDM Salleha Roslan
Business Mentor @ SuriRumah Lima Angka
011-1631 1641




2 comments:

  1. We wanna go this great place, very interesting place for vacation.

    ReplyDelete