Tuesday, June 14, 2016

Koleksi Dress Terbaru Zawara 2016

Link dulu kala ;)


Alhamdulillah this year dapat lagi exclusive invitation dari Zawara untuk ke Gala Dinner mereka untuk tahun 2016. Sambil makan sedap-sedap sambil tengok koleksi terbaru dress Zawara yang cantik-cantik untuk year of 2016 ni.


Thank you Zawara for this great invitation. Malam ni as a Zawara Lovers, sal decide pakai Zawara Rihana Dress. Dress ni beli before raya tahun lepas. Collection Raya Zawara 2015 la kiranya dress dark purple ni. 


Ingat lagi masa ni jenuh cari satu KL Dress ni.
Cari kat Butik Zawara Kota Damansara tak de size. Then pergi pulak Butik Zawara kat Shah Alam, pun tak de. Last sekali minta tolong Zawara Shah Alam call kan Butik Zawara Bangi. Alhamdulillah kat Bangi ada stok untuk size sal iaitu XS size. Dah sampai bangi tu pulak jenuh nak cari mana la Bangi Sentral tu sebab masa tu Bangi Sentral baru lagi and lokasi situ pulak memang space dia agak sesak. So after that memang tak nak jejak dah Bangi Sentral melainkan hari orang berkerja je. Kalau tak pening kepala nak pusing cari parking.


Ya Allah bertuah sangat bila Puan Dilla Karim yang merupakan Founder Zawara sendiri pernah invite sal personally untuk datang ke 1st Gala Dinner Zawara last year.

Masa tu kat Zawara Coffee Bukit Jelutong. Dilla panggil "Salleha...Salleha" masa tu tengah nak keluar Zawara Coffee. Then Dilla cakap weol nak invite u untuk ke our first dinner di Empire Subang.

Puan Dilla Karim ni memang friendly dan terlalu kaya dengan senyuman. Kagum sangat dengan kecekalan Dilla dalam handle a huge company like Zawara ni. Dari satu outlet, sekarang Zawara dah ada berbelas outlet seluruh Malaysia. Very inspiring dengan wanita muda beranak dua ni kembangkan empire business beliau. Muda-muda dah pakai Ferarri. 


Tu yang Allah kata "Aku memberi ikut sangkaan hamba ku"


Seseorang tu berjaya bukan la disebabkan semata-mata mereka lahir dari keluarga yang kaya raya. Tapi kejayaan mereka yang berjaya pada hari ni adalah kerana minda mereka kaya luar biasa.


Jangan terlalu limitkan kepala tu yang hidup ni adalah takdir, kita tak kaya sebab takdir, kita susah sebab dah takdir. Semua nak tunding jari pada takdir. Sedangkan ALLAH MAHAKAYA. DIA takkan limitkan kemahuan kita untuk jadi kaya bila kita berusaha dan terus meminta-minta padaNYA. Cuba la ubah, ubah minda. Jangan sempitkan sangat minda tu letak salah pada takdir.


Nak berjaya, ubah sikap.
Raparkan diri dengan Allah of coz. Dan rapatkan diri dengan orang-orang yang dah berjaya. Sebab trust me, orang yang berjaya ni memang tak sombong dan tak lokek ilmu. Kalau uol ada terjumpa orang yang nampak kaya tapi sombong, tu actually mereka belum cukup kaya lagi. Sebab orang yang kaya minda, dia akan ada pakej kaya jiwa sekali.



Yess im really excited dapat special inivitation ni. Zawara hanya invite 5 orang pelanggan setia je untuk sama-sama ke Media Preview Day di Park Royal Hotel. Alhamdulillah im the one.


 Jangan kecam saya. Naik lift pun ada yang amik gambar. Retis sangat. Ahaks.


 Outfit of the day. Jom tengok gambar kat bawah ni.


Ikutkan sal nak pakai Dress Pink Sequin ni. Tapi nasib baik la tak pakai sebab malam ni dress pink ni jadi official dress untuk staffs Zawara. Kalau pakai jugak confirm dah boleh join team zawara.


 After solat maghrib terus naik for registration.


 Nampak tak, semua pink kan...Hehehe thank u en hubby sebab hasut sal pakai Dress Dark Purple Rihana ni.

Kasut pakai kasut pink je. Sedap pakai kasut tu tau. Tinggi pun tinggi. Sebab tu selalunya bila jumpa client diorang akan cakap "dalam gambar nampak tinggi"


So uols, sal memang tak tinggi tau. 


 Belum boleh masuk grand ballroom lagi.


 Thank u sayang sudi teman and bawa isteri mu yang gile Zawara ni ke Park Royal Hotel ni.


 Ni yang best buat business online ni. Kedai hanya di hujung jari je. Sambil tunggu dapat masuk dewan, sambil mesej-mesej dengan client yang nak order products hot Premium Beautiful.


Yup saya tokey PB. No 1 PB Expert in Malaysia. So untuk Zawara Lovers, boleh la Sal bagi diskaun kaw-kaw punya kalau ada antara uol yang berminat nak dapatkan PB Corset. Lagi cantik tau pakai Premium Beautiful dengan New Collection Zawara Raya ni.




 Live show from Mafarikha Akhir.


Power suara Rikha ni.


video
Cer dengar sikit ;)


Ohemmmmgeeee.
My favourite Smoked Salmon!
Rasa nak amik je salmon orang sebelah.


 Menu memang the best. Sedap. Lagi sedap bila Zawara yang belanja.


 Lemon dessert. Rasa sejuk je makan.


 Kambing bakar. Marvellous.


Salleha with Mafarikha Akhir.


Ready for live fashion show.


Masa tengok live show ni, habis semua baju rasa nak beli.







 Pandai Dilla, Sal cari color ni tak de pun, Rupanya color ni khas untuk Founder Zawara ni je.






 Jom grab new collection Zawara 2016. Confirm nyesal kalau tak dapat kan satu sebab kain dia best. 

Range harga Baju Zawara ni memang harga mampu milik. Macam tak caya ye price dia tak lebih dari RM179... So boleh la uol shopping kat Zawara banyak-banyak


Sal amik yang ni. Selesa sangat pakai.


Yang ni pun cantik jugak.


Dah la dapat makan free, dapat jumpa Dilla Karim, dapat tengok fashion show then dapat pulak free Eye liner Zawara yang best ni. Senang nak pakai.

Lipstik pun dapat jugak free dari Zawara khas untuk yang datang ke Media Preview Day ni je.


Dapat jugak bawal cantik ni dari zawara dua helai free. kalau na beli pun boleh, uol beli online pun ok or walk in la kat mana-mana butik Zawara. RM39 je rasanye.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.




After dinner, terus ke majlis ilmu pulak.


Majlis ilmu ni macam antibiotik untuk sal. Kalau tak datang seminggu sekali rasa tak sedap badan. Bila dah datang confirm rasa meluap-luap nak tiru tindakan mereka yang kaya dan berjaya.


 Kita belum di kira berjaya bila kita tak bantu orang lain untuk sama-sama berjaya. Mean bantu orang yang nak la. Orang yang ada tindakan. Kalau nak bantu orang yang keras kematu tak nak maju, kita yang mati kutu nanti sebab orang yang tak nak bertindak memang kita tak boleh nak desak dah, melainkan diri mereka yang push diri sendiri.


Contoh terbaik ni. Business partner dari Kuantan. Tak miss datang class setiap minggu. Yang nak berjaya ni diorang memang spesis bertindak di luar sedar punya. Setakat Kuantan KL tu tak de apa pun bagi Kiki dan Suami nye Nuzul.


In shaa Allah orang gigih macam mereka ni pasti akan berjaya dan terus berjaya.


 Congrats team kerana sentiasa kecilkan halangan dan besarkan impian. Impian tak kan terhasil tanpa ilmu dan tindakan sepenuh jiwa.



.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


 
Ni last year punya Gala Dinner. Imbas By Zawara di Empire Hotel Subang.



 Emcee of the day masa tu adalah abang sado Fahrin Ahmad. Dapat pulak duduk betul-betul tepi stage kan, so teramik la pulak video abam banyak sikit.


Premium Beautiful Expert sorang ni memang suka makan. Jadi bersyukur sangat bila Puan Dilla Invite ke Malam Imbas By Zawara ni.


 Pun kena pakai dress zawara masa Gala Dinner ni.


Best tengok stage runaway dia. Dan Grand Ballroom Empire Hotel ni pun cantik sangat.


Thank u Saf teman kak sal Dinner kat sini sambil tengok koleksi dress zawara untuk tahun 2015.


Huhuu tak tau apa yang busy sangat kan sampai gambar yang dah setahun peram baru buat entry dalam blog ;)



.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Yess dear. Let's do this. Sibukkan diri dengan urusan diri sendiri supaya kita tak ada masa nak fikirkan kebencian, penyesalan dan ketakutan yang tak bertempat. 


Hari ni isnin 13 June 2016. Before zuhor kami dah keluar rumah dan terus ke Masjid Shah Alam.

Outfit Of The Day hari ni, mama pilih untuk pakai Zawara Dress. Zahra nama dress ni. Nampak tak, dress pun kena ada nama tau. Dan 1st time setelah bertahun tak pakai bawal, hari ni nak cuba pakai bawal yang Zawara bagi percuma masa dapat goodie bag malam Gala Dinner Zawara with Media tu. Nampak color dia memang memikat hati sebab sal suka color blocking macam ni.


OOTD Anak-anak pulak hari ni bebas. Pakai t-shirt yang mama beli masa travel je. Damia pakai shirt JAPAN. Nak beli tshirt kat Osaka Japan memang terhad. Yang ni pun jumpa kat Kansai Airport Osaka. Berebut-rebut kami nak dapatkan shirt sebagai sourviner.


 Danisha pakai T-shirt korea. Yang ni beli masa pergi korea September 2013. Kalau kat korea memang senang nak dapatkan t-shirt. Dan yang penting T-Shirt dia sangat berkualiti.


 Muhammad hari ni pakai T-shirt German.


Gang dengan Ayah


Before lupa diri shopping benda duniawi, baik settle cepat-cepat dulu urusan kat sini. Deduct hak orang lain dari monthly income sendiri.


Sampai dah Zawara Megastore Shah Alam. Ya Allah memang terjojol mata bila tengok dress baru 2016 yang cantik-cantik menawan ni semua. Ikut nafsu memang nak bungkus semua je.


 Orang tak ramai lagi masa ni. Lagipun hari isnin. So syok sikit nak fitting dress Zawara lama-lama dalam fitting room.


Walaupun sampai bersila, diorang tak pernah serik nak ikut mama shopping. Sebab tau dah kot lepas shopping baju mama, confirm akan shopping barang diorang pulak.


 Cantik kan dress light blue dengan yang ada cape merah tu.


Sampai nak masuk fitting room pun tiga-tiga nak ikut. Phewwww.



Terpaksa la amik semua. Dan hajat hati nak pakai baju size M tak kesampaian sebab badan makin susut, jadi nak tak nak kena jugak pakai size XS ni...




 
Alhamdulillah selesai shopping at Zawara. Salleha dan Zawara berpisah tiada. Sampaikan kawan-kawan pun ktau dah, ingat zawara, ingat salleha :D





Alhamdulillah almost 5,000 sales today. Semua dah ada yang punya dan paling best semua ni fresh from the oven. Tak ada stok peram ;)


Best shopping kat sini, sebab kita shopping dapat bonus bulanan.

Bila suka keluarkan duit untuk bershopping sakan, makesure kita tahu alternatif untuk dapat duit masuk semula. 

If let say ada antara uol yang nak belajar cara macam mana sal buat business online yang membolehkan kita keluar zakat besar dan shopping tanpa tunggu gaji, boleh je cecepat cari sal ye. In shaa Allah sal akan share kan untuk anda yang serius nak merdeka ekonomi.



Sal tak jual baju Zawara tau. Jadi please dont call me to order all the dress. Nak order Premium Beautiful boleh je ;)
011-1631 1641












4 comments: