Tuesday, May 31, 2016

Balik Kampung Hubby Bagan Serai, Perak


MakTok ready siapkan bekal makanan RnR Behrang...



TokAbah tengah godek cari bekalan nak dijamu..



Kasih seorang MakTok suapkan cucu nak makan.. suka la tue Danisha kena suap..hmmm





Creative betul mereka ni.. banglo lama dijadikan tempat jual kenderaan lama dan baru.. cantikk!!





Alhamdulillah.. gerak dari kepong kuala lumpur pukul 10.00 pagi.. sampai ke kampung Bagan Serai,Perak (TaliAir Mentara 2) lebih kurang pukul 3.00 petang... boleh tahan juga jem nya.. banyak kenduri kahwin cuti-cuti sekolah ni kann..




Suasana rumah TokLang.. so,kami bermalam la kat rumah Tok Lang la kann.. sebabnya hasil desak TokLang..hehehe




Suka yea Danisha tidur rumah Tok Lang... hahaha.. sejukk tak perlu aircond!





Danisha OOTD .. suka le tue..







ini rumput yea bukan padi.. tumbuh meliar..



kucing kampung yang tak bising bila lapaq pandai berdikari cari sendiri makanan..



Pagi-pagi ke pasar cari bekalan nak bawa balik ke KL..




Memenuhi hajat abah, Cari barang basah di Pasar Awam Bagan Serai..



Singgah beli kueh dulu..



Penat berjalan, melabuh sekejap di kedai minum.. air botol tempatan made in Bagan Serai



Roti canai bungkus 10pcs.. 2pcs makan Boss!.. hehe




My Big Boss... (Ayah Mertua)..



Sepupu Husband.. (Abg Fadhil)



Sedapnya lahaiii.. lama tak rasa roti canai ala-ala kampung dan kuah made in Bagan Serai,Perak




Lepas order roti canai dan teh tarik.. baru perasan ada Min Kafe,nampak tak kat kaca buat minuman tue.. huhu..




Ayah mertua ni tak kenal orang pun dia tegur.. ramah orang nya..



Buah segar bugar.. nyam nyam..




Ni kot telur ikan tembakul.. hahaha.. masak lemak cili api pun sodap





Lepas ke Pasar Awam Bagan Serai.. kami bersiap menziarah PakLong husband di simpang Lima Parit Buntar,Perak sebelum ke majlis kenduri kahwin sepupu husband.





                         Ni la PakLong husband Simpang Lima.. 




Majlis perkahwinan sepupu husband.. selamat pengantin baru yea semoga kekal bahagia 



Ini Ayah pada pengantin perempuan 




Selesai la sudah aktiviti balik kampung husband di Bagan Serai,perak... last sekali dapat jugak husband berkumpul dengan sepupu-sepupunya belah Ayahnya semasa kecil.. 

2 comments: