Monday, April 18, 2016

Premium Beautiful Expert at Tous Les Jours Empire Damansara

It's Monday. Don't forget to be Awesome!

Minda adalah magnet! Semoga kita semua kekal positif sepanjang hari... wink emoticon

Pagi isnin ni keluar awal sikit la... Pukul 11 ke Shah Alam, Then Lunch with beautiful iron lady at Damansara and after that business appointment di Gombak.

In shaa Allah jom setting sehari tarik 100k sales!!! Rezeki Allah bagi, tugas kita bersangka baik dan usaha sebaik mungkin



 



Teringin...Lama tak makan cendol ngan rojak sedap di Shah Alam.
Lepas selesai urusan stokis di Shah Alam kami makan Rojak dan minum cendol dulu.



 Cabaran mengawal selia budak tecik baju biru ni. Kerja dia tak habis-habis kejar burung merpati yang banyak kat tepi gerai rojak ni.



 My mentor CDM Hajjah Siti Rohana kata tak perlu malu untuk makan kat gerai-gerai sekalipun. "Bila dah makin kaya berjaya, jangan sombong diri, pastikan kita tetap boleh makan di hotel dan boleh juga makan di kedai-kedai tepi jalan."

 Terngiang-ngiang lagi suara CDM Kak Ana masa seminar Double Diamond Manager January 2016 lepas di The Club Bukit Utama.

Mean, mentor jutawan kami sentiasa mendidik kami untuk merendahkan diri walau taraf kehidupan makin meninggi. Biar kita jadi resmi padi, makin tinggi makin menunduk ke bumi.



 Sedap tau makan Rojak and cendol kat area Stokis Hai-O Seksyen 9 ni.


Best dapat suap-suap anak makan rojak. Ops... Sarung tangan putih tu sal sambar je sebab sementara nak tunggu zuhur masuk waktu, kena la alas kulit dengan sarung tangan sebab takut terkena en husband.. Huhuu... Kalau dah terkena, satu hal pulak nak berwudhu semula.



Jual roti pun boleh kaya tau kalau kena caranya. 
Cara paling utama adalah Sabar dan Solat serta buat berterusan sampai berjaya.

Allah bagi sesuatu bukan la sebab tengok rupa dan fizikal kita, tapi Allah bagi sesuatu berdasarkan usaha kita. Jangan takut nak berniaga... Jangan malu nak berniaga... Jangan Malas nak usaha...



Hari ni Top Leaders Circle ada business meeting di Tous Les Jour Empire Damansara. Meeting ni hanya untuk leaders Crown Diamond Manager dan Double Diamond Manager sahaja yang bertujuan untuk bergabung idea dan strategi bagi memantapkan lagi Empire business Top Leaders Circle keseluruhannya.

Dalam gambar ni semuanye adalah fulltime businesswoman. Dari berkerja waktu pejabat, kini kami semua dah mula capai KEBEBASAN MASA bekerja. Tak de lagi dah terkejar-kejar setiap pagi untuk redah jem dan tinggalkan anak-anak di waktu pagi. Alhamdulillah segalanya kami dah mula dapat tentukan sendiri termasuklah INCOME LIMA ANGKA BULANAN kami.

Dari tak percaya satu habuk pun tentang business ni, sekarang terpaksa terima kenyataan yang business ni memang sungguh-sungguh memberi masa depan yang lebih baik dari semalam.



Kat sini la rupanye Vivy Yusof selalu berOOTD kan. Sebab office Fashion Valet memang betul-betul kat Empira Damansara ni.



OOTD Hari ni hasil mix and match dari en husband sendiri. Ikutkan sal nak pakai biasa je. Tapi en husband kata "Nak jumpa mentor ni" so kena la extravaganza sikit.

Semua nye adalah apa yang sal dah biasa pakai, cuma kita mix and match supaya kena dengan gaya je.

Shawl : Tak ingat la beli kat mana tapi range harga dalam RM39 rasanya sebab majoriti shawl sal adalah shawl range RM20 ke RM200 Je.

Top : Sequin Top Ari Wedding Couture

Skirt : Zawara black skirt

Necklace : Garderobe, Empire Damansara

Bracelet : Swarovski

Ring : Pandora and Korean Silver

Sunglasses : Charles and Keith

Handbag : Alma Louis Vuitton, The Garden

dan paling tak boleh tinggal adalah : PREMIUM BEAUTIFUL CORSET


 Memang cantik menarik tertarik kedai roti ni.
Authentic Bakery Tous Les Jours Empire Damansara.



With my PA and image consultant, Cik Nur Damia Shafiqa.

 Sementara tunggu TLC Matertrainers yang lain sampai.



My Lunch. Red Apple.

 Business meeting at Tous Les Jour baru bermula.



 Excited dengar one by one idea and amanat yang keluar dari mulut my mentor.



 Bila berniaga, hebat mana pun kita, always jadi no 2. Tu adalah apa yang my Multimillionate CDM Haji Azlan Deraman dan CDM HajjaH Siti Rohana always ingatkan.



 Teamwork makes the dreamwork.





 I'm thankful for everything I Have. I have a great Mentor's and a great protege beside me



Tahniah both of my protege, dapat naik pangkat hari ni bila our founder announce mereka as another TLC Master Trainers.



My business mentor, Icon Sohonita Malaysia CDM Salha Zain.


 With upcoming CDM 2016. Doakan Farhana Ramli bakal bergelar jutawan muda ye uol.



 Sambung business chat kat sini pulak.



 Bergabung idea bersama my TOP LEADERS lepas kami terima amanat untuk tugasan yang di beri.







Ya Allah best sangat dapat spend hari isnin dengan duduk semeja coffee-coffee dengan Millionaire Mindset ni wink emoticon


TLC bukan individu!
Tapi TLC adalah simbol Perpaduan.
Simbol kekeluargaan.

Simbol Persahabatan.
Simbol Perjuangan berterusan.
We Love #TopLeadersCircle!





Sekiranya anda perlukan khidmat sal sebagai business mentor anda, boleh hubungi sal di :

FREE COACHING untuk yang serius nak belajar berniaga.

011-1631 1641

😘.

6 comments: