Friday, January 29, 2016

PT with CDM Salha at Starbuck Petronas MRR2


Tersenyum lebar lepas terima ilmu dan strategi 7 angka yang dikongsikan oleh millionaire mentor Sal CDM Salha Zain. Inconsohita Malaysia ni memang tak pernah kering idea dan ilham untuk membantu kami di Top leaders Circle untuk makin berkembang maju. 

in shaa Allah my first 1,000,000.00 is just arround the corner. Doakan ye. Semoga kita semua kaya dan berjaya kerana jalan Allah.

P/S: Sorry Starbuck, kami tumpang duduk aje ;)


Shopping PB Corset at Hq Klang

Alhamdulillah restock another 24 sets Premium Beautiful. Stocks ni untuk distribute pada Business Partner di Utara. Memandangkan market PB Corset ni tengah hot and spicy, so kena cepat-cepat sarungkan orang-orang utara. Biar mereka pun makin cantik dan terjaga kesihatan diri. Sebab PB Corset ni reka khas lebih kepada kesihatan. Dari sihat baru datang cantik.

Dia pun nak jugak.
Muhammad Danish Shafiq jadi assistant mama. Pagi-pagi lepas hantar kakak go to school terus ikut mama ke HQ ambil stock Premium Beautiful Corset.

Sambil-sambil tu restocks product hot lain. Marine Essence ada, Garlic Haio ada, Bio Seleza ada, Mineral Coffee ada, Bio Ever Nano Cream ada, Minyak JTX1000 Gold ada, Garm Buluh ada, BBPlus Collagen pun ada.

Untuk uol yang nak buat order untuk prodcut-product haio boleh terus contact sal di 011-1631 1641




Thursday, January 28, 2016

CDM Salha dan CDM Salleha



Ya Allah sekejap je rupanya masa berlalu...memang betul la kata mentor yang biar susah dua ke tiga tahun untuk selesa berpuluh-puluh tahun...

2012 tu kenangan masa dapat peluang di personal touch dengan mentor...Masa rehat bila tau mentor nak jumpa je terus say yess aje sebab tau mentor ada ratusan business partner yang lain. Jadi bila mentor sudi nak luangkan masa untuk kita, sebaik mungkin genggam peluang yang ada.

Masa ni pegi ke lokasi PT pun jalan kaki je dengan selipar asadi yang dah lebih dua tahun tak bertukar...panas terik ke hujan renyai tak perlu nak hiraukan sebab yang penting ilmu dari mentor dapat di serap sebaik mungkin.

Habis PT je mentor tolong hantar depan pejabat naik kereta beliau. Dari situ la sal mula berani berangan yang "in shaa Allah satu hari nanti aku pun pasti akan merasa ada kereta mewah sendiri...!!!"

#TakMustahilMerasaSenangLepasSabarMerasaPengalamanBersusahPayah
#MotivateDiriSendiri
www.salleharoslan.com

Tuesday, January 26, 2016

Premium Beautiful Expert From Ipoh to Kuala Kangsar

Date : 9th and 10th January 2016

Venue : RNR Rawang, 
Ipoh, 
Sungai Siput dan 
Kuala Kangsar

Aktiviti : Business meeting, Family Outing, Leisure Time with Kids and Friends and Fitting Premium Beautiful di dua lokasi berbeza iaitu di Sungai Siput dan Kuala Kangsar.


Do what you love. Love what you do. 
Yess i do... Sal makin jatuh hati dengan apa yang kami lakukan sekarang. Happy sangat dengan lifestyle baru ni. Alhamdulillah memang betul kata mentor yang business ni Makin Lama Menyeronokkan.

Kami bertolak ke Ipoh dalam pukul 8 pagi. 
Before that siap polish kereta lagi. Alhamdulillah pagi-pagi bangla car wash dah dapat almost 70 untuk rezeki mereka di pagi hari. Sobsob...asalnya nak cuci kereta jadi, tapi tak pasal-pasal kena polish sekali.

 Kemudian berhenti breakfast kat RNR Rawang. Sal tak breakfast dah tapi siap makan nasi terus. 

 Alhamdulillah lepas dua jam perjalanan kami selamat sampai ke Ipoh. Dan sampai-sampai je anak-anak ceria semua ni focus buat kerja dalam bilik penuh mainan kat rumah Hafiez Yanie... 
Sorry uol habis bersepah rumah.

Tu dia tuan rumah and family with hot item in the market. Premium Beautiful Expert Utara menggegar Ipoh, Penang, Kedah dan Perlis. So if let say uol yang dari utara tanah air yang teringin nak belajar buat business, boleh je hello-hello power couple berdua ni ye. No fon ada kat bawah entry ni. Bonus bulan pertama je boleh cecah RM14,500+ 


Sabun marine essence dan Mineral Coffee pun ada dah di Perak. Hafiez Yanie ni merupakan pengedar utama Sabun Marine Essence dan Mineral Coffee di Perak. Untuk anda yang tercari-cari ubat ekzema dan cara mengatasi masalah kulit boleh contact mereka ye.


360 Darjah transformation. 
Tak nampak macam mak anak tiga yang baru lepas bersalin ceasar pun.

 Noharyani with her beautiful daughters.






PETANG CHECK IN HOTEL.

Lepas makan, solat, transfer PB Corset ke rumah Hafiez Yanie terus kami check in di Tower Regency Ipoh. Nampak tu Muhammad Danish Shafiq dah standby nak buat pose wajib setiap kali check in new hotel. Hahaa.


Hehee...Jangan kecam suami saya:D


 Sementara tunggu solat asar, Damia Danisha Danish dah standby nak ke pool.


 Excited terlebih.


 Buat susu sendiri la senangkan Muhammad ;)


 Diorang dah lapar sangat dah. So order dulu sepinggan nasi goreng kampung dari restaurant hotel. Sepinggan RM24 uol. Tapi sedap dia memang boleh bagi 10 bintang terus.




MALAM KE SUNGAI SIPUT UNTUK FITTING SORANG INDIAN CLIENT YANG SLIP DISC.

Tu dia Premium Beautiful Maskulin menjalankan tugas dan peranan masing-masing.




DINNER AT WOOP2LOBSTER SUNGAI SIPUT.
 Gelagat anak-anak sambil mama papa order lobster murah di Sungai Siput ni.


 Lokasi Woop2Lobster Sungai Siput ni betul-betul dekat MH Hotel.

 Happy je Triple D dan Triple H dapat jalan-jalan. 
Don't worry la untuk uol yang selalu terfikir-fikir yang buat business ni memenatkan. Sebenarnye tak penat pun. Lagi happy adalah. Sebab setiap kali habis tugasan, kami terus dapat cium-cium muka anak yang sentiasa ada dengan kami sewaktu kami berkerjaya :)


 Hanis and Muhammad dah tak larat nak psoing dah.


 Hahahaaa..Memang budak-budak cepat bosan. Macam-macam gaya ada dah.


Tu dia lobster selipar dah sampai. Ntah la tak tau nape nama dia lobster selipar. Dengar kata sebab bentuk lobster sungai siput ni ada iras-iras selipar. Huhuu. Tak kisah la selipar ke wedges ke, asalkan sedap dah murah jom kita ngap.


 Sharing is caring. Sal tak boleh makan seafood banyak sangat sebab dalam proses nak control cholestrol. Almaklumlah dah bertahun bedal seafoods sampai tak sedar diri so sekarang masa untuk merehatkan mulut dari menelan sebanyak mungkin makanan laut especially yang bercengkerang.


 Jom makan lobster.

 Sedap lobster kat Woop2lobster ni. Uol patut try jugak kalau ada jejakkan kaki ke utara.


 Team jalan-jalan cari makan. Dalam mulut tu kembung dengan lobster je :D

 Power couple ni makan macam baru bercinta.

 En hubby memang akan jadi orang yang baik hati tolong habiskan makanan sal yang tak berapa licin. Thank u sayang.

 Tak berapa nampak sangat price lobster tu sebab sal snap dari dalam je.

 Malam ni diorang baik hati sangat belanja kami makan lobster kat sini. Thank you Mr Hafiez and Madam Yanie.


 Lepas makan terus lepak kat hotel untuk sesi download ilmu dan business sharing.

Rasa bersyukur sangat bila ada business partner yang tersangat komited macam ni.

 Muhammad pun happy je dapat jumpa ramai kawan. Tapi dalam masa yang sama of course la ada terselit babak-babak drama.

 Layan ipad.
Bayangkan kami stay up sampai dekat 3 pagi. Punya la segar mata bila duduk dengan orang-orang beraura positif ni.




DAY 2. PAGI-PAGI BANGUN MANDI KOLAM.
 Suka la tu dapat jugak jejak kolam. Semalam tak dapat celup kaki pun sebab hujan.

 Pagi ni bagi Damia Danisha Danish mandi puas-puas.





Dah cukup puas hati baru la diorang dengan rela hati nak naik salin baju dah.





DAY 2 AT IPOH AND KUALA KANGSAR


Bergambar di Masjid Cina, Ipoh.

 Pintu masuk ke Masjid Muhammadiah Chinese Mosque. Cantik sangat masjid ni.




 Bersantai kat pondok kecik ni sementara nak tunggu solat Zuhor.

 Panas cuaca hari ni so berteduh jap kat bawah pokok jurai-jurai ni.


Tiba-tiba ramai pulak anak-anak :)

Ala comel peti surat.

With Mother Of Three from Terengganu. Yani ni asal dari Terengganu tapi menetap di Ipoh.

 Sejarah Masjid Cina.

 Lepas solat berjemaah.

 Cantik tempat wudhu Masjid ni.

 Bersungguh Muhammad pun nak amik wudhu.

Tasik kecil dalam Masjid Cina.

Alhamdulillah sampai dah ke Beijing.

Dream until your dreams come true.

 Lepas solat di Masjid Cina kami terus kan perjalanan ke Kuala Kangsar.


Gambar Ismalina di serata dunia :D

Alhamdulillah sampai dah ke Kuala Kangsar bandar di Raja Perak.


Kat Kuala Kangsar ni femes dengan laksa sarang. Jadi wajib cuba bila dah sampai ke sini. Memang dari dulu lagi mengidam nak makan laksa Kuala Kangsar ni dan alhamdulillah hari ni berpeluang merasa laksa utara.


Laksa sarang ni is laksa yang dihidangkan sekali bersama telur butter. Memang lain rasa dia. Sedap teramat sangat.


Penuh meja yani makan...hehehe.


Alhamdulillah siap fitting client.
Dan client ni merupakan owner pada 6 buah cawangan butik tudung terkemuka di Malaysia.


Lepas tu kami singgah di rumah cousin en husband di Gunung Rapat.


Kemudian sambung dinner pulak kat Boat Noodle AEON Klebang, Ipoh.


Dua hari di Ipoh bersama Hafiez Yanie sekeluarga tak terasa pun masa berlalu. Memang tak cukup dua hari je ke sini. In shaa Allah ada rezeki kita repeat lagi ronda-ronda Perak.


Untuk uol yang tercari-cari pengedar Premium Beautiful Perak, atau tercari-cari mana lah stokis untuk nak dapatkan product Marine Essence, Mineral Coffee, JTX1000 Gold, Garlic, BBPlus, Maharani, Bio Seleza, Bio Ever Nano Cream, BVSM dan Garam Buluh, uol boleh dapatkan dari :

Yanie
013-2293422

atau 

Salleha Roslan
011-1631 1641