Sunday, September 27, 2015

TLC Power Start Seminar 2015


It's today!!! 

Great mind must be ready not only to take opportunities but to make them..Kita Selfie sikit dengan jerawat batu seketul atas dahi..


OOTD with Damia n Danisha dulu kat tepi kolam before ke dewan seminar De Palma. Hari ni sal pakai dress hitam sequin di tangan yang selalu sal pakai dari Zawara tu. Senang recycle je apa yang ada coz sal lebih selesa bila pakai kain dari seluar. Blazer putih tu pulak baru beli semalam kat H&M One Utama size 32...Huhuu...suppose pakai 34 tapi size tu dah habis so amik je size 32 ni. Shawl pulak after ke One Utama terus shot ke Selayang Mall untuk dapatkan new white shawl. Husband kata macam timun je bunga-bunga kat tepi tudung tu. Hahaa apa-apa je la en husband. Accesories kat badan semua dari One Utama. Coz hari ni kami semua disarankan untuk pakai something yang berkaitan pearl.

Thank u Damia jadi photographer mama pagi ni. Ayah busy dengan setup dewan so pagi-pagi lagi dah turun ke dewan seminar untuk pantau apa yang perlu.


Dear past thank you for lessons, Dear future we are ready!!!‪#‎TLCpowerStartSeminar‬ ‪#‎tlcmastertrainers‬
Bersama sahabat perjuangan di Top Leaders Circle.
CDM Salha Zain, CDM Izyan Liyana dan CDM Nur Fadzliah.
Alhamdulillah untuk seminar kali ni kami direhatkan dari bertugas sebagai speaker seminar kerana kali ni bakat baru yang hebat sedang di cungkil. Ini antara kelebihan berniaga bersama TLC. Segala potensi diri akan cuba digilap oleh mentor-mentor untuk membantu kita lebih berani dan beraura dalam kehidupan.

The power of TEAMWORK!
Alhamdulillah TLC Power Start Seminar berjaya memberi impak luar biasa hebat pada semua usahawan PB Millionaires yang hadir dari seluruh Malaysia.


Sampai tak muat ruang untuk bergambar. Ni pun ada yang dah balik. Kalau tak confirm lagi padat.


Hitam putih kehidupan.
Warna rasmi kami di Top Leaders Circle.

We love TLC.
Hitam dan Putih itu 
Kehidupan.










Team DDM Safriza Azwani...
Boleh dikatakan keenam-enam mereka ni datang dari luar KL. Macam saf dan Lela sendiri dari Perak, Qila datang dengan flight dari Kuala Terengganu, Yana kuza dan Anis datang dari Kelantan dan Terengganu dengan public transport je. Terharu sungguh sal dengan semangat mereka untuk sampai ke TLC Power Start Seminar ni. Faham sangat cabaran yang dilalui pasti ada untuk sampai ke sini, taapi berbekalkan keazaman yang tinggi, mereka kuatkan diri untuk tepis segala halangan yang ada. Nak berjaya memang perlu ada pengorbanan...Berkorban dua ke tiga tahun je untuk selesa berpanjangan berpuluh-puluh tahun. In shaa Allah ganjaran Allah hanya untuk mereka yang sanggup berkorban dan ikhlas berjuang! Mentor otai selalu pesan, bukan orang hebat yang akan kekal dalam business ni, tapi orang yang hati baik biasanya yang kekal berterusan dalam perjuangan business. Business ni bisnez melibatkan manusia, jadi asam garam hitam putih kehidupan sentiasa ada sampai bila-bila. Di sini la kesabaran dan kesetiaan kita akan di uji. Yang kekal pastinye hanya mereka yang sabar dan ada sikap tolak ansur yang sangat tinggi nilainye.







Sebahagian dari team DDM Farhana yang juga rata-rata dari pantai timur.


 O Group after seminar bersama anak-anak buah team DDM Dyna Salleh. Hebat semangat anak muda ni semua. Mereka datang dari Kota Bharu Kelantan untuk sama-sama serap ilmu dan semangat di hari seminar. Dan in shaa Allah bekalan ni mereka akan bawa pulang ke bumi cik siti wan kembang nanti. 





This beautiful picture was taken from wall Liyana Rahman...Our Dance coordinator di hari Seminar...Meriah sangat satu dewan dengan warm up tarian Jai Ho yang di ketuai Lily Rahman yang sangat gorgeous ni..

Lily said : "Kadang2 terlupa hari apa bila weekdays & weekend rasa mcm sama je..

With two determined #enterpreneurs CDM @salleharoslan @izyan4016 from #TLC. Smart hardworking beauties!"


Heeee normal la tu kan lily, sindrom stay at home mama memang macam tu. Always lupa hari dan sampai public holiday pun tak tau bila. Sebab hari-hari adalah hari cuti untuk kami. Tu yang best nye berniaga dengan TLC. Dari bekerja terikat dengan masa pejabat, makin ramai yang mula bebas masa dan makin banyak masa bersama keluarga.


Thanks for comin dear Marl Ina.

Marl Ina said at her fb wall:
"Sebelom tido belanje satu gambar with Another TOPLEADERSCIRCLE TOP MENTOR Kak Salleha Roslan....Tak lokek ilmu tak jemu bagi nasihat tunjuk ajar. Also from an ordinary person to an EXTRAORDINARY #motherofthree "













Ni sehari sebelum seminar. Semua excited nak hadiri event yang setahun sekali diadakan di Kuala Lumpur. This is our fighter from Kota Bharu. Bakal DSM Hazwani Nur. English Teacher yang sangat berwawasan orangnya.


 This is beautiful mother of two Liyana Tahar from Kuala Terengganu. Executive Bank yang cekal dan kental semangat juangnya.


This is Iqa goverment servant from Putrajaya. Excited iqa first time diberi izin dan peluang untuk bersama-sama team TLC dalam majlis ilmu.


I love her spirit. Lela from Perak. Pegawai TUDM yang walaupun busy dengan tugasan harian namun beliau tidak pernah kata tidak untuk setiap tugasan yang diberikan.



 Selesai seminar masuk bilik hotel dulu untuk solat maghrib then kami ke Ampang Point untuk beli Dress nak pakai event esok. Alhamdulillah jumpa jugak lepas round satu Ampang point nak cari baju yang sesuai untuk pakai di majlis SM SSM award esok ni. Tapi dress tu kena alter sket kat area bahu dan ketiak sebab besar sikit dan tak berapa selesa pakai kalau tak alter. So kami alter kat dalam ampang point ni jugak. Esok lunch before ke MCA Ampang boleh ambil.


 Sian Dyna teman sal berjalan ke hulu ke hilir cari dress. Tapi best tau kalau shopping dengan Dyna ni sebab dia memang pandai consult kita tentang fashion. So bila Dyna kata sesuai sal memang akan percaya 500% je. Thank u DDM Dyna Salleh teman i shopping so jom kita dinner pulak walaupun kat seminar tadi non stop dapat makan sedap-sedap.




Sayang kakak and adik. Thank u sudi bersabar seharian untuk dapat mandi kolam. Tiga hari dua malam duduk kat de Palma Ampang ni tapi hari ketiga time dah nak balik baru dapat bawa Damia and Danisha mandi pool. Danish mama tinggalkan kat rumah  maktok sebab Danish agak sukar sikit mama ayah nak control dia buat masa ni. Hero tengah lasak kan jadi baik rehatkan dia kat rumah mak mertua je dulu dan boleh la kami jalankan tugas dengan lancar.







Malam sebelum TLC Power Start Seminar bermula...!!!

Check in De Palma malam ni n malam esok untuk memudahkan kami datang awal ke Seminar dan ke Majlis Anugerah SM SSM yang akan diadakan di Wisma MCA Ampang.


We just can't wait for tomorrow BIG EVENT! Ratusan usahawan dibawah bimbingan Icon Sohonita Malaysia dari seluruh Malaysia akan bergabung untuk special event esok!!! Taa sabaaa!!!


Counting days.


Dua minggu sebelum TLC Power Start seminar kami CDM-CDM TLC telah berjumpa untuk Business chat with Mentor.
Sebelum sesuatu Big Project dilaksanakan, kami akan duduk semeja dulu untuk bermusyawarah bagi memberikan yang terbaik untuk semua TLCian.


Jutaan terima kasih buat semua Ahli Jawatankuasa TLC Power Start Seminar 2015 ni. Anda semua hebat dan sangat memberikan yang terbaik dalam menjayakan seminar hebat kita pada kali ni. Terima kasih diucapkan kerana tanpa sokongan anda tak mungkin majlis ni akan berjalan lancar dengan jayanya. Untuk team sal yang terlibat, kak sal ucapkan jutaan terima kasih yang tak terhingga kerana anda telah menunjukkan kesungguhan anda dalam menjalankan tanggungjawab yang di berikan.

Terima kasih Semua!!!!!

Terima Kasih pengerusi majlis - Arni Yusnida
Terima Kasih Speaker-speaker hebat -
Bakal CDM Lynn Shukor
Bakal DDM Fatihah
Bakal DDM Zuraidah
Bakal DDM Aisyah Zazuri
Bakal DDM Zulhilmi Ali
dan my belove mentor CDM Salha Zain

Terima kasih Mr Photographer and Videographer - Paidi Hasan & My beloved husband Halmie Abd Hamid

Terima Kasih untuk bacaan doa yang buatkan air mata ku bergenang - Ustaz Azmi faiz Absror

Terima Kasih tuan PA System - Nuzul Hafiz

Terima kasih penjaga masa - Tarmizi

Terima kasih puan bendahari yang powerful dalam collectiom -
 Bakal CDM Farhana & Aisyah Khal

Terima kasih urus setia Dewan yang sangat -sangat banyak berkorban masa, tenaga dan wang ringgit -
Bakal CDM Ismalina Ishak
DDM Safriza Azwani

Terima kasih urus setia pendaftaran -
Nurul Hidayah
Ammyrra Atyka Halim

Terima kasih urus setia kecerian dan jemputan -
Rusty Mummy
Lily Rahman yang sangat energetic

Terima kasih sahabat-sahabat CDM-
CDM Salha Zain
CDM Al-Faath Al-Ayubbi
CDM Izyan Liyana
CDM Nur Fadzliah

Terima kasih semua jutawan hebat Top Leaders Circle dari seluruh Malaysia, Singapore dan Brunei.


Bagi Sal TLC bukan individu!
Tapi TLC adalah simbol perpaduan.
Simbol persahabatan.
Simbol perjuangan berterusan.
We love Top Leaders Circle.

In shaa Allah will stick together with TLC.



2 comments:

  1. woolrich outlet, http://www.canadagoosejackets.in.net/
    basketball shoes, http://www.basketballshoes.us.com/
    ugg boots, http://www.uggbootscheap.eu.com/
    nba jerseys, http://www.nbajerseys.us.com/
    ray ban, http://www.occhiali-rayban.it/
    oakley, http://www.occhialioakleyoutlets.it/
    jordan shoes, http://www.jordanshoes.us.com/
    ray ban sunglasses, http://www.raybansunglass.com.au/
    michael kors outlet, http://www.michaelkorsoutletonlinestores.us.com/
    oakley sunglasses, http://www.oakleysunglassesdiscount.us.com/
    oakley sunglasses, http://www.oakleysunglasseswholesale.in.net/
    air max 90, http://www.airmax90.us.com/
    air jordan 13, http://www.airjordan13s.com/
    ugg outlet, http://www.uggoutletstore.eu.com/
    tiffany outlet, http://www.tiffany-outlet.us.com/
    louis vuitton outlet, http://www.louisvuittonoutlet.in.net/
    chanel handbags, http://www.chanelhandbags-outlet.co.uk/
    the north face uk, http://www.thenorthfaces.org.uk/
    michael kors outlet, http://www.michaelkorsoutletcanada.in.net/
    coach outlet canada, http://www.coachoutletcanada.com.co/
    swarovski crystal, http://www.swarovskicrystals.co.uk/
    ray ban sunglasses, http://www.rayban-sunglassess.us.com/
    soccer jerseys, http://www.cheapsoccerjersey.net/
    designer handbags, http://www.designerhandbags.us.com/
    fitflop, http://www.fitflop.in.net/
    2015109caihuali

    ReplyDelete