Wednesday, September 30, 2015

Wednesday with orange color


Lena nye Muhammad Danish Shafiq Tido. Mode pakai spek hari ni sebab nak rest kan mata dari lens. Actually memang tak selesa bila pakai spek dengan tudung coz sangat rimas dan memang tak selesa la senang kata. Huhuu.

Sedap kot tido Hujan-hujan kan. Start je engine kereta terus lelap.

Hari ni amik Damia awal dari sekolah. Sorry la ye teacher sebab sebulan sekali mesti akan bawa Damia balik sekolah awal dari waktu yang sepatutnya ;)

Selfie anak beranak sebelum ke lokasi yang di janjikan bersama client.

Damia memang happy kalau dapat teman mama ke business appointment. 

Muka Muhammad Danish Shafiq yang baru bangun tido.  Heeee,,,serabut yang comel.

Ambik anak-anak balik sekolah terus sambung business appointment...semalam bersembang di whatsapp dan hari ni terus client ni amik cuti untuk set appointment pulak semata-mata excited nak pakai Premium Beautiful corset masa dalam pantang nanti, Bayangkan betapa kuatnya penangan PB Corset ni sampaikan belum bersalin lagi beliau dah order by cash set pb sebagai set bersalin beliau nanti. Thank you Kak Nor atas kepercayaan Kak Nor pada sal.


Before class dinner dulu kat Jom Lepak Restaurant Batu Caves dengan Kak Ujie.


Hari ni CDM Izyan bertugas sebagai salah seorang speaker di Dolomite.

Balik rumah je si comel gebu mama ni tak tidur lagi.

Dia ajar teman dia main benda alah ni.

Layan kan aje la... Siap paksa mama suruh amik gambar kapal terbang dia eksiden dengan kereta ni ha. Hahaa.

Testimoni Kurus Dengan Premium Beautiful

Testimoni Premium Beautiful the latest dari si cantik manis Safriza. 



"Syukur bila 2015 Saf makin mengecik 

Ingat lagi waktu mula-mula kerja dulu my waist line was just 26 
😢


Tapi Alhamdulillah my waist line berjaya mengembang sampailah size 29-30 gara-gara syndrome suka makan tapi tak suka exercise 

Uwaaaaa ini tak boleh jadi sebab kalau waist line kita lebih dari 89cm, nanti macam-macam penyakit boleh bertandang tau..huhu taknak 

For now Saf dah berjaya sarung balik my old jeans yang size 27 tu..yeayyy 

Saf still nak kurus lagi and kalau boleh biar dapat size pinggang 25 pun takpe 

Sebab dengan PB inshaaAllah semua tu tak mustahil! 

Kalau Saf boleh, you all pun boleh!"



Uol boleh contact saf untuk dapatkan khidmat runding PERCUMA dan FREE FITTING untuk Premium Beautiful Corset.

013-3011330


Asalnya Saf ni pengguna tegar Premium Beautiful. After a few years pakai PB Corset baru lah terbuka hati dan minda saf untuk berniaga dan sekaligus berkongsi pengalaman beliau sepanjang bersahabat karib dengan Premium Beautiful.


Premium Beautiful sesuai di pakai oleh semua tak kira bagaimana pun bentuk tubuh anda. Kerana PB di reka khas mengikut tubuh badan manusia yang berbeza-beza.


SALLEHA ROSLAN
011-1631 1641



Being a mother is the highest paid job in the world since the payment is in pure love ;)


Sabda Rasulullah SAW tentang anak.

1) Bau mulut anak atau tubuh anak adalah sebahagian dari angin syurga.

2) Syurga adalah sebuah kampung ketenangan, tidak akan masuk ke dalamnya melainkan orang yang menyukai anak-anak.

3) Barangsiapa menyenangkan anak perempuannya, maka darjatnya bagaikan orang yang sentiasa menangis kerana takutkan Allah. Orang yang menangis kerana Allah maka api neraka diharamkan menyentuh tubuhNya. Masha'Allah.

4) Ciumlah anakmu kerana pahala setiap ciuman itu di balas dengan satu darjat di syurga. Nisbah di antara dua darjat adalah 500 tahun.


#MotherOfThree
#WorkFromHomeMama
www.salleharoslan.com



Tuesday, September 29, 2015

Love both of u Alza and Merc C Class

You can't expect to see change if u never do anything differently..

One of the most important keys to SUCCESS is having the discipline to do what you know you should do even when you don't feel like doing it.

I never dreamed about success but i worked for it!

Work hard in silence then let success make the noise...


Kunci kejayaan adalah DIRI SENDIRI... Kalau kita masih tercari-cari apa tu kunci kejayaan, bagaimana nak capai kejayaan, apa rahsia kejayaan? 

Jawapannya adalah tengok kembali diri sendiri. Kunci kejayaan adalah pada diri anda sendiri. Bukan pada orang lain. 

Tak kira la apa je yang kita tahu, ilmu yang kita ada, buku yang kita baca, kursus yang kita dah hadiri...Tapi kalau suara dalam diri sendiri mengatakan tak nak buat, tak lalu buat dan putus asa cepat, kejayaan pun takut nak datang menghampiri kita.

Cinta pertama...

Buah hati idaman...

Merenung ke luar jendela...
Tiada yang lama, tiada lah yang baru...

Memang sekarang ni sal prefer keluar ke mana-mana dengan Merc sebab lebih selesa bawa dan selesa jugak pada yang duduk di sebelah dan belakang pemandu.

Alhamdulillah dari tak de kereta, terus dua biji kereta Allah pinjamkan untuk kami sekeluarga.

Sayang nak jual Alza walau ada masa rasa macam membazir pulak bila bayar bulanan RM700 sebulan tanpa guna. Sampai masa nanti nak kena keluar bajet untuk maintanance minyak hitam, tayar dan sebagainye pulak...Dan sal pulak bukan jenis yang suka drive coz sekarang ni memang husband yang 24 jam akan bawa sal ke mana-mana...Alhamdulillah best pulak bila sepanjang masa boleh bercinta dengan suami sejak pengorbanan awal yang kami lakukan 3 tahun dulu makin mendatangkan nikmat yang tak terungkap dengan kata-kata...

Memang bukan senang nak senang tapi percayalah yang ianya TAK MUSTAHIL...Jadi berbalik pada kisah tadi, Memang jarang sangat kami gunakan Alza sekarang ni melainkan untuk ke kedai berdekatan rumah je. Road tax insurance pun still lagi cecah 4 angka setahun sebab sal baru pakai Alza ni dalam masa hampir 4 tahun n pernah accident so tu yang insurance still tinggi lagi dan ada lima tahun lagi untuk habis bayar...Tapi seriously SAYANG SANGAT NAK LET GO this sentimental value car...sobsob...

Yup...we live in a big city!!! Jadi dream big tu sangat lah perlu...Gambar ni kenangan masa awal tahun 2012 yang mana ni merupakan kereta pertama yang sal keluarkan selepas 6 bulan berniaga jual PB corset bersama TLC. 

Cabaran teramat sangat masa nak keluarkan sebijik kereta full loan ni...Masa ni gaji memang dah full commitment...Berapa kali apply pun masih tak lepas loan bank sampaikan 3 bulan baru dapat solution iaitu lepas sal attachkan sekali payslip side income dari hasil berniaga Premium beautiful... Bayangkan betapa kritikalnya tahap kewangan sal waktu tu sampaikan nak keluarkan sebijik kereta tempatan yang berharga RM68,000 pun bank tak nak luluskan kerana very high komitmen. 

End up bila attach sekali payslip business baru lepas full loan untuk Alza ni... Niat nak keluar kereta baru masa ni adalah sebab kami bergerak dengan kereta yang dipinjamkan oleh ayah mertua. Kereta yang sedia ada pula kerap rosak dan perlukan duit yang banyak setiap bulan untuk baiki kerosakan demi kerosakan yang ada. So the best solution adalah sal apply new car untuk mudahkan pergerakan nak buat business PB ni sungguh-sungguh. Perasaan masa dapat pegang stering Alza ni rasa macam dapat pegang stering Porsche je sebab memang tak sangka impian jangka masa pendek untuk pakai kereta baru walau ianye hanya kereta tempatan tercapai...Dari sini sal makin berani tanam impian untuk makin berjaya dalam business Premium Beautiful.


Jangan tipu diri sendiri bila kita kata "aku selesa dengan hidup aku sekarang...buat apa nak pening-pening buat benda lain" Memalukan bila kita menipu diri sendiri sedangkan majoriti yang duduk di bandar besar Kuala Lumpur hari ni hidup dalam tekanan. Tertekan dengan pendapatan yang hanya cukup-cukup makan. 

Anda selesa ke bila keluar pagi balik petang, cukup bulan dapat gaji hanya lepas untuk rolling hutang. 

Sal pernah ada dalam situasi tu dulu selama SEPULUH TAHUN!!! Bila dikenang balik sejarah silam dengan pendapatan kurang dari 3,000 sebulan buatkan air mata bergenang mengingatkan betapa pentingkan diri sendiri nye sal ni dulu...Nak hidup macam orang gaji sepuluh ribu tapi tak mampu...yang mampu sal buat hanya amik kesempatan dengan berbelanja gunakan sepenuhnye TIGA kad kredit setiap kali nak rasa mewah. Memalukan sungguh Salleha yang dulu! Ego! Malas! Sombong bodoh namanya.

Untuk anda yang ada dalam situasi tekanan yang sama seperti sal dulu, untuk anda yang berimpian nak bebas masa dan bebas berbelanja, mulakan segera langkah pertama anda untuk ubah kehidupan 360 darjah. In shaa Allah niat yang baik pasti Allah akan bantu tunjukkan jalan. Jangan takut untuk berubah, tapi takutlah bila kita masih hidup dalam tekanan yang sama. Buat bisnez PB ni best sangat sebab antara benefit yang kami dapat adalah Duit Kereta FREE!!! Every months extra bonus tabungan kereta akan di bank in dalam akaun bergantung pada total sales kita setiap bulan. Once cukup syarat untuk layak tabung kereta, boleh la kita berangan nak drive bawa balik kereta bernilai 200,000 ke atas parking depan rumah.

If you can dream it, you can achieve it!!!



Testimoni Ceasarian dan Premium Beautiful

Boleh ke bersalin ceasarean pakai bengkung?
Jawapan dia of course boleh. Tapi pakai bengkung Premium Beautiful la sebab PB Corset memenuhi ciri-ciri yang sesuai untuk ibu yang bersalin melalui kaedah pembedahan.

Bila waktu yang sesuai untuk ibu bersalin ceasar pakai PB?
Sebaik-baiknya lepas luka luar kering.

Tak sakit ke bekas jahitan tu bila pakai PB nanti?
In shaa Allah hilang terus kesan ngilu dan sakit-sakit akibat torehan semasa melahirkan. 


Perhatikan gambar kiri dan kanan ni.
Tengok perubahan ketara di pinggang dan punggung.
Once Premium Beautiful melekap di badan, Kesan kemas serta merta terhasil.



Gang sal jugak ni sebab she is also Mother of three...Dah melalui tiga kali bersalin melalui ceaserean....


Kata Amalina Idris, 

"Alignment memang out la...tapi the most important reason, adalah sakit belakang kesan epidural tu..memang tak tahan sakitnya...selama ni husband tak pernah komen sepatah pun..tapi sarung je Premium beautiful, terus husband puji...maknanya selama ni dia diam tu bukan tak perasan, tapi maybe nak jaga hati je tu...

Nak bengkung ikat-ikat tu memang serius tak sempat.. Anak dah masuk tiga..hero semua pulak tu...mmg bz kalah menteri.... Nak pantang tertib sangat pun tak dapat.... Maybe sebab tu sakit belakang tu makin menjadi kot....."

Hari kedua terus nampak result.
Baju lama semua dah boleh pakai semula dengan penuh confidence.



Untuk keterangan lanjut mengenai kebaikan Premium Beautiful untuk yang bersalin secara ceasar, boleh hubungi sal di 011-1631 1641

Sabun Marine Essence baik untuk Ekzema












Apa itu ekzema?
Yang sal tau ekzema ni adalah sejenis masalah kulit. Sebab sal sendiri penghidap ekzema dari kecik yang ada masa sampai perlu amik suntikan untuk kurangkan masalah gatal-gatal badan akibat ekzema.

Ekzema ni biasanye dia kering dan bila tiba masa gatal atau berpeluh tu area ekzema tu pasti akan berair dan siap boleh berdarah lagi. Memang tak selesa bila ekzema mula berumah pada organ terbesar di badan kita iaitu kulit. Jadi buat anda yang ada masalah kulit especially ekzema, atau anda ada anak-anak kecik yang selalu meragam akibat tak selesa dengan kewujudan ekzema, apa kata cuba tukar sabun mandian anda pada sabun Marine Essence. Tak pe la bayar extra sikit untuk sabun marine essence asalkan hidup kita selesa bila tak tergaru sana sini. In shaa Allah 99% yang pakai Sabun Marine Essence memang puas hati 100% dengan tindakbalas positif yang ada pada Sabun Marine Essence ni.

Ekzema tak boleh dipulihkan, tapi boleh dikawal dengan kaedah yang sesuai. So kaedah paling berkesan, jimat dan 100% selamat adalah pakai aje SABUN MARINE ESSENCE.


Promosi Sabun Marine Essence Murah.
Hanya untuk September 2015 sahaja.
Cepat-cepat contact sal untuk special price...

SALLEHA ROSLAN
011-1631 1641


Sunday, September 27, 2015

TLC Power Start Seminar 2015


It's today!!! 

Great mind must be ready not only to take opportunities but to make them..Kita Selfie sikit dengan jerawat batu seketul atas dahi..


OOTD with Damia n Danisha dulu kat tepi kolam before ke dewan seminar De Palma. Hari ni sal pakai dress hitam sequin di tangan yang selalu sal pakai dari Zawara tu. Senang recycle je apa yang ada coz sal lebih selesa bila pakai kain dari seluar. Blazer putih tu pulak baru beli semalam kat H&M One Utama size 32...Huhuu...suppose pakai 34 tapi size tu dah habis so amik je size 32 ni. Shawl pulak after ke One Utama terus shot ke Selayang Mall untuk dapatkan new white shawl. Husband kata macam timun je bunga-bunga kat tepi tudung tu. Hahaa apa-apa je la en husband. Accesories kat badan semua dari One Utama. Coz hari ni kami semua disarankan untuk pakai something yang berkaitan pearl.

Thank u Damia jadi photographer mama pagi ni. Ayah busy dengan setup dewan so pagi-pagi lagi dah turun ke dewan seminar untuk pantau apa yang perlu.


Dear past thank you for lessons, Dear future we are ready!!!‪#‎TLCpowerStartSeminar‬ ‪#‎tlcmastertrainers‬
Bersama sahabat perjuangan di Top Leaders Circle.
CDM Salha Zain, CDM Izyan Liyana dan CDM Nur Fadzliah.
Alhamdulillah untuk seminar kali ni kami direhatkan dari bertugas sebagai speaker seminar kerana kali ni bakat baru yang hebat sedang di cungkil. Ini antara kelebihan berniaga bersama TLC. Segala potensi diri akan cuba digilap oleh mentor-mentor untuk membantu kita lebih berani dan beraura dalam kehidupan.

The power of TEAMWORK!
Alhamdulillah TLC Power Start Seminar berjaya memberi impak luar biasa hebat pada semua usahawan PB Millionaires yang hadir dari seluruh Malaysia.


Sampai tak muat ruang untuk bergambar. Ni pun ada yang dah balik. Kalau tak confirm lagi padat.


Hitam putih kehidupan.
Warna rasmi kami di Top Leaders Circle.

We love TLC.
Hitam dan Putih itu 
Kehidupan.










Team DDM Safriza Azwani...
Boleh dikatakan keenam-enam mereka ni datang dari luar KL. Macam saf dan Lela sendiri dari Perak, Qila datang dengan flight dari Kuala Terengganu, Yana kuza dan Anis datang dari Kelantan dan Terengganu dengan public transport je. Terharu sungguh sal dengan semangat mereka untuk sampai ke TLC Power Start Seminar ni. Faham sangat cabaran yang dilalui pasti ada untuk sampai ke sini, taapi berbekalkan keazaman yang tinggi, mereka kuatkan diri untuk tepis segala halangan yang ada. Nak berjaya memang perlu ada pengorbanan...Berkorban dua ke tiga tahun je untuk selesa berpanjangan berpuluh-puluh tahun. In shaa Allah ganjaran Allah hanya untuk mereka yang sanggup berkorban dan ikhlas berjuang! Mentor otai selalu pesan, bukan orang hebat yang akan kekal dalam business ni, tapi orang yang hati baik biasanya yang kekal berterusan dalam perjuangan business. Business ni bisnez melibatkan manusia, jadi asam garam hitam putih kehidupan sentiasa ada sampai bila-bila. Di sini la kesabaran dan kesetiaan kita akan di uji. Yang kekal pastinye hanya mereka yang sabar dan ada sikap tolak ansur yang sangat tinggi nilainye.







Sebahagian dari team DDM Farhana yang juga rata-rata dari pantai timur.


 O Group after seminar bersama anak-anak buah team DDM Dyna Salleh. Hebat semangat anak muda ni semua. Mereka datang dari Kota Bharu Kelantan untuk sama-sama serap ilmu dan semangat di hari seminar. Dan in shaa Allah bekalan ni mereka akan bawa pulang ke bumi cik siti wan kembang nanti. 





This beautiful picture was taken from wall Liyana Rahman...Our Dance coordinator di hari Seminar...Meriah sangat satu dewan dengan warm up tarian Jai Ho yang di ketuai Lily Rahman yang sangat gorgeous ni..

Lily said : "Kadang2 terlupa hari apa bila weekdays & weekend rasa mcm sama je..

With two determined #enterpreneurs CDM @salleharoslan @izyan4016 from #TLC. Smart hardworking beauties!"


Heeee normal la tu kan lily, sindrom stay at home mama memang macam tu. Always lupa hari dan sampai public holiday pun tak tau bila. Sebab hari-hari adalah hari cuti untuk kami. Tu yang best nye berniaga dengan TLC. Dari bekerja terikat dengan masa pejabat, makin ramai yang mula bebas masa dan makin banyak masa bersama keluarga.


Thanks for comin dear Marl Ina.

Marl Ina said at her fb wall:
"Sebelom tido belanje satu gambar with Another TOPLEADERSCIRCLE TOP MENTOR Kak Salleha Roslan....Tak lokek ilmu tak jemu bagi nasihat tunjuk ajar. Also from an ordinary person to an EXTRAORDINARY #motherofthree "













Ni sehari sebelum seminar. Semua excited nak hadiri event yang setahun sekali diadakan di Kuala Lumpur. This is our fighter from Kota Bharu. Bakal DSM Hazwani Nur. English Teacher yang sangat berwawasan orangnya.


 This is beautiful mother of two Liyana Tahar from Kuala Terengganu. Executive Bank yang cekal dan kental semangat juangnya.


This is Iqa goverment servant from Putrajaya. Excited iqa first time diberi izin dan peluang untuk bersama-sama team TLC dalam majlis ilmu.


I love her spirit. Lela from Perak. Pegawai TUDM yang walaupun busy dengan tugasan harian namun beliau tidak pernah kata tidak untuk setiap tugasan yang diberikan.



 Selesai seminar masuk bilik hotel dulu untuk solat maghrib then kami ke Ampang Point untuk beli Dress nak pakai event esok. Alhamdulillah jumpa jugak lepas round satu Ampang point nak cari baju yang sesuai untuk pakai di majlis SM SSM award esok ni. Tapi dress tu kena alter sket kat area bahu dan ketiak sebab besar sikit dan tak berapa selesa pakai kalau tak alter. So kami alter kat dalam ampang point ni jugak. Esok lunch before ke MCA Ampang boleh ambil.


 Sian Dyna teman sal berjalan ke hulu ke hilir cari dress. Tapi best tau kalau shopping dengan Dyna ni sebab dia memang pandai consult kita tentang fashion. So bila Dyna kata sesuai sal memang akan percaya 500% je. Thank u DDM Dyna Salleh teman i shopping so jom kita dinner pulak walaupun kat seminar tadi non stop dapat makan sedap-sedap.




Sayang kakak and adik. Thank u sudi bersabar seharian untuk dapat mandi kolam. Tiga hari dua malam duduk kat de Palma Ampang ni tapi hari ketiga time dah nak balik baru dapat bawa Damia and Danisha mandi pool. Danish mama tinggalkan kat rumah  maktok sebab Danish agak sukar sikit mama ayah nak control dia buat masa ni. Hero tengah lasak kan jadi baik rehatkan dia kat rumah mak mertua je dulu dan boleh la kami jalankan tugas dengan lancar.







Malam sebelum TLC Power Start Seminar bermula...!!!

Check in De Palma malam ni n malam esok untuk memudahkan kami datang awal ke Seminar dan ke Majlis Anugerah SM SSM yang akan diadakan di Wisma MCA Ampang.


We just can't wait for tomorrow BIG EVENT! Ratusan usahawan dibawah bimbingan Icon Sohonita Malaysia dari seluruh Malaysia akan bergabung untuk special event esok!!! Taa sabaaa!!!


Counting days.


Dua minggu sebelum TLC Power Start seminar kami CDM-CDM TLC telah berjumpa untuk Business chat with Mentor.
Sebelum sesuatu Big Project dilaksanakan, kami akan duduk semeja dulu untuk bermusyawarah bagi memberikan yang terbaik untuk semua TLCian.


Jutaan terima kasih buat semua Ahli Jawatankuasa TLC Power Start Seminar 2015 ni. Anda semua hebat dan sangat memberikan yang terbaik dalam menjayakan seminar hebat kita pada kali ni. Terima kasih diucapkan kerana tanpa sokongan anda tak mungkin majlis ni akan berjalan lancar dengan jayanya. Untuk team sal yang terlibat, kak sal ucapkan jutaan terima kasih yang tak terhingga kerana anda telah menunjukkan kesungguhan anda dalam menjalankan tanggungjawab yang di berikan.

Terima kasih Semua!!!!!

Terima Kasih pengerusi majlis - Arni Yusnida
Terima Kasih Speaker-speaker hebat -
Bakal CDM Lynn Shukor
Bakal DDM Fatihah
Bakal DDM Zuraidah
Bakal DDM Aisyah Zazuri
Bakal DDM Zulhilmi Ali
dan my belove mentor CDM Salha Zain

Terima kasih Mr Photographer and Videographer - Paidi Hasan & My beloved husband Halmie Abd Hamid

Terima Kasih untuk bacaan doa yang buatkan air mata ku bergenang - Ustaz Azmi faiz Absror

Terima Kasih tuan PA System - Nuzul Hafiz

Terima kasih penjaga masa - Tarmizi

Terima kasih puan bendahari yang powerful dalam collectiom -
 Bakal CDM Farhana & Aisyah Khal

Terima kasih urus setia Dewan yang sangat -sangat banyak berkorban masa, tenaga dan wang ringgit -
Bakal CDM Ismalina Ishak
DDM Safriza Azwani

Terima kasih urus setia pendaftaran -
Nurul Hidayah
Ammyrra Atyka Halim

Terima kasih urus setia kecerian dan jemputan -
Rusty Mummy
Lily Rahman yang sangat energetic

Terima kasih sahabat-sahabat CDM-
CDM Salha Zain
CDM Al-Faath Al-Ayubbi
CDM Izyan Liyana
CDM Nur Fadzliah

Terima kasih semua jutawan hebat Top Leaders Circle dari seluruh Malaysia, Singapore dan Brunei.


Bagi Sal TLC bukan individu!
Tapi TLC adalah simbol perpaduan.
Simbol persahabatan.
Simbol perjuangan berterusan.
We love Top Leaders Circle.

In shaa Allah will stick together with TLC.