Wednesday, August 5, 2015

Stay at home mama

Rutin harian stay at home mama. Hantar anak pegi sekolah, amik anak balik sekolah. Hari ni ada sambutan hari raya kat sekolah. Damia request nak pakai shawl macam mama. So lepas belit-belit siap dah. Simple je pakai shawl cara macam ni. Tapi kena standby 5 cucuk jarum peniti k uols ;)


Baru semangat dia nak pergi sekolah bila dapat pakai baju selain dari baju sekolah ;D



Sambil tu nak selitkan jugak sikit kisah ni :

"Seronok la kau"
Tu ayat yang sal selalu dapat sekarang ni bila dah bergelar stay at home mama and work at home mama...Alhamdulillah memang seronok! Orang seronok tengok kita sekarang...tapi masa kita mula mengesot, merangkak, berjalan jatuh berjalan jatuh, luka bernanah, orang takkan pandang dan takkan peduli punya...yang ada hanya perlian dan kejian...

Tapi tak perlu sedih dan jangan sesekali patah semangat..niatkan je kita usahakan sesuatu adalah untuk dapat kebahagiaan dan bukan nye untuk meraih pujian...Kuatkan diri! Korbankan sekejap masa seronok kita sekarang...Memang seronok lepak depan TV sambil cungkil gigi, memang seronok duduk rumah baca majalah baca novel, Memang seronok balik keje mandi makan tido, memang seronok lepak huha huha dengan teman-teman...Seronok sangat... Tapi Mentor sal selalu pesan "Tak apa la kita susah dua ke tiga tahun ni dulu, asalkan kita dapat rasa senang berpuluh-puluh tahun" in shaa Allah dan Alhamdulillah kenangan pahit semua jadi manis bila kejayaan bermula.

#BuatApaYangPerluBukanBuatApaYangKitaSuka
www.salleharoslan.com




1 comment:

  1. woolrich outlet, http://www.canadagoosejackets.in.net/
    basketball shoes, http://www.basketballshoes.us.com/
    ugg boots, http://www.uggbootscheap.eu.com/
    nba jerseys, http://www.nbajerseys.us.com/
    ray ban, http://www.occhiali-rayban.it/
    oakley, http://www.occhialioakleyoutlets.it/
    jordan shoes, http://www.jordanshoes.us.com/
    ray ban sunglasses, http://www.raybansunglass.com.au/
    michael kors outlet, http://www.michaelkorsoutletonlinestores.us.com/
    oakley sunglasses, http://www.oakleysunglassesdiscount.us.com/
    oakley sunglasses, http://www.oakleysunglasseswholesale.in.net/
    air max 90, http://www.airmax90.us.com/
    air jordan 13, http://www.airjordan13s.com/
    ugg outlet, http://www.uggoutletstore.eu.com/
    tiffany outlet, http://www.tiffany-outlet.us.com/
    louis vuitton outlet, http://www.louisvuittonoutlet.in.net/
    chanel handbags, http://www.chanelhandbags-outlet.co.uk/
    the north face uk, http://www.thenorthfaces.org.uk/
    michael kors outlet, http://www.michaelkorsoutletcanada.in.net/
    coach outlet canada, http://www.coachoutletcanada.com.co/
    swarovski crystal, http://www.swarovskicrystals.co.uk/
    ray ban sunglasses, http://www.rayban-sunglassess.us.com/
    soccer jerseys, http://www.cheapsoccerjersey.net/
    designer handbags, http://www.designerhandbags.us.com/
    fitflop, http://www.fitflop.in.net/
    2015109caihuali

    ReplyDelete