Monday, August 31, 2015

Premium Beautiful Expert Jelajah Pantai Timur Kelantan, Terengganu dan Pahang



It's a long road but it's worth it!

Short plan pun dengan saf untuk sama-sama ke Pantai Timur seminggu lepas Diamond Night event. Kami bertolak menghala ke Pantai Timur pada hari jumaat. Pukul 7.00 pagi dah gerak dari Damansara terus menghala ke paka.

Sepanjang minggu ni non stop aktiviti. Biasanye kami akan ke tiga atau empat lokasi sehari untuk pelbagai urusan. So bajet pagi ni dalam perjalanan nak ke Terengganu ni boleh la tido. Tapi bila dah duduk dengan cas yang sama, memang besar aje la bijik mata. Non stop berborak dengan Saf kat belakang kereta sampai tak sedar kejap je dah jejak Terengganu.

Alhamdulillah tak de surat cinta sampai sepanjang berulang kali guna lebuhraya karak hingga ke LPT. So bawa la berapa laju pun nak bawa asalkan alert dengan keadaan jalan raya.


Singgah Paka dulu untuk turunkan Saf. Dan kat sini Saf akan bergerak dengan Qila CheMan untuk program mereka di Kuala Terengganu. Tapi boleh tak Qila ni keluar rumah pakai kasut lain-lain. Memang kitorang gelak sampai menangis la kan bila tengok kaki Qila nampak pelik. Qila ni one of PB Expert Top Leaders Circle yang masih berkerja sepenuh masa di Jabatan Perikanan Malaysia Rantau Abang.


Saf happy bila kasut dia dua-dua belah sama je :D


Mamai ni anak dara sorang ni.


Okay let's do this!
Dreams don't work unless we do.
Saf and Qila ke Kuala Terengganu dan Sal sekeluarga akan terus ke Kota Bharu.
Ni pengalaman kedua sal jejakkan kaki ke Kota Bharu Kelantan.


After check in hotel di Kota Bharu, solat, alas perut, kami terus kan perjalanan ke Pasir Mas untuk jumpa PB Expert Kelantan ni iaitu cikgu Wani dan Kak Siti. Bulan pertama mereka buat bisnez je dah terus dapat RM5,000++ direct dalam akaun mereka dan hampir 13 set Premium Beautiful terjual dalam masa sebulan.


Jarak bukan halangan.
Ni kali ketiga Wani di personal coaching oleh mentor di Kota Bharu.
1st time kami datang hari tu, sal dan aisyah zazuri jumpa wani kat Tesco KB. Kali kedua, Aisyah datang sorang naik flight ke KB dan kali ni adalah kali ketiga mentor Wani jejakkan kaki ke Kota Bharu untuk berkongsi ilmu pada wani bagi memberi bimbingan yang lebih mantap lagi untuk Wani kembangkan rangkaian beliau bukan saje di Kelantan malahan di seluruh Malaysia, Brunei dan Singapore.


Selesai sesi download ilmu pada Wani dan Kak Siti, kami di jamu manisan pembuka selera iaitu puding caramel dan durian custard. Sedap nye..makan sampai lupa diri pulak bila datang negeri cik siti wan kembang ni. Terima Kasih Wani dan Kak Siti sudi melayani kami sekeluarga.


Untuk anda yang berminat nak dapatkan Premium Beautiful di area Kelantan boleh hubungi Teacher Wani dan Kak Siti.

Ni link Facebook
Teacher Wani Premium Beautiful Kelantan ye sekiranya anda ada sebarang pertanyaan mengenai Premium Beautiful.


Selain Premium Beautiful Corset, anda yang berada di area Kelantan juga boleh dapatkan product femes ni dari mereka ye...Sabun Marine Essence dan Mineral Coffee ni memang hot habis kat Kota Bharu. 


Alhamdulillah selesai urusan memberi bimbingan pada Rakan Usahawan di Pasir Mas. Dan sekarang misi jalan-jalan cari makan di Kota Bharu. Seronok makan kat KB ni. Puas makan. Makan murah dan sedap-sedap belaka.


This is Dynasty Inn Kota Bharu. Kami bermalam di sini malam ni sebelum mulakan perjalanan ke Terengganu semula.



Damia dan Danisha je mama boleh bawa. Muhammad Danish Shafiq mama kena tinggalkan dulu tiga hari ni. Sebab kalau bawa Muhammad kerja yang setengah jam boleh siap akan jadi tiga jam baru siap. Huhuu. We miss u a lots Muhammad.



DARI KELANTAN NAK KE TERENGGANU...
Hari Kedua hari ni.
Lepas Check in Kota Bharu, singgah solat di sini. Cantik sangat Masjid Kayu Besut ni.


Sampai je kat Kuala Terengganu kami check in di Hotel Grand Puteri. Hotel ni best sebab sebelah hotel ni ada masjid putih. 


Dalam perjalanan nak ke Kuala Terengganu tadi nampak la kedai-kedai yang jual Tupat Sotong ni. Sebekas RM10 je dan rasa Tupat sotong ni subhanallah sedapppppp nye!!! Licin dengan kuah-kuah dia kami makan. Kalau tau macam ni punya sedap ketupat sotong kuala terengganu ni, sal suh en Halmie beli extra.


Ready for business appointment di Kuala Terengganu. Free fitting untuk orang Terengganu yang nak sihat dan cantik dengan PB Corset. Lepas tu kami ke area terkenal di Terengganu untuk makan sotong celup tepung. Tempat ni diorang panggil Kampung Kolam Mengabang Telipot. Memang ramai yang datang makan kat sini. Rata-rata kata warong pak nong memang femes kat Terengganu ni tapi sal rasa makan kat sini pun ok je.. Sedap. Siap tambah tapau bawa balik untuk makan malam kat hotel nanti.


Ni Tengku Aspaniza. Anak Jati Kuala Terengganu.
Pakar Premium Beautiful Kuala Terengganu.
Hebat kuza ni. Walau masih bekerja dan merupakan ibu pada tiga orang cahaya mata, tapi kuza tetap berjaya berniaga secara online bersama TLC.


Bersama Team Top Leaders Circle Terengganu di bawah pimpinan DDM Safriza.
Hebat Saf ni, rangkaian beliau majoriti di bahagian pantai timur. Walau jarak memisahkan mereka untuk selalu berjumpa, tapi dengan kemudahan komunikasi moden yang ada hari ni membuatkan team TLC Terengganu beliau semakin melebarkan sayap dan terus menjadi perintis business Premium Beautiful di Terengganu.


Ni bakal DDM Liyana Tahar. Ibu anak dua dan masih berkerja di Bank terkemuka di Kuala Terengganu. Liyana mula business setahun lepas pun tanpa di sokong oleh suami tercinta. Alhamdulillah berkat sabar dan kuat semangat Liyana, hari ni bila satu demi satu bukti pencapaian yang dibuktikan pada suami  akhirnya berjaya buatkan suami yana 200% support usaha yana untuk terus berjaya. Tahniah Liyana Tahar. Proud of u coz from zero now u be the hero. 


In shaa Allah ukhwah fillah. 

UKHWAH TU IBARAT SATU JANJI DALAM HATI...
TAK DAPAT DITULIS, TAK DAPAT DIBACA
TAK SEORANG PUN TAHU DAN JUGA TAK BERUBAH KERANA MASA
SEKEJAP DI MATA TAPI SELAMANYA DI JIWA.

For those yang tak aktif lagi berniaga, for those yang bukan dalam frienlist Facebook, for those yang jarang lagi berwhatapp berPM, for those yang jarang lagi berjumpa, beware of your mind that even kita bukan lagi dalam haluan yang sama, tu bukan bermakna PUTUS SILATURAHIM dan lupa diri. Elakkan sentimen "putus silaturahim" bila mana anda sendiri mula tarik handbreak untuk teruskan perjuangan business ni kerana kami yang masih ingin meneruskan perjalanan melalui business ni perlukan ruang untuk berniaga dengan aura yang senada dengan mereka yang ingin sama-sama teruskan perjuangan. Kawan tetap kawan. Saudara tetap saudara. Jangan terlalu ikut emosi hingga sentiasa mainkan sentimen "putus silaturahim"


Rindu kenangan ni..!!! Happy sangat walau jumpa kejap kejap je. 



O group team TLC Terengganu. Tahniah Saf, Yana, Kuza dan Qila atas komitmen yang sentiasa diberikan bersama mentor dan kumpulan. Uol memang hebat orangnye! Orang luar biasa hebat akan buat apa yang orang biasa takkan buat. 



In shaa Allah team Terengganu akan makin membesar dengan bimbingan dari mentor hebat macam uol semua.






DARI TERENGGANU NAK KE PAHANG PULAK...

Thank u Mr Hubby yang non stop drive tak henti henti sepanjang tiga hari ni.




Cantikkan masjid putih ni.


Singgah Kemaman dulu untuk Buisness appointment.




Ukur sket new agent Kemaman ni ;)


Sekarang dah jejakkan kaki di Kuantan. Singgah vendor boutique kawan sekolah dulu kat Bandar Indera Mahkota.


Ni la dia kawan dari Sekolah Menengah Kebangsaan Cheras sal dulu.




Beliau merupakan owner Vendor Boutiquoe ni.
Mana tau kalau-kalau ada orang Kuantan yang nak shopping baju ke, makanan ke, Marine Essence ke, PB Corset ke...boleh la terus ke Stylla Boutique.

Alamat dia:
Tingkat 1 B128 InderaMahkota 8/33

No tel Stylla Boutique:
013-424 2692

Waktu operasi dari 11 PAGI sampai 9 MALAM
Selasa Hingga Ahad.
Isnin Off.


Bye iela in shaa Allah hingga jumpa lagi.


After that terus on personal coaching session bersama Raja Premium Beautiful Malaysia ni. Nama beliau Nuzul Hafiz. Kalau dalam online tu ramai ingat beliau adalah perempuan sebab nama "Nuzul" 

Sal suka sangat semangat dan kesungguhan Nuzul ni dalam berniaga. Jarang sekali beliau letak alasan kat depan untuk terus berjaya.


After that Personal Touch Business Partner Nuzul pulak.
Bukan setakat business partner je tapi Kiki Kamarudin ni merupakan isteri tersayang Nuzul. Kiki ni akaun officer dan merupakan ibu anak dua. Boleh bayangkan macam mana busy nye life kiki dengan kerja pejabat dan kerja rumah. Alhamdulillah busy-busy beliau pun, beliau tetap pandai manage masa untuk balancekan urusan business dan family.


Sambil sal PT Zakiah, sambil tu Saf Personal Touch Rakan kongsi beliau sebelum kami sama-sama bergerak balik KL.


Yang depan saf tu Sha...Orang Pahang yang berekerja di Jabatan Perikanan Kuantan. Dalam macam-macam dugaan yang Sha lalui dari tempoh banjir melanda rumahnye dulu hinggakan sampai tempoh busy dengan persiapan kawin ni, Sha tetap kuat dalam meneruskan usaha beliau. Betul la orang kata yang makin kuat kita nak berjaya, makin kuat jugak dugaan kita akan hadapi. Hanya yang betul-betul kuat dan sangat positif je yang akan kekal bertahan...Kejayaan memang tak mudah tapi jangan risau kerana ianya tak mustahil pun. Sebab Allah dah janjikan rezeki untuk semua yang gigih berusaha pasti akan ada. Yakin je dengan rezeki Allah. Tugas kita adalah usaha je sehabis baik. 

Tahniah buat mentor Sha yang sentiasa ada menggenggam erat tangan Sha sari dulu sampai sekrang. Tahniah Saf n Qilla kerana uol memang mentor yang berjiwa kental!


Business appointment bersama orang Kuantan yang berminat nak tau macam mana kami di TLC berniaga online sampai boleh bebas masa dan bebas kewangan dalam usia muda.

Dalam dunia ni semua orang boleh berjaya. Yang menentukan kita jadi ataupun tidak hanyalah diri kita sendiri. Kalau kita sendiri yang nak, tak mustahil Allah akan lorongkan cara. Lagipun business ni memang semua orang boleh buat sebab resipi utama dia adalah TIRU je apa yang orang berjaya dah buat. Tiru 100% in shaa Allah akan dapat 500%


Alhamdulillah selesai urusan sepanjang tiga hari di Pantai Timur Kelantan Terengganu Pahang.


Dalam business ni kami perlukan result "C"
Result "C" adalah simbolik pada income solid lima angka sebulan.
Nak tau kenapa "C"??? Whatsapp sal ye...In shaa Allah sal akan guide uol cara dan teknik untuk dapatkan solid lima angka everymonth. Tapi perlu ada tindakan sikit la coz sal bukan buat business goyang kaki coz we have superbrand product and powerful service untuk dikongsikan pada yang ingin bebas masa dan bebas kewangan.


Terima kasih Kiki, Sha, Saf, Qila untuk sesi perjumpaan kita kali ni. Alhamdulillah kak sal happy sangat Allah mudahkan urusan kita semua untuk berkumpul hari ni. Dengan ilmu yang ada in shaa Allah makin mudah untuk kita berjaya. Nak pulak buat dalam team yang saling berkerjasama. Tahniah kak sal ucapkan untuk komitmen yang and semua berikan.


Tekak dan mengidam nak makan Kula Cakes yang femes sangat ni kat bandar Kuantan.






Manggo ice cream dari Kula Cakes ni memang sedap. Dan Pavlova Kula Cakes ni tersangat la sedap. Tapi Alhamdulillah dapat la merasa pavlova yang tinggal satu je ni. Kalau ada lima mau tapau dah bawa balik sebab sedap sangat pavlova dia.




OOTD at Kula Cakes by Lila Wadi.




Okay selain dari Premium Beautiful Corset, uol jugak boleh dapatkan product-product ni dari team Pantai Timur Sal ye kerana kami merupakan agent terbesar Mineral Coffee, Bio Seleza dan Marine Essence di Kelantan, Terengganu dan Pahang...Uol boleh contact no yang sal share kan di bawah ni untuk uol dapatkan product ni dengan harga special.



Agen Terbesar Mineral Coffee, Bio Seleza, Garlic Hai-o dan Marine Essence di Kelantan, Terengganu dan Pahang:


Wani 
019-959 9622

Siti Azira
014-298 1789

Paidi
014-500 2339

Liyana Tahar
010-627 3397

Kuza
018-227 1997

Su Sidik
011-1930 9876

Aishah Rawi
013-992 3140

Zakiah Kiki
012-939 3042

Nuzul
017-945 0512

Sha
019-917 2517

Fatimah
012-949 2860

Untuk anda yang berminat untuk jadi pengedar juga dialu-alukan. FREE TRAINING untuk kaedah pemasaran disediakn.





Alhamdulillah sampai KL Terus hug and kiss Muhammad Danish Shafiq...Rindu!!!!