Tuesday, May 19, 2015

Allah Selamatkan Kamu...Happy Birthday Muhammad Danish Shafiq

Gambar-gambar sepanjang berlangsungnye birthday Muhammad Danish Shafiq yang kedua. Dari entry lepas, kan sal ada tercari-cari lokasi mana yang sesuai untuk nak celebrate birthday Muhammad dengan family. 


Nak kena amik kira lokasi jugak coz biar dapat lokasi yang memudahkan jemputan yang datang untuk parking. Paling diutamakan adalah parking. Sebab kalau kat The Strand Kota Damansara ni parking senang sangat coz tak berapa ramai orang yang datang shopping or berjalan kat sini. Dan kadar bayaran parking kat sini tak mahal. Kiranye kalau parking dari pagi sampai lebam ada la dalam DUA HINGGIT je. So tak de la membebankan mereka yang datang untuk stay dalam JKIDS tu dari lunch sampai malam.


Nak tau tak kenapa muka weol jadi macam ni?
Hahahaaa.. kat depan kami tu ada tiga guard yang sibuk berjalan ke arah kami untuk stop kan kami dari bergambar dengan camera DSLR. Menurut guard ni, management dia tak bagi visitors bergambar dengan DSLR camera tapi kalau nak bergambar dengan camera biasa atau handfon boleh. Hahahaha...ada beza ke DSLR dengan camera biasa...tetap capture the moment jugak kan. Macam-macam rules la management awak ni wahai the strand.



Abaikan je larangan guard tu. Kita sambung je bergambar.Huhuu. Bukan ke thru picture boleh tolong marketkan tempat yang tak berapa nak femes lagi ni.


Sebelum keluar rumah. Alhamdulillah mode semua happy n in a good mode. Memudahkan urusan bila mode mereka dalam mode yang positive...even nak siapkan tiga orang anak ni makan masa almost 3 hours but i love my job as mama for three kids.


Pukul 1 petang ibu and along dah mula sampai. Then diorang turun solat zuhur dulu sementara tunggu yang lain pun sampai. Solat kat the strand ni pun selesa je sebab surau and toilet dia still cantik n bersih.



Ni antara mainan pilihan utama triple D Damia Danisha Danish ssampai-sampai JKID The Strand ni.



They are my kids, my love my soul.



Masuk JKID ni wajib pakai socks. Kalau tak pakai, kena beli siap-siap kat counter dia dalam RM8 rasanye. Weol memang dah pernah ada experience masuk yukids n playland lain, so memang bawa siap-siap dah socks dari rumah.



Muka Birthday Boy yang ala-ala korea hari ni.



Muhammad n Damia suka baby girl ni. Ni cousin diorang yang the latest. Baru dua bulan. Mahirah Habibah Binti Sufi Habibullah. Kira my youngest brother punye daughter.



Niat hati nak baby lagi. Tapi....................................... Hahaha takut la nak meneran lagi. Bunyi gunting masa Danish keluar pun tak hilang lagi.


Yeayyyy Muhammad Danish Shafiq suka bila kek baymax dia dah sampai.
Kek baymax yang sedap ni sal order dari protege yang sal kenal di mentoring walk bukit kiara hari tu... Kalau uol tercari-cari mana nak dapatkan kek pelbagai bentuk dan rasa, boleh visit this young and talented pretty girl di instagram beliau di @Babynazrina 

Highly recommended ;)

Thanks naz. Baymax cake flavor red velvet yang sedap.


Tu dia bapak budak dan budak-budak pun boleh main mainan yang ada dalam ni sampai lebam.


Sempoi je Raeesa terjun gelongsor sorang-sorang. Hahaa.


Adik-adik ipar ku.


Budak-budak memang akan lupa makan bila dah ada dalam dunia JKIDS ni sebab semua yang ada dalam ni memang kena dengan jiwa mereka.



Happy je.





Yang Muhammad pulak selagi tak potong kek, selagi tu dia akan tenung kek Baymax dia tu sambil pusing-pusingkan kepala Baymax tu.



Nampak tak dia punye nak kan sangat kepala Baymax tu. Hahaa.


Alhamdulillah rezeki untuk tahun ni, rezeki sepanjang 9 tahun berumahtangga dan hari ni, bulan ni, tahun ni Allah bagi rezeki lebih buat kami sekeluarga. 



 Baymax cake. Big Hero 2 for Muhammad Danish Shafiq.


 Cute.

 Awesome.

 Dia usik lagi kepala Baymax tu. Memang berkenan sungguh.


 My mom.

Lauk pauk di bungkus khas dari Restoren Ayam Kampung Kota Damansara yang femes tu. Tempat yang sal kerap makan untuk lunch. JKIDS The Strand ni dia tak de provide makanan so makanan kena order dari luar. So sal decide order je dari Restoren Ayam Kampung Kota Damnsara ni, minta dia asingkan semua lauk dalam bekas asing-asing. Memandangkan jemputan pun tak lebih dari 30 orang, so memang hidangan makanan sempoi je tak de tray ke apa...semua bungkus je. Senang nak mengemas.


Yang laki dua orang tu adik sal. yang belakang pakai cap tu abang ipar sal.

 Masa untuk nyanyi lagu birthday.
Pandai nye budak-budak ni menyanyi lagu happy birthday sekali dengan lagu Allah selamatkan kamu...

 Untuk 1st birthday party ni sal just invite family je. Adik beradik sahaja.
Tak terkejar nak arrange untuk jemput tetamu ramai-ramai...in shaa Allah mana tau turn Damia Danisha nanti ada kelapangan masa so time tu in shaa Allah boleh jemput semua.

 Nampak tak? Muhammad aim kepala Baymax tu lagi...hahahaa.



 Habis je nyanyi lagu birthday, kepala Baymax terus hilang.

 Puas hati la tu dapat ngap kepala Baymax.


 Aktiviti potong cake. Red Velvet yang bagi sal boleh tahan sedap dia ;)

 Hahahahaha tu dia. Dalam mulut tu dok kunyah kepala Baymax yang dia aim dari tadi.


 My Brother and sis in law.

 This is Adam.

 Lepas makan masing-masing pergi join the club untuk cuba mainan yang ada.

Best jugak bila dapat main mainan budak-budak yang dah lama ditinggalkan ni. Let's enjoy the party.





This is my friends.
Bekas rakan sekerja di Koperasi Sejati Berhad. Mereka berdua je list kawan yang sal invite. Hopefully yang lain tak kecik hati ye coz ada specific reason kenapa dua orang ni je yang sal invite sekali. The main reason adalah mereka antara ibu-ibu cekal dari background yang sangat mencabar. So bila mereka dapat sama-sama happykan anak-anak mereka kat sini, sal rasa alhamdulillah happy sangat.

And we are happy too...Bukan main ina, dah la tengah pregnant 5 bulan tu...siap boleh join the club main gelongsor ni. Hahaa.













 Teringin nak join Damia Danisha and Danish main gelonggsor.

 if u carry ur childhood with u, u never become older.


Childhood is the most beautiful of all life's seasons.


5 comments:

  1. michael kors factory outlet, http://www.discountuggboots.in.net/
    adidas outlet store, http://www.adidasoutletstore.us.com/
    hollister uk, http://www.hollistershirts.co.uk/
    oakley sunglasses wholesale, http://www.oakleysunglasseswholesale.us.com/
    cyber monday deals, http://www.blackfridaydeals.us.com/
    canada goose jackets, http://www.parajumpers.in.net/
    moncler coats, http://www.moncler.us.com/
    coach outlet online, http://www.coachoutletonline.in.net/
    adidas wings, http://www.adidaswings.net/
    kobe bryant shoes, http://www.kobebryantshoes.in.net/
    kobe shoes, http://www.kobeshoes.us/
    moncler outlet, http://www.uggoutletstore.eu.com/
    replica handbags, http://www.replicahandbag.us.com/
    nike huarache, http://www.nikeairhuarache.org.uk/
    cheap oakley sunglasses, http://www.cheapoakleysunglassess.us.com/
    black friday deals, http://www.barbourjacketsuk.co.uk/
    kobe 9, http://www.kobe9elite.us.com/
    toms shoes, http://www.toms.us.com/
    oakley sunglasses, http://www.oakleysunglasses-outlet.us.com/
    futbol baratas, http://www.futbol-baratas.com/
    christian louboutin, http://www.scarpelouboutin.it/
    prada outlet, http://www.pradaoutlet.us/
    hermes outlet, http://www.hermesoutletstore.us.com/
    michael kors outlet, http://www.michaelkorsoutlet.org.uk/
    ralph lauren outlet, http://www.ralphlaurenoutlet.in.net/
    2015109caihuali

    ReplyDelete