Wednesday, April 8, 2015

It's my life...dulu la ;)



#Throwback 
Dari belum kawin, pregnant anak pertama sampai pregnant anak ketiga, kat sini la sal jalani sebahagian dari hidup seharian... Kat meja yang sama, desktop yang sama, keje yang sama, income yang sama, dan paling sadis beban hutang je tak sama...makin lama komitmen makin bertambah...almost 10 years hidup dalam cabaran yang sama...cabaran yang mana hari ni terima gaji, esok habis bayar hutang bank😭😭😭 muka memang nampak legend...tapi.............hidup kita hanya kita je yang tau.

Alhamdulillah allah makbulkan doa untuk keluar dari belenggu hutang! Iaitu melalui business! 9/10 pintu rezeki memang dari berniaga...kalau nak hidup selesa, berniaga la...memang mustahil hari ni mula berniaga esok dah kaya, tapi lama kelamaan melalui cabaran berniaga, jiwa kita in shaa Allah akan terdidik untuk makin kaya dan berjaya...PUSH diri sendiri untuk keluar dari zone biasa-biasa...tak pe penat sekejap dua tiga tahun...biar kita makin selesa hidup berpuluh-puluh tahun...jangan takut untuk mula berniaga...sebab berniaga ni kita meminta minta direct dari Allah...maka hasilnye in shaa Allah boleh cecah 10 kali ganda dari apa yang biasa kita terima. Semoga kita semua istiqomah dengan rezeki Allah...

8 comments:

  1. winter jackets, http://www.cybermonday2015.us.com/
    cheap snapbacks, http://www.cheapsnapbacks.us.com/
    nike air max shoes, http://www.nikeairmaxshoess.co.uk/
    the north face jackets, http://www.thenorthfacejacket.us.com/
    louis vuitton, http://www.borselouisvuittonoutlet.it/
    soccer jerseys, http://www.soccerjerseys.us.com/
    christian louboutin uk, http://www.christianlouboutinoutlet.org.uk/
    belstaff jackets, http://www.moncleroutletstore.us.com/
    ray ban sunglasses, http://www.raybansunglassesonline.in.net/
    coach outlet, http://www.coachoutletus.us/
    calvin klein underwear, http://www.calvinklein.in.net/
    mcm outlet, http://www.mcm.in.net/
    the north face outlet, http://www.northface-outlet.cc/
    swarovski jewelry, http://www.swarovski.in.net/
    ralph lauren shirts, http://www.poloralphlaurenshirts.us.com/
    gucci handbags, http://www.guccihandbags-outlet.co.uk/
    cheap nfl jerseys, http://www.cheap-nfljersey.us.com/
    stuart weitzman boots, http://www.stuartweitzmanoutlet.us/
    michael kors outlet, http://www.michaelkorsoutlets.uk/
    herve leger, http://www.herveleger.us.com/
    michael kors factory outlet, http://www.michaelkorsfactoryoutlet.us.org/
    wedding dresses, http://www.weddingdressesoutlet.co.uk/
    hollister, http://www.hollistercanada.com/
    2015109caihuali

    ReplyDelete