Monday, March 30, 2015

Di mana nak celebrate Birthday Anak?

Bulan April ni sal plan nak santai-santai dengan ibu ayah mak abah n adik beradik sempena birthday yang kedua Muhammad Danish Shafiq. So sekarang ni memang tengah fikir kat mana nak celebrate birthday Danish ni. Ada dua tempat yang sal suka That is KIDZ PARADISE and YU KIDS ISLAND MALAYSIA.

 Ikutkan nak book dah Kidz Paradise di Quill Aeon Jalan Sultan Ismail. Tapi boleh pulak management dia kata Kidz Paradise tu tak siap lagi kelengkapan kerusi meja untuk birthday event. Huwaaa..Nangis la macam ni.

Then terus call Kidz Paradise kat the mines seri kembangan pulak. Buat masa ni just book without payment je dulu coz payment perlu di buat direct di Kidz Paradise The Mines tu sendiri mean no transfer mesti ke kaunter so memang memikir jugak ni bila nak pegi the mines ni... (berpeluh dahi fikir masa n traffic jem) And in the same time tetap nak search somewhere yang lebih dekat dengan Kl or area Damansara so agak fair untuk kami sefamily berkumpul nanti. 

Yang sal consider kan sekarang ni adalah, parking and crowd.
Macam kat The Mines sal memang tau parking agak payah nak dapat n crowd pun boleh tahan ramai.

Kalau Yu Kidz Island pulak sal suka sebab memang dia ada kat Curve Mutiara Damansara and ada kat The Strand Kota Damansara which is area ni mudah nak parking and tak sesak sangat playland ni bila hari minggu. 

Ikutkan hati nak je buat weekdays tapi tak semua available coz kekangan waktu pejabat.



Ni masa transit Damia Danisha Danish kat Yu Kids Island Curve sementara mama pergi jumpa business partner kat bawah. Happy nye triple D dapat duduk seharian dalam ni. 

Happy dapat main pasir. Sampai kan bila balik rumah baru perasan dalam pampers penuh pasir.

Happy kids with cheerful environment. Really love it. ok la sekali masuk for the whole day RM38 sorang. Must wear ur own socks. Tapi time ni tak bawa socks pun so kena beli satu socks RM4. 





This is Kid'z Paradise.
.
.
.

Pun macam best jugak.

Budak-budak ni mesti suka. Asalkan ada playground diorg happy je. Tapi kat Kid'z paradise ni kalau weekend memang penuh.




So kat mana nak celebrate ni????
Ada dua minggu lagi ni untuk decide.
Price in shaa Allah ok je but now tengah nak search location yang memudahkan diri n memudahkan yang lain untuk join the event.

 Alhamdulillah...anak-anak adalah rezeki.
Makin ramai anak makin murah rezeki Allah bagi. In shaa Allah mama n ayah will give the best for u. Semoga jadi anak yang soleh solehah dunia akhirat...semoga jadi aset mama n ayah dalam kubur and akhirat nanti. Love u n will do anything for u because of Allah.



___________________________________________________________



Ni sal copy paste dari webpage J Kids Malaysia. Mana tau dapat membantu uol sama yang tengah tercari-cari tempat untuk celebrate birthday anak-anak kan ;)

Enjoy SpecialCome celebrate those special birthdays in our large, beautifully decorated party rooms that are well furnished for both kids and adults..
We also have great party packages available that include great food choices and entertainment led by cheerful, professional clowns.
Playground Admission with unlimited play time RM25 per child
who coming party on Weekends & Public Holidays

Decorated (Balloons & Banner on wall) Party Room from RM100 / 2 hours
includes Invitation Card template by email + RM100 with 20pcs Helium Balloons

Add-Ons (Prior booking is required.)
* Food Package from RM250
* Buffet Set Menu from RM25 per Person
* Candy Buffet Package from RM600
* Face Painting From RM350 per hour
* Party Clown From RM500 per hour
   (1) BALLOON CLOWN
   (2) MAGICAL CLOWN
   (3) MR.JOHN SHOW (Comedy Puppet)
* Party Packs RM10 per pack: Stationery, Sticker, Snacks
* Mascot Appearance Barney, Pororo
   (1) 30mins. RM300
   (2) 45mins. RM400

Minimum of 5 children. Reservation is required.
Socks are required for both children and adults.

Minimum RM100 is required as deposit to reserve the party room
upon reservation. NO return of Deposit.

To book:
@ the Curve Shopping Mall 03-7732-1228 *It's Yukids Island at this moment.
@ Tropicana City Mall 03-7732-3259
@ Paradigm Mall 03-7886-9767
@ Publika Shopping Gallery 03-6206-3336
@ One City 03-5115-0185
@ Encorp Strand Mall 03-6151-7680
Rules




* Open to children from 6 months up to 13 years old.
* The parent / guardian is solely responsible for the child's well-being.
* Jkids is NOT responsible for guest's belongings.
* No Food or Drink allowed in Playground area.
* Socks are required for both children and adults.
* Socks are available for purchase.
Minimum 30 sets order. Charge another RM150 below 30 sets.
SET A
RM25 per set
* Spaghetti Bolognese
* Tuna Sandwich
* Cream Puff
* Chocolate Cake
* Fruit Tart
* Orange Cordial
SET B
RM30 per set
* Spaghetti Bolognese
* Fried Chicken Boxer
* Fried Spring Roll
* Chicken Sausage
* Cheese Tart
* Agar-agar Pudding
* Egg Sandwich
* Soya Bean
SET C
RM35 per set
* Fried Mee Mamak
* Prawn Fritter
* Chicken Boxer
* Two Type of Assorted Cake
* Two Type of Assorted Kuih
* Tuna Sandwich
* Cheese Tart
* Fruit Tart
* Blackcurrant Cordial
Buffet Set A,B,C Including… Plate, Cup, Fork&Spoon, (Warmer), Serviette
SET D JAPANESE (For Kids)
RM30 per set
* Chawanmushi
* Ebi Tempura (Fried Shrimp)
* Teriyaki Chicken
* Potato Salad
* Kani(Crab) Hoso Maki
* Tamago(Egg) Hoso Maki
* Cordial Orange Juice
SET E JAPANESE (For Adults)
RM40 per set
* Chawanmushi
* California Hoso Maki
* Soft Shell Crab Hoso Maki
* Ebi(Shrimp) Sushi
* Tamago(Egg) Sushi
* Deep Fried Gyoza
* Chicken/Saba Teriyaki
* Green Tea
Now Available Food Making Workshop at Jkids!
(1)Sushi Making RM35 per child (Minimum 20 children)
Includes…3 types of Sushi Making: Inari Bear, Pink Starman, Mr Tamago
SAKAE SUSHI Goodies bag to all children

Package A
Food Package for about 15kids RM250
* 20 Sticks of Fish Balls and Frankfurter Sausage
* 50 Pcs Chicken Nuggets
* 30 Egg Sandwiches
* French Fries
* Orange Juice
Package B
Food Package for about 15kids RM250
* 50 Pcs Chicken Nuggets
* French Fries
* 20 sticks of Sausages
* Fried rice
* Ribena Juice
Package C
Food Package for about 25kids RM500
* 100 pcs chicken nuggets
* French fries
* 40 sticks Sausages
* Fried rice
* Orange Juice
Package D
Food Package for about 25kids RM500
* 100 pcs chicken nuggets
* 40 sticks Sausages
* 40 sticks fish balls & sausages
* 40 pcs of egg sandwiches
* Ribena Juice
Food Package A,B,C,D Including… Plates & Cups
Japanese Bento A
RM22 per set
* Rice with tori karaage(fried chicken)
* Fried sausage
* Panda fish cake
* Tamago(Egg) Sushi
* Inari Sushi
* Ebikko Gunkan
* Drink: Vitagen
Japanese Bento B
RM32 per set
* Rice with chicken teriyaki
* Chuka idako and Mini salad
* Salmon Sushi
* Ebi(Shrimp) Sushi
* Tamago(Egg) Sushi
* Drink: Tropicana Twister
Japanese Bento A,B Minimum Order of 30sets
Including… Chopstick, Spoon, Wet towel




8 comments: