Tuesday, March 31, 2015

Apa itu GST

1 April 2015 adalah HARI KERAMAT untuk warganegara Malaysia bila secara rasminya GST akan dilaksanakan.

Kesian sangat kan kat kita ni semua. Tapi apa boleh buat. Buat apa yang kita memang boleh buat je la...rasa boleh kerja lebih masa, buat kerja lebih masa. Kalau rasa boleh buat business sampingan, dapatkan peluang belajar buat bisnez. Sebab buat business ni dua ke tiga tahun je sakit nye tuh di sini...Tapi lepas tiga tahun heaven dia kita je yang dapat rasa.


Katanya, 
GST merupakan satu "sistem cukai yang adil dan menyeluruh yang akan memberi manfaat kepada semua rakyat Malaysia."

Ok fine...hahahaha..tergelak pulak bila terbaca statement kat atas tu...celah mana  yang "memberi manfaat" lah sangat tu kan...macam mana nak describe ye...kalau dulu maybe sal antara yang akan rasa nak berguling-guling kat atas jalan bila tau GST akan dilaksanakan sebab dengan gaji bulanan yang memang tak cukup makan, tau-tau akan di tambah pula dengan Goods and services tax..nangisssssss...

Mau tak nangis guling-guling...dah la life hutang lebih paras hidung (Dulu......)
Tau-tau beli barang semua ada tax. Ya Allah..!!!!!!!!!
Hopefully yang rasa ibarat kurang upaya untuk menghadapi krisis ekonomi ni banyak-banyak kan berdoa je la...doa semoga pintu rezeki kita Allah luaskan seluas-luasnye.

Sal dapat rasa ramai yang mula suffer akibat GST ni. becoz sal pernah ada dalam situasi pendapatan bulanan kurang dari RM5,000. Ya Allah serius stress!!! Bukan tak bersyukur tapi memang tak cukup kot income 5000 untuk sara hidup dengan tiga orang anak. 

Apa pun alhamdulillah sangat, bila Allah makbulkan doa sal tiga tahun lepas untuk keluar dari belenggu kewangan yang ibarat cancer stage 3. Serius i feel so bad bila tau esok GST akan dilaksanakan. GST ni buatkan sal rasa sungguh-sungguh lagi nak buat tabungan masa depan dan sungguh-sungguh lagi nak bantu sesiapa saje yang serius nak belajar secara PERCUMA cara untuk berniaga. In shaa Allah sal bersedia untuk memberi tunjuk ajar buat anda yang SERIUS NAK BELAJAR!


Keluar rumah = keluar duit 

Alhamdulillah alhamdulillah alhamdulillah peluang tiga tahun lepas mama n ayah dah grab awal-awal untuk persediaan ekonomi yang makin mencabar bulan depan... In shaa Allah we are ready!!!! wink emoticon

When opportunity knocks, don't let fear hold u back. Open the door n embrace the opportunity that has come forth.






____________________________________________________________________________

Jom baca apa tu GST AKA GOODS AND SERVICES TAX.
Ni pun sal copy paste je sebagai rujukan dan pemahaman sal sendiri.


GST (Goods and Services Tax) atau lebih dikenali di Eropah sabagai VAT (Value Added Tax) mula diperkenalkan di Perancis pada 1954 oleh Maurice Lauré, untuk mengganti sistem yang sangat bergantung kepada cukai yang tidak menentu berdasarkan jualan bagi menyeimbang dengan sistem cukai pendapatan yang tidak begitu berkesan.


GST atau dalam bahasa Inggeris Goods and Services Tax adalah sejenis cukai di mana apa sahaja barang dan perkhidmatan yang digunakan oleh pengguna mengandungi elemen cukai. Sebab itulah ia juga dikenali sebagai cukai kepenggunaan (consumption tax). Dalam erti kata yang lain, asasnya jauh lebih luas daripada Cukai Jualan dan Cukai Perkhidmatan yang ada sekarang. GST adalah cukai penggunaan dan ia berasaskan konsep nilai ditambah. GST dikutip daripada pelanggan untuk pihak kerajaan oleh organisasi perniagaan yang berdaftar dengan pihak berkuasa cukai.


Pada 29 November 2009, Menteri Kewangan Kedua, Datuk Ahmad Husni Hanadzlah dalam kenyataannya telah mendakwa kerajaan akan memperoleh pendapatan cukai tahunan sebanyak RM 1 bilion dari GST. 

Lebih daripada 160 negara telah melaksanakan GST (Goods and Services Tax) ini menunjukkan sistem percukaian GST adalah "telus, berkesan dan sistem cukai yang adil."


Pada ketika ini, jabatan-jabatan kerajaan yang mempunyai kaitan secara langsung dan tidak langsung dengan GST berusaha memberikan penerangan dan kesedaran kepada pengguna tentang GST (Kementerian Kewangan, Kastam Diraja Malaysia etc).


Mana-mana perniagaan yang belum didaftarkan akan diminta untuk membuat pendaftaran dibawah Kastam Diraja Malaysia sebagai badan pelaksana GST.


Bagaimana GST dilaksanakan

Menurut Laporan akhbar Pengarah Projek GST, En. Ezleezan Othman, Konsep GST dikenakan setiap peringkat iaitu dari pengilang, pemborong, peniaga dan pengguna. Pada setiap peringkat itu, peniaga boleh menuntut balik GST daripada kerajaan sebab GST merupakan cukai ke atas penggunaan.


Peniaga tidak guna barang itu. Sebagai contoh, mereka beli kerusi dan meja menjadi sebahagian daripada input perniagaan mereka. Jadi, apa jua GST yang dibayar ke atas meja ini, kita benarkan mereka tuntut balik.


Cara tuntutan itu dikira berdasarkan ‘offset’ (penolakan) antara cukai yang dikutip daripada pelanggan dengan cukai yang dibayar perantara (pengilang, pemborong dan peniaga).


Sekiranya ada lebihan, perantara tidak boleh tuntut, tetapi mereka kena bayar kepada kerajaan, begitu juga sebaliknya.


Contohnya, jumlah cukai yang dikutip daripada pelanggan ialah RM1,000, manakala cukai yang peniaga bayar ialah RM500. Ini bermakna ada lebihan RM500 dan mereka perlu bayar jumlah ini kepada kerajaan. Sekiranya ‘offset’ itu didapati negatif, kerajaan yang bayar balik kepada mereka.


Pengguna hanya perlu bayar apa sahaja GST yang dikenakan peniaga dan tidak boleh tuntut daripada kerajaan. Konsep ini sama seperti di Eropah, tetapi ia dipanggil ‘Value Added Tax’ (VAT).


Hanya perniagaan yang mempunyai jualan tahunan (threshold) RM500,000 setahun dikenakan GST. Perniagaan itu mesti berdaftar dengan Jabatan Kastam. Mereka tidak boleh lari. Contohnya, kedai mamak yang jual nasi kandar, jika jualan tahunannya RM500,000, baru boleh kenakan GST enam peratus kepada pelanggannya.

Sumber, Sinar harian, 20 November 2013.


Barangan & Perkhidmatan yang dikecualikan GST

GST adalah cukai untuk pengguna, ianya akan dikenakan ke atas semua barangan dan perkhidmatan. Namun, ada beberapa barangan dan perkhidmatan yang akan dikecualikan daripada GST antaranya adalah barangan makanan asas (beras, gula, garam, tepung, minyak masak, kacang dhal, rempas ratus, ikan masin, cencalok, budu, belacan), Bekalan air paip dan 200 unit pertama elektrik sebulan bagi pengguna, Perkhidmatan yang disediakan oleh kerajaan (pengeluaran pasport, perkhidmatan kesihatan, pembelajaran di sekolah), Perkhidmatan pengangkutan (bas, keretapi, LRT, teksi, feri, bot, tol lebuh raya), Jual beli dan sewa rumah kediaman serta beberapa Perkhidmatan kewangan terpilih.


Adakah semua perniagaan perlu berdaftar di bawah GST?

Perniagaan yang telah mencapai nilai jualan tahunan RM500,000 setahun diwajibkan untuk mendaftar dibawah GST. Perniagaan yang tidak mencapai nilai jualan tahunan yang dinyatakan diatas tidak perlu mendaftar dibawah GST. Walau bagaimanapun, mereka masih boleh memohon untuk berdaftar secara sukarela.


Kesimpulan

Pada pendapat saya, kebanyakan daripada kedai duit lama di Lembah Klang mencapai nilai jualan tahunan RM500,000 setahun dan akan dikenakan GST. Mereka tidak boleh lari sebab pegawai kerajaan akan datang ke premis untuk membuat siasatan sama ada kedai tersebut akan dikenakan GST. Peniaga-peniaga kecil sama ada online ataupun dipasar karat mungkin hanya sedikit sahaja yang akan dikenakan GST kerana nilai jualan yang kecil.


Oleh itu, ada kemungkinan besar harga barangan duit lama akan meningkat sebaik GST dilaksanakan pada 1 April 2015.


Walau bagaimanapun, untuk peniaga online, anda perlu mematuhi Peraturan Perlindungan Pengguna (Urus Niaga Perdagangan Elektronik) 2012 yang mula dikuatkuasa pada 1 Julai 2013. Anda perlu memaparkan informasi berkaitan syarikat anda pada laman jualan (Nama anda, nombor pendaftaran perniagaan atau syarikat, Alamat email, No. telefon, Harga terperinci barangan dan kos berkaitan, kaedah pembayaran, anggaran masa penghantaran barangan etc), ini untuk membolehkan pembeli mengetahuinya dengan mudah. Selain itu, anda juga perlu menyimpan data pembekal anda sekurang-kurangnya selama 2 tahun.


Sumber: Kementerian Kewangan.

Top Leaders Circle 100k and 60k award.



It always seems impossible until it's done...dulu rasa mustahil sangat nak buat sales juta-juta...tapi bila mula berguru direct dengan jutawan, in shaa Allah kami semua terasa tempias untuk jadi jutawan...complete kan ratus ribu dulu baru akan faham cara dan kaedah nak achieve juta pula...best berniaga dengan #TopLeadersCircle ni sebab kami tak berjaya sorang diri, tapi in the same time kami ada peluang untuk guide orang lain untuk berjaya sama.

Congrats untuk business partner yang berjaya achieve 60,000 and 100,000 sales award..!!!

Safriza Azwani 100k
HanaJannah Bahari 60k
Liyana Tahar 60k
Tengku Aspaniza 60k

#BusinessMentor
#PremiumBeautiful
www.salleharoslan.com



_______________________________________________________

Gambar-gambar Sebelum, semasa, dan selepas weekly class Top Leaders Circle sempena meraikan penerima anugerah 100k dan 60k award.

Hari ni special sangat bila ni merupakan kali kedua TLC mengadakan hari penyampaian anugerah pada achievers 100k dan 60k. Bukan senang tau nak buat 100k sebulan...nak siapkan 100k sales dalam masa sebulan memang perlukan kekuatan dari segala segi..Mental, fizikal n rohani mesti kental untuk buatkan diri sendiri layan untuk dapat 100k dalam masa sebulan. Tapi ni membuktikan yang ianya adalah sangat tidak mustahil.

Man jada WaJadda
Siapa yang bersungguh-sungguh, Maka ia akan berhasil in shaa Allah!

Sal dah tak de peluang dah nak dapat award ni. So grab peluang untuk bergambar je dengan plugs award ni.


 Nampak tak, kalau boleh nak amik gambar 100 kali dengan award ni. CDM Salleha memang sawan camera :D


 With another rising star Paidi Hassan and Cik Yaya. Anak muda berjiwa kental kelahiran Kuala Krai Kelantan. 


Pasangan adik beradik yang always cool...Arni and Erna
Kalau nak kenal dengan mereka berdua ni, click je kat nama tu...Hebat adik beradik ni bila buka mulut share tentang Premium Beautiful. Dari orang tak nak pakai, terus meleleh air liur nak pakai pb time tu jugak.


Bekas penghidap penyakit fibroid. Buat uol yang sedang tercari-cari solution untuk masalah fibroid, uol boleh je ke link ujie tu dan boleh baca pengalaman ujie sepanjang menjadi perumah tetap penyakit fibroid satu ketika dulu. In shaa Allah pengalaman ujie dalam menangani fibroid dapat membantu uol untuk bebas dari risiko fibroid membesar dan berulang.


Yang ni pulak rising star dari Terengganu.
Mereka berdua adalah penerima award malam ni.
Tahniah TLC Terengganu Liyana Tahar dan Tengku Aspaniza.


 If u judge people, u have no time to love them. In this team of business we always respect and love each others.

Yang baju biru tu "mak" kepada mereka mereka yang cantik manis ni. 
Team mereka memang pegang pasaran Premium Beautiful Terengganu dan Sabah.

So orang-orang Terengganu yang berminat nak tau tentang Premium Beautiful dan teringin nak belajar bagaimana kami jana at least RM5,000 sebulan, boleh je contact link-link ni:


Premium Beautiful Expert / Pengedar Marine Essence utama Malaysia:

http://ujierozianah.blogspot.com/ - PB Expert KL / Sabah
http://www.liyanatahar.com/ - PB Expert Terengganu
http://www.tengkuaspaniza.com/ - PB Expert Terengganu
http://qilacheman.blogspot.com/ - PB Expert Ampang / Terengganu



Uol tak perlu tanya tu simbol apa.. tu tak de kena mengena pun dengan simbol Budha ke apa ;)
Tu kami just amik mode untuk pakej trip Bangkok yang sedang on mode sekarang ni. Think Positive and positive things will happen.

With another rising star Hana Jannah Bahari. Sal suka sangat dengan Jannah ni coz dia always senyum. Ibu muda anak satu yang masih bekerja di KL Sentral ni antara yang sentiasa menyerlah dalam tindakan. Dengan Semangat kental beliau, hari ni Alhamdulillah membuahkan hasil. Tahniah Jannah coz berjaya tersenarai antara salah seorang penerima anugerah malam ni.


 With SSM Aadila Saidi dan DSM Ammyrra Halim.

Pasangan Mentor and Mentee yang sentiasa all out together.
Sal suka baca ayat-ayat Dila ni...memang orang ada master degree ni ayat dia memang powerful rasanya...kalau uol tak percaya click link ni http://dyllasaidi.blogspot.com/ and this is her Mentor punya link blog http://www.ammyrrahalim.com/


 Class dah mula. And Miss emcee malam ni adalah Rusty Mummy atau Nana...


 And this is Lynn Shukor. CEO sebuah kilang besar di Malaysia and owner untuk 10 rangkaian Sari Ratu Prima Nasi Padang di Malaysia. Can u imagine why she love this business? Anak seorang jutawan pun decide untuk tambah extra income with TLC...Can u imagine that? Nak tau kenapa Kak Lynn enjoy doing this kind of business boleh je visit her blog http://lynnshukor.com/


 Congratulations beautiful achievers...If you can't do great things, do small things in a great way. To accomplish great things we must not only act, but also dream; not only plan, but also believe. 

 Wowww CDM Multimillionaire in the house. CDM Haji Azlan Deraman and CDM Salha Zain lepas menyampaikan anugerah 100k pada Safriza Azwani dan Ismalina Ishak.


 Kusyuk kami menyalin nota n voice note yang disampaikan oleh Multimillioanire sifu CDM Haji Azlan Deraman. Tips jutawan beliau yang jika sepenuh hati diamalkan in shaa Allah confirm akan jadi bulat-bulat seperti beliau.


Beliau terbukti hebat kerana berjaya melahirkan ratusan lapisan CDM di seluruh Malaysia. Pernah menghiasi cover majalah PERSONAL MONEY.


Penutup majlis dimeriahkan dengan nyanyian lagu favret kami di TLCC. Lagu masa CDM Al-Faath berucap di majlis Diamond 2014 di MIECC.


 Dari pelbagai background dan tak kenal pun sebelum ni. 
Tapi melalui kecanggihan internet maka bersatu la kami dari serata Malaysia dengan impian dan matlamat yang sama.


 We are TLC Master Trainers. We train the trainers. If you would like us to tell you more about what we do at Top Leaders Circle, we would be more than happy to share.

xoxo
CDM Nur, DDM Lynn Shukor, CDM Salleha, CDM Izyan


 Dari rasa nak makan terus tak jadi makan sebab seronok pulak bila duduk semeja dengan protoge semangat harimau ni.


Masa ni dah almost 3 am. Bila hari class memang macam ni la scenario dia. Kitorg memang jadi tak reti nak balik rumah sebab bila cas yang sama bergabung memang rasa tak ngantuk tak letih.

Monday, March 30, 2015

Genius Aulad Report Card Pick Up Day


6th February 2015. Early morning hari sabtu terus bangun siap-siapkan tiga orang budak comel ni untuk ke Genius Aulad Report Card Pick Up Day. Dulu 3 tahun berturut-turut naik turun Genius Aulad Bandar Sri Damansara untuk Damia, This year continue untuk Danisha pulak. Alhamdulillah i really love islamic education from this excellent pre-school.


Just arrived. Tunggu turn ntuk jumpa teacher Danisha. Danisha kata this is her new teacher for this year.


 Sesi bertemu class teacher Danisha bermula ;)
Sempat sal tanya perkembangan Danisha untuk dua bulan permulaan 2015 ni. And as usual Danisha memang good girl even dari segi bacaan dia perlu improve lagi and i as a mother very confident that my kids memang akan betul-betul capai kemahiran membaca bila dipertengahan usia 6 tahun. Sebab budak usia macam ni diorang rajin nak belajar so bila kerap belajar dan always absorb pembelajaran, in shaa Allah dia pasti akan boleh membaca dengan baik. That y i really love Genius Aulad sebab sal tau tenaga kerja teachers di sini memang antara yang terbaik.



Banyak tanya pulak mama ni kan..hehehe..

Mama n ayah date with teacher and this lil hensem boy busy meneroka kat luar.

Di mana nak celebrate Birthday Anak?

Bulan April ni sal plan nak santai-santai dengan ibu ayah mak abah n adik beradik sempena birthday yang kedua Muhammad Danish Shafiq. So sekarang ni memang tengah fikir kat mana nak celebrate birthday Danish ni. Ada dua tempat yang sal suka That is KIDZ PARADISE and YU KIDS ISLAND MALAYSIA.

 Ikutkan nak book dah Kidz Paradise di Quill Aeon Jalan Sultan Ismail. Tapi boleh pulak management dia kata Kidz Paradise tu tak siap lagi kelengkapan kerusi meja untuk birthday event. Huwaaa..Nangis la macam ni.

Then terus call Kidz Paradise kat the mines seri kembangan pulak. Buat masa ni just book without payment je dulu coz payment perlu di buat direct di Kidz Paradise The Mines tu sendiri mean no transfer mesti ke kaunter so memang memikir jugak ni bila nak pegi the mines ni... (berpeluh dahi fikir masa n traffic jem) And in the same time tetap nak search somewhere yang lebih dekat dengan Kl or area Damansara so agak fair untuk kami sefamily berkumpul nanti. 

Yang sal consider kan sekarang ni adalah, parking and crowd.
Macam kat The Mines sal memang tau parking agak payah nak dapat n crowd pun boleh tahan ramai.

Kalau Yu Kidz Island pulak sal suka sebab memang dia ada kat Curve Mutiara Damansara and ada kat The Strand Kota Damansara which is area ni mudah nak parking and tak sesak sangat playland ni bila hari minggu. 

Ikutkan hati nak je buat weekdays tapi tak semua available coz kekangan waktu pejabat.



Ni masa transit Damia Danisha Danish kat Yu Kids Island Curve sementara mama pergi jumpa business partner kat bawah. Happy nye triple D dapat duduk seharian dalam ni. 

Happy dapat main pasir. Sampai kan bila balik rumah baru perasan dalam pampers penuh pasir.

Happy kids with cheerful environment. Really love it. ok la sekali masuk for the whole day RM38 sorang. Must wear ur own socks. Tapi time ni tak bawa socks pun so kena beli satu socks RM4. 





This is Kid'z Paradise.
.
.
.

Pun macam best jugak.

Budak-budak ni mesti suka. Asalkan ada playground diorg happy je. Tapi kat Kid'z paradise ni kalau weekend memang penuh.




So kat mana nak celebrate ni????
Ada dua minggu lagi ni untuk decide.
Price in shaa Allah ok je but now tengah nak search location yang memudahkan diri n memudahkan yang lain untuk join the event.

 Alhamdulillah...anak-anak adalah rezeki.
Makin ramai anak makin murah rezeki Allah bagi. In shaa Allah mama n ayah will give the best for u. Semoga jadi anak yang soleh solehah dunia akhirat...semoga jadi aset mama n ayah dalam kubur and akhirat nanti. Love u n will do anything for u because of Allah.



___________________________________________________________



Ni sal copy paste dari webpage J Kids Malaysia. Mana tau dapat membantu uol sama yang tengah tercari-cari tempat untuk celebrate birthday anak-anak kan ;)

Enjoy SpecialCome celebrate those special birthdays in our large, beautifully decorated party rooms that are well furnished for both kids and adults..
We also have great party packages available that include great food choices and entertainment led by cheerful, professional clowns.
Playground Admission with unlimited play time RM25 per child
who coming party on Weekends & Public Holidays

Decorated (Balloons & Banner on wall) Party Room from RM100 / 2 hours
includes Invitation Card template by email + RM100 with 20pcs Helium Balloons

Add-Ons (Prior booking is required.)
* Food Package from RM250
* Buffet Set Menu from RM25 per Person
* Candy Buffet Package from RM600
* Face Painting From RM350 per hour
* Party Clown From RM500 per hour
   (1) BALLOON CLOWN
   (2) MAGICAL CLOWN
   (3) MR.JOHN SHOW (Comedy Puppet)
* Party Packs RM10 per pack: Stationery, Sticker, Snacks
* Mascot Appearance Barney, Pororo
   (1) 30mins. RM300
   (2) 45mins. RM400

Minimum of 5 children. Reservation is required.
Socks are required for both children and adults.

Minimum RM100 is required as deposit to reserve the party room
upon reservation. NO return of Deposit.

To book:
@ the Curve Shopping Mall 03-7732-1228 *It's Yukids Island at this moment.
@ Tropicana City Mall 03-7732-3259
@ Paradigm Mall 03-7886-9767
@ Publika Shopping Gallery 03-6206-3336
@ One City 03-5115-0185
@ Encorp Strand Mall 03-6151-7680
Rules




* Open to children from 6 months up to 13 years old.
* The parent / guardian is solely responsible for the child's well-being.
* Jkids is NOT responsible for guest's belongings.
* No Food or Drink allowed in Playground area.
* Socks are required for both children and adults.
* Socks are available for purchase.
Minimum 30 sets order. Charge another RM150 below 30 sets.
SET A
RM25 per set
* Spaghetti Bolognese
* Tuna Sandwich
* Cream Puff
* Chocolate Cake
* Fruit Tart
* Orange Cordial
SET B
RM30 per set
* Spaghetti Bolognese
* Fried Chicken Boxer
* Fried Spring Roll
* Chicken Sausage
* Cheese Tart
* Agar-agar Pudding
* Egg Sandwich
* Soya Bean
SET C
RM35 per set
* Fried Mee Mamak
* Prawn Fritter
* Chicken Boxer
* Two Type of Assorted Cake
* Two Type of Assorted Kuih
* Tuna Sandwich
* Cheese Tart
* Fruit Tart
* Blackcurrant Cordial
Buffet Set A,B,C Including… Plate, Cup, Fork&Spoon, (Warmer), Serviette
SET D JAPANESE (For Kids)
RM30 per set
* Chawanmushi
* Ebi Tempura (Fried Shrimp)
* Teriyaki Chicken
* Potato Salad
* Kani(Crab) Hoso Maki
* Tamago(Egg) Hoso Maki
* Cordial Orange Juice
SET E JAPANESE (For Adults)
RM40 per set
* Chawanmushi
* California Hoso Maki
* Soft Shell Crab Hoso Maki
* Ebi(Shrimp) Sushi
* Tamago(Egg) Sushi
* Deep Fried Gyoza
* Chicken/Saba Teriyaki
* Green Tea
Now Available Food Making Workshop at Jkids!
(1)Sushi Making RM35 per child (Minimum 20 children)
Includes…3 types of Sushi Making: Inari Bear, Pink Starman, Mr Tamago
SAKAE SUSHI Goodies bag to all children

Package A
Food Package for about 15kids RM250
* 20 Sticks of Fish Balls and Frankfurter Sausage
* 50 Pcs Chicken Nuggets
* 30 Egg Sandwiches
* French Fries
* Orange Juice
Package B
Food Package for about 15kids RM250
* 50 Pcs Chicken Nuggets
* French Fries
* 20 sticks of Sausages
* Fried rice
* Ribena Juice
Package C
Food Package for about 25kids RM500
* 100 pcs chicken nuggets
* French fries
* 40 sticks Sausages
* Fried rice
* Orange Juice
Package D
Food Package for about 25kids RM500
* 100 pcs chicken nuggets
* 40 sticks Sausages
* 40 sticks fish balls & sausages
* 40 pcs of egg sandwiches
* Ribena Juice
Food Package A,B,C,D Including… Plates & Cups
Japanese Bento A
RM22 per set
* Rice with tori karaage(fried chicken)
* Fried sausage
* Panda fish cake
* Tamago(Egg) Sushi
* Inari Sushi
* Ebikko Gunkan
* Drink: Vitagen
Japanese Bento B
RM32 per set
* Rice with chicken teriyaki
* Chuka idako and Mini salad
* Salmon Sushi
* Ebi(Shrimp) Sushi
* Tamago(Egg) Sushi
* Drink: Tropicana Twister
Japanese Bento A,B Minimum Order of 30sets
Including… Chopstick, Spoon, Wet towel