Friday, February 20, 2015

Saturday business activities with Safriza Azwani and Nur Sha

Alone we can do so litle.
Together we can do so much.

If u want to go fast GO ALONE..
if u want to go far GO TOGETHER..


This is November 27th 2014.
Hahaa as always mother of three ni memang tak cukup tangan nak update all the activities on time...maaf sangat-sangat buat semua readers setia blog sal ye. Nama je full time mama...actually fulltime mama yang penuh dengan aktiviti kekeluargaan, aktiviti business n some of them adalah aktiviti-aktiviti rutin yang sama seperti uol kat luar sana ;)

Biasanya dalam sehari memang sal akan ada lebih dari satu aktiviti dan lebih dari satu lokasi. Sama macam hari ni la...hari sabtu yang indah di mana hari ni after selesai tugas sebagai mama di rumah, mandikan anak-anak-anak, bagi makan, bagi pakai lawa-lawa then baru sal akan keluar rumah. Dah jadi tak biasa pulak dah kalau sehari tak keluar rumah untuk sebarang urusan.

OOTD hari ni:
Satin Shawl dari Kuroongku
Dress Cream color dari Zawara Kota Damansara
Accessories dari booth sabtu ahad the street Curve (Jimat Banyak)


Wefie with my litle boy yang suka buat kelakar... Muhammad Danish Shafiq Bin Halmie...dia buat muka everytime dia tahu yang dia tak dapat follow mama buat work hari ni... sorry dear Muhammad, mama bukan tak nak bawa Muhammad, tapi Kalau mama bawa nanti kerja mama tak terbuat...yang mama akan buat adalah kejar Muhammad n geget Muhammad je...so better Muhammad duduk dengan maktok n tok abah dulu ye pagi ni.


After that amik Saf kat rumah dia then kami proceed ke The Curve untuk lepak-lepaks berisi sambil minum Juice works sambil berdiskusi tentang works kami yang sangatlah enjoy!


We chose a job we love!

Walau pada mulanya memang tak suka, tak minat, tak reti pun nak buat business ni. Tapi ni la kelebihannya menceburi business bermentor ni. Business bersama Top Leaders Circle yang memang terbukti berjaya melahirkan ramai usahawan online berjaya. 

Biasa dengar kan sekiranya nak berjaya, mesti berdampingan dengan mereka yang terbukti berjaya. Dan di dalam business with Top Leaders Circle ni memang itulah yang kami rasai...bertuahnya bila mentor-mentor sentiasa ada untuk membimbing kami untuk capai apa yang diimpikan. Kejayaan memang terbukti hanya akan hadir pada mereka yang ada kesungguhan untuk melakukan tindakan di luar sedar. Bila diri sendiri ada kemahuan, in shaa Allah satu persatu kejayaan akan menyusul. Just FOCUS! Buang jauh-jauh segala alasan yang bersarang dalam diri kita.

Buang JAUH-JAUH perasaan
MALAS
LETIH
SEDIH
SAKIT(rehat la sekejap asalkan bukan setahun)
MENYIRAP
SENTAP
HASAD
TAKUT
MALU
EGO
BOSSY
dan segala yang NEGETIF dari diri kita sendiri.

Penghalang utama untuk kita melangkah ke depan bukan lah datang dari orang lain, tapi ianya adalah dari dalaman diri kita sendiri yang gagal untuk menapis cas-cas negetif tersebut.


 Success is when what you do becomes who u are.


After a fews hour di the curve ber juice works, sal n saf ke rumah shukriyati yang betul-betul terletak berhampiran one utama...Yat baru beberapa hari melahirkan bayi kedua secara normal. Tahniah yat! Ibu muda yang cekal...


Lepas setengah ekor ayam kami habiskan bersama roti jala hasil tangan ibu yat, sebelum balik bergambar dulu dengan yat and baby. Alhamdulillah ada jugak kenangan bergambar dengan yat dalam pantang ni coz after pantang dah tentu la yat makin slim ramping n gojes lepas mula sarung Premium Beautiful Corset kat badan sepanjang berpantang.

Premium Beautiful memang terkenal dengan kebaikan luar biasa bila dijadikan sebagai set bersalin dalam tempoh berpantang 44 hari. Dan lagi best, lepas 44 hari boleh lagi sambung pakai sebagai bengkung untuk membendung perut kita-kita yang suka makan ni dari buncit semula ;)

Maknanya bengkung Premium Beautiful ni terbaik dijadikan sebagi set berpantang dan selepas pantang pun masih boleh digunakan tanpa memberi kesan kurang selesa pada badan.

Saf dengan new born baby and 1st child yat.
Penuh toys abang dalam rumah. Belum campur dengan toys adik lagi tu. Maka nye, siap la yat nanti jenuh nak mengemas... ;)


After maghrib kami ke sini pulak.
ke GOMBAK untuk majlis aqiqah baby comel CDM Salha Zain dan CDM Al-Faath.


Previous Link untuk majlis aqiqah Muhammad Al-Fateh Bin Muhammad Al-Faath Al-Ayubbi

Sedap sampai tutup-tutup mata ha bila makan kuzi kambing.


Before balik bergambar dulu with our Top Mentor CDM Salha Zain.


Next Destination....
Boutique Hotel Dengkil.


Masa ni dah almost tengah malam dah.
Demi tanggungjawab terhadap sahabat aka rakan kongsi, jarak dan masa in shaa Allah bukan penghalang utama. 

Ye la bukan mudah nak touch rakan kongsi yang menetap di pahang so,bila tau sha ada area KL Selangor even dari Gombak nak ke Dengkil makan masa sejam, kami redah je...Alhamdulillah en suami izinkan sal teman saf ke Dengkil untuk Personal Coaching Nur Sha yang ada di sini kerana esok harinye Sha akan bertugas di Maeps sempena MAHA 2014.

Hebat tak hebat la gerak kerja mentor-mentor TLC ni bila tau ada je Rakan Kongsi jauh datang for sure peluang untuk berjumpa tak kan dilepaskan punya.

Kalau ikut malas, ikut rasa nak rest lepas seharian tak melekat kat rumah, sure saf sendiri dah request nak balik rumah rehatkan badan. Tapi alhamdulillah sal nampak sangat kesungguhan saf ni dalam nak menjadikan rakan kongsi beliau. Sebab tu walau hari dah cecah ke 1 pagi pun beliau tetap stay menurunkan ilmu pada sha.
Dan ni adalah antara budaya yang diterapkan pada kami yang sungguh-sungguh nak berjaya melalui ilmu dan tindakan yang ada dalam Top Leaders Circle.


Subuh-subuh dah bangun solat and bersiap untuk balik.

Yup, after personal coaching tengah malam sampai ke pukul dua pagi tadi, kami berkampung di bilik hotel ni. Tido bertiga sekatil. Tak tau la siapa yang berdengkur paling kuat..hahahaha..sha n saf don't worry kak sal simpn rahsia kita bertiga ni...hahaa :D


Breakfast together at Boutique Hotel. Berpinggan-pinggan atas meja disebabkan kami semua memang kuat makan.


 Sha pun dah naik bas ke MAHA 2014. In shaa Allah next time pasti jumpa lagi.


The key to success is hardworks and determination.





6 comments:

  1. michael kors factory outlet, http://www.discountuggboots.in.net/
    adidas outlet store, http://www.adidasoutletstore.us.com/
    hollister uk, http://www.hollistershirts.co.uk/
    oakley sunglasses wholesale, http://www.oakleysunglasseswholesale.us.com/
    cyber monday deals, http://www.blackfridaydeals.us.com/
    canada goose jackets, http://www.parajumpers.in.net/
    moncler coats, http://www.moncler.us.com/
    coach outlet online, http://www.coachoutletonline.in.net/
    adidas wings, http://www.adidaswings.net/
    kobe bryant shoes, http://www.kobebryantshoes.in.net/
    kobe shoes, http://www.kobeshoes.us/
    moncler outlet, http://www.uggoutletstore.eu.com/
    replica handbags, http://www.replicahandbag.us.com/
    nike huarache, http://www.nikeairhuarache.org.uk/
    cheap oakley sunglasses, http://www.cheapoakleysunglassess.us.com/
    black friday deals, http://www.barbourjacketsuk.co.uk/
    kobe 9, http://www.kobe9elite.us.com/
    toms shoes, http://www.toms.us.com/
    oakley sunglasses, http://www.oakleysunglasses-outlet.us.com/
    futbol baratas, http://www.futbol-baratas.com/
    christian louboutin, http://www.scarpelouboutin.it/
    prada outlet, http://www.pradaoutlet.us/
    hermes outlet, http://www.hermesoutletstore.us.com/
    michael kors outlet, http://www.michaelkorsoutlet.org.uk/
    ralph lauren outlet, http://www.ralphlaurenoutlet.in.net/
    2015109caihuali

    ReplyDelete