Tuesday, January 6, 2015

Business Coaching

Hari ni dalam sejarah pulak rasa nya bila sal boleh update blog on the spot.
Ya Allah kan best kalau berpeluang update blog sama macam dapat update facebook. Sebab sal memang kerap update facebook on the spot. Maknanya setiap kali keadaan tu baru je berlaku, sure sal akan muat turunkan status n picture yang menceritakan aktiviti harian sal TERUS DI FACEBOOK.

Dan kisah personal coaching yang tak di rancang awal ni, dapat pulak sal terus update lepas sejam berjumpa dengan bakal permata yang makin menyinar ni.

Rasanya pagi tadi bila dapat tahu yaya n pai akan berada di area Sungai Buloh untuk sesi fitting client Premium Beautiful mereka, terus sal whatsapp diorang ajak jumpa kat area Sungai Buloh yang berdekatan dengan lokasi mereka berjumpa client.

Jarak rumah sal nak ke sini pun tak de la jauh sangat, adalah dalam 32 minit je menurut kata en WAZE.  

So dah alang-alang mereka pun free hari ni jom terus grab peluang untuk set appointment. Sebab tu best buat bisnez ni sebab kita akan di guide A-Z hingga menjadi. Tapi jangan salah faham ye wahai pembaca ku yang jelitawan sekelian...menjadi ni adalah bilamana diri kita sendiri pun ada KOMITMEN untuk menjadikan diri sendiri dan bukan lah bergantung harap 200% pada mereka yang menarik tangan anda.

Bila anda KOMIT, 200% Mentor akan KOMIT!

#IAMNOTSELFISH ;)

After lunch sama-sama terus tukar meja.
Hahaa lantak la ye, asalkan kita dapat sampaikan ilmu dan strategi dalam keadaan yang tenang dan selesa dalam restoren Tempayan yang terletak sebaris dengan ManjaKu Sungai Buloh ni.

Uol yang tak tau mana nak JALAN-JALAN CARI MAKAN di sekitar kawasan Sungai Buloh boleh la waze cari "MANJAKU SUNGAI BULOH" untuk makan pagi, tengah hari dan malam kat Restaurant Tempayan ni. Kalau lunch memang menu dia sangat SUPERB! Banyak pilihan untuk anda yang sememangnya suka makan macam sal ni ha ;)


Love to coach them.
Sangat-sangat serius nak berjaya Pai n Yaya ni.


All the best YAYA and PAIDI.
Kedua-duanya baru balik dari Misi Banjir di Kelantan. Tapi jejak je kaki kat Kuala Lumpur ni terus sambung aktiviti business mereka. Memang ciri-ciri usahawan jutawan dermawan ada pada mereka berdua. In shaa Allah kak sal yakin awk berdua akan pergi lebih jauh lebih baik lagi hari demi hari.

Just believe!
Kejayaan hanya untuk manusia yang berani menepis halangan dan alasan.

Dan hari ni memang saja je nak keluar rumah pakai boot yang baru di beli.
Konon nye nak pakai masa pergi Europe minggu depan ni. Tapi sebab geram tengok booy ni duduk dalam kotak je, so baik pakai je la.


Next appointment ke Selayang Mall.
Sambil-sambil tu sempat cuci mata untuk tengok boot lain juga. Haish mata ku memang pantang nampak boots sekarang ni.


Ni boot yang sal beli Ahad lepas after business appointment di The Curve.
Best boot ni sebab dia siap ada stokin kat dalam n tinggi dia senang nak adjust dan mudah nak muatkan betis-betis yang agak gebu gebas coz dia tak de zip...just bergetah jadi mudah sangat nak sarung.



13 comments:

  1. I must appreciate the way you have expressed your feelings through your blog!. Click here

    accounting services in greenwood
    CPA in greenwood
    Accounting services in Houston

    ReplyDelete
  2. Thanks for the best blog. it was very useful for me. Keep sharing such ideas in the future as well. Thanks for giving me the useful information.
    Accountant in Chicago
    CPA firm in Dallas
    CPA in Austin

    ReplyDelete
  3. I really like your website. You are really giving good information with quality content. Keep continue to doing this type of work..................
    Accountant in Chicago
    CPA firm in Dallas
    CPA in Austin
    Tax Preparation Services in Fort Worth

    ReplyDelete
  4. Thanks for giving me the useful information. Good post however, I was wondering if you could write a little more on this subject?



    Hybrid Accounting
    Accounting Services in indianapolis
    bookkeeping services in indianapolis
    payroll services in indianapolis

    ReplyDelete
  5. garmin.com/express -Garmin Express gives you the notifications as soon as the updates are available for your Garmin device. You can also sync with the Garmin connect by using the Garmin Express. Garmin Express helps you to transfer or upload your daily activities and data to your Garmin Connect account.

    garmin.com/express

    ReplyDelete
  6. office.com/setup- Microsoft Office includes a wide range of desktop applications such as Word, Excel, Access, PowerPoint, Groove, OneNote, Publisher and Outlook which helps you to complete the various task easily such as writing a letter, sending an email and creating PowerPoint presentation.

    office.com/setup

    ReplyDelete
  7. mcafee.com/activate
    McAfee.com/Activate - Enter Your McAfee Activation Code and Get Started with McAfee at mcafee.com/activate. Enter McAfee Product Key to Activate McAfee Online at McAfee.com/Activate.

    ReplyDelete
  8. www.webroot.com/safe -Webroot has a wide range of product such Spy Sweeper, Windows Washer, Webroot Internet Security Essential, and Webroot SecureAnywhere etc. The first commercial product which was launched by the Webroot is Webroot Windows Washer, which is a trace removal agent. Webroot Spy Sweeper has been designed to remove and block the spyware from your system. With the Webroot Spy Sweeper’s enterprise version Webroot entered into the enterprise market. Webroot offers the protection to your Windows PC, Mac and Mobile devices from the online threats, spyware and cyber attacks etc.
    www.Webroot.com/Safe

    ReplyDelete
  9. www.mcafee.com/activate– We use our computers and smart device for almost every daily chore. This leads to the increase in cybercrime as the cybercriminals know what people are doing on their computers.
    www.mcafee.com/activate

    ReplyDelete
  10. Time Warner Cable Support Number-The company offers a wide range of affordable services like TV, internet and voice services. You can easily be able to register and purchase the services from the Time Warner Cable or TWC. The company offers the free installation, setup and DVR service etc.

    Time Warner Cable Support Number

    ReplyDelete