Tuesday, January 6, 2015

Business Coaching

Hari ni dalam sejarah pulak rasa nya bila sal boleh update blog on the spot.
Ya Allah kan best kalau berpeluang update blog sama macam dapat update facebook. Sebab sal memang kerap update facebook on the spot. Maknanya setiap kali keadaan tu baru je berlaku, sure sal akan muat turunkan status n picture yang menceritakan aktiviti harian sal TERUS DI FACEBOOK.

Dan kisah personal coaching yang tak di rancang awal ni, dapat pulak sal terus update lepas sejam berjumpa dengan bakal permata yang makin menyinar ni.

Rasanya pagi tadi bila dapat tahu yaya n pai akan berada di area Sungai Buloh untuk sesi fitting client Premium Beautiful mereka, terus sal whatsapp diorang ajak jumpa kat area Sungai Buloh yang berdekatan dengan lokasi mereka berjumpa client.

Jarak rumah sal nak ke sini pun tak de la jauh sangat, adalah dalam 32 minit je menurut kata en WAZE.  

So dah alang-alang mereka pun free hari ni jom terus grab peluang untuk set appointment. Sebab tu best buat bisnez ni sebab kita akan di guide A-Z hingga menjadi. Tapi jangan salah faham ye wahai pembaca ku yang jelitawan sekelian...menjadi ni adalah bilamana diri kita sendiri pun ada KOMITMEN untuk menjadikan diri sendiri dan bukan lah bergantung harap 200% pada mereka yang menarik tangan anda.

Bila anda KOMIT, 200% Mentor akan KOMIT!

#IAMNOTSELFISH ;)

After lunch sama-sama terus tukar meja.
Hahaa lantak la ye, asalkan kita dapat sampaikan ilmu dan strategi dalam keadaan yang tenang dan selesa dalam restoren Tempayan yang terletak sebaris dengan ManjaKu Sungai Buloh ni.

Uol yang tak tau mana nak JALAN-JALAN CARI MAKAN di sekitar kawasan Sungai Buloh boleh la waze cari "MANJAKU SUNGAI BULOH" untuk makan pagi, tengah hari dan malam kat Restaurant Tempayan ni. Kalau lunch memang menu dia sangat SUPERB! Banyak pilihan untuk anda yang sememangnya suka makan macam sal ni ha ;)


Love to coach them.
Sangat-sangat serius nak berjaya Pai n Yaya ni.


All the best YAYA and PAIDI.
Kedua-duanya baru balik dari Misi Banjir di Kelantan. Tapi jejak je kaki kat Kuala Lumpur ni terus sambung aktiviti business mereka. Memang ciri-ciri usahawan jutawan dermawan ada pada mereka berdua. In shaa Allah kak sal yakin awk berdua akan pergi lebih jauh lebih baik lagi hari demi hari.

Just believe!
Kejayaan hanya untuk manusia yang berani menepis halangan dan alasan.

Dan hari ni memang saja je nak keluar rumah pakai boot yang baru di beli.
Konon nye nak pakai masa pergi Europe minggu depan ni. Tapi sebab geram tengok booy ni duduk dalam kotak je, so baik pakai je la.


Next appointment ke Selayang Mall.
Sambil-sambil tu sempat cuci mata untuk tengok boot lain juga. Haish mata ku memang pantang nampak boots sekarang ni.


Ni boot yang sal beli Ahad lepas after business appointment di The Curve.
Best boot ni sebab dia siap ada stokin kat dalam n tinggi dia senang nak adjust dan mudah nak muatkan betis-betis yang agak gebu gebas coz dia tak de zip...just bergetah jadi mudah sangat nak sarung.



1 comment: