Sunday, December 28, 2014

Tsunami PB


Shopping musim sales hujung tahun ni memang best kan...memang bijak la uol yang shopping sesuatu yang boleh pakai lama...paling best adalah uol shopping baju dalam yang boleh guna untuk jangka masa panjang n boleh buatkan uol makin slim dan AWET MUDA...tolak dulu kejap handbag kasut gadget dress...selamat kan diri sendiri dulu dari membesar dengan jayanya pada tahun 2015 nanti...jom jaga badan...biar badan sihat so nak beribadat pun tak terkulat-kulat 

#PremiumBeautiful
011-1631 1641

Peluang bersara sebelum usia.




Peluang Bukan Dinanti Tapi Dicari...
Alhamdulillah ramai yang makin bijak merebut peluang untuk jana pendapatan bersama TLC...buat anda yang tercari-cari peluang untuk dapatkan side income at least 1,000 ke 4,500 sebulan boleh segera contact sal untuk sal explainkan bagaimana kami di #TopLeadersCircle mampu untuk Pencen sebelum sampai waktu dan mampu jana SOLID income sekurang-kurangnya 10k sebulan...sal sedia sharekan pengalaman 


#PremiumBeautifulExpert
#BusinessMentor

Premium Beautiful Expert Johor Bahru


Follow mama go to work hari ni.. Nanti mama bagi elaun ye ;)

Alang-alang ke Rawang, terus gunakan khidmat GDEX Express untuk pos Premium Beautiful ke Johor Bahru...sekilo baru RM12.00 je..
Saje nak test guna selain pos laju..so alhamdulillah memang terbaik la GDEX 👍


Friday, December 26, 2014

Jom try Hot Pindang Kitchen punya Asam Pedas pulak



What i can say...............
Ya Allah memang antara yang terbaik!!!

Sal bagi 5 Bintang untuk asam pedas sedap kat Hot Pindang Kitchen ni.
So buat uol yang tercai-cari or memang suka jalan-jalan cari makan sekitar KL Selangor ni boleh la cuba ke sini untuk rasakan sendiri nikmat asam pedas sebenar di area Lembah Klang ni.



Lokasi dan Contact No Hot Pindang Kitchen Seksyen 10 Shah Alam : 0355231259
Kalau guna WAZE uol boleh search lokasi asam pedas sedap ni dengan menaip Reezqi Academy. Lokasi Hot Pindang Kitchen ni pun tak jauh dah dari Concorde hotel dan Plaza Masalam sekyen 9 tu. Kiranya kalau dari kedai makan ni boleh nampak dah concorde hotel tu.




Lepas memanjakan sekejap diri kat spa yang ala-ala bali ni dengan full package dari hujung rambut sampai kaki, terus ke Shah Alam untuk urusan business appointment. Lepas tu terus search lokasi untuk mengisi perut yang lapar. Sal memang penggemar asam pedas. Ikut hati nak ke Melaka je untuk makan asam pedas cik Ani di MITC tapi apakan daya kena bertabah sekejap dengan berikhtiar cari dulu asam pedas area Shah Alam ni. Dah pukul 4 Petang pun. Tak kan la nak berlari pecut ke MITC Melaka dengan tak bawa persiapan baju apa pun semata-mata nak kan asam pedas sedap yang femes kat Melaka tu kan.


Mana satu nak ni? Semua nampak sedap.


Alhamdulillah rezeki nak makan Asam Pedas Sedap kat area lembah klang ni tercapai. Kalau tengok price pun memang berbaloi sangat dengan rasa dia. Sedap dan Murah Asam Pedas di Seksyen 10 Shah Alam ni. Pada penggemar Asam Pedas sekitar KL Selangor, uol boleh la try ke sini ye. 


 Disebabkan lapar punya pasal, terus order sekali set keropok leko. Ni akibat ketagih makan keropok lekor masa jalan-jalan ke Terengganu hari tu la ni. Alhamdulillah habis jugak sebakul keropok leko ni sal dan Damia kerja kan. Alhamdulillah jugak Danisha and Danish tido, so boleh la mama makan dengan kusyuk dan tawaduk.


My favorite!
Nasi Asam Pedas dan Air Tembikai Fresh from the oven.Huhuu.. Bismillah.


Nampak tak asam pedas dia? Pekat melekat kan..Sedap u.......


 Puas makan asam pedas kat sini. Jom la uol try sendiri ok ke tak asam pedas hot pindang ni. Selain asam pedas ada je jugak menu lain macam masak singgang and daging salai masak kuning kalau sal tak silap. Harga memang kategori murah ;)

Makan sambil pakai Premium Beautiful memang buatkan diri tak rasa bersalah bila makan banyak sampai licin makanan, sebab nye tak payah nak risau yang berat badan akan naik mendadak atau bentuk badan akan mula mengembang tak tentu hala. Sebab bila pakai pb ni automatic bentuk badan maintian macam bentuk tanah yang dah lama dalam pasu ;)


#SayaSukaMakan
#JalanjalanCariMakan



Preparation for Winter time

Jom bersedia untuk percutian Musim Sejuk.
Alhamdulillah kali ni buat pertama kali nya dalam hidup, sal bakal diterbangkan secara PERCUMA bersama suami dan rakan-rakan Top Leaders Circle ke bumi Eropah. Ya Allah!!! Tak sabarnya nak jejakkan kaki ke Austria dan Hungary. Macam mana la rupanya ye buat 1st timer yang tak pernah termimpi pun nak dapat jejakkan kaki ke Bumi Allah yang penuh keindahan tu nanti.

Sal orang biasa-biasa. Orang yang berimpian biasa-biasa je dulu nya.
Dulu bagi sal, melancong ke Europe ni tak pernah ada dalam kamus wikipedia hidup sal. Sebab tau kos nak ke sana memang telan puluhan ribu ringgit. Jadi memang tak berani nak letak impian untuk ke europe memandangkan sekitar Malaysia pun nak jelajah masa tu memang tak lepas. Dengan income bekerja cukup-cukup makan, mana sempat nak berfikir untuk melancong ke musim sejuk. Nak ke musim sejuk ni besar belanja. Belum pergi lagi pun dah perlukan ribuan ringgit untuk sediakan kelengkapan macam baju sejuk, ear muff, boot, sarung tangan, snow cap, dan macam-macam lagi. Kat situ je untuk sorang dah boleh habis almost RM3,000

Tu baru kelengkapan persiapan untuk di pakai badan je.
Belum masuk Flght, Hotel, Makan Minum, dan entertainment yang lain. Praise to Allah bila semua tu sal dan suami tak perlu fikirkan belanja dia berapa. Sebab tugas kami siapkan PASSPORT dan kelengkapan pakaian musim sejuk je.

Nak tahu mana nak cari kelengkapan pakaian musim sejuk yang reasonable price dan berkualiti? Jom follow sal ke :



Loakasi Kok Kong Winter Coat ni terletak di:
No 170 Jalan Loke Yew
55200 Kuala Lumpur.




Operating Hours :
  Mon-Sat: 9:00am-7:00pm, Sun and Public Holiday: 11:00am-7:00pm 



Which one?
Tak tau nak pilih mana..so finally let's grab both! Senang..tak payah pening-pening...pink and yellow winter coats welcome to my trolley case ya ;)


I Love yellow winter coat.


And i also Love this pink winter coat.


My kids pun amik feel jugak pakai winter coat pink and red color...plan next year after Austria Hungary nak jejakkan kaki ke Kota Mekah then baru bawa diorang berjalan ke Disneyland pada musim sejuk.


Banyak pilihan warna kat Kok Kong Winter Wear ni.
Thank you master sifu CDM Chan atas recommendation untuk ke sini. Bukan apa, mudah nak buat pilihan sebab semua ada. Kiranya one stop center la untuk persiapan musim sejuk. Nak kata mahal tak la semahal mana pun, Consider mampu milik la price winter coat kat sini.


Tak sabar nak tengok muka en suami bila 1st time di bawa ke luar negera. Hehee nampak teruja husband bila pertama kali dalam sejarah dia kena buat passport ;)


" Buku Merah jangan lupa bawa moga-moga belum tamat tempoh"
Memang tak tamat tempoh la kan sebab baru buat pun hari tu kat Jalan Duta.
Nanti kan #TLCTravelog dari sal live untuk anda dari Austria dan Hungary nanti ye ;)




Wednesday, December 17, 2014

Kejayaan besar bermula dengan kejayaan kecil

Alhamdulillah sebulan dah officially sal bergelar Crown Diamond Manager dalam business ni.

Permulaan dulu sal hanya melihat kejayaan orang lain.
Namun kejayaan mereka sal jadikan pembakar semangat untuk sal bergerak ke arah kejayaan yang mereka kecapi. Dan Alhamdulillah berkat usaha, dorongan dan kerjasama yang tak pernah putus dari mentor-mentor, keluarga, suami, sahabat dan dengan izin Allah satu persatu tangga kejayaan sal mula jejaki.



 Penghujung 2011 sal hanya datang bergambar dan meraikan kejayaan mentor sal sendiri iaitu CDM Kak Salha Zain yang diraikan sebagai Crown Diamond Manager yang baru untuk tahun tersebut.

Sal jadikan kenangan di majlis Ulangtahun ke 19 tersebut sebagai insiprasi dan pembakar semangat untuk sal pun akan capai apa yang CDM Salha dah capai.














Tuesday, December 9, 2014

Majlis Aqiqah New Born Baby CDM Salha Zain

Alhamdulillah berkesempatan menghadiri majlis Aqiqah baby baru CDM Salha Zain dan CDM Al-faath di Mutiara Gombak pada 29 November yang lalu. Hari ni juga merupakan hari closing buat semua usahawan jadi memang agak terkejar sedikit dengan urusan punch barang di stokis. Walau bagaimanapun alhamdulillah kerana berkesempatan untuk sama-sama meraikan majlis Aqiqah di sini.


Ya Allah our multimillionaire mentor CDM Haji Azlan Deraman turut hadir sama ke majlis aqiqah ni dalam keadaan yang sangat bersederhana. i salute u master sifu. Very humble walau dah lama bergelar jutawan dan industri business networking ni.



Bertuah Muhammad Al-Fateh bila rambut di gunting oleh CDM Haji Azlan Deraman sambil di gendong tenang oleh ayah nya CDM Al-Faath Al-Ayubbi.


Haji muda yang berjubah putih tu nampak je dalam gambar ni macam cool kan?
Tapi di situasi sebenarnye, beliau merupakan penghangat suasana. Habis selurih surau dia kerjakan.Hahahha ya Allah bertabah la wahai mama dan ayah. Anak lelaki punya lasak memang lain dari lasak kakak-kakak. At least yang kakak-kakak tu bila kena tegur diorang duduk diam jugak la dan mudah dengar cakap. Tapi kalau Muhammad Danish Shafiq ni, kita tegur dia, dia lagi happy tergelak-gelak bila tengok mama marah. ;)


Tak boleh duduk lama kat surau tu. Kalau lama duduk kat surau tu alamatnya habis la surau tu diriuh rendahkan dengan ragam kreatif Muhammad Danish Shafiq. So, once Safriza sampai je ke surau, terus follow Saf and Aida Rashid ke rumah my mentor.


Best nye dapat tengok baby.
Semoga Muhammad Al-Fateh memebesar menjadi anak yang soleh.


Dan semoga dua anak dara yang bergambar dengan sal ni cepat-cepat ditemukan jodoh dengan mereka yang soleh.


Kenangan sebelum mengakhiri sesi ukhwah kami.
Seronok sangat sesekali dapat berkumpul dalam suasana macam ni.


Habis licin kambing kuzi kami kerjakan.
Sedap sangat-sangat kambing kuzi yang di jamu kepada kami ni.


Tak toleh kiri kanan dah.

Bentuk Badan Cantik Sebelum dan Selepas Berkahwin bila amalkan Premium Beautiful


Semua wanita impikan bentuk badan yang langsing menarik dari sebelum berkahwin kan?
Sama la jugak macam adik cantik yang berjaya ramping dalam masa tak sampai lima minit lepas sarung premium beautiful corset.

Anda perlu faham yang harga Premium Beautiful bukan nye mahal, tapi Premium Beautiful tinggi harganya kerana tinggi kesan kebaikkannye. Just imagine, dalam masa 5 minit kita dah boleh dapat bentuk badan idaman tanpa kesakitan.

Untuk mencuba Premium Beautifu secara PERCUMA, boleh segera hubungi #PremiumBeautifulExpert untuk keterangan lanjut. Jangan risau, tiada paksaan untuk membeli superbrand product ni kerana apa yang sal mahukan hanyalah anda faham mengenai betapa perlunye penjagaan badan luar dan dalam.


SALLEHA ROSLAN
011-1631 1641





Terpaksa hilang inchi lepas 5 Minit sarung Premium Beautiful


Teruja adik ni bila tak sampai lima minit pinggang beliau terpaksa hilang inci.
Punya la hebat hasil kerja yang Premium Beautiful lakukan pada si pemakai.
Kesan ramping terus dapat tak sampai 5 minit pb corset tersarung di badan.

Tanpa sakit dan tanpa kesan sampingan yang merbahaya pada tubuh badan.
70% di reka khas untuk membantu memberi kesan kesihatan yang baik.
30% melahirkan kecantikkan semulajadi.
dan 100% keyakinan yang tinggi bila konsisten pakai premium beautiful hari-hari.



#PREMIUMBEAUTIFULEXPERT
SALLEHA ROSLAN
011-1631 1641

Tuesday, December 2, 2014

Premium Beautiful membantu untuk kekal cantik di mata suami


Waktu sebelum kawin semua beriya nak jaga badan kan..ada yang sanggup berlapar, lari 10 pusingan tasik, makan sebarangan pil kurus, paling kritikal ada yang sanggup jolok tekak...scary 


Faham... Wanita mengandung, melahirkan, dan menyusukan...tapi kan bagus bila sepanjang hayat dalam perkahwinan tu kita masih ada keinginan yang sama..keinginan untuk sihat dan cantik di mata suami...tak pe la kalau suami yang makin "sihat" pun asalkan kita tetap ada usaha untuk maintain alignment macam zaman awal-awal kahwin dulu 







Dream come true... Austria Hungary tunggu kami datang!




Alhamdulillah...!!!!
Dream come true!!!

Next month confirm akan baring atas salji macam ni..!!! Ya Allah..!!! Tak sabar...memang jakun la kan bila dapat berjalan n berguling atas salji nanti...