Thursday, August 28, 2014

Jalan-jalan cari makan Warong Leko Sungai Buloh


Dinner dulu before topup ilmu di class mingguan hari rabu bersama CDM-CDM otai yang luas pengalaman dalam bidang perniagaan yang sal mula ceburi sejak 3 tahun lalu


Tetingat kata-kata Dr Azizan Osman setiap kali ke seminar hebat beliau...
"Nak berjaya buat longkang, belajar lah dengan orang yang dah berjaya buat longkang"

Maknanya, DAO bagi gambaran bahawa apa saja yang kita lakukan, kita perlu ada guru yang merupakan mentor untuk memberi ilmu dan tunjuk ajar pada kita. Tunjuk ajar berkaitan bidang yang kita sedang usahakan.

Guru ni peranan dia lebih pada tunjukkan jalan atau tunjukkan cara...yang nak siapkan jalan tu adalah kita...Peranan mentor hanya 5% je untuk guide kita sampai jadi dan selebihnya adalah datang dari keinginan kita sendiri. Sekian. ;)



Ok kalau uol nak tau kat mana tempat favret sal dan keluarga setiap kali dinner, boleh klik link tu...
Tempat makan favret area sungai buloh :








Hahahhaaa...see!
Muhammad Danish Shafiq cukup marah kalau muka dia yang gebu ala barbie doll ni kena selfie banyak kali.

Nama tempat ni Warong Leko Sungai Buloh, dekat TSB sungai buloh. Sal anak beranak memang suka makan kat sini sebab service dia cepat, rasa sedap n tentang harga tu tak pasti pulak la kalau bagi uol ok ke tak...harga dia biasanye kalau sal makan dengan husband je adalah dalam 45 macam tu...and if Damia n Danisha makan sekali, range harga akan jadi antara RM45 to RM65

Bila bawa anak kecik kat tempat makan ni sal memang prefer service...service cepat no 1...and so far Warung Leko Sungai Buloh punye service memang tip top kecuali masa bula puasa tu je la dikecualikan...sebab ramai kan masa berbuka tu so service dia ada kelewatan sedikit ;)




Ni masa pagi tadi.
Lepas kakak Damia n Danisha ke sekolah, kerja mama memang melayan dia je la.
Hobi baru sekarang is layan CD Barney, Bob the Builder, Thomas and Friends, Pingu!

This is the BEST part bila kita dah transform dari 9-6pm workers to fulltime housewife❤️❤️❤️

#TimeFreedom
#RetireYoung

No comments:

Post a Comment