Tuesday, August 12, 2014

Facial with Alfalfa and Garam Buluh

Stress dengan jerawat kecik-kecik mula naik kat tepi dagu akibat nak datang bulan, terus sal teringat idea kawan-kawan dalam whatsapp group yang diorang ada buat Mask muka dari campuran Alfalfa concentrated n Garam Buluh...

Hari ni selasa 12 August ada private invitation dari Dior untuk tengok new winter collection 2015 mereka di Starhill so Sal tak sempat sangat nak buat facial skarang ni tu yang teringat tips untuk redakan jerawat dengan Alfalfa dan Garam buluh. Lepas 20 minit buat Mask, bilas dengan air..terus rasa muka tegang n kurang lah tajam-tajam jerawat kekecik tu.

Jadi, boleh la dengan penuh confident nye bersiap pantas untuk ke private invitation Dior ni...


Live update hari ni uols.. Hehee..tetiba rajin pulak nak terus update masuk blog kan...selalu sal masuk facebook or instagram @salleharoslan je dulu n blog akan jadi berminggu minggu pending tapi hari ni terajin pulak..


Nampak tak muka confident lepas buat sendiri Mask muka hasil gabungan Alfalfa dan Garam buluh...rasa bersih muka!!! :)


Ootd hari ni:
Shawl adalah shawl rm5 yang sal beli 6 tahun dulu di pasar malam Saujana Utama..
Perlu ke mention harga tu?
Perlu la kot sebab ni kan blog sal...lagi pun nak bagi gambaran pada pembaca blog ni bahawasa nye untuk nampak ayu-ayu gitu kita tak perlu besar sangat berbelanja..yang perlu kita besarkan adalah confident level diri kita sendiri. Bila yakin dengan diri, in shaa Allah pakai la apa pun, buat la apa pun, kita tetap akan kelihatan menarik. 

Dress vouge dari Aisyah Almashoor!
Best sangat design unik dari Aisyah Almashoor ni sebab cutting dia selesa n harga pun dalam 299 je. Untuk full view nanti sal update ye.

Sal beli baju ni khas untuk ke Dior event hari ni...n nanti nak repeat beli lagi baju-baju aisyah Almashoor yang lokasi nye terletak di The Strand Kota Damansara KL. Butik Aisyah Almashoor ni betul-betul atas Zawara Kota Damansara.

Add @aisyahalmashoor di instagram

Accessories semua yang lama punye sebab sal bukan hantu accessories...sal suka beli n pakai warna yg mudah nak match.

Dan ootd paling utama dah semestinye PREMIUM BEAUTIFUL. Mana boleh tak pakai bff jutaan wanita Malaysia ni. Pb corset sentiasa di hati ;)


Jom hantar baby gebu ni dulu ke rumah mak tok. Kasi mama chance cuci-cuci mata kat Dior n starhill.



No comments:

Post a Comment