Saturday, August 30, 2014

Grand Sale



Real testimoni dari ibu beranak tiga!
Sekiranya anda tiada masa untuk bersenam...
Sukar untuk berdiet...
Rasa tak selamat dengan ubat kurus di pasaran...
Inginkan bentuk badan idaman...
Dapatkan segera kaedah mudah dah selamat untuk kembalikan bentuk badan idaman anda....

Hubungi:
#premiumbeautifulexpert
#premiumbeautiful
Salleha Roslan 
www.salleharoslan.com

Thursday, August 28, 2014

Premium Beautiful Bukan Corset Biasa

PREMIUM BEAUTIFUL....



Dapat whatsapp from client:
"Smlm borak dgn akak ipar, dia ckp experience die pakai pb..dia ckp pb is very painful"

Yang ada masalah macam ni, apa yang sal boleh katakan adalah....KESIAN ANDA😅

Sebab tu perlu dapatkan service dari agent #premiumbeautiful yang aktif share info pb di blog, ig dan fb...orang yang bersungguh update kedai online mereka ni adalah orang yang akan bersungguh service anda sebelum dan selepas jual beli dilakukan.......sebab pb bukan untuk di pakai ketat hingga menyakitkan...sal sendiri pernah buat uji kaji pada badan sendiri bila pakai pb dengan size yang salah iaitu size yang ketat...memang la sakit badan tu bila sarung baju yang menjerut badan...tapi bila kita dapatkan service dari agent terlatih, in shaa Allah kita jadi tak selesa bila tak pakai pb walau sehari...kalau betul "painful", dah meringkuk dah kami pengguna tegar pb ni semua dalam hospital dik sebab dah bertahun pakai pb ;)

#premiumbeautifulexpert
www.salleharoslan.com



Jalan-jalan cari makan Warong Leko Sungai Buloh


Dinner dulu before topup ilmu di class mingguan hari rabu bersama CDM-CDM otai yang luas pengalaman dalam bidang perniagaan yang sal mula ceburi sejak 3 tahun lalu


Tetingat kata-kata Dr Azizan Osman setiap kali ke seminar hebat beliau...
"Nak berjaya buat longkang, belajar lah dengan orang yang dah berjaya buat longkang"

Maknanya, DAO bagi gambaran bahawa apa saja yang kita lakukan, kita perlu ada guru yang merupakan mentor untuk memberi ilmu dan tunjuk ajar pada kita. Tunjuk ajar berkaitan bidang yang kita sedang usahakan.

Guru ni peranan dia lebih pada tunjukkan jalan atau tunjukkan cara...yang nak siapkan jalan tu adalah kita...Peranan mentor hanya 5% je untuk guide kita sampai jadi dan selebihnya adalah datang dari keinginan kita sendiri. Sekian. ;)



Ok kalau uol nak tau kat mana tempat favret sal dan keluarga setiap kali dinner, boleh klik link tu...
Tempat makan favret area sungai buloh :








Hahahhaaa...see!
Muhammad Danish Shafiq cukup marah kalau muka dia yang gebu ala barbie doll ni kena selfie banyak kali.

Nama tempat ni Warong Leko Sungai Buloh, dekat TSB sungai buloh. Sal anak beranak memang suka makan kat sini sebab service dia cepat, rasa sedap n tentang harga tu tak pasti pulak la kalau bagi uol ok ke tak...harga dia biasanye kalau sal makan dengan husband je adalah dalam 45 macam tu...and if Damia n Danisha makan sekali, range harga akan jadi antara RM45 to RM65

Bila bawa anak kecik kat tempat makan ni sal memang prefer service...service cepat no 1...and so far Warung Leko Sungai Buloh punye service memang tip top kecuali masa bula puasa tu je la dikecualikan...sebab ramai kan masa berbuka tu so service dia ada kelewatan sedikit ;)




Ni masa pagi tadi.
Lepas kakak Damia n Danisha ke sekolah, kerja mama memang melayan dia je la.
Hobi baru sekarang is layan CD Barney, Bob the Builder, Thomas and Friends, Pingu!

This is the BEST part bila kita dah transform dari 9-6pm workers to fulltime housewife❤️❤️❤️

#TimeFreedom
#RetireYoung


Tuesday, August 26, 2014

Salleha Roslan with Salha Zain at Dior event

Thank u #Dior for inviting us...
1st time dapat private invitation macam ni...bukan niat untuk jadi pengumpul barang berjenama ataupun materialistik...tapi sal jadikan aktiviti macam ni sebagai pembakar semangat untuk sal terus berusaha untuk buat saving besar...
nak saving besar income perlu besar, nak income besar usaha pun perlu lagi besar...!

Telan air liur tengok harga handbag dan harga baju DIOR ni lebih kurang sama dengan bonus bulanan semasa sal tapi dalam #topleaderscircle ni aktiviti kewangan kami turut di monitor mentor...

Contoh: kalau nak pakai handbag 20k income perlu 5 kali ganda dari harga handbag sebab buat bisnez bukan untuk besarkan hutang!!! Tapi untuk bebas berbelanja tanpa hutang.



Muka nerves berserta seketul jerawat di tepi pipi kanan ;D


With my lovely mentor CDM Salha Zain yang juga merupakan icon Sohonita Malaysia.


With TLC Sista CDM Nur Fadzliah, CDM Salha and CDM Izyan Liyana.









Boleh la winter nanti pakai boot ni masa kat Austria Hungary.
Range harga boots kat Dior ni dalam RM5000-RM6000


Yang ni Almost RM3,000
Sedap nya pakai kasut "berharga"


I love PINK!

Love this one also becoz it's PINK!

Range harga handbag Dior ni semua adalah dalam RM16,000 to RM25,000


Ok..
This is mine..sunglasses swarovski from DIOR ;)


Cik Safriza Azwani lagi gojes!
Selamba je request untuk try baju 5 Figures ni,

Uols bukan senang nak dapat private invitation macam ni tau.
Time ni la kita boleh duduk dua-tiga jam skali pun untuk try dan pegang collection yang ada.

Yup..this is the winter coat price yang Safriza Azwani pakai tadi.
Memang "gebu" harga dia kan ;)





Tapau sorang satu.



Ni fitting room ye. Siap boleh golek-golek dalam ni.



Sebelum balik sempat pergi makan dengan Safriza Azwani di Pavilion.
Murah je set Tom Yam Kung ni..dah la sedap pulak tu kan. RM16 je untuk Tiga menu.



After that, balik terus terkam anak-anak bawa diorang pulak pergi makan coz Damia n Danisha request nak makan roti canai kat the curve.

Seronok nye bila sekarang ni no more 9-6pm dengan urusan kerja di pejabat.
No more stress n makin banyak masa yang dapat diluangkan untuk uruskan anak-anak dan tak terkejar-kejar nak buat urusan rumah.

Alhamdulillah TIME FREEDOM is mine now!
Waktu berkerja, waktu bershopping, Sal boleh pilih bila-bila masa ikut suka. In Shaa Allah, sekarang pula makin hampir ke arah bebas kewanganan!!!!

Syukur sangat melalui peluang business Sal dapat bergelar suri rumah dengan pendapatan LIMA angka. Ianya tak mustahil sekiranya kita sendiri yang sanggup berkorban untuk masa depan.

Let's retire young and retire rich!!!







Sebulan lagi...Free Trip with Top Leaders Circle

Ya Allah!
Tak sampai sebulan lagi dah ni nak ke sini...

Business bersama Top Leaders Circle memang membuatkan sesiapa pun terpaksa melancong percuma dua ke tiga kali setahun.

Bulan Februari lepas baru je Ke Gold Coast Australia secara PERCUMA.

Dan kali ni sebelum berlepas ke Austria untuk musim sejuk beku ala-ala frozen, bulan september ni kita ke Shanghai dulu. Semoga perjalanan kami semua sentiasa dilindungi Allah. Amin.




Kenapa BIO SELEZA PERLU dijadikan pilihan?

Tahukah anda?

Kini, kira-kira 83% wanita mengalami jangkitan pada bahagian intim.

62% punca jangkitan tersebut disebabkan oleh penggunaan tuala wanita yang tidak selamat atau kurang menepati piawaian.

Menurut laporan WHO Pertubuhan Kesihatan Sedunia, pada tahun 2012, sebanyak 528,000 Kes baru  kanser serviks dilaporkan yang menyebabkan 266,000 kematian setahun di seluruh dunia!

Statistik ini menunjukkan bahawa sekurang-kurangnya 1447 wanita didiagnosis mengalami kanser pangkal rahim dengan lebih daripada 729 kematian sehari!

Laporan statistik kanser Malaysia 2001 melaporkan bahawa kanser serviks menyumbang sebanyak 12.9% daripada EMPAT wanita yang sudah putus haid (menopaus), dijangka mengalami kanser pangkal rahim yang menjadi pembunuhNo.2 dalam kalangan wanita Malaysia.



BAHAN-BAHAN TUALA WANITA BIASA.
Banyak gunakan bahan tercemar yang bakal memberi kesan buruk pada aset utama anda!!!



Nampak kan apa sebenarnya yang kita pakai selama ni setiap kali datang bulan.




Kebarangkalian wanita terkena jangkitan kuman semasa haid adalah lebih tinggi...MENGAPA?

Datang haid adalah fitrah bagi semua wanita. 
Oleh itu, tuala wanita adalah barang keperluan serta pendamping paling intim dengan wanita.

Maka, pemilihan yang salah ataupun pemakaian tuala wanita yang tak selamat boleh mengakibatkan masalah kesihatan.

Pemakaian tuala wanita secara berterusan selama dua jam yang tak di tukar boleh membahayakan kesihatan kerana tuala wanita terpakai boleh menjadi sarang pembiakan bakteria hingga mencecah bilangan bakteria sebanyak 107/cm2.

Wanita yang sering mengalami bakteria yang serius semasa haid berkemungkinan besar mengalami ancaman kesihatan pada masa hadapan.

Terdapat banyak jenis jangkitan haid seperti demam ringan, keradangan kemaluan, pruritus, jangkitan rahim seperti vaginitis, cervicitis, penyakit keradangan pelvis, endometrosis, keputihan yang berlebihan, kepedihan atau sakit perut, demam, loya, jangkitan salur kencing termasuk cystitis, pyelonephritis, kerap kencing, dysuria, sakit belakang atau fenomena keletihan yang akan dihidapi oleh wanita semasa haid.

Lebih membimbangkan, semua jangkitan ini mungkin mengakibatkan pelbagai penyakit ginekologi yang lebih serius lagi.


JOM BERTUKAR kepada.....
BIO SELEZA FEMININE PAD!

Bio Seleza merupakan gabungan fungsi tuala wanita 4 Dalam 1

Tuala Wanita yang selesa serta dilengkapi fungsi utama penjagaan kesihatan.

4 FUNGSI UTAMA Bio Seleza...
Fungsi pembasmian Bakteria
Fungsi Penyahbauan
Menyelaraskan fungsi fisiologi tubuh badan
Melegakan masalah sakit puan


Ciri-Ciri Bio Seleza
Lembut
Kering
Selesa
Pengudaraan baik
Berkesan mencegah kebocoran
Kuasa penyerapan kuat


Perbandingan antara jenama biasa dengan Bio Seleza


Stuktur Asas:
Jenama Biasa - Kertas
Bio Seleza - Kapas lembut


Lapisan penyerap:
Jenama Biasa - Kertas kitar semula dengan bahan penyerap yang sedikit.
Bio Seleza - Di import dari JEPUN dengan molekul SAP penyerap kualiti tinggi.


Lapisan Bawah:
Jenama Biasa - Selaput yang tak telap udara
Bio Seleza - Selaput yang telap udara


Lapisan pelekat:
Jenama Biasa - Pelekat gred industri
Bio Seleza - Pelekat gred makanan


Bio Seleza menggunakan empat teknologi terbaik untuk memelihara kesihatan manusia...
*Teknologi Bio Velocity Ekslusif dari Korea
*Sinar Inframerah Jauh
*Ion Negetif
*Nano Silver


Kebaikan penggunaan Bio Seleza
Melegakan masalah senggugut
Masalah keputihan
Ketidakselesaan semasa haid
Selaraskan hormon wanita
Menghalang pembiakan bakteria dalam rahim
Menguatkan imun



DEMO BIO SELEZA


Kanan sekali merupakan pad Bio Seleza.
Dan perhatikan pada Bio Seleza tetap kelihatan kering walau telah dicurahkan dengan sejumlah air.


#BioSeleza

Dapatkan segera Pad Magic Bio Seleza dari pengedar sah anda

SALLEHA ROSLAN
011-1631 1641

Simple plan untuk anda yang inginkan pendapatan tambahan dari RM4000 melalui produk berkualiti dari Top Leaders Circle



Monday, August 25, 2014

Repetition is the mother of learning, the father of action, which makes it the architect of accomplishment...

Buat anda yang baru bermula, jangan takut pada penolakkan! Sebab penolakkan adalah sebahagian dari kejayaan...

Tuesday, August 19, 2014

Antara Tips Mengawal Nafsu Makan

Antara Tips mengawal nafsu makan:

Ambil makanan berprotein ketika sarapan kerana ia membantu untuk mengurangkan rasa lapar pada siang hari. Malah, anda tidak akan mengambil makanan dalam jumlah yang banyak.


#premiumbeautiful
#premiumbeautifulexpert


Premium Beautiful Top Agent Malaysia
SALLEHA ROSLAN

Monday, August 18, 2014

Bio Seleza Feminine Pad

Hati-hati memilih pad untuk penjagaan aset peribadi anda.
Kerana ianya tidak boleh ditukar ganti sekiranya tidak di jaga dan di peliharai sepenuh hati.

Memang ia berada di bahagian tersembunyi kaum hawa.
Tapi tak salah sekiranya kita menjaga bahagian tersebut dengan penuh teliti kerana di situ lah tempat yang mudah untuk di serang penyakit mahupun kanser pangkal rahim.



JOM BERTUKAR KEPADA PAD BIO SELEZA....HMMMMMMMMMM SELESANYEEEEE!!!



Bio Seleza Feminin Di rumus khas dengan bahan-bahan yang dapat membantu melegakan masalah berkaitan haid serta ketakselesaan akibat haid. Dengan tambahan 8 Kelebihan Unik, Bio-Seleza memperbaiki kebersihan feminin serta menggalakkan perlindungan kesihatan yang optima sepanjang hari.


Bio Seleza Pad ni sesuai ke untuk wanita hamil?
Bio Seleza Pad ni selesa ke pakai waktu berpantang nanti?

Bio Seleza Femininne Pad is suitable for al ladies who have monthly menstrual needs.

You may use Bio Seleza Feminine Pad during your confinement moments.

Nevertheless, if you need extra protection features (which is subjected to individual preference), then you may need to check out on "special confinement pad" instead.

The addition protection features depends on the following condition of your health:-
1) Condition of surgery and extend of stitches that you may require extra smooth pad surface.

2) Condition of your menstruation flow wether it is severe flow/ heavy flow/ mild flow.



CIRI-CIRI UTAMA BIO SELEZA FEMININE PAD

Tiada bau yang tak menyenenagkan kerana ada funsi penyahbau.

Lembut dengan lapisan bebas habuk yang selesa dengan ciri serapan hebat.

mengawal kebocoran yang hebat dengan mengunci cecair secara berkesan bagi mengelakkan kebocoran dari semua sudut.

Dengan BIO SELEZA tiada lagi masalah:
KEPUTIHAN
HAID TAK STABIL
VAGINA GATAL dan BERBAU
MASALAH HORMON YANG MENYEBABKAN SUKAR UNTUK HAMIL
PENINH DAN KURANG TENAGA KETIKA HAID
PAD BOCOR




Kenapa pad biasa bahaya dan Apa risikonya?

Kebanyakan pad biasa di pasaran diperbuat daripada recycle paper atau serbuk kayu pulpa yang telah diputihkan menggunakan peluntur selama 30jam. 

Apabila haid, darah yang panas akan bertindakbalas dengan bahan peluntur yang ada dalam pad tersebut dan membebaskan 1 bahan kimia yang sangat bahaya.

 130 kali ganda berbahaya daripada arsenik (racun pembunuh yang senyap) iaitu DIOKSIN. 




Dioksin menyebabkan:

Ketidakstabilan hormon
Kanser Payudara
Kanser Ovari
Kanser Usus
Endometriosis
Kemandulan
Fibroid
Keguguran
Jangkitan pada uterus
Melemahkan sistem imuniti badan



DIOKSIN ni akan diserap oleh faraj dan masuk ke dalam rahim kita dan risikonya, sel-sel KANSER akan diaktifkan.

 Selain itu, risiko lain DIOKSIN ini adalah mengaktifkan sel FIBROID , menggalakkan pembiakan bakteria dan sebagainya. 

Semua wanita ada fibroid. Yang bezanya sama ada fibroid tersebut aktif atau tak. Tapi, tahu ke kita sama ada fibroid kita tu aktif ke tak aktif kan. Sehinggalah fibroid kita membesar dan terus membesar sehingga kita kelihatan seperti mengandung! Pernah dengar istilah "busung"? Ada segelintir wanita dikatakan mengalami busung disebabkan fibroidnya membesar dan sekaligus membengkak. 

Selain itu, masalah wanita lain yg majoriti mengalaminya adalah SENGGUGUT setiap kali datang bulan/haid.

 Memang setiap wanita di dunia ni ada mengalami masalah SENGGUGUT. Tetapi apa yang membezakan adalah dari segi kekuatan sakit SENGGUGUT setiap individu. SENGGUGUT yang normal tidak akan menjejaskan kehidupan harian. Tapi ia menjadi tidak normal jika, apabila datang haid, sakit SENGGUGUT yang dialami terlalu kuat sehingga wajah dan badan menjadi pucat, hampir pengsan dan yang paling teruk sehingga perlukan injection ubat tahan sakit.

 Ada juga di kalangan kita, apabila haid je, dia perlu tidur, baring sepanjang hari, sehinggakan yang dah bekerja, terpaksa mengambil cuti. 

Begitu juga dengan CYST
Cyst adalah salah satu penyebab sukarnya mengandung kerana dalam sesetengah kes, apabila dibedah dan dikeluarkan cyst, ada janin yang terhimpit di dalam cyst. Walaupun cyst berjaya dibuang, ianya akan tumbuh kembali kerana cyst ini ada 'ibu'nya. Dalam pemeriksaan kesihatan yg dibuat, cyst banyak menyerang wanita yang berusia 23 tahun ke atas. Tidak terkecuali wanita yang sudah berkahwin mahupun yg masih bujang. 

Banyak lagi masalah-masalah sakit puan yang lain. Faktor-faktornya mungkin kerana corak pemakanan yang tidak sihat, kehidupan seharian yg tidak aktif, tidak cergas, pendedahan kepadan bahan-bahan kimia sama ada daripada persekitaran, daripada kosmetik atau daripada bahan2 kegunaan seharian contohnya seperti PEMAKAIAN TUALA WANITA BIASA di pasaran. 

Dah banyak pendedahan dan kajian berkaitan yang menunjukkan bahayanya tuala wanita biasa. Dan ingatlah bahawa sel kanser mengambil masa 1-14 tahun utk menampakkan diri. Lebih baik mencegah kan. 






CIRI-CIRI TUALA WANITA BIASA

Pembungkusan Yang Tidak ’Hygienic’

Pembungkusan di kilang masih secara manual.
Pembungkus yang tidak boleh ditutup semula setelah dibuka. Mudah tercemar habuk, bakteria, kulat dan lembapan.

Penuh dengan bakteria

”Kandungan bakteria 11 x lebih tinggi dari piawaian antarabangsa”. 
Ia boleh menyebabkan jangkitan kuman dan kegatalan pada alat sulit wanita. - Laporan Kajian Persatuan Pengguna Pulau Pinang (CAP) 1987


Tiada tarikh luput (Expiry Date)

Hampir semua pad dipasaran tidak mempunyai tarikh luput. Ada pad yang telah berubah warnanya menjadi kekuning-kuningan masih dijual dikedai-kedai. Berapa pastikah anda ia tidak akan menjejaskan anggota sulit anda?

Pelapik Luar Tidak Telus Haba

Menyebabkan haba dari suhu darah haid terperangkap, alat sulit menjadi lembap dan tidak selesa.


Tiada Bahan Anti-Bakteria

Pad wanita adalah tempat pembiakan bakteria yang paling ideal kerana terdapatnya protin didalam darah haid. Bakteria dengan mudah masuk kedalam badan melalui vagina dan melemahkan sistem imuniti badan. Bakteria akan memasuki ke dalam sistem badan hanya dalam tempoh 2 jam sekiranya haid ini tidak dicuci.


* Setiap wanita menggunakan ~ 15 000 keping tuala wanita sepanjang hayat 
(35 tahun ;period pada usia 12 tahun dan menopouse pada usia 47 tahun).
Maka, risiko wanita itu terdedah pada Dioksin adalah 
15 000 kali !!!
Patutlah
Kanser Serviks (Pangkal Rahim) menjadi
Pembunuh No. 2 Wanita Malaysia

Tuala wanita yang selamat memang banyak kat pasaran sekarang ni.
Tapi apa salah nye bertukar pada yang lebih memberi kesan sihat dan selamat.
Memang pad biasa harganya MURAH...tapi perlu ada kesedaran bahawa aset kewanitaan kita harganya TAK TERNILAI sekiranya ianye di ragut penyakit yang biasanya menjadi pembunuh utama wanita masa kini.


Sekali lagi diulangi
"JOM BERTUKAR KEPADA PAD BIO SELEZA....HMMMMMMMMMM SELESANYEEEEE!!!"














Jika anda rasa barangan penjagaan kesihatan itu MAHAL, cuba alami kesakitan dulu.

Harga Bio Seleza Feminine Pad


Bio Seleza Mixed Set 
Bio Seleza Day Safe
Bio Seleza Panty Liner

1 mix box mengandungi :
30 pcs x 2 pack pantiliner
10 pcs x 2 pack pad siang
8 pcs x 1 pack pad malam
8 pcs x 1 pack pad malam extra panjang
Harga Retail RM131; Member rm114
=Total 96 pcs

1 day safe box mengandungi :
10 pcs x 6 pack pad siang
Harga Retail RM128; Member rm111
=Total 60 pcs

1 pantiliner box mengandungi :
30 pcs x 6 pack pantiliner
Harga Retail RM138; Member rm120
=Total 180 pcs




#BioSeleza
SALLEHA ROSLAN
011-1631 1641