Thursday, July 24, 2014

Top Leaders Circle : TLC Pahang

Kisah usahawan yang baru bersara muda dari kerja hakiki ;)


Alhamdulillah...sampai jugak Sal ke Pahang jumaat lepas untuk sama-sama membantu memberi sokongan dan tunjuk ajar pada team Top Leaders Circle di Kuantan Pahang di mana majoriti TLC Pahang adalah terdiri dari team bakal DDM Safriza Azwani dan team Bakal DDM NFarhana Ramli.

Keputusan untuk ke Pahang di buat bila team Pahang ni kerap sangat berkorban masa, tenaga dan wang ringgit untuk turun ke TLC Centre yang diadakan setiap jumaat. Nampak komitmen mereka bila mereka rela untuk meredah hi way yang bersimpanng siur dan mengambil masa 3hingga 4 jam perjalanan.

Dan......lagi menampakkan kesungguhan bila hampit 20 orang yang hadir memenuhi kelas pertama kami di Kuantan Pahang.

AWESOM!!!!!
Team TLC Pahang sangat hebat dalam memujuk diri sendiri untuk hadir ke majlis ilmu. Dan terima kasih buat keseluruhan team Pahang yang menyediakan lokasi majlis ilmu terbaik untuk kami. Alhamdulillah Sesungguhnye anda sangat memudahkan urusan kami bertiga.


TAHNIAH buat semua yang berjaya hadir!
Rezeki kita hari ni untuk berjumpa sambil belajar dan berkongsi semangat untuk sama-sama terus berjaya.


Sal suka pegang quotes DR AZIZAN OSMAN ni di mana sememangnye untuk dapatkan ilmu JARAK dan MASA bukan penghalang!
Penghalang utama adalah JIWA samada BERANI atau hanya BERALASAN.


Bak kak CDM Kak Misah pulak, Majlis ilmu tak wajib, tapi untuk berjaya kita WAJIB ada ilmu. Bila diri sendiri yang MAHU, perjalanan beribu batu pun sanggup di tuju. Tapi, bila diri sendiri TIDAK MAHU, majlis ilmu sebelah rumah pun kita rasa malas dan jemu.


Alhamdulillah perjalanan kami bertiga menuju ke kuantan dipermudahkan.
 Lancar dan tak terasa letih langsung sepanjang hampir empat jam di lebuhraya pantai timur.


Aktiviti kami bermula di Hyatt Regency Kuantan.
DDM Farhana makin confident dengan pose cekak pinggang nye..hehee.


DDM Safriza nampak sangat bersemangat untuk share ilmu pada protege nye yang bakal turun dari Kuala Terengganu.

Haaaaaa...bayangkan, anak murid yang sarat pregnant sanggup luangkan masa untuk turun  ke Kuantan demi untuk sebuah kejayaan. Nak berjaya ni, better jaga adab...biar kita yang cari cikgu, in shaa Allah lebih berkat.


We are Ready!!!
We are TLC Master Trainers.
From zero, Alhamdulillah makin banyak kami mula belajar hinggakan rasa bersemangat nak mengajar mereka yang komited mengejar impian dan cita-cita ;)

Ilmu yang kami beri kan adalah ilmu PERCUMA!
Jadi kami sangat serius untuk memberi tunjuk ajar dan bimbingan pada mereka yang serius boleh PERCUMA kan masa mereka untuk terus di canai sehingga ke puncak kejayaan.

Nilai sebuah kejayaan hanyalah PENGORBANAN!



Di depan main entrance lobby Hyatt Kuantan.
Yang baju merah tu la bakal DSM Liyana Tahar. Seorang pegawai kewangan di salah sebuah bank terkemuka di Malaysia. Yana sekarang 6 bulan pregnant anak kedua lepas tiga kali keguguran. Kagum dengan kesungguhan ibu hamil yang sanggup luangkan masa untuk berjumpa dengan mentor demi mendapatkan ilmu dan perkongsian semangat. Sebab apa je yang kita buat kat dunia ni, bila tak de motivation, memang sukar untuk temui kejayaan. Kerana minda manusia juga perlu di servis dengan ayat-ayat perangsang yang positif.





Ni antara proses one on one coaching.
It's Free once kita dah sign up untuk buat business bersama Top Leaders Circle.

Apa yang kita perlu buat hanyalah:
Request masa mentor.
atau
Penuhi hajat mentor bila mereka request untuk berjumpa dengan kita.



Bersama bakal SSM Are You yang datang dari Maran.
Are You ni expert bab baja ezi grow.
Gebu-gebu tumbuhan especially buah sawit bila di baja dengan ezi grow.


Bakal DDM Farhana memang mantap dalam penyediaan plan strategi buat rakan kongsi.


Ya Allah korang tau tak i is jakun!
Jakun sangat sebab boleh jumpa rakan kongsi tepi pantai.
Ber "Personal Touch"  sambil rasakan angin sepoi-sepoi bahasa ;D



Jakun la nama nye ni bila tak abis-abis nak bergambar...hahhaaa.
Ya Allah serius jakun.
Best nye duduk petang-petang kat Hyatt Kuantan ni sambil dengar bunyi ombak Pantai Teluk Cempedak ni.


Confident tak bergambar sambil kepak tangan.
Dah kata pengedar utama sabun ketiak seluruh Malaysia...tu yang yakin 200% je untuk pose ala-ala berkepak macam ni :D

Uol kalau ada masalah ketiak berbau, atau ketiak berjerawat, atau ketiak hitam, ketiak kuat berpeluh ke kan, cepat-cepat lah dapatkan sabun ketiak atau sabun marine essence ni dari pengedar-pengedar yang tersenarai di website sal ni:



We love sabun ketiak!

Pantai Teluk Cempedak memang sangat best!
Tapi apa kan daya, tak boleh nak stay lama sebab nak kena bertolak ke Padang MPK 1 Kuantan pulak untuk beli juadah berbuka puasa di bazar Ramadhan yang berhampiran dengan masjid negeri Pahang.


Masya Allah ramai nye umat manusia kat Padang MPK 1 Kuantan ni.
1st time rasanye pergi bazar yang dah sama spesis dengan jalan TAR yang buka sampai pagi waktu raya tu. Jalan sampai dah terpaksa bergesel bahu sebab terlalu padat sangat orang yang membanjiri bazar untuk mendapatkan juadah berbuka puasa.

Saf teringin sangat nak makan karipap gergasi. Seketul RM2.50


Selama ni asyik dengar je orang sebut-sebut aktiviti berbuka di padang MPK kat massjid negeri Pahang ni. Bila dengar, terus rasa tak paham...tak paham sebab tak pernah ada experience duduk makan kat sini. And hari ni, bila diri sendiri jejakkan kai kat padang terbuka ni, terus rasa "YA ALLAH.......patut la diorang kata best"
sebab memang best pun makan berjemaah ni.


Nak pulak duduk berjemaah dengan mereka ni.
Nuzul n wife dia Kiki siap masak nasi dari rumah sebab nak jamu kami makan Ikan Patin Masak Tempoyak dan Sambal Hitam Pahang.

Memang maveles bila dua kombinasi tempoyak n sambal hitam ni digabungkan. Memang melambong rasa nak tambah nasi.
Lucky la pakai Premium Beautiful, sebab tak perlu rasa stress bila nafsu makan membuak. Sebab bila pakai pb, even berat badan bertambah sekalipun, shape badan kita maintain kemas je.


Nampak tak bersungguh nuzul nak jamu kami..sob sobbbb terharu ;')
Tu yang rasa rindu je walau tak sampai seminggu lagipun kami tinggalkan bandar Kuantan ni.




After berbuka puasa dengan penuh kenikmatan di Padang MPK 1 Kuantan tu, aktiviti kelas dimulakan.


Sal memang nak mahirkan team Kuantan untuk kuasai ilmu product yang terbukti telah banyak melahirkan ramai jutawan. Jutawan hanya melalui product pakaian dalam kesihatan "PREMIUM BEAUTIFUL"

Bila berniaga, biar kita jadi peniaga yang berilmu.
Dari ilmu in shaa Allah kita mampu untuk berikan service yang terbaik pada pelanggan.


Melalui ilmu, in shaa Allah confirm tak kan ada istilah "longgokan stok" pada bawah katil, bonet kereta, mahupun terpaksa memberi risiko pada pelanggan.

Risiko la pada pelanggan, bila sebagai penjual yang tak mempunyai ilmu, tu yang banyak terjadi set-set Premium Beautiful di jual sesuka hati dengan memberi size yang ketat dan senak pada pengguna.

Kes ni banyak terjadi bila penjual hanya sambil lewa untuk berniaga dan hanya mahukan set mereka terjual. Sedangkan, untuk menjadi usahawan Premium Beautiful, ilmu tentang Corset No 1 ni perlu ada sebab kita bukan jual corset sebarangan. Tapi kita jual corset yang hampir 20 tahun dipasaran. Corset yang ada pengiktirafan Superbrand...Corset yang sentiasa mendapat tempat di hati pengguna yang menitik beratkan kesihatan.




Teknik ukur dan convert size premium beautiful sangat lah penting.
Dan di Top Leaders Circle, ilmu ni di beri percuma.


Hinggakan ilmu praktikal kami komgsikan.
Setiap orang yang baru atau pun lama boleh belajar dan refresh semula cara ukur yang tepat.


Thanks Una datang ke Class.
Even busy sebagai pekerja, pelajar tahun akhir ACCA dan ibu, namun tetap ada usaha untuk luangkan masa sama-sama belajar di TLC Kuaantan.


Gamabar kenangan bersama Sebahagian Team Pahang.
Hogoh Pahang Hogoh!!!






Celebrate Birthday NFarhana.
Ibu muda semangat waja ;)
Semoga makin murah segala rezeki dan diberkati Allah selalu.


Dah almost 12 AM dah pun tapi semua tak nak balik..cam mana tu???
Hhahaha..memang ni adalah feel biasa setiap kali aura positif dan semangat bergabung. Hilang penat, hilang ngantuk ;)



 Tahniah juga pada TLC Centre!
Tahniah buat team TLC CDP yang hadir ke majlis ilmu di Gombak walau pun mentor masing-masing berada di luar kawasan.

Congrats Wahida, Zaza, Myra, Aqilah, Diba dan Ckin.
Proud of you.

And Alhamdulillah dalam hari yang sama, Master Trainers TLC berjaya mengadakan majlis ilmu di empat lokasi berbeza.
CONGRATS TLC Kuala Lumpur
TLC Singapore
TLC Terengganu
TLC Pahang

Our passion is to develop  true business leaders who can earn 5 figure income and achieve time freedom as many as we can.

Tiada pemimpin yang sempurna.
Tapi kami adalah pemimpin yang berusaha untuk memberi yang terbaik ;)

Sekiranya anda teruja dengan pengalaman kami di Top Leaders Circle, dan teringin untuk mencuba business online bersama TLC, jangan takut-takut untuk bermula..bermula lah walau dengan hanya bertanya.

Hubungi kami untuk keterangan lanjut mengenai "Jana Pendapatan Dari Rumah" bersama Top Leaders Circle


#RetireyoungTeam

SALLEHA ROSLAN
011-1631 1641

SAFRIZA AZWANI
013-301 1330

NFARHANA RAMLI
010-268 3889

3 comments: