Tuesday, July 15, 2014

TLC Weekly Class Friday 26 June 2014

Pagi 26th June tu memang macam biasa pagi-pagi subuh dah keluar untuk hantar damia ke sekolah. 

check bag damia ada surat dari sekolah untuk amik laporan prestasi dia pukul 8.30 pagi ni. Nasib baik la mama check bag kamu Damia, kalau tak melepas peluang mama nak amik result pertengahan tahun kamu.


Tengah menunggu class teacher Damia, Teacher Julie Wahida sampai ke dewan.
Neves jugak sebab ni first time Damia amik exam sebab masa kat Genius Aulad dulu memang tak pernah ada sistem exam n memang GA tak amalkan pun sistem no 1 2 3....


Muhammad Danish Shafiq ni pun macam biasalah...mesti nak ikut jugak setiap kali mama hantar kakak sampai ke kelas.

   
And ALHAMDULILLAH..!!!!!
Result Damia sangat awesome...Excellent...She's the best!
Dapat No 1 dalam kelas n terbaik keseluruhan tahun satu. Syukur sangat.

Let's do the best and in shaa Allah, Allah will do the rest!

Jangan takut untuk berubah!
Jangan takut untuk berniaga konon bila berniaga kita tak kan ada masa untuk pendidikan anak-anak.
Allah beri kita masa 24 jam sehari untuk lakukan aktiviti yang menambah nilai diri dan orang lain. Gunakan masa sebaik mungkin. Kita yang perlu kuat dan bijak dalam menguruskan masa.

Memang sepanjang anak-anak sekolah dari umur mereka 4 tahun lagi sal masih bekerja.
Masuk umur Damia 5 tahun sal dah mula berniaga,
Uol dapat imagine kan macam mana pack nye masa bila kita berkerja dan dalam masa yang sama berniaga. Tapi sebenarnye, bisnez yang sal buat ni adalah bisnes untuk orang-orang yang memang tak de masa nak buat extra income. Business Thru Online aje pun...semua pun boleh buat.

Walau masa padat dengan urusan kerja pejabat, bisnes dan uruskan anak-anak dan rumah, Alhamdulillah bila lama-lama biasakan diri untuk buat, semua tu bukan lagi halangan utama untuk sal teruskan perjuangan. Jalan akan jadi mudah bila diri kita sendiri yang rasa NAK berubah. Bila kita sendiri nak, takkan ada siapa boleh halang dan in shaa Allah lagi dipermudahkan jalan.

Jadi buat anda yang nak buat business sampingan walau sekarang masih berkerja, buat je...sebab tak kan pernah ada masa yang terbaik n paling selelsa untuk kita semua mula berubah. Mulakan dari sekarang sebab kejayaan perlukan proses. Kejayaan perlukan kesabaran. Kejayaan perlukan kesungguhan. Kejayaan perlukan focus!


Lepas amik result Damia, Mama hantar Danish ke rumah mak tok dulu then hantar Danisha pulak ke Genius Aulad. Lepas tu macam biasa lah, mama masuk ofis. Dan bulan ni adalah bulan terakhir mama bergelar pekerja yang bermajikan. Yeahhhhh Alhamdulillah TIMEFREEDOM yang diimpikan oleh setiap ibu-ibu bekerjaya kat luar sana berjaya sal perolehi lepas dua tahun serius focus berniaga bersama TOP LEADERS CIRCLE. 

Pencen Muda dengan solid income 5 figures every months!
Man jada wa jada.

Malam jumaat tu pulak sal ditugaskan sebagai MC di majlis ilmu kami di TLC Centre.
So buat anda yang teringin sangat nak pencen muda, pencen dengan solid income, jangan segan-segan untuk contact sal. Segala tunjuk ajar akan di beri asalkan anda sedia untuk belajar dan di ajar.


Tak pandai tak pe, sebab sal dan adik beradik TLC yang lain pun bermula dari tak pandai.
Sebab tu wujudnye TLC Center. Pusat pembelajaran PERCUMA untuk usahawan TLC untuk sama-sama belajar dan persiapkan diri dengan ilmu dan semangat untuk terus berjuang dalam jihad ekonomi.
Di Top Leaders Circle Centre ni segalanye di ajar secara Percuma!
Di mana kalau kat luar sana memang kita perlu bayar ribuan ringgit untuk dapatkan service teknik-teknik pemasaran online.Tapi di TLCC ilmu FBads, Instagram, Blogging, semua nye di berikan PERCUMA. 

Nampak kan? 
Tak de alasan untuk berjaya.
Tinggal diri kita je la nak buat atau nak teruskan beralasan.
Sebab ilmu free dah ada, tempat belajar yang selelsa dah disediakan. 
Dan bila kita sendiri yang MAHU, lokasi yang jauh bukan jadi alasan utama.




Berselfie dengan adik beradik TLC before majlis ilmu bermula.
#welovetlc


Speaker hebat untuk malam ni, CDM Nur Fadzliah.
Bertuah la yang datang ke majlis ilmu hari ni bila tips-tips berniaga di bulan Ramadhan dikongsikan sepenuh hati oleh CDM Nur.


Kemudian majlis ilmu dihangatkan pula dengan pembakaran minda oleh CDM Salha Zain.
CDM Salha memang sentiasa akan berikan yang terbaik buat TLC kerana beliau bersungguh nak kan anak-anak didiknye di TLC merasa apa yang beliau sudah perolehi hingga kini. 

Sal sendiri kagum sangat dengan gerak kerja kak Salha. Sebab walau pregnant, beliau bersungguh melawan rasa letih yang normally memang ibu hamil lain akan alami.

Sal pernah mengandung... Alhamdulillah sal dah tiga kali mengandung. 
Dan pregnant kali ketiga sal mengandung dalam keadaan bekerja dan berniaga...sebab tu bila tengok kak salha sal rasa sebak sebab sal faham sangat situasi ibu hamil ni di awal pregnant hingga ke hujung pembawakan memang TAK KAN PERNAH SELESA dengan keadaan sarat berbadan dua. TAPI....kak salha boleh lawan perasaan malas dan letih beliau bila dia focus pada apa yang dia dah set kan. 

Memang betul lah, nak berjaya atau nak beralasan ni memang bergantung pada diri kita...
Kerana kuasa minda lebih kuat dari kesakitan dan keletihan badan kita.
Bila MINDA kita kuat! Badan yang letih, lemah dan sakit pun in shaa Allah boleh jadi KUAT!!!

JUST REMEMBER!
KITA ADALAH APA YANG KITA FIKIRKAN!!!!
Apa yang kita fikir, itu yang kita dapat!




From the left: CDM Salleha, CDM Nur, CDM Izyan ;)
We Really Love TLC! 

Rasa sayang dan kasih pada TLC kami buktikan melalui kehadiran pada majlis ilmu.
Sebab tak cukup sekadar berbangga dengan kumpulan.
Tapi kita perlu buktikan dengan tindakan dan kesungguhan.


Thanks buat team Sal yang sentiasa konsisten datang ke majlis ilmu.
Thanks Zul, Nfarhana Ramli, Zazalina Othman, Iynas Omar, Ammyrra Atyka, Safriza Azwani, Yushakila, Afiqah Sharudin, Aida Wahaida dan Ustaz Azmi ;)


Abang-abang macho bersama Mentor utama TLC cdm aL-Faath Al-Ayubi


Thank you Balqis sudi jamu kami semua dengan kek batik hasil tangan balqis.


With Balqis.
Suka sangat semangat Balqis.
Ibu anak tiga, surirumah dan sekarang bergelar usahawan online.


With Afiqah Sharudin.
Fresh Graduate from USIM!
Bayangkan, fresh graduate pun boleh dah buat business sendiri dan pegang 4 to 5 figures income.


With Ammyrra Atyka.
From Zero. From Nothing now Alhamdulillah almost anything myra dah mula dapat. Step by step myra melangkah dengan sabar dan tabah. In shaa Allah bakal jutawan muslimah muda.


Makan berjemaah kek batik yaang balqis bawa.


Lepas tu sambung pulak makan kat Restoran bawah TLC.
Mentang- mentang lah semua pemakai tegar Premium Beautiful, sampaikan dah masuk pukul 1 pagi pun korang berani lagi nak makan berat ye ;)


Sedapppp jugak pekena mehun tomyam paagi-pagi macam ni.


#WELOVETLC

Sekiranya anda ingin berniaga, tapi tak pandai, tak de modal, malu-malu tapi mahu...Bertindak sekarang dengan menghubungi Sal atau pun TLC yang lain untuk keterangan lanjut.

Simple sangat nak bina kerjaya bersama TLC.
 Kerana kami dah buktikan melalui Business dengan Top Leaders Circle ni ramai yang mula PENCEN MUDA dengan solid income setiap bulan!


SALLEHA ROSLAN
011-1631 1641


No comments:

Post a Comment