Wednesday, July 2, 2014

Stop excuse


Love this quotes:
If it is important to you, You will find a way.
If not U'll find an excuse!



Kalau la dua tahun lepas sal masih bagi alasan yg sama...confirm my life still the same...tak de perubahan n maybe makin parah:

Sal pun ada suami,
Ada anak-anak yang perlu perhatian,
Pernah buat business dalam keadaan mengandung,
Tak de maid untuk uruskan kerja rumah,
Bekerja 9 pagi ke 6 petang,
Ada aktiviti keluarga,
Sometimes diri sendiri and anak-anak tak sihat,
Tapi ALHAMDULILLAH dengan izin Allah makin hari sal makin faham untuk sentiasa pujuk diri yang 

"alasan dan kejayaan tak kan boleh datang seiring"




Sal berkongsi dari hati ni bukan sebab rasa diri hebat,
Hebat hanya dengan Izin Allah.
Tapi kita mampu untuk mohon agar jadi hebat dari DIA.

Kalau kita lemau, kita lemah, kita sakit, kita terseksa, kita merana, kenapa perlu nak tarik orang lain untuk dapat influence yang sama seperti apa yang kita rasa?
Kan lebih baik kita sentiasa berkongsi semangat dengan cerita-cerita positif dan hentikan keluh kesah. Keluh kesah akan menarik kita lagi kuat ke arah masalah.

Contoh sebahagian keluh kesah orang yang tak kan berjaya :
"susah la"
"aku tak sihat la"
"aku busy la"
aku malas la"
"aku penat tau"
"aku tak de duit"

In shaa Allah apa yang kita cakap. itu yang kita akan terus dapat!

Jadi, tukar fikiran, percakapan dan perbuatan kita pada something yang lebih memberi impak positif pada diri dan orang lain. Tolong jangan ganggu positivity orang lain dengan menyatakan contoh-contoh keluh kesah di atas ;)


No comments:

Post a Comment