Thursday, July 31, 2014

Majlis Berbuka Puasa bersama CDM dan Anak-anak Yatim

Kisah bulan Ramadhan..9 Julai 2014 telah diadakan majlis berbuka puasa oleh syarikat untuk usahawan Crown Diamond Manager bersama Barisan jemputan anak-anak yatim di Summit Hotel Subang.

Alhamdulillah sangat masa ni dah 6 Hari bergelar suri rumah sepenuh masa.
Pagi dengan urusan anak-anak, after zuhor dengan unrusan business dan rakan kongsi dan lepas asar dah boleh siap-siap bergerak ke subang. Bulan puasa adalah bulan di mana lalu lintas lembanh klang berada dalam keadaan kritikal..sana sini akan jem teruk n nak ke Summit Subang pun memang tak terkecuali ;')

#TimeFreedom
#RetireiYoung


Selfie as always dalam kesesakan lalu lintas.
OOTD hari ni:
Shawl ekspres ni beli kat Selayang Mall
Dress from Zawara Kota Damansara
Rantai RM19 dari Butik di Selayang Mall

Hahaha mengada pulak kan kali ni nak share OOTD. Sebab dulu tak tau pun apa makna ootd tu. Tengok ramai je yang always mention their ootd then tu yang ngengada nak jugak la buat ;D



Full captured by Mr Hubby ;)
Majlis berbuka puasa ni hanya CDM dan pasangan sahaja yang di jemput. So rasa macam "euwwwww" this is my 1st time dapat melibatkan diri dengan aktiviti jemputan khas ni.Alhamdulillah. Patut la perlu sangat capai CDM. Its not about pangkat...but its all about KEPUASAN yang tak terungkap dengan kata-kata.

CDM beerti KEJAYAAN baru bermula ;)



Siap ada tazkirah dari Imam Muda Asyraf.


Alhamdulillah berpeluang dengar live tazkirah dari imam muda Asyraf yang menjadi favret ramai muslimin muslimat tempatan di Malaysia ;)


Selfie dalam jem. Ya Allah ketabahan yang tinggi diperlukan sewaktu duduk berejam dalam jem. But for me selagi waist Premium Beautiful still melekap kat pinggang ianye tak jadi masalah pun sebab waist pb terbaik untuk elakkan pinggang dari sakit n sengal-sengal badan.


Cakap kat orang sebelah tu kita tak suka tau Misai Dato' K dia tu..hahaahaa.


Haaaa yang macam ni suka la...nampak kemas ;D


Gambar ni khas untuk peminat setia Imam Muda Asyraf : Iynas Omar ;D


Tak lepaskan peluang bergambar kenangan dengan Mentor Jutawan yang banyak membantu membangkitkan semangat kami di Top Leaders Circle...CDM Azlan Deraman. Very Humble orang nye.


CDM CS CHAN antara yang buatkan kami rasa bertuah sangat bernanung di bawah pimpinan B32 kerana beliau antara mentor yang banyak memberi idea dan sumbangan tenaga dalam memastikan usahawan Top Leaders Circle sentiasa maju ke depan. Thank u sifu, walau kita berlainan bangsa dan agama, tapi CDM tak pernah jemu untuk memberikan yang terbaik buat kami semua.


CDM Al-faath n my hubby bakal CDM Halmie beramah mesra dengan CDM Abang Lan di Majlis Berbuka puasa.


Bersama barisan adik beradik CDM di Top Leaders Circle.


Bila bergabung aura bersama mereka, terus rasa kelainan yang ketara berbeza.
Dari kiri yang sebelah sal tu CDM Izyan, CDM Salha Zain Dan CDM Nur Fadzliah.








Bersama anak-anak yatim yang di undang khas ke majlis berbuka puasa bersama CDM dan Imam Muda Asyraf di Summit Hotel Subang.


My mentor, my moom, my sister, my motivator dalam jatuh bangun business ni.
CDM Salha yang tetap kelihatan anggun walau pregnant 6 bulan.


 Cute baby ni. Baru 6 Bulan tapi relax je bertudung litup. Subhanallah...melentur buluh biar dari rebung ;)

CDM Nur yang geram dengan baby comel ni. Habis dia kemam-kemam nye budak kecik ni.




Semua jemputan CDM naik ke pentas untuk sesi bergambar sempena Ramadhan 2014.


Sempat lagi selfie dengan CDM Kak Misah.


In shaa Allah panjang umur, luas rezeki, kita jumpa lagi di majlis berbuka puasa bersama ahli-ahli baru CDM yang bakal muncul satu demi satu nanti.




Selamat Hari Raya Aidilfitri 2014

Selamat Hari Raya Aidilfitri dari Salleha dan Halmie sekeluarga.
Maaf Zahir Batin.
#KosongKosong






Suka gambar ni.
Danish dah ala-ala Romeo pulak.
Bila masa ntah dia kaut ranting-ranting halus kat dua belah tangan tu.





Sunday, July 27, 2014

Photoshoot Raya 2014


#Motherofthree 
Ready for Photoshoot with the kids... ;)




Ramadhan Terakhir untuk 2014

Ramadhan bakal pergi meninggalkan kita untuk tahun 2014.
Semoga kehadiran Ramadhan tahun ni banyak memberi perubahan positif pada kita semua.
Yang pastinya, kehadiran Ramadhan pasti akan di rindui. Tak terasa langsung 30 Hari menahan lapar dan dahaga bakal berakhir begitu saja.
Semoga kita dapat bawa bekalan Ramadhan sepanjang tahun.


Bekalan sepanjang tahun
Namun, kita bukan mahu hanya hebat beribadah pada roh bulan Ramadan yang hebat. Kita mahu membawa tarbiyah dari bulan Ramadan untuk tetap dijadikan bekalan pada bulan-bulan mendatang.
Jika pada bulan Ramadan sedayanya belajar untuk tidak mengumpat maka begitu juga yang akan diusahakan selepas Ramadan.
Jika pada bulan Ramadan sedayanya belajar menggagahkan diri untuk bangun malam maka begitu juga yang akan diusahakan selepas Ramadan.
Jika pada bulan Ramadan sedayanya cuba mengkhatamkan Al-Quran maka begitu juga yang akan diusahakan malah lebih baik lagi bersama tadabbur.
Kita mahu Ramadan hebat begitu maka pada bulan-bulan selepasnya juga begitu. Kita bukan mahu roh ibadah pada bulan Ramadan sahaja tetapi kita juga mahu roh ibadah itu pada bulan-bulan selepasnya. Ibadah, kebaikan, akhlak bukan hanya pada bulan Ramadan tetapi mesti diusahakan terlaksana hari-hari jua.
Wahai hamba, bawalah roh Ramadan itu hari-hari. Kerana kita bukan hamba Ramadan tetapi hari-hari kita merupakan hamba Ilahi!



Promosi Sabun Marine Essence


Special Promo untuk anda yang dapatkan sabun Marine Essence sehingga 15 August 2014 ni.

FREE POSTAGE!
Termasuk SABAH dan SARAWAK...






Testimoni masalah kulit sensitif. 
Sabun Marine Essence bertindak sebagai penawar Eczema.
Alhamdulillah dengan penggunaan sabun ketiak @ Sabun Marine Essence, Masalah kulit merah-merah dan gatal-gatal adik ni dapat diselesaikan dalam masa yang singkat tapi selamat. In shaa Allah sangat selamat bila bahan-bahan kandungan dalam sabun Marine Essence ni terdiri dari bahan-bahan organic dan semulajadi.


Ni antara kandungan bahan-bahan yang ada dalam sabun Marine Essesnce.
Sebab tu sabun ketiak ni diyakini selamat.


Ni pulak testimoni client yang sebelum ni ada masalah bau badan dan masalah jerawat badan.


Alhamdulillah masalah ketuat pun dapat diselesaikan dengan sabun Marine Essence.
Setahu sal, agak sukar sebenarnye ketuat ni nak hilang dari badan kita kan bila dah terkena...sebab ketuat ni dia berakar. Nak hilangkan ketuat mesti nak kena cungkil sampai ke akar. Ada tu siap sapu asid untuk dapat result positif. But with Marine Essence, apa yang perlu kita buat adalah:
Just sabunkan je tempat yang bermasalah tu dengan sabun yang mengandungi kandungi Garam Buluh Terbaik.

Sabun Marine Essence sesuai untuk masalah kulit kering. Sebab nye: 
Ada kandungaan gliserin yang jadi agen terbaik untuk melembabkan kulit.


Untuk uol yang ada masalah kulit sensitif, jom tukar kepada sabun organic ni. Selamat...sebab soap free, paraben free, SLES free, Anti Bacterial, Powerful anti oxidant ;)


Ya Allah siap boleh membantu selesaikan masalah gelap di celah peha or area miss V wanita mahupun lelaki ;)


Pudarkan parut dan kurangkan bau badan bak kata testimoni dari pengguna baru sabun Marine Essence.



In shaa Allah sabun Marine Essence selamat untuk semua peringkat umur, dari bayi, kanak-kanak, ibu hamil, ibu menyusu, ibu berpantang, kaum adam, golongan dewasa...semua pun sesuai pakai sabun marine essence.

Sabun Marine Essence memang terbukti banyak menyelesaikan masalah kulit sensitif yang menjadi masalah utama masyarakat Malaysia sekarang ni. Selain di Malaysia, kami juga perlukan pengedar dari Brunei dan Singapore.





Salleha Roslan
011-1631 1641 (Main Agent)


Halmie
011-2372 7729 (Main Agent)






Pengedar sabun ketiak selatan 
Negeri Sembilan, Melaka, Muar, Johor, Sinagpore


Dyna Salleh
Melaka / Muar / Singapore
010-202 3555


Juriati
Melaka 
012-285 4451


Nadh Aina
Klang / Melaka
017-528 6770



Ikha
Melaka

017-680 2559


Fatimah Tarmizi
Johor Bharu / Singapore
019-785 4876



Simaa Roslan
Johor Bharu
012-637 4069


Hairi
Mersing
013-799 6399



Fakhrul

Johor Bharu

019-338 1797



Aisyah Zazuri
Johor / Melaka
014-338 9190


Diana Dee
Melaka
017-613 7513


Suhada Zain
Johor/Singapore
013-639 1612


Silawati
Johor
019-437 9428


Afiqah
Negeri Sembilan
012-597 3741








Pengedar sabun ketiak utara
Ipoh, Tapah, Kuala Kangsar, Teluk Intan, Kedah, Penang, Perlis

Kuna
Perak / Kuala Kangsar
019-907 4803


Safriza
Utara / Ipoh /Tapah 
013-301 1330


Aza
Ipoh / Tanjung Malim 
019-775 5397




Leeza
Perak 
011-2523 0786


Syima
Kedah
017-536 3093






Pengedar sabun ketiak Pantai Timur
Temerloh, Kuantan, Pekan, Paka, Kuala Terengganu, Kota Bharu


Yanie
Paka, Terengganu
018-955 5062

Liyana Tahar
Terengganu
010-627 3397


Aqilah
Terengganu
017-569 1754


Kuza
Terengganu
018-227 1997


Una
Kuantan
012-983 1474


Sha
Kuantan, Kuala Lipis
019-917 3517

Nuzul
Pekan, Chini, Pahang
017-945 0512


Ainy
Pekan Pahang
011-254 4700

Afiza
Pahang
011-2342 5451


Are you
Maran, Pahang
017-750 5684

Ain Farhana
Temerloh
014-293 9455

Zakiah
Pekan Pahang
012- 989 1474


Cik yaya
Kelantan
019-904 5851



Silawati

Kelantan
019-437 9428


Fazilah Ramli
Maybank Kuantan, Pahang / Cheras
017-303 5099




Pengedar Sabun Ketiak Lembah Klang

Sukriyati
Damansara / PJ
019-389 1059

Farah
Puchong
011-2671 1079

Zazalina
Ampang / Keramat
019-307 5397

Lynna Hassan
Sentul / Wangsa Maju
011-3905 2174

Iynas
Taman Tun Dr Ismail / Damansara / PJ /Sunway
019-572 9072

Farhana Ramli
Cheras / Kepong
010-268 3889

Khairun Amalina
Hulu Klang / KL
017-666 4521

Myra
Gombak / Selayang / Lembah Klang /Kepong
019-338 6797


Jufairah
Cyberjaya
012-276 2667


Hasikin
Keramat / Jelatek/ Mindef
013-349 6050


Maiza
Putrajaya
017-218 9808


Aida wahida
Setia Alam
019-448 1843


Qilla
Shah Alam
016-695 5403


Maizura
Semenyih / KLCC / Menara Ambank YKS / Bangi
017-607 0575


Wan Rokiah
Bangi/Kajang/Kelantan
010-933 6935


Syafina
Sentul/ Kelantan
0159-211 6201



Pengedar Sabun Ketiak Sabah Sarawak Brunei

Ujie

017-330 5025


Leeza

011-2523 0786


Has 

012-389 0260


Eddy Erwan
Sandakan Sabah
010-957 2294



Pengedar Kedah, Penang, Perlis, Sabah, Sarawak dan Brunei sangat diperlukan.