Friday, June 27, 2014

CDM Salleha Roslan Celebration

Saya lakukan semua ni bukan untuk tunjuk hebat pada orang lain,
Tapi lebih kepada ingin membuktikan pada diri sendiri yang kita PASTI BOLEH sekiranya keinginan untuk terus berjaya tu ada dalam diri sendiri.

Kejayaan tak mungkin datang bergolek dan dan mungkin datang tanpa usaha gigih dan kesabaran untuk mendaki ke puncak jaya.

Siapa kita dahulu itu tak penting, yang penting adalah siapa kita sekarang dan di masa akan datang. Jangan mengalah dengan ujian dan dugaan yang datang bertubi-tubi kerana setiap insan yang cemerlang, hidupnye pasti akan di uji.

Bila lulus ujian kesabaran, in shaa Allah rezeki pasti akan datang tanpa henti. 


Definisi kejayaan bagi sal adalah:
Bila hidup kita, sikap kita lebih baik dari semalam.
Mustahil untuk kita jadi insan sempurna, tapi untuk jadi insan yang sentiasa mencetuskan kejayaan ianya adalah sesuatu yang memang boleh dicapai.

Buat semua yang dikasihi, TERIMA KASIH atas sokongan dan dorongan.
Terima Kasih kerana setia di saat jatuh bangun sal selama hampir tiga tahun dalam bidang perniagaan yang berjaya merubah hidup sal 360 darjah.

Siapa CDM Salleha Roslan sebelum menceburi bidang perniagaan:
Tak pandai cakap,
Sangat negative,
Tak de ilmu berniaga sezarah pun,
Penakut dan sering ditakut-takutkan,
Malu-malu,
Lemah semangat tapi...........
Alhamduillah melaui berniaga semua yang negetif PASTI akan berubah menjadi habit yang luar biasa positif.

Sebab tu berniaga adalah sunnah!
Kerana berniaga memupuk sifat sabar, amanah, jujur dan ikhlas pada setiap yang dilakukan. Pastikan apa yang diperjuangkan adalah kerana Allah. Segala kejayaan kita adalah dari Allah dan segala kelemahan adalah berpunca dari diri kita sendiri.

Buat anda yang baru bermula, Teruskan perjuangan...
Hanya mereka yang yakin dengan rezeki Allah sahaja yang akan makin maju dan tenang. Jika masih rasa sukar dan gelisah, baiki cara solat kita dan pemikiran kita pada makhluk Allah yang lain.




Masa ni tengah practise lagu yahoo untuk iringi CDM Abang Al-faath naik stage Diamond as a speaker esok.


So surprise bila video "Sahabat" di tayangkan sebelum sal mula berkongsi kisah perjalanan suka duka sepanjang berbisnez bersama Top Leaders Circle.

Thank u guys CDP TEAM..uol memang awesome!

Officially dimahkotakan sebagai Crown Diamond Manager oleh my mentor CDM Salha Zain.


Ya Allah...sekarang makin faham betapa sejuk nye perut ibu mengandung.
Nak rasa bahagia, kita perlu membahagiakan orang lain.
Kena selalu ada rasa nak usaha bagi orang lain pun happy especially orang yang serius nak bantu kita jadi.

Thank you so much bonda ku CDM Salha Zain atas segala tunjuk ajar dan KESABARAN dalam membesarkan anak mu ini ;)

Now i can feel u.
I know how do you feel setiap kali anak-anak mendengar kata,
I feel u....kak salha lakukan pengorbanan bukan untuk diri kak salha sendiri, tapi untuk nak pastikan kami jadi!

Buat anda yang bergelar pemimpin, BERSABARLAH....
Kerana sabar tiada had nye.
Bersabar semampu boleh.
Kerana kejayaan hanya untuk mereka yang SABAR.
Just remember, what goes arround comes arround..

Tak nak benda tak baik berlaku kat kita, elakkan bersikap tak baik pada orang lain. Tak nak orang buruk sangka pada kita, elakkan perasaan buruk sangka pada orang lain. Simple je formula hidup ni...Formula untuk sentiasa positif walau kita sedang dikelilingi cas-cas negetif. Sentiasa tanamkan sifat sabar dari sifat suka menyebar ;)






Alhamdulillah if Siti Saleha memenangi Anugerah Bintang Popular untuk dua kategori pada tahun ni, Salleha Roslan jugak di beri rezeki untuk mencapai main point utama business ni that is CROWN DIAMOND MANAGER :D


To my Team,
Thank u so much kak sal ucapkan. Anda adalah nadi perjuangan kak sal dari mula dan in shaa Allah hingga bila-bila. Bila kak sal dah buktikan walau apa cara sekalipun kita boleh CDM, maka tak mustahil untuk anda semua pun melangkahkan kaki ke puncak jaya.
















Suapan kasih sayang..hahaha
waktu kawin tak merasa suap-suap kek.



Pelukan spontan buat insan yang banyak membantu dan mendorong sal dan team untuk terus maju ke depan. Tq kak salha, tq Abang Al-Faath, Thank u Top Leaders Circle dan terima kasih pada semua yang sentiasa ada di era kejatuhan mahupun kebangkitan kami di TLC.

TLC bukan individu!
Tapi TLC adalah simbol Perpaduan.
Simbol kekeluargaan.
Simbol Persahabatan.
Simbol Perjuangan berterusan.
We Love Top Leaders Circle!


Barisan utama si sebalik jatuh bangun CDM Salleha Roslan.
Barisan kuat yang sentiasa di depan belakang kiri dan kanan kebangkitan sal.
May Allah Bless all of u with more success and happiness.


Team GP yang sentiasa membakar sal dan family TLC untuk sentiasa teruskan berjuang.
In shaa Allah Bakal CDM ISMALINA (Tudung biru purple) pula yang akan mewarisi takhta frame CDM ni ;)


With Bakal DSM Farah Wahaida.
Great Teacher at Genius Aulad ni.
In shaa Allah bakal jutawan muda.


Terharu sangattttttt bila orang Kuantan pun sanggup turun lepas menjalankan tugasan beliau sebagai seorang Guru Sekolah. Terima Kasih Bakal DSM Nurul Ainy.


Bakal DSM Ammyrra Atyka yang tak pernah jemu mengharungi suka duka bersama TLC. In shaa ALLAH Myra pasti BOLEH bergelar Crown Diamond Manager juga satu hari nanti. Teruskan berjuang tanpa henti.


Hahahahahahahaaaa..
I love u guys!
Setiap kali teringat korang, sal mesti nak nangis!
Sebab sal dapat rasakan kepuasan korang bila puncak jaya berjaya di daki.

Sebab tu la kan CDM Abang Lan kata "CDM DULU"
Rupanye lain feel and lain sangat aura bila kita dah CDM.

CDM is not about "ko giler pangkat...giler material" tapi CDM adalah simbol yang kita dah solid...solid dari segala kritikan dan thru CDM jugak kita dah solid dari segala segi. Tinggal nak polish untuk jadi lagi glowing and more shinning je ;)



LOVE U TLC SISTERS!

CDM IZYAN LIYANA & CDM NUR FADZLIAH.
Uol antara simbol kekuatan kami di Top Leaders Circle.


Background kami berbeza, CDM Izyan bekas Engineer di Sektor Kerajaan, Tapi dugaan dan halangan kami hampir serupa. Sal selalu perhatikan cara CDM Izyan membina kumpulan dan membina semangat beliau. Walau apa dugaan dan cabaran, beliau sentiasa ada di barisan hadapan untuk pastikan anak didik beliau juga capai apa yang dah beliau capai. Untuk berjaya, kita perlu pekakkan telinga, tetapkan kati, kuatkan minda.


My bestie DSM Iynas Omar.
Dari mula berbisnez memang selesa sangat berdampingan dengan gadis manis dari Taman Tun Dr Ismail ni..heheee..Suka semangat juang iynas yang sentiasa mahu bangkit dan terus mencuba. In shaa Allah bakal bergelar CDM jugak satu masa nanti!


This is Lynna Hassan.
Dari just pakai Premium Beautiful je, terus jatuh cinta nak mula berniaga bersama Top Leaders Circle.


Maizura ni antara usahawan yang sal kagum sangat semangat dia.
Sentiasa rujuk dan konsisten gerak kerja beliau.


Niqabis team.
With Balqis.


Huwaaaaa ni abe gagoh dari Pekan Pahang.
Banyak sangat jasa dia pada sal dan team.
Thanks Nuzul..Semoga nuzul juga berjaya mencapai impian dan matlamat nuzul ye bersama kiki tersayang ;)


Ya Allah!!!
Bila tengok muka beliau, sure sebak!
Sebak sebab aura kekuatan dia tu sentiasa sampai pada sal.
Tak mau cerita kat sini siapa dia gadis manis berjiwa besar ni...uol boleh click website beliau je ;)


Thanks to u my beloved sister Bakal DDM Simaa Roslan!
Dari awal hingga sekarang sentiasa ada bersama Top Leaders Circle.


Buat Kuna dan Hasikin...kak sal nampak kesungguhan pada mata uol. Teruskan usaha hingga tercapai apa yang diimpikan. Jadikan mentor kita sebagai gambaran untuk kita terus melangkah ke hadapan.


sila lah layari blog kuna sekiranye anda ingin tahu bagaimana kuna bermula..Dengan hanya sebagai seorang surirumah tangga sepenuh masa, dari zero, dari tak de keyakinan n now alhamdulillah satu persatu kejayaan mula Bakal DDM Tg Farhana genggam.


Yushakila thanks dear.
Kak Sal terharu dengan kesungguhan qilla. Paling terharu bila qilla jadi orang paling beriya nangis bila akak jadi CDM..hehehe.
In shaa Allah kejayaan demi kejayaan akan menyusul buat qilla. Jangan toleh belakang dah, terus focus ke depan. Tepis segala halangan yang ada.


Kiki ni pun antara yang makin menyinar dalam team CDP di bawah pimpinan Bakal DDM Nfarhana Ramli dan suami kiki sendiri DSM Nuzul Hafiz.


My lovely friend, sister and protege...Miss Zazalina Othman.
Diam-diam ubi berisi orang nye. ;)




Love this pic!

Terima Kasih pada seluruh team CDP Dari Pantai Timur, Utara, Selatan, Sabah Sarawak dan Lembah Klang.

Terima Kasih buat semua adik beradik Top Leaders Circle yang makin bersatu hati menggenggam erat peluang bersama TLC.



4 comments: