Friday, June 27, 2014

CDM Salleha Roslan Celebration

Saya lakukan semua ni bukan untuk tunjuk hebat pada orang lain,
Tapi lebih kepada ingin membuktikan pada diri sendiri yang kita PASTI BOLEH sekiranya keinginan untuk terus berjaya tu ada dalam diri sendiri.

Kejayaan tak mungkin datang bergolek dan dan mungkin datang tanpa usaha gigih dan kesabaran untuk mendaki ke puncak jaya.

Siapa kita dahulu itu tak penting, yang penting adalah siapa kita sekarang dan di masa akan datang. Jangan mengalah dengan ujian dan dugaan yang datang bertubi-tubi kerana setiap insan yang cemerlang, hidupnye pasti akan di uji.

Bila lulus ujian kesabaran, in shaa Allah rezeki pasti akan datang tanpa henti. 


Definisi kejayaan bagi sal adalah:
Bila hidup kita, sikap kita lebih baik dari semalam.
Mustahil untuk kita jadi insan sempurna, tapi untuk jadi insan yang sentiasa mencetuskan kejayaan ianya adalah sesuatu yang memang boleh dicapai.

Buat semua yang dikasihi, TERIMA KASIH atas sokongan dan dorongan.
Terima Kasih kerana setia di saat jatuh bangun sal selama hampir tiga tahun dalam bidang perniagaan yang berjaya merubah hidup sal 360 darjah.

Siapa CDM Salleha Roslan sebelum menceburi bidang perniagaan:
Tak pandai cakap,
Sangat negative,
Tak de ilmu berniaga sezarah pun,
Penakut dan sering ditakut-takutkan,
Malu-malu,
Lemah semangat tapi...........
Alhamduillah melaui berniaga semua yang negetif PASTI akan berubah menjadi habit yang luar biasa positif.

Sebab tu berniaga adalah sunnah!
Kerana berniaga memupuk sifat sabar, amanah, jujur dan ikhlas pada setiap yang dilakukan. Pastikan apa yang diperjuangkan adalah kerana Allah. Segala kejayaan kita adalah dari Allah dan segala kelemahan adalah berpunca dari diri kita sendiri.

Buat anda yang baru bermula, Teruskan perjuangan...
Hanya mereka yang yakin dengan rezeki Allah sahaja yang akan makin maju dan tenang. Jika masih rasa sukar dan gelisah, baiki cara solat kita dan pemikiran kita pada makhluk Allah yang lain.




Masa ni tengah practise lagu yahoo untuk iringi CDM Abang Al-faath naik stage Diamond as a speaker esok.


So surprise bila video "Sahabat" di tayangkan sebelum sal mula berkongsi kisah perjalanan suka duka sepanjang berbisnez bersama Top Leaders Circle.

Thank u guys CDP TEAM..uol memang awesome!

Officially dimahkotakan sebagai Crown Diamond Manager oleh my mentor CDM Salha Zain.


Ya Allah...sekarang makin faham betapa sejuk nye perut ibu mengandung.
Nak rasa bahagia, kita perlu membahagiakan orang lain.
Kena selalu ada rasa nak usaha bagi orang lain pun happy especially orang yang serius nak bantu kita jadi.

Thank you so much bonda ku CDM Salha Zain atas segala tunjuk ajar dan KESABARAN dalam membesarkan anak mu ini ;)

Now i can feel u.
I know how do you feel setiap kali anak-anak mendengar kata,
I feel u....kak salha lakukan pengorbanan bukan untuk diri kak salha sendiri, tapi untuk nak pastikan kami jadi!

Buat anda yang bergelar pemimpin, BERSABARLAH....
Kerana sabar tiada had nye.
Bersabar semampu boleh.
Kerana kejayaan hanya untuk mereka yang SABAR.
Just remember, what goes arround comes arround..

Tak nak benda tak baik berlaku kat kita, elakkan bersikap tak baik pada orang lain. Tak nak orang buruk sangka pada kita, elakkan perasaan buruk sangka pada orang lain. Simple je formula hidup ni...Formula untuk sentiasa positif walau kita sedang dikelilingi cas-cas negetif. Sentiasa tanamkan sifat sabar dari sifat suka menyebar ;)






Alhamdulillah if Siti Saleha memenangi Anugerah Bintang Popular untuk dua kategori pada tahun ni, Salleha Roslan jugak di beri rezeki untuk mencapai main point utama business ni that is CROWN DIAMOND MANAGER :D


To my Team,
Thank u so much kak sal ucapkan. Anda adalah nadi perjuangan kak sal dari mula dan in shaa Allah hingga bila-bila. Bila kak sal dah buktikan walau apa cara sekalipun kita boleh CDM, maka tak mustahil untuk anda semua pun melangkahkan kaki ke puncak jaya.
















Suapan kasih sayang..hahaha
waktu kawin tak merasa suap-suap kek.



Pelukan spontan buat insan yang banyak membantu dan mendorong sal dan team untuk terus maju ke depan. Tq kak salha, tq Abang Al-Faath, Thank u Top Leaders Circle dan terima kasih pada semua yang sentiasa ada di era kejatuhan mahupun kebangkitan kami di TLC.

TLC bukan individu!
Tapi TLC adalah simbol Perpaduan.
Simbol kekeluargaan.
Simbol Persahabatan.
Simbol Perjuangan berterusan.
We Love Top Leaders Circle!


Barisan utama si sebalik jatuh bangun CDM Salleha Roslan.
Barisan kuat yang sentiasa di depan belakang kiri dan kanan kebangkitan sal.
May Allah Bless all of u with more success and happiness.


Team GP yang sentiasa membakar sal dan family TLC untuk sentiasa teruskan berjuang.
In shaa Allah Bakal CDM ISMALINA (Tudung biru purple) pula yang akan mewarisi takhta frame CDM ni ;)


With Bakal DSM Farah Wahaida.
Great Teacher at Genius Aulad ni.
In shaa Allah bakal jutawan muda.


Terharu sangattttttt bila orang Kuantan pun sanggup turun lepas menjalankan tugasan beliau sebagai seorang Guru Sekolah. Terima Kasih Bakal DSM Nurul Ainy.


Bakal DSM Ammyrra Atyka yang tak pernah jemu mengharungi suka duka bersama TLC. In shaa ALLAH Myra pasti BOLEH bergelar Crown Diamond Manager juga satu hari nanti. Teruskan berjuang tanpa henti.


Hahahahahahahaaaa..
I love u guys!
Setiap kali teringat korang, sal mesti nak nangis!
Sebab sal dapat rasakan kepuasan korang bila puncak jaya berjaya di daki.

Sebab tu la kan CDM Abang Lan kata "CDM DULU"
Rupanye lain feel and lain sangat aura bila kita dah CDM.

CDM is not about "ko giler pangkat...giler material" tapi CDM adalah simbol yang kita dah solid...solid dari segala kritikan dan thru CDM jugak kita dah solid dari segala segi. Tinggal nak polish untuk jadi lagi glowing and more shinning je ;)



LOVE U TLC SISTERS!

CDM IZYAN LIYANA & CDM NUR FADZLIAH.
Uol antara simbol kekuatan kami di Top Leaders Circle.


Background kami berbeza, CDM Izyan bekas Engineer di Sektor Kerajaan, Tapi dugaan dan halangan kami hampir serupa. Sal selalu perhatikan cara CDM Izyan membina kumpulan dan membina semangat beliau. Walau apa dugaan dan cabaran, beliau sentiasa ada di barisan hadapan untuk pastikan anak didik beliau juga capai apa yang dah beliau capai. Untuk berjaya, kita perlu pekakkan telinga, tetapkan kati, kuatkan minda.


My bestie DSM Iynas Omar.
Dari mula berbisnez memang selesa sangat berdampingan dengan gadis manis dari Taman Tun Dr Ismail ni..heheee..Suka semangat juang iynas yang sentiasa mahu bangkit dan terus mencuba. In shaa Allah bakal bergelar CDM jugak satu masa nanti!


This is Lynna Hassan.
Dari just pakai Premium Beautiful je, terus jatuh cinta nak mula berniaga bersama Top Leaders Circle.


Maizura ni antara usahawan yang sal kagum sangat semangat dia.
Sentiasa rujuk dan konsisten gerak kerja beliau.


Niqabis team.
With Balqis.


Huwaaaaa ni abe gagoh dari Pekan Pahang.
Banyak sangat jasa dia pada sal dan team.
Thanks Nuzul..Semoga nuzul juga berjaya mencapai impian dan matlamat nuzul ye bersama kiki tersayang ;)


Ya Allah!!!
Bila tengok muka beliau, sure sebak!
Sebak sebab aura kekuatan dia tu sentiasa sampai pada sal.
Tak mau cerita kat sini siapa dia gadis manis berjiwa besar ni...uol boleh click website beliau je ;)


Thanks to u my beloved sister Bakal DDM Simaa Roslan!
Dari awal hingga sekarang sentiasa ada bersama Top Leaders Circle.


Buat Kuna dan Hasikin...kak sal nampak kesungguhan pada mata uol. Teruskan usaha hingga tercapai apa yang diimpikan. Jadikan mentor kita sebagai gambaran untuk kita terus melangkah ke hadapan.


sila lah layari blog kuna sekiranye anda ingin tahu bagaimana kuna bermula..Dengan hanya sebagai seorang surirumah tangga sepenuh masa, dari zero, dari tak de keyakinan n now alhamdulillah satu persatu kejayaan mula Bakal DDM Tg Farhana genggam.


Yushakila thanks dear.
Kak Sal terharu dengan kesungguhan qilla. Paling terharu bila qilla jadi orang paling beriya nangis bila akak jadi CDM..hehehe.
In shaa Allah kejayaan demi kejayaan akan menyusul buat qilla. Jangan toleh belakang dah, terus focus ke depan. Tepis segala halangan yang ada.


Kiki ni pun antara yang makin menyinar dalam team CDP di bawah pimpinan Bakal DDM Nfarhana Ramli dan suami kiki sendiri DSM Nuzul Hafiz.


My lovely friend, sister and protege...Miss Zazalina Othman.
Diam-diam ubi berisi orang nye. ;)




Love this pic!

Terima Kasih pada seluruh team CDP Dari Pantai Timur, Utara, Selatan, Sabah Sarawak dan Lembah Klang.

Terima Kasih buat semua adik beradik Top Leaders Circle yang makin bersatu hati menggenggam erat peluang bersama TLC.



Happy (TLC in Gold Coast)

Video melancong PERCUMA bersama Top Leaders Circle February lalu.



After this ke shanghai and then free again to Europe!!!
Nak follow sal melancong ke seluruh dunia secara percuma???
Free semuanye...hanya berlenggang bawa duit shopping je ;)

Lets do this
Contact Me 
Salleha Roslan
011-1631 1641


Tuesday, June 24, 2014

CDM Fresh from the Oven

Alhamdulillah...
Syukur tak terhingga pada Allah yang Maha memberi rezeki.
Bermula dengan hanya memakai dan berkongsi kehebatan baju dalam PREMIUM BEAUTIFUL sahaja.....

Bayangkan, dah la tak tau berniaga,
tak de ilmu langsung tentang berniaga,
dan paling terbaik bila sal sendiri tak minat langsung nak berniaga. 
Dah la kena jual premium beatiful yang memang ramai tahu ianye tak murah...
Berpeluh jugak la tiak nak masterkan ilmu premium beautiful ni.
Tapi bila satu persatu ilmu dan tunjuk-ajar di beri, sal mula enjoy dan makin sayang dengan kumpulan dan product kecantikan dan kesihatan seperti pb corset ni. Issue mahal atau murah tu bukan lagi persoalan, sebab sal tahu yang pb ni adalah corset terbaik yang harus dimiliki oleh setiap wanita yang menghargai nilai kesihatan dan kecantikkan.

Memang benar lah rezeki tahu alamat tuan nye.
Untuk mendapatkan rezeki, usaha dan sabar yang tinggi memang sangat di tuntut. Nak pulak bidang business ni memang kita banyak deal dengan macam-macam ragam manusia.

Dipertengahan May 2014, 
Point sebagai Crown Diamond Manager telah Sal perolehi.
Untuk mencapai level CDM, iaitu level kemuncak business network ni, perlu mempunyai jumlah sales terkumpul sebanyak 2 juta.

Dan Alhamdulillah setelah hampir Tiga Tahun meredah segala macam dugaan dan cabaran, dengan izin Allah sal dinobatkan sebagai Crown Diamond Manager Top Leaders Circle yang baru bagi tahun 2014. Walau tak secepat orang lain, tapi sal yakin ada sebab kenapa Allah panjangkan tempoh untuk sal bergelar CDM.

Untuk berjaya, kita perlu yakin dengan potensi diri sendiri dan yakin dengan bantuan Allah pada kita. Jangan takut untuk bermula, jangan malas untuk berusaha, dan jangan peduli kata-kata sindiran orang lain sepanjang kita focus untuk terus berjaya.

Kerana bila focus kita mula capai sasaran, In shaa Allah kita akan mula jadi orang yang kalis kritikan. Memang ada masa kita akan jatuh dan dijatuhkan, tapi jangan jatuhkan diri terlalu lama...jangan sesekali sabotaj diri sendiri. Dan yang paling penting, jaga hati supaya kita niatkan untuk "bukti kan pada diri sendiri yang kita mampu buat"!

Niatkan "aku ingin berjaya untuk buktikan pada diri sendiri dan bukan nye dengan niat menunjuk pada orang lain."


Ni kisah CDM Salha buat kejutan sempena selesai topup day pada hari jumaat dua minggu yang lalu.
Ikutkan hati kak salha kata dia nak announce awal-awal lagi sebab beliau tak sabar nak kongsi good news ni bersama Top Leaders Circle yang lain.

Sal sendiri TERKEJUT bila kak salha umumkan yang TLC ada melahirkan CDM fresh from the oven. Masa ni apa lagi, terus je airmata mencurah-curah laju. Memang tak boleh control dah. Sebab rasa macam tak jejak bumi bila akhirnye segala pengorbanan dan perit jerih nak mendaki puncak jaya menjadi REALITI!!!!!

ALHAMDULILLAH.

Paling tambah menyentuh hati bila rakan kongsi pun mula menitiskan air mata bila sal diumumkan sebagai CDM TLC yang baru. 

Uol tahu tak??????
Tanpa uol tak kan ada CDM Salleha Roslan hari ni.
Tak mungkin ada CDM Salleha Roslan sekiranye tak de seorang pun dari anda yang masih berdiri kuat di belakang sal di awal pembabitan sal dalam business yang penuh cabaran ni.

Sebab tu Rasulullah menggalakkan umatNya berniaga.
Kerana hanya melalui berniaga kita boleh makin kaya dan berjaya.
Dengan berniaga kita makin memupuk sifat sabar yang teramat tinggi nilainye. Attitude seseorang mudah di bentuk melalui onak duri sepanjang berniaga. Dari tak pemarah boleh jadi penyabar, dari suka buang masa makin tahu hargai masa, dari pemalu tak bertempat mula jadi peramah, dari takut-takut makin ramai yang semakin berani, dari malas jadi rajin dan macam-macam lagi sikap yang boleh terbentuk bila kita yakin dengan rezeki Allah yang akan hadir melalui perniagaan.


Sebelum pengumuman CDM Top Leaders Circle yang baru, kelas mingguan TLC bermula seperti biasa iaitu 9-11.30 malam.

Perkongsian hebat dari CDM Nur Fadzliah memang buatkan sal sendiri melopong dengan curahan ilmu yang beliau sampaikan.

Ilmu dari CDM Izyan Liyana tak kurang hebatnye bila beliau berkongsi tentang bagaiman untuk mendapatkan senarai nama.

Bagi setiap business, senarai nama atau database adalah nadi untuk terus berdiri kukuh di arena perniagaan.

Family portait ni memang rutin mingguan kami di Top Leaders Circle.
Makin hari keakraban kami sekeluarga dapat dirasai antara satu sama lain.
TLC dah ibarat satu keluarga antara kami semua. Makin hari, semangat TLC makin berkembang ke seluruh pelusuk Tanah Air dan in shaa Allah akan terus berkembang ke seluruh pelusuk dunia.

TLC we love u!!!!



Tuesday, June 17, 2014

Testimoni TERGEMPAR! Turun 3 kilo walau baru seminggu pakai Premium Beautiful

Bukti Premium Beautiful penipu!
Seminggu pakai pb corset dah boleh turun 3 kilo!

Alhamdulillah tindakbalas pada client nadh aina ni dangat luar biasa walaupun ada sesetengah pemakai mengambil masa yang agak lama untuk susut berat badan lepas pakai premium beautiful sebab kesan tindakbalas corset no 1 ni berbeza-beza mengikut lifestyle seseorang..


Untuk keterangan lanjut mengenai premium beautiful corset, boleh hubungi Salleha Roslan

Atau My Beauty Top Agent
Farhana Ramli

PROMOSI HARGA RUNTUH SEMPENA RAMADHAN DITERUSKAN...

Dapatkan segera set Premium Beautiful anda sempena ramadhan dan syawal ;)