Tuesday, May 6, 2014

Reunion SMK Cheras year of 2000

Memang uol boleh agak lah kan berapa dah umur kitorg bila kali terakhir jadi student yang menduduki SPM tahun 2000..Almost 14 years lalu. 
Ya Allah......tak sangka masing-masing dah cecah three series.

Lepas 14 tahun melangkah keluar dari pintu gerbang sekolah menengah kebangsaan cheras pada tahun 2000, ni la kali pertama kitorg plan last minute untuk jumpa balik. Walau tak ramai yang hadir tapi alhamdulillah happy sangat bila dapat jumpa balik sambil eratkan silaturrahim yang lama terpisah.

Waktu form 5 dulu sal ketua kelas. so sampai sekarang memang lekat la title ketua kelas tu...hahaha dari 44 orang pelajar class yang ada, just 8 orang je yang available untuk hari tu. Tapi meriah tetap macam 80 orang.

Biasala sepanjang 14 tahun berlalu macam-macam kisah kehidupan yang kami tempuhi. Pengalaman memang makin mendewasakan otak pemikiran remaja yang gile-giler 14 tahun lepas.

Happy tengok kawan-kawan makin matang. Majoriti matang selepas bergelar ibu dan ayah ;)

Sememangnye pengalaman dan dugaan hidup mampu membuka minda kita untuk berubah ke arah kebaikan.


Happy moment.






Love u guys!



with my dear friend. Miz tinie. Jiran sebelah meja masa kat sekolah dulu.



Ni alida. 



Menikmati potluck.





Jom tengok gambar-gambar sememeh masa zaman sekolah dulu...hahaaa.maluuuuuu..memang comot. Zaman ni tak jumpa lagi premium beautiful, bbplus collagen, sabun ketiak, garam buluh, bio velocity sleep mate, bio ever bagai. Dan kalau ada pun mana mampu nak beli kot sebab keje pun tak lagi n belanja skolah pun bape hinggit je la sehari.


Rasa nye semua orang pun ada gambar wajib sebelah oilet kan? hahahha...jangan malu-malu nak mengaku eh ;)



Ni la teman tapi mesra masa zaman sekolah dulu.
I tak de boyfren masa sekolah..hukhukk..(tak comey...tembam...kusam...tak de gaya)
so memang banyak spend time dengan kawan-kawan gegirls je.



Bersukan memang favret. Tapi sal tak minat olahraga sebab lari tak berapa  nak laju n badan berat...so sedihhhhh...huwaaaaa..tak banyak keyakinan diri waktu-waktu muda remaja ni tau ;')






Aktiviti kePOLISan ni memang kesukaan lah sangat kan.
Berkawad tengah panas, dengan boot berat...baju polis hutan bagai memang normal. Sampai sunburn habis muka.

So kakak-kakak polis yang sunburn sebab asik berkawad kaki tu, boleh la minum bbplus selau ye. 
Bbplus mengurangkan masalah kulit terbakar akibat sinaran matahari.

Best tau join kadet polis ni.
 sal sampai wakil peringkat kebangsaan negeri join aktiviti kadet polis ni.



Ni la kawan-kawan sekelas. Kami je aweks-aweks dalam class.



Ni kat tasik titiwangsa...waktu wakil peringkat negeri untuk pertandingan nasyid..huhuuu..Tajuk lagu "alaf baru tanpa dadah" huhuhuu still ingat lagi lagu tu sebab sal jadi penyajak sebelum mula menyanyi kat pentas..hahahah...bajet comel lah sangat kan masa ni ;D


SEKIAN :D
11 tahun belajar kat sekolah kan
Tu baru sekolah...tak masuk university lagi.

Memang betul la "ILMU KUNCI SEGALA KEJAYAAN"
(tu lirik pertama lagu sekolah menengah kebangsaan cheras)

Nak jadi orang ni memang ilmu tu nak kena selalu belajar dan uograde. Ilmu bukan sekadar untuk kita TAHU je. Tapi ilmu jugak untuk kita FAHAM dan seterusnye boleh lakukan TINDAKAN yang mendatangkan hasil yang psoitif untuk diri dan orang sekelliling.





No comments:

Post a Comment