Monday, April 28, 2014

wet world shah alam

Memory 24 November 2013

Updated today! ;)
hahahaha dah 5 bulan berlalu baru sal nak update kisah mandi manda kat wet world shah alam ni.

As a wife, mother of three and businesswoman memang sal jarang ada masa untuk update blog walau banyak sangat kisah yang nak dikongsikan dengan anda...sampaikan ada je yang pm sal tanye tak de ke entry terbaru untuk blog? Ya Allah sampai macam tu sekali rupanye kesan bog ni pada sesetengah orang ye...sorry pada uol yang setia follow blog sal, sal memang sekali seminggu je update blog tapi kalau fb dan instagram tu memang hari-hari sal akan update sebab thru iphone senang nak update ig n fb but not for blog...blog ni nak kena buka laptop baru laju untuk update...



Nasib baik la masuk-masuk je pintu utama wet world shah alam ni, ada photographer yang paksa kitorang amik gambar dulu before masuk mandi...ada la jugak kenangan berlima kat wet world ni kan. sebab hubby sal jenis yang tak berapa minat bergambar sebab bagi laluan pada anak-anak dan isteri dia yang cameraholic ni.. ;D


Damia n danisha yang tak sabar nak masuk ke wet world untuk jumpa cousin diorang irah n amir.


Tak plan pun nak datang sini. Tapi bila my brother call tanye buat apa pagi ni n ajak damia n danisha join ke wet world so kitorg pun datang je la ke sini untuk isi masa pagi di hujung minggu. Lagi pun dari rumah nak ke shah alam memang tak jauh dah. N kebetulan pun diorang ni memang tak mandi pagi lagi kan..huhuu.


Dah sampai wet world.
Jom beli tiket.
Harga tiket untuk dewasa RM2O
Harga tiket untuk kanak-kanak lebih 5 tahun RM16

So untuk damia n danisha memang dah kena bayar la.
Last sekali sal datang sini masa tahun 2009. Masa tu tengah sarat 9 bulan ngandungkan danisha.

ni gambar kat weT world masa 5 tahun lepas..huhuu..macam makchics tak... ;D
Masa ni danisha dalam perut mama...


kat gambar ni korang boleh tengok sejelas-jelasnye entrance fees dan waktu operasi wet world shah alam ni.


muka tak sabar nak berendam dalam taman tema wet world!


salin baju dulu jom!


Muhammad Danish Shafiq ni memang lah penakut air...terus dia buat muka bila mama nak bawa dia pergi berendam dalam kolam.



suka nye damia n danisha bila dah dapat jumpa geng dia irah n amir.


Mama tak nak join...tak best nak swimming ramai-ramai macam ni..tak de kepuasan untuk berenang kuak kupu-kupu.


Muhammad danish shafiq dah berusia 7 bulan dah masa ni. Sekarang tengah belajar berjalan sambil pegang-pegang objek disekeliling.



seronok lah tu dapat main air puas-puas.
saje je pakaikan seluar panjang. n kalau boleh nak pakai kan semua nye bertutup...tapi mama buat step by step dulu ye kakak n adik ;)



Danish tengah amik feel nak tido...


Lepas berjam-jam diorg kecut berendam, tiba lah masa untuk bersurai..hahaa..ok la kan dapat jugak lah jumpa geng di hujung minggu.


n danish pun sempat la tido sejam dua kat pondok selesa berkipas ni.


Cabin dalam wet world ni boleh di sewa. Kadar sewa dia dalam rm80 kot kalau tak silap. n very limited. siapa cepat dia dapat.

Tiba masa untuk balik...macam biasalah mama saya ni, asik lah nak selfie je...;)




Masuk kereta terus senyap!
Lena....penat la tu.

Muka kelaparan....Jom jalan-jalan cari makan.
Ya Allah hari ni memang cuaca panas sangat...alhamdulillah ada tempat melepak yang berkipas n sal memang dah biasakan diri minum bbplus collagen...so alhamdulillah tak de lah masalah sunburn...

Pakai premium beautiful...minum bbplus collagen...mandi dengan sabun ketiaks marine essence memang in shaa Allah tip top aura harian kita ;)





9 comments:

  1. winter jackets, http://www.cybermonday2015.us.com/
    cheap snapbacks, http://www.cheapsnapbacks.us.com/
    nike air max shoes, http://www.nikeairmaxshoess.co.uk/
    the north face jackets, http://www.thenorthfacejacket.us.com/
    louis vuitton, http://www.borselouisvuittonoutlet.it/
    soccer jerseys, http://www.soccerjerseys.us.com/
    christian louboutin uk, http://www.christianlouboutinoutlet.org.uk/
    belstaff jackets, http://www.moncleroutletstore.us.com/
    ray ban sunglasses, http://www.raybansunglassesonline.in.net/
    coach outlet, http://www.coachoutletus.us/
    calvin klein underwear, http://www.calvinklein.in.net/
    mcm outlet, http://www.mcm.in.net/
    the north face outlet, http://www.northface-outlet.cc/
    swarovski jewelry, http://www.swarovski.in.net/
    ralph lauren shirts, http://www.poloralphlaurenshirts.us.com/
    gucci handbags, http://www.guccihandbags-outlet.co.uk/
    cheap nfl jerseys, http://www.cheap-nfljersey.us.com/
    stuart weitzman boots, http://www.stuartweitzmanoutlet.us/
    michael kors outlet, http://www.michaelkorsoutlets.uk/
    herve leger, http://www.herveleger.us.com/
    michael kors factory outlet, http://www.michaelkorsfactoryoutlet.us.org/
    wedding dresses, http://www.weddingdressesoutlet.co.uk/
    hollister, http://www.hollistercanada.com/
    2015109caihuali

    ReplyDelete
  2. Hi, my name is Amirul and I'm contacting you from Wet World Shah Alam. We would like to invite you to our event of year, happening very soon and would like to request you for your contact details such as your email address. Please contact me at amirulasyafi@owg.com.my with your details. Thank you

    ReplyDelete