Wednesday, April 30, 2014

Primary school at sekolah Kebangsaan Desa Amanpuri

Korang sebelum sambung baca, sila lah amik tahu ye...
ni gambar masa bulan january hari tu..
hujung April ni la baru nak update kan.
Ntah la..tetiba je boleh pulak ngengada nak buat entry ni ;)





Ya Allah...........penat sangat kali ni....!!!!!!
(Tak baik merungut ;D )

Huhuuu....tu adalah luahanHATI  sal seminggu pertama masa damia dah mula masuk sekolah darjah satu...rasa macam nak tukar kan dia ke sekolah yang masuk pukul 9 pagi je....sebab tak de lah nak kena terkejar-kejar untuk sampai awal setiap pagi isnin sampai jumaat...

Setiap pagi bila sampai masa ke sekolah kami anak-beranaks akan bangun seawal jam 5 pagi..huhuu..sampai kan ada masa tu rasa nye dah macam zombie dah bila hari-hari kena bangun awal.

Dengan nak siap kan diorg pakai baju lagi, nak kemas buku ikut jadual lagi, nak siapkan susu muhammad lagi, nak siapkan kain baju harian damia danisha lagi, dengan nak uruskan baju harian sendiri lagi...arrrrrrrrrrrrr...tu la jeritan dalam hati sal di minggu pertama persekolahan damia n danisha...Penat dia Allah je yang tahu. Nak nangis rasanye tiap kali penat tu datang.

Minggu pertama masa damia n danisha mula sekolah dulu tu, sal memang agak stress...en suami la yang jadi tempat luahan perasaan stress tu...cian en suami..i love u ;-*

Ye la...mana biasa bangun 5 pagi untuk gerakkan anak-anak untuk mandi, gosok gigi n siapkan segala kelengkapan sekolah dan baju-baju harian diorg untuk di bawa ke rumah maktok triple D kan. Semua ni pengalaman baru laagi buat sal n alhamdulillah sekarang dah mula biasa kan diri dengan situasi ni.

Jarak perjalanan dari rumah nak ke sekolah pulak amik masa Sejam 20 minit. Ni kalau dah kira sekali dengan jem sebab kalau tak jem memang 25 minit sampai dah.

yup! memang sekolah damia n danisha jauh dari rumah kami. Jarak dia hampir 22 KM kalau tak silap. Jarak dari saujana utama nak ke kepong.

Memang setiap pagi kami akan hadap jem dan biasanye memang kami akan sambung berkeroh dalam kereta sementara nak tunggu sampai ke sekolah kebangsaan desa amanpuri. Kecual en suami je la yang tak boleh nak sambung tido balik sebab memang tak sesuai ;)

Danisha pulak masuk genius aulad pukul 9. 

Jadi, memang setiap pagi tu mama, danisha n danish akan hantar kakak damia masuk ke sekolah n hantar sampai ke kelas. Sometimes siap tunggu sampai cikgu damia masuk.








Time rehat.
Masa ni ayah rajin. Ayah buatkan roti telor untuk kakak n adik makan.




Memang sekolah dessa amanpuri ni setiap pagi dan setiap kali lepas rehat pelajar akan di minta beratur sebelum masuk ke kelas masing-masing.

Hmmmmmm...rasa nye sal dulu pun sama je kot kena beratur after break masa sekolah kat sekolah kebangsaan taman midah.
Tak ingat dah sebab dah lama sangat tinggalkan sekolah kebangsaan kan.





Kelebihan menjadi pengguna dan pengedar sabun marine essence

Ramadhan hampir menjelma
Raya bakal tiba...

Dah calculate bajet untuk bulan puasa?
Bajet raya pulak macam mana?
Dan paling penting cuba semak semula lepas tak bajet SELEPAS RAYA?

Sal perhatikan ramai di kalangan orang melayu kita suka buat LOAN RAYA. Tak kira la raya apa sekali pun, raya cina, deepavali, raya puasa, musim cuti sekolah...memang akan bersusun borang permohonan untuk dapatkan loan peribadi bagi menampung perbelanjaan diri dan keluarga...

Macam mana sal tahu ni???
 Sebab sal bekerja dengan institusi yang berkaitan dengan pinjaman peribadi. Memang sekarang ni MAJORITI PEKERJA KERAJAAN DAN BADAN BERKANUN dah TAK LAYAK UNTUK BUAT LOAN...sebab komitmen melebihi gaji bulanan.

Ya Allah so scary bila tengok ramai yang below 30 hutang dah keliling pinggang.
Dapat gaji habis untuk bayar hutang je.

Cuma persoalannye sekarang, sampai bila???
SAMPAI BILA NAK BERHUTANG???
sampai bila nak gali lubang tutup lubang???
sampai komitmen dah over 60%???
sampai semua bank dah kita sign up personal loan form???
sampai terpaksa request hutang dari AHLONG???
sampai habis gadai segala barang kemas???

sampai bila????????
Tepuk dada, buka minda!

Jangan jadikan habit untuk kita sentiasa berhutang.

memang tak semua orang bertuah untuk dapat gaji kerja hakiki yang besar.
tak semua orang lahir dari kalangan keluarga yang besar-besar.

Untuk anda yang rasakan perlu untuk berubah, perlu untuk bertindak...lakukan dari sekarang sebab nak senang bukan boleh makan sehari dua je..kejayaan, keselesaan, tabungan, simpanan masa depan kita dan keluarga perlukan perancangan, perlukan proses, perlukan kesabaran...Jadi jom mulakan dari sekarang. Bertindak dari sekarang untuk jana pendapatan sampingan melalui business online.

Untuk anda yang memang tegar menggunakan sabun marine essence, sal memang nak sangat bantu anda untuk memahami teknik pemasaran berkesan melalui social media. Anda boleh pilih untuk bertukar dari sekadar mengguna menjadi pengedar sabun marine essence dengan pendapatan 200-7000 sebulan.




Banyak kelebihan yang bakal anda perolehi sekiranye mula dari sekarang !!!!

Apa kelebihan jadi pengedar sabun marine essence???

Dah tentu la income sampingan dari RM2OO hingga RM7OOO sebulan

Menikmati harga ahli yang akan memberikan UNTUNG RUNCIT yang berbaloi untuk satu unit.

Comission dari 3% hingga ke 41%

Sales kit

Kad pengedar yang sah

Trip melancong 5 star treatment sebanyak TIGA kali setahun.

Pakej umrah

Tabung kereta percuma

Macbook air/ipad mini/iphone 5s 
(terms n condition)

Majlis anugerah besar-besaran untuk setiap tangga kejayaan.

FREE TRAINING
Business class percuma tiga kali seminggu.

FREE COACHING
Di mana anda akan di guide sehingga mencapai impian dan matlamat.


PENGEDAR DIPERLUKAN.



TESTIMONI TERKINI!

TESTIMONI SABUN KETIAK 
TESTIMONI SABUN MARINE ESSENCE
TESTIMONI BODY WASH MARINE ESSENCE


Walau apa pun nama yang diberikan untuk sabun hijau ni,
 FUNGSI dia tetap sama.
Antara fungsi terbaik sabun marine essence ni adalah:

Menghilangkan gatal-gatal badan dan muka
Menghaluskan kulit
Menghilangkan Jerawat muka dan badan
Membantu melegakan penyakit ekzema dan psoriasis
Mencerahkan ketiak, leher, kelengkang dan bahagian pelipat badan yang lain.
Menghilangkan bau ketiak
Menghilangkan gatal-gatal ketiak
Memudarkan parut pembedahan
Memudarkan kesan rekahan atau stretchmark
Menhilangkan ketuat
Menghilangkan panau, kurap dan masalah kulit yang lain.
Mengekalkan kesegaran badan.


cc to ujie.
agent SABAH dan SERDANG
017-330 5025





cc to Intan saad.
Agent sabun ketiak TEMERLOH
012-659 3318


Untuk uol yang suka sangat berjemur or mandi laut boleh la biasakan mandi dengan sabun garam marine essence ni. In shaa Allah membantu mengurangkan masalah sunblock kritikal.


Nampak tu...client siap puas hati bila masalah kuat berpeluh dia makin kurang lepas amalkan sabun marine essence.



Berminat untuk serta kami di TOP LEADERS CIRCLE???

Jom mula kan langkah anda untuk bersama kami...
sama-sama kita BANGKIT BERNIAGA...
Sekali anda mahu tahu, 200 kali kami sedia nak bantu.
Jangan biarkan hidup kita mulai buntu baru kita nak Berguru!

Let's join us

Salleha Roslan
011-1631 1641



Tuesday, April 29, 2014

Damia yang suka menulis



Nur Damia Shafiqa Binti Halmie
NOW 7 years old 
gambar ni masa damia pertengahan 6 tahun dan masih menuntut di genius aulad bandar sri damansara.

Sal hantar damia ke genius aulad since dia 4 tahun.
Memang hantar untuk dia bermain sambil belajar.

Permulaan setahun ke setahun setengah macam tu risau sangat dengan prestasi penulisan dan pembacaan damia. Sampai teacher pun naik risau dengan kebolehan membaca damia.

Alhamdulillah, ilmu kan perlu di cari dan sentiasa dipeljari...
syukur tak terhingga bila penguasaan membaca dan menulis damia sangat excellent!

Ilmu bukan boleh diperolehi dengan sekali belajar ataupun sekali menuntut sahaja. Tapi ilmu yang berkualiti adalah ilmu yang hari-hari kita perolehi dan selepas mempelajari ilmu kita praktikkan pula ilmu tu.

In shaa Allah semoga hasil cermerlang damia ni akan di copy paste oleh adik-adik dia pulak danisha n danish. ;)

Jangan berhenti sehingga nafas terhenti

Penat? 
Lelah? 
Letih?
Sedih?
Kecewa?
Derita?

Ni la nama dia DUGAAN!
Allah hanya akan beri dugaan pada insan-insan terpilih je...biasanye kita yang di duga ni adalah calon-calon untuk disenarai pendek kan untuk mendapat nikmat dunia dan akhirat. Jadi jangan sesekali PUTUS ASA bila rasa tertekan!

BANGKIT semula setiap kali kita rasa down!
GAGAL tu adalah guru terbaik untuk kita belajar dan perbaiki apa kelemahan yang ada.

Bila kecewa elakkan untuk luahkan berlebih-lebihan pada manusia kerana biasanye kita sendiri yang akan binasa.
Tapi cari masa untuk luangkan rasa pada yang maha Esa kerana DIA yang menciptakan kita..DIA yang tahu kelebihan dan kekurangan kita...DIA yang meluluskan ujian kehidupan kita...Jadi berceritalah pada DIA dari kita bercerita sepenuhnye pada si "dia" ;)

Boleh je nak share masalah dengan manusia, tapi pastikan mereka adalah insan yang memang akan membuatkan ada rasa lega lepas meluahkan masalah. Tak perlu bercerita sedetailnye kerana dikhuatiri silap langkah cerita kita boleh ditokok tambah. ;)


Lakukan segalanye niat kerana Allah.
Mohon pada Allah untuk pelihara hati kita...
Mohon pada Allah untuk bukakan pintu hati kita pada kebaikkan.

Dan buat anda pembaca blog salleha roslan, tolong sekali doakan kebaikkan untuk sal serta kaum muslimin muslimat seluruh dunia ye ;)


Jom teruskan berusaha.
Kita usaha kita yang peroleh hasilnye.

Pengedar BBPlus collagen seluruh Malaysia, Brunei, Singapore dan Indonesia diperlukan



Rahsia AWET MUDA
PENGEDAR BBPLUS COLLAGEN SELURUH NEGARA DIPERLUKAN.

Peluang anda menjadi pengedar BB Plus Collagen bersama kami.

500 % TERBUKTI BERKESAN , DIJAMIN SELAMAT 

❋ 7 Hasil Kulit Cantik

1. Kulit wajah berseri dan cerah
2. Kulit lebih anjal dan tegang
3. Kulit lebih halus dan gebu
4. Kulit lebih lembab
5. Kulit lebih licin serta kurang garis halus dan kedutan
6. Kulit lebih cepat sembuh dan pulih
7. Kulit kurang kesan kerosakan akibat sinaran matahari

Rebut peluang menjana pendapatan dengan produk terlaris BB Plus.

=================
500 % terbukti berkesan 
=================

●Bagaimana? Nak cuba tak Bb Plus?
●Jom baca sampai bawah jika ingin Rahsia sebenar Bb Plus

⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓

⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆
Ciri-ciri Bb Plus:
⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆

√ ianya bukannya ubat, tapi ia makanan tambahan tambahan, 100% herba, tiada kesan sampingan
√ Ada kelulusan KKM, Dijamin selamat,
√ HALAL, ada sijil halal JAKIM
√ perubahan dapat dirasai seawal 4 hari penggunaannya, ada Pengguna dah rasai perubahan dalam masa 24 jam,

ANTARA KEHEBATAN BB PLUS COLLAGEN 

√ Pencerahan kulit yang berkesan antara seawal 4 hari
√ Menyelesaikan masalah Eczema
√ Membantu memulihkan kulit rosak, kusam, bermasalah
√ Memulihkan kulit yg tidak anjal, kendur dan kering
√ Menghilangkan kedutan kecil dan garis halus di tepi mata
√ Mengurangkan masalah jeragat atau jerawat di muka
√ Menghilangkan rekahan dan kedutan kulit selepas bersalin
√ Memberikan tenaga sebenar yg cergas sepanjang hari
√ Baik untuk ibu2 yang hamil atau menyusukan anak
√ Mengurangkan masalah selulit, parut atau kesan kehitaman
√ Mengurangkan kesakitan ketika haid / sengugut
√ Menghilangkan kegelupasan di bahagian muka
√ Memperbaiki struktur bahagian bibir yg kering dan merekah
√ Meningkatkan imunisasi badan / cegah penyakit
√ Mengurangkan kesan rekahan di bhgian tumit @ telapak kaki
√ Mengecilkan pori2 kulit kesan drp kerosakan kulit
√ Melambatkan proses penuaan sejajar dgn keanjalan kulit
√ Sesuai untuk lelaki mahupun wanita/remaja
√ Memberikan keyakinan diri apabila masalah kulit dapat diatasi

Siapa yang sesuai dengan Bb Plus ni?

√ Remaja berusia 13 tahun ke atas
√ Lelaki dan Perempuan
√ Ibu Hamil & Ibu Menyusu
√ Pesakit diabetes

Ramuan terdiri daripada : Kolagen ikan terhidrolisis, ekstrak biji anggur, Vitamin C, jus bunga roselle, jus buah blackcurrant, serat epal, inulin

Tanpa Gula dan Kolesterol :
Gula gantian semulajadi dengan Indeks Glisemik yang rendah digunakan untuk memenuhi keperluan mereka yang mempunyai masalah jantung dan diabetes.

CARA PENGAMBILAN BB PLUS COLLAGEN :

❋BB PLUS
Campurkan 1 paket BB Plus ke dalam 150ml air bersuhu bilik. Elakkan daripada menggunakan air panas. Kacau dan sedia diminum. Pengambilan terbaik adalah sebelum makan ataupun sebelum tidur.

Sesuai untuk pesakit diabetes. Warna, rasa dan tekstur produk dalam setiap kelompok mungkin berlainan disebabkan oleh ramuan asli yang digunakan.

★Soalan yang biasa pelanggan tanya tentang produk Bb Plus.

Soalan yang selalu pelanggan Tanya

S» Mengapa memilih BB Plus?
J» BB Plus diperbuat daripada kolagen ikan yang bermutu tinggi. Kolagen ikan dikelaskan sebagai Kolagen Jenis 2, yang mempunyai struktur rantaian asid amino yang seakan-akan sama seperti yang terdapat dalam kolagen manusia. Habitat semulajadi ikan menyebabkan kolagen ikan mempunyai kandungan Prolin dan Glisin yang cukup dalam suhu badan ikan yang rendah iaitu sama seperti kolagen manusia. Prolin dan Glisin adalah dua jenis asid amino yang penting untuk penghasilan kolagen, mengekalkan kecantikan kulit dan kesihatan rawan. Kolagen ikan ditukarkan menjadi peptida dengan menggunakan teknologi terkini untuk sumber kolagen yang kaya dan kesan penyerapan yang lebih baik.

S» Bagaimana BB Plus Bertindak?
J» Mod tiga tindakan:
1. Memulih – Menggalakkan pembersihan mikro, menggantikan peptida kolagen bagi
rantaian kolagen yang telah rosak ataupun lemah
2. Membina - Menguatkan dan melindungi rantaian kolagen melalui proses antioksida
3. Memperbaharui - Menggalakkan pertumbuhan dan penghasilan sel kolagen baru

S» Adakah jika makan Bb Plus ada kesan sampingan?
J» Bb Plus tiada kesan sampingan kerana ianya bukannya ubat, tapi ia makanan tambahan tambahan

S» Dos apakah yang efektif?
J» Hanya 1 paket (5g) setiap hari untuk memiliki kulit muda yang cantik dan mulus. Proses hidrolisis menghasilkan peptida (3,000 saiz Dalton) yang sedia diserap

S» Adakah Produk ini ada kelulusan Kementerian Kesihatan?
J» Bb Plus ada kelulusan KKM, Dijamin selamat,(rujuk pelakat hologram di kotaknya)

S» Adakah Bb Plus Halal?
J» HALAL, ada sijil halal jakim

S» Berapa lama untuk nampak kesan?
J» Perubahan dapat dirasai seawal 4 hari penggunaannya, ada pengguna dah rasai perubahan dalam masa 24 jam,

S» Bb Plus Sesuai pada umur berapa?
J» Remaja berusia 13 tahun ke atas, warga emas pun boleh.

S» Adakah Bb Plus pada lelaki?
J» Bb Plus sesuai pada Lelaki dan Perempuan.

S» Ibu Mengandung boleh tak makan Bb Plus?
J» Digalakkan pada Ibu Hamil & Ibu Menyusu, tiada kesan Sampingan

S» Perlu tak makan minum Bb Plus selepas kulit menjadi cantik?
J» Boleh berhenti minum Bb Plus, hanya jaga permakanan & kena banyak minum air untuk bagi kulit sentiasa Natural.

S» Bagaimanakah dengan aksi perlindungan antioksida tambahan?
J» Jus blackcurrant mengandungi anthocyanin untuk melindungi kulit muka dan badan daripada sinaran UV dan radikal bebas. Ekstrak biji anggur dengan OPC (oligomeric proanthocyanidins) mengurangkan ketidakselesaan kulit serta menggalakkan penyembuhan kulit. Vitamin C dan roselle menguatkan rantaian kolagen, melindungi kolagen di dalam dermis kulit dan menggalakkan proses sintesis

S» Bagaimanakah BB Plus dapat meningkatkan kualiti kulit?
J» Serat epal dan inulin (serat diet) menggalakkan pencerahan kulit melalui proses detoksifikasi.

S» Bagaimanakah BB Plus dapat membantu mengurangkan ketidakselesaan penyakit sendi?
J» Peptida kolagen ikan adalah sumber Kolagen Jenis 2 yang baik dan merupakan komponen utama dalam rawan untuk membantu mencegah keradangan yang disebabkan oleh rheumatism and osteoarthritis.

************************
✿ BB PLUS COLLAGEN ✿
************************

❋Keberkesanan

BB Plus mengandungi peptida kolagen yang tinggi untuk mengganti dan membina semula rantaian kolagen yang diperlukan untuk menjadikan kulit anjal, lembab, tegang dan gebu menawan. Rasa enak campuran ekstrak blackcurrant 100% dan jus roselle berkualiti tinggi serta kolagen ikan yang tidak berbau.



❋ 7 Hasil Kulit Cantik

1. Kulit wajah berseri dan cerah
2. Kulit lebih anjal dan tegang
3. Kulit lebih halus dan gebu
4. Kulit lebih lembab
5. Kulit lebih licin serta kurang garis halus dan kedutan
6. Kulit lebih cepat sembuh dan pulih
7. Kulit kurang kesan kerosakan akibat sinaran matahari

=================
INGIN JADI PENGEDAR KAMI 

=================

Info lanjut sila klik MESSAGE kami segera! -->https://www.facebook.com/messages/salleharoslan

SMS / Whatsapp ---> NAMAPENGEDAR BB PLUS ke 


011-1631 1641 / 011-2372 7729

Pengedar Sabun Ketiak Marine Essence Diperlukan di seluruh Malaysia




PENGEDAR 2014 SELURUH NEGARA DIPERLUKAN

HOTLINE : NAMAPENGEDAR MARINE ke 011-1631 1641

Peluang anda menjadi pengedar Sabun Marine Essence bersama kami.

Sabun Marine Essence boleh didapati dalam bentuk bar dan bentuk ceacir mandian.

=================
100 % terbukti berkesan 
=================


Sesuai untuk MUKA dan seluruh BADAN
Sesuai untuk BAYI hinggan DEWASA

=======================
FUNGSI & KEBERKESANAN SABUN MARINE ESSENCE
=======================


✔ hilangkan hitam celah badan
✔ hilang bau badan
✔ hilangkan jerawat
✔ kulit lebih lembap & tidak berminyak
✔ hilangkan gatal kulit & kulit sensitif serta penyakit kulit
✔ hilangkan penyakit eczema
✔ Luruhkan ketuat
✔ cerahkan kulit muka & seluruh badan

=================
INGIN JADI PENGEDAR KAMI 
=================

Info lanjut sila klik MESSAGE kami segera! --> 
https://www.facebook.com/messages/salleharoslan

SMS / Whatsapp ---> NAMAPENGEDAR MARINE ke 

011-1631 1641
atau

Komen dibawah!
"Saya nak jadi pengedar".


Untuk koleksi TESTIMONI TERBAIK sabun marine essence, boleh click link website kami:
Testimoni Sabun Ketiak Marine Essence

Monday, April 28, 2014

Premium beautiful murah...jimat RM800

PREMIUM BEAUTIFUL MURAH!

Memang dah lama survey untuk susut perut dengan premium beautiful???

Teringin nak pinggang ramping dengan premium beautiful???

Nak kan bentuk badan yang menarik dengan premium beautiful???

Inginkan badan yang sihat luar dan dalam dengan amalkan premium beautiful???

Sekarang adalah masa yang paling TEPAT untuk anda dapatkan set langsing dengan premium beautiful corset terutamanya buat anda yang bakal berkahwin atau pun anda adalah ibu hamil mahupun ibu yang sedang berpantang....


PROMOSI PREMIUM BEAUTIFUL MURAH untuk dua hari sehingga 30 APRIL 2014!!!!
JIMAT RM800 untuk anda yang segera dapatkan set premium beautiful original!!!

SALLEHA ROSLAN

wet world shah alam

Memory 24 November 2013

Updated today! ;)
hahahaha dah 5 bulan berlalu baru sal nak update kisah mandi manda kat wet world shah alam ni.

As a wife, mother of three and businesswoman memang sal jarang ada masa untuk update blog walau banyak sangat kisah yang nak dikongsikan dengan anda...sampaikan ada je yang pm sal tanye tak de ke entry terbaru untuk blog? Ya Allah sampai macam tu sekali rupanye kesan bog ni pada sesetengah orang ye...sorry pada uol yang setia follow blog sal, sal memang sekali seminggu je update blog tapi kalau fb dan instagram tu memang hari-hari sal akan update sebab thru iphone senang nak update ig n fb but not for blog...blog ni nak kena buka laptop baru laju untuk update...



Nasib baik la masuk-masuk je pintu utama wet world shah alam ni, ada photographer yang paksa kitorang amik gambar dulu before masuk mandi...ada la jugak kenangan berlima kat wet world ni kan. sebab hubby sal jenis yang tak berapa minat bergambar sebab bagi laluan pada anak-anak dan isteri dia yang cameraholic ni.. ;D


Damia n danisha yang tak sabar nak masuk ke wet world untuk jumpa cousin diorang irah n amir.


Tak plan pun nak datang sini. Tapi bila my brother call tanye buat apa pagi ni n ajak damia n danisha join ke wet world so kitorg pun datang je la ke sini untuk isi masa pagi di hujung minggu. Lagi pun dari rumah nak ke shah alam memang tak jauh dah. N kebetulan pun diorang ni memang tak mandi pagi lagi kan..huhuu.


Dah sampai wet world.
Jom beli tiket.
Harga tiket untuk dewasa RM2O
Harga tiket untuk kanak-kanak lebih 5 tahun RM16

So untuk damia n danisha memang dah kena bayar la.
Last sekali sal datang sini masa tahun 2009. Masa tu tengah sarat 9 bulan ngandungkan danisha.

ni gambar kat weT world masa 5 tahun lepas..huhuu..macam makchics tak... ;D
Masa ni danisha dalam perut mama...


kat gambar ni korang boleh tengok sejelas-jelasnye entrance fees dan waktu operasi wet world shah alam ni.


muka tak sabar nak berendam dalam taman tema wet world!


salin baju dulu jom!


Muhammad Danish Shafiq ni memang lah penakut air...terus dia buat muka bila mama nak bawa dia pergi berendam dalam kolam.



suka nye damia n danisha bila dah dapat jumpa geng dia irah n amir.


Mama tak nak join...tak best nak swimming ramai-ramai macam ni..tak de kepuasan untuk berenang kuak kupu-kupu.


Muhammad danish shafiq dah berusia 7 bulan dah masa ni. Sekarang tengah belajar berjalan sambil pegang-pegang objek disekeliling.



seronok lah tu dapat main air puas-puas.
saje je pakaikan seluar panjang. n kalau boleh nak pakai kan semua nye bertutup...tapi mama buat step by step dulu ye kakak n adik ;)



Danish tengah amik feel nak tido...


Lepas berjam-jam diorg kecut berendam, tiba lah masa untuk bersurai..hahaa..ok la kan dapat jugak lah jumpa geng di hujung minggu.


n danish pun sempat la tido sejam dua kat pondok selesa berkipas ni.


Cabin dalam wet world ni boleh di sewa. Kadar sewa dia dalam rm80 kot kalau tak silap. n very limited. siapa cepat dia dapat.

Tiba masa untuk balik...macam biasalah mama saya ni, asik lah nak selfie je...;)




Masuk kereta terus senyap!
Lena....penat la tu.

Muka kelaparan....Jom jalan-jalan cari makan.
Ya Allah hari ni memang cuaca panas sangat...alhamdulillah ada tempat melepak yang berkipas n sal memang dah biasakan diri minum bbplus collagen...so alhamdulillah tak de lah masalah sunburn...

Pakai premium beautiful...minum bbplus collagen...mandi dengan sabun ketiaks marine essence memang in shaa Allah tip top aura harian kita ;)





Bagaimana nak cepat kurus dengan premium beautiful



Wowww!!! 
Ok tak untuk slim dalam masa dua tahun tanpa DIET ketat....???

Alhamdulillah memang pilihan terbaik la kan #premiumbeautiful ni untuk sesiapa yang:
-Susah untuk ber"diet"
-Tak disiplin telan ubat kurus
-Risau kesan buruk dari peng
ambilan ubat-ubatan
-Tak de masa nak bersenam


Dari tak buat apa-apa untuk maintainkan posture n bentuk badan anda, better tukar je baju dalam biasa yang ada pada baju dalam jenama NO 1 premium beautiful...pb corset ni hanya sesuai untuk anda yang disiplin berbaju dalam sahaja! 


Ramai yang suka cari solution untuk BAGAIMANA NAK KURUS CEPAT?

Ya Allah...yang ni cuba tanya dulu pada diri sendiri, berapa lama kita semai lelemak pada badan kita? 
sehari dua?
sebulan dua?
setahun dua?
atau
sepuluh tahun ke dua puluh tahun?

Tak kisah la berapa lama sekali pun anda sudah abaikan diet pemakanan anda, yang pasti TAK MUNGKIN ada jalan pintas untuk cepat kurus. Kalau sedut lemak sekali pun bukan nye boleh terus kurus pun...tetap amik masa untuk slim n firm balik. Dan kesan sedut lemak pulak hi risk pulak tu. Anda sanggup?
Bayar puluhan ribu untuk dapat sakit dan kekal berpenyakit...

Sekiranya sanggup untuk cepat kurus dan sanggup tahan penyakit, boleh je teruskan aktiviti sedut lemak yang dikatakan cepat untuk membantu anda kurus dalam masa yang singkat ;)

Tapi kalau anda tercari-cari jalan yang mudah dan selamat untuk maintain kurus atau kurus dalam JANGKA masa berPANJANGan, boleh je dapatkan premium beautiful corset segera!!! 

PROMOSI HARGA MURAH PREMIUM BEAUTIFUL akan diteruskan sehingga ke 4 May 2014!

Ingat ye sayang-sayang sekalian, tak mungkin ada jalan pintas untuk cepat kurus. Sekurang-kurang nye bila pakai premium beautiful, bentuk badan anda akan terbentuk dengan kemas dan dalam jangka masa yang panjang bentuk tersebut akan makin susut dan makin maintain. Jangan tunggu badan dah makin mengembang baru nak paksa diri untuk percaya dengan kesan premium beautiful pulak sebab alang-alang badan masih boleh di adjust dan di baiki, lebih baik amik langkah penjagaan segera kerana sekiranye anda mendidiplinkan diri anda untuk menjadi pengamal tegar corset kesayangan ramai ni, pasti anda akan berpuas hati dengan bentuk badan anda dalam jangka masa berpanjangan...

Musim raya nak dekat...
jom sihat dan jaga badan dari sekarang supaya di musim raya nanti kita tak de lah telan air liur je bila tengok orang lain sedap je menjamu selera.

premium beautiful memang direka khas untuk kita-kita yang rasa susah nak berdiet...

more testimoni click HERE!

Salleha Roslan
011-1631 1641